Документ скасований: Наказ Мінфіну № 1145 від 06.11.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

22.06.06 N 514


Про затвердження Порядку подання документiв, якi пiдтверджують право суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi на користування встановленими законодавством податковими пiльгами пiд час митного оформлення товарiв, що ввозяться на митну територiю України або вивозяться з митної територiї України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
07.07.2007 р. за N 816/12690


     Вiдповiдно до статей 11, 187 Митного кодексу України, постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.02.2006 N 80 "Про перелiк документiв, необхiдних для здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються через митний кордон України", Положення про Державну митну службу України, затвердженого Указом Президента України вiд 24.08.2000 N 1022 (зi змiнами), та з метою унiфiкацiї процедур митного оформлення товарiв, що ввозяться на митну територiю України або вивозяться з митної територiї України суб'єктами пiдприємницької дiяльностi, iз застосуванням пiльг в оподаткуваннi наказую:

     1. Затвердити Порядок подання документiв, якi пiдтверджують право суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi на користування встановленими законодавством податковими пiльгами пiд час митного оформлення товарiв, що ввозяться на митну територiю України або вивозяться з митної територiї України (додається).

     2. Уважати такими, що втратили чиннiсть, наказ Держмитслужби України вiд 22.12.99 N 845 "Про затвердження Порядку подання документiв, якi пiдтверджують право суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi на користування встановленими чинним законодавством податковими пiльгами пiд час митного оформлення товарiв та iнших предметiв, що ввозяться на митну територiю України або вивозяться з митної територiї України", зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 05.04.2000 за N 210/4431 (зi змiнами), наказ Держмитслужби України вiд 17.05.2000 N 285 "Про затвердження перелiкiв документiв, подання яких потрiбне для застосування пiльгового режиму оподаткування при митному оформленнi товарiв та iнших предметiв, що ввозяться на митну територiю України (вивозяться за межi митної територiї України)", зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 29.06.2000 за N 374/4595 та N 375/4596 (зi змiнами).

     3. Департаменту митних платежiв (Джигалов С.О.) i Юридичному департаменту (Мельник М.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     4. Начальникам регiональних митниць, митниць довести цей наказ до вiдома суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi.

     5. Установити, що цей наказ набирає чинностi через 45 днiв з дня його офiцiйного опублiкування.

     6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Державної митної служби України Шейка О.П.

Голова Державної митної служби України О.Б.Єгоров

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держмитслужби України
22.06.2006 N 514
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
07.07.2007 р. за N 816 /12690

ПОРЯДОК
подання документiв, якi пiдтверджують право суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi на користування встановленими законодавством податковими пiльгами пiд час митного оформлення товарiв, що ввозяться на митну територiю України або вивозяться з митної територiї України

1. ЗАГАЛЬНI ПОЛОЖЕННЯ

     1.1. Цей Порядок розроблено вiдповiдно до статей 11, 187 Митного кодексу України та постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.02.2006 N 80 "Про перелiк документiв, необхiдних для здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються через митний кордон України" з метою:

     унiфiкацiї процедур митного оформлення товарiв, що ввозяться на митну територiю України або вивозяться з митної територiї України суб'єктами пiдприємницької дiяльностi, iз застосуванням пiльг в оподаткуваннi;

     забезпечення контролю з боку митних органiв за правомiрнiстю використання пiльгового режиму оподаткування товарiв.

     1.2. Цей Порядок застосовується при митному оформленнi товарiв, щодо яких вiдповiдно до законодавства України встановлено пiльги в обкладеннi ввiзним/вивiзним митом, податком на додану вартiсть або акцизним збором (далi - податки й збори).

     Митне оформлення таких товарiв здiйснюється пiсля подання всiх документiв, необхiдних для застосування пiльг, або за умови сплати всiх належних податкiв i зборiв, установлених законодавством України.

2. ПОДАННЯ ТА РОЗГЛЯД ДОКУМЕНТIВ, НЕОБХIДНИХ ДЛЯ ЗДIЙСНЕННЯ МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ ТОВАРIВ IЗ ЗАСТОСУВАННЯМ ПIЛЬГ В ОПОДАТКУВАННI

     2.1. Перелiки документiв, подання яких необхiдне для здiйснення митного оформлення товарiв iз застосуванням пiльг в оподаткуваннi вiдповiдно до положень нормативно-правових актiв, визначенi в додатках 1 - 2 до цього Порядку.

     У разi змiни законодавства вищезазначенi перелiки документiв пiдлягають приведенню їх у вiдповiднiсть до вимог нормативно-правових актiв.

     2.2. Документи, необхiднi для здiйснення митного оформлення товарiв iз застосуванням пiльг в оподаткуваннi, подаються митному органу особою, що здiйснює декларування товарiв.

     2.3. Перевiрка та розгляд поданих документiв здiйснюються посадовою особою вiддiлу митних платежiв або посадовою особою вiдповiдного пiдроздiлу митного оформлення, до функцiональних обов'язкiв якої входять функцiї контролю за нарахуванням i справлянням податкiв i зборiв, iз залученням за потреби спiвробiтникiв iнших пiдроздiлiв митного органу.

     2.4. Рiшення про здiйснення митного оформлення товарiв iз застосуванням пiльг в оподаткуваннi приймається посадовою особою вiддiлу митних платежiв або посадовою особою вiдповiдного пiдроздiлу митного оформлення, до функцiональних обов'язкiв якої входять функцiї контролю за нарахуванням i справлянням податкiв i зборiв, або в разi, коли поданi до митного оформлення документи не викликають сумнiвiв, посадовими особами пiдроздiлу митного органу, якi здiйснюють контроль за справлянням митних платежiв за вантажною митною декларацiєю (далi - ВМД), у строки, визначенi законодавством.

     При виникненнi спiрних питань (для пiдтвердження правомiрностi застосування вiдповiдної пiльги в оподаткуваннi) надсилається запит до вiддiлу митних платежiв за формою, наведеною в додатку 3 до Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 20.04.2005 N 314, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 27.04.2005 за N 439/10719 (зi змiнами). Розгляд питань щодо правомiрностi застосування пiльг в оподаткуваннi здiйснюється вiддiлом митних платежiв митного органу в строк, що не перевищує 15 робочих днiв. У виняткових випадках цей термiн може бути продовжений за рiшенням керiвника митного органу.

     У разi виникнення розбiжностей у тлумаченнi положень цього Порядку мiж митними органами та платниками податкiв пояснення щодо застосування цих положень дає Держмитслужба України.

3. ОСОБЛИВОСТI ЗАПОВНЕННЯ ОКРЕМИХ ГРАФ ВМД ПРИ ЗДIЙСНЕННI МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ ТОВАРIВ IЗ ЗАСТОСУВАННЯМ ПIЛЬГ В ОПОДАТКУВАННI

     3.1. Митне оформлення товарiв iз застосуванням пiльг в оподаткуваннi здiйснюється з умовним нарахуванням сум вiдповiдних податкiв i зборiв у ВМД.

     3.2. Порядок заповнення графи 47 ВМД при умовному нарахуваннi платежiв здiйснюється вiдповiдно до Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, затвердженої наказом Державної митної служби України вiд 09.07.97 N 307 i зареєстрованої у Мiнiстерствi юстицiї України 24.09.97 за N 443/2247 (зi змiнами).

4. КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОРИСТАННЯМ ТОВАРIВ, В ОПОДАТКУВАННI ЯКИХ НАДАНО ПIЛЬГИ

     Контроль за використанням товарiв, митне оформлення яких було здiйснене iз застосуванням пiльг в оподаткуваннi, проводиться митними органами в порядку, визначеному постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 23.12.2004 N 1730 "Про затвердження Порядку проведення митними органами на пiдприємствах перевiрок системи звiтностi та облiку товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються через митний кордон України", постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.07.2005 N 619 "Про затвердження Порядку координацiї проведення планових виїзних перевiрок органами виконавчої влади, уповноваженими здiйснювати контроль за нарахуванням i сплатою податкiв та зборiв (обов'язкових платежiв)", наказом Держмитслужби України вiд 30.03.2006 N 254 "Про затвердження Порядку оформлення результатiв проведення митними органами на пiдприємствах перевiрок системи звiтностi та облiку товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються через митний кордон України", зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 01.06.2006 за N 653/12527.

Директор Департаменту митних платежiв С.О.Джигалов

 

Додаток 1
до Порядку подання документiв, якi пiдтверджують право суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi на користування встановленими законодавством податковими пiльгами пiд час митного оформлення товарiв, що ввозяться на митну територiю України або вивозяться з митної територiї України

Перелiк документiв, подання яких потрiбне для застосування пiльгового режиму оподаткування при митному оформленнi товарiв, що ввозяться на митну територiю України

N
з/п
НАЗВА ТОВАРУ КОД ПIЛЬГИ ПIДСТАВА ДЛЯ НАДАННЯ ПIЛЬГИ НАЗВА ДОКУМЕНТА ТА НОРМАТИВНО-ПРАВОВИЙ АКТ, ЯКИМ ПЕРЕДБАЧЕНО ПОДАННЯ ЦЬОГО ДОКУМЕНТА
В ОБКЛАДЕННI ВВIЗНИМ МИТОМ В ОБКЛАДЕННI АКЦИЗНИМ ЗБОРОМ В ОБКЛАДЕННI ПОДАТКОМ НА ДОДАНУ ВАРТIСТЬ В ОБКЛАДЕННI ВВIЗНИМ МИТОМ В ОБКЛАДЕННI АКЦИЗНИМ ЗБОРОМ В ОБКЛАДЕННI ПОДАТКОМ НА ДОДАНУ ВАРТIСТЬ
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Роздiл 1. Застосування податкових пiльг, наданих у виглядi звiльнення вiд оподаткування
1 Транспортнi засоби, що здiйснюють регулярнi мiжнароднi перевезення вантажiв, багажу та пасажирiв, а також предмети матерiально-технiчного постачання i спорядження, паливо, продовольство та iнше майно, необхiднi для їх нормальної експлуатацiї на час перебування в дорозi, у пунктах промiжної зупинки, або придбанi за кордоном у зв'язку з лiквiдацiєю аварiї (поломки) цих транспортних засобiв 001 - - Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "а"
- - Лiцензiя на здiйснення мiжнародних перевезень вантажiв, багажу, пасажирiв.
Документи (рахунки-фактури), що пiдтверджують закупiвлю запасiв.
Документ, що пiдтверджує факт аварiї (поломки), що трапилась за кордоном
(Закон України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi")
2 Лiкарськi засоби (крiм пiдакцизних товарiв), зареєстрованi та допущенi до застосування в Українi в установленому законодавством порядку, що ввозяться на митну територiю України (за перелiком, що визначається Кабiнетом Мiнiстрiв України) - - 002 - - Закон України "Про податок на додану вартiсть",
стаття 5, пiдпункт 5.1.7 пункту 5.1, пункти 5.5, 5.6
Наявнiсть лiкарського засобу в мiжвiдомчiй базi даних зареєстрованих в Українi лiкарських засобiв (реєстр надсилається до митних органiв Держмитслужбою України) або оригiнал реєстрацiйного посвiдчення, або його копiя, або пiдтвердження державної реєстрацiї лiкарських засобiв, видане Мiнiстерством охорони здоров'я України.
Пiдтвердження виробника лiкарських засобiв згiдно з реєстрацiйним посвiдченням (згiдно з товаросупровiдними документами, маркуванням)
(постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.12.2003 N 1949 "Про перелiк лiкарських засобiв та виробiв медичного призначення, операцiї з продажу яких звiльняються вiд обкладення податком на додану вартiсть" (зi змiнами) та вiд 31.03.2004 N 411 "Про затвердження Положення про Державний реєстр лiкарських засобiв", наказ Мiнiстерства охорони здоров'я України, Державної митної служби України вiд 08.06.2001 N 224/387 "Про затвердження Порядку ведення та використання мiжвiдомчої бази даних зареєстрованих в Українi лiкарських засобiв", зареєстрований у Мiн'юстi України 03.07.2001 за N 557/5748 (зi змiнами), наказ Мiнiстерства охорони здоров'я України вiд 29.07.2003 N 358 "Про затвердження форми та опису реєстрацiйного посвiдчення на лiкарський засiб", зареєстрований у Мiн'юстi України 07.08.2003 за N 693/8014)
3 Вироби медичного призначення (крiм пiдакцизних товарiв), зареєстрованi та допущенi до застосування в Українi в установленому законодавством порядку, що ввозяться на митну територiю України (за перелiком, що визначається Кабiнетом Мiнiстрiв України) - - 002 - - Закон України "Про податок на додану вартiсть",
стаття 5, пiдпункт 5.1.7 пункту 5.1, пункти 5.5, 5.6
Оригiнал реєстрацiйного посвiдчення або його копiя, або пiдтвердження державної реєстрацiї виробiв медичного призначення, видане Мiнiстерством охорони здоров'я України, згiдно з перелiком, затвердженим постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.12.2003 N 1949 "Про перелiк лiкарських засобiв та виробiв медичного призначення, операцiї з продажу яких звiльняються вiд обкладення податком на додану вартiсть" (зi змiнами), при цьому для виробiв медичного призначення, позначених:
"*" - наявнiсть вiдповiдного маркування на виробах медичного призначення;
"**" - документи, що пiдтверджують закупiвлю за кошти державного або мiсцевого бюджетiв:
- рiшення тендерної комiсiї (акцепт тендерної пропозицiї);
- договiр на закупiвлю з державним лiкувальним закладом;
- копiя платiжного доручення про перерахування коштiв органами Держказначейства.
У разi ввезення товарiв для закладiв охорони здоров'я за кодами 6210109100, 8419200000, 8419400000, 9013200000, 9018200000, 9027209000, 9030109000 згiдно з УКТЗЕД - договiр на поставку ввезених виробiв медичного призначення закладам охорони здоров'я та належним чином завiрена копiя лiцензiї на право здiйснення медичної практики
(постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.12.2003 N 1949 "Про перелiк лiкарських засобiв та виробiв медичного призначення, операцiї з продажу яких звiльняються вiд обкладення податком на додану вартiсть" (зi змiнами), наказ Мiнiстерства охорони здоров'я України вiд 26.09.2000 N 229 "Про Порядок державної реєстрацiї виробiв медичного призначення в Українi", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.01.2001 за N 35/5226 (зi змiнами))
4 Валюта України, iноземна валюта, цiннi папери та банкiвськi метали 003 - - Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "в"
- - Копiя договору з iноземним банком про доставку готiвкової iноземної валюти iноземним банком українському банку або витяг з договору про кореспондентськi вiдносини з iноземним банком, який передбачає можливiсть здiйснення зазначеної операцiї.
Копiя договору з iноземним банком (iноземною афiнажною компанiєю) про купiвлю банкiвських металiв або виписка з рахунку iноземного банку про зняття банкiвських металiв з власних рахункiв, або копiя кредитного договору на отримання банкiвських металiв.
Копiя письмового дозволу Нацiонального банку України на здiйснення операцiй з валютними цiнностями при ввезеннi бланкiв дорожнiх чекiв мiжнародних платiжних систем.
Копiя договору з iноземним банком-кореспондентом про купiвлю в нього валюти України, одержаної вiд здiйснення валютно-обмiнних операцiй на територiї iноземної держави, за iноземну валюту, перераховану уповноваженим банком з його кореспондентського рахунку, вiдкритого в iноземному банку
(постанова Правлiння Нацiонального банку України вiд 06.08.2003 N 327 "Про внесення змiн до деяких нормативно-правових актiв Нацiонального банку України", зареєстрована в Мiн'юстi України 29.08.2003 за N 753/8074 (зi змiнами), постанова Правлiння Нацiонального банку України вiд 12.07.2000 N 283 "Про затвердження Iнструкцiї про перемiщення валюти України, iноземної валюти, банкiвських металiв, платiжних документiв, iнших банкiвських документiв i платiжних карток через митний кордон України", зареєстрована в Мiн'юстi України 28.07.2000 за N 452/4673 (зi змiнами))
5 Товари та iншi предмети, що пiдлягають оберненню у власнiсть держави у випадках, передбачених законами України 004 - - Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "г"
- - Рiшення суду про конфiскацiю таких товарiв.
Дозвiл митного органу на помiщення товарiв у митний режим вiдмови на користь держави
(постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.12.2003 N 1955 "Деякi питання вiдмови на користь держави вiд товарiв, що перебувають пiд митним контролем", наказ Держмитслужби України вiд 24.12.2003 N 906 "Про затвердження Порядку застосування митного режиму вiдмови на користь держави до товарiв, що перебувають пiд митним контролем", зареєстрований у Мiн'юстi України 29.12.2003 за N 1247/8568 (зi змiнами))
6 Товари та iншi предмети, що стали в результатi пошкодження до пропуску їх через митний кордон України непридатними для використання як вироби або матерiали 005 - - Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "д"
- - Акт незалежної експертної органiзацiї про непридатнiсть вантажу для використання як виробу або матерiалу.
Письмовий дозвiл начальника митного органу, оформлений в установленому порядку
(наказ Держмитслужби України вiд 09.08.2005 N 735 "Про запровадження єдиної форми заяви пiдприємства, подання якої митному органу передує митному оформленню товарiв i транспортних засобiв", зареєстрований у Мiн'юстi України 26.08.2005 за N 934/11214)
7 Товари та iншi предмети, якi походять з митної територiї України i ввозяться назад на цю територiю без обробки або переробки 006 - - Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "є"
- - Сертифiкат (у т.ч. замiнний) про походження товару з України або його дублiкат, або декларацiя про походження товару з України, або висновок про походження товару, виданий торгово-промисловими палатами в Українi.
У випадках, коли в документах, якi подаються для митного оформлення, вiдсутнi вiдомостi про походження товарiв або в митного органу є достатнi пiдстави вважати, що декларуються недостовiрнi вiдомостi про походження товарiв, подання сертифiката про походження товару з України є обов'язковим.
Копiя ВМД на вивезення таких товарiв з України (ВМД на експорт)
(Митний кодекс України, глава 49, постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.12.2002 N 1864 "Про затвердження Порядку визначення країни походження товару, Що перемiщується через митний кордон України" (зi змiнами))
9 До 1 сiчня 2007 року матерiали, устаткування i комплектуюче обладнання, що ввозяться на митну територiю України та використовуються для будiвництва морських та рiчкових суден пiдприємствами суднобудiвної промисловостi, визначеними вiдповiдно до статтi 1 Закону України "Про заходи щодо державної пiдтримки суднобудiвної промисловостi в Українi" (крiм пiдакцизних товарiв), якщо такi товари не виробляються пiдприємствами на територiї України або виробляються, але не вiдповiдають сертифiкацiйним вимогам мiжнародних класифiкацiйних товариств чи вимогам замовникiв морських та рiчкових суден, визначеним умовами контрактiв.
Перелiк та обсяги цих товарiв затверджуються Кабiнетом Мiнiстрiв України вiдповiдно до контрактiв, укладених цими пiдприємствами до 1 березня 2005 року
009 - - Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "ї"
- - Перелiк та обсяги товарiв, затвердженi Кабiнетом Мiнiстрiв України
(надсилаються до митних органiв Держмитслужбою України)
Контракт, укладений пiдприємствами суднобудiвної промисловостi до 1 березня 2005 року
Перелiк суднобудiвних пiдприємств, для яких запроваджуються заходи державної пiдтримки суднобудiвної промисловостi, затверджений Кабiнетом Мiнiстрiв України
(постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.07.2005 N 555 "Про затвердження Порядку включення суднобудiвних пiдприємств до перелiку пiдприємств, для яких запроваджуються заходи державної пiдтримки суднобудiвної промисловостi")
10 Документи та видання, якi надсилаються в рамках мiжнародного обмiну до освiтнiх, наукових або культурних закладiв, у тому числi бiблiотек. Перелiк цих закладiв визначається Кабiнетом Мiнiстрiв України 010 - - Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "й"
- - Перелiк освiтнiх, наукових або культурних закладiв, затверджений Кабiнетом Мiнiстрiв України
(надсилається до митних органiв Держмитслужбою України)
Пiдтвердження ввезення документiв у рамках мiжнародного документообiгу, видане вiдповiдними установами чи органiзацiями
(постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19.04.2006 N 538 "Про затвердження перелiку закладiв культури, навчальних закладiв та наукових установ, до яких надсилаються документи та видання у рамках мiжнародного обмiну, що звiльняються вiд сплати мита")
11 Товари та iншi матерiальнi цiнностi, включаючи будь-якi предмети, майно, продукцiю, обладнання, устаткування, транспортнi засоби та iншi речi майнового характеру, що ввозяться на митну територiю України й призначенi для виконання угоди про розподiл продукцiї 011 - 011 Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "л"
- Закон України "Про угоди про розподiл продукцiї",
стаття 25, частина 7
Копiя угоди про розподiл продукцiї, укладеної вiдповiдно до Закону України "Про угоди про розподiл продукцiї", завiрена мiжвiдомчою комiсiєю, створеною в порядку, передбаченому Законом України "Про угоди про розподiл продукцiї".
Копiя договору (контракту) з iнвестором, предметом якого є виконання окремих видiв робiт, зазначених в угодi про розподiл продукцiї (для юридичних осiб, що беруть участь у виконаннi робiт, передбачених угодою про розподiл продукцiї)
(постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.11.2000 N 1756 "Про затвердження Порядку реєстрацiї проектiв угоди про розподiл продукцiї та державної реєстрацiї угоди про розподiл продукцiї")
12 У перiод з 1 сiчня 2004 року до 1 сiчня 2009 року товари, якi не виробляються в Українi i ввозяться на митну територiю України для використання у видавничiй дiяльностi та дiяльностi з виготовлення книжкової продукцiї, яка виробляється в Українi, та мають згiдно з Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (УКТ ЗЕД) такi коди: 3211 00 00
Готовi сикативи 3212 90 31 00, 3212 90 39 00
Тiльки пiгменти (включаючи металевi порошки та металевi пластiвцi), диспергованi у неводному середовищi у виглядi рiдини, пасти або густої маси, гатункiв, якi використовують для виробництва друкарських фарб (включаючи емалi); крiм перламутрової есенцiї та тих, що на основi алюмiнiєвого порошку 3215 11 00 00
Фарби друкарськi чорнi 3215 19 00 00
Фарби друкарськi, крiм чорної 3505 10 50 00, 3505 10 90 00
Модифiкованi крохмалi, якi використовуються в паперовiй промисловостi 3701 30 00 00
Тiльки пластини (алюмiнiєвi) iз нанесеним на них сенсибiлiзованим (свiтлочутливим) шаром та пластини, фотополiмеризацiйно придатнi для виготовлення друкарських форм у полiграфiї, довжина будь-якого боку яких перевищує 255 мм; пластини (магнiєвi) iз нанесеним на них сенсибiлiзованим (свiтлочутливим) шаром для виготовлення штампiв для тиснення в полiграфiї, довжина будь-якого боку яких перевищує 255 мм; фотоплiвки плоскi (листовi) для виготовлення фотоформ у полiграфiї, довжина будь-якого боку яких перевищує 255 мм 3702 42 00 00
Фотоплiвки рулоннi для виготовлення фотоформ у полiграфiї завширшки понад 610 мм i завдовжки понад 200 м 3702 43 00 10
Фотоплiвки рулоннi для виготовлення фотоформ у полiграфiї завширшки понад 610 мм i завдовжки не бiльш як 200 м 3702 44 00 90
Фотоплiвки рулоннi для виготовлення фотоформ у полiграфiї завширшки понад 105 мм, але не бiльш як 610 мм i завдовжки понад 200 м 3907 50 00 00
Смоли алкiднi 4008 21 90 00
Офсетнi гумовi пластини iз непористої гуми, крiм покриття для пiдлог i матiв 4703 21 00 00
Целюлоза з деревини, натронна чи сульфатна, крiм розчинних сортiв, напiввибiлена або вибiлена з хвойних порiд 4703 29 00 00
Целюлоза з деревини, натронна чи сульфатна, крiм розчинних сортiв, напiввибiлена або вибiлена з листяних порiд 4704 21 00 00
Целюлоза з деревини сульфiтна, крiм розчинних сортiв, напiввибiлена або вибiлена з хвойних порiд 4707 90 10 00
Несортованi вiдходи паперу або картону та макулатура 4707 90 90 00
Вiдсортованi вiдходи паперу або картону та макулатура 5901 10 00 00
Тiльки тканини для виготовлення палiтурок для книг 8439 10 00 00, 8439 20 00 00, 8439 30 00 00
Обладнання для виробництва паперової маси з целюлозних волокнистих матерiалiв або для виробництва чи оброблення паперу або картону 8440 10 00 00
Обладнання для оправлення, включаючи машини для брошурування 8441 10 00 00
Iнше обладнання для виробництва товарiв з паперової маси, паперу або картону, включаючи рiзальнi машини будь-якого типу 8443 11 00 00, 8443 19 10 00, 8443 19 31 00, 8443 19 35 00, 8443 19 39 00, 8443 19 90 00, 8443 60 00 00, 8443 90 10 00, 8443 90 80 00
Машини для офсетного друку та обладнання i частини до них, крiм товарної позицiї 8443 90 05 00
014 - 014 Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "о"
- Закон України "Про податок на додану вартiсть",
стаття 11, пункт 11.37
Свiдоцтво про внесення суб'єкта видавничої справи до Державного реєстру видавцiв, виготiвникiв i розповсюджувачiв видавничої продукцiї
Висновок Мiнiстерства промислової полiтики України, який мiстить iнформацiю про те, що iмпортований товар не виробляється в Українi
(постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.09.98 N 1540 "Про Державний реєстр видавцiв, виготiвникiв i розповсюджувачiв видавничої продукцiї" (зi змiнами))
13 На перiод виконання робiт щодо пiдготовки до зняття i зняття енергоблокiв Чорнобильської АЕС з експлуатацiї та перетворення об'єкта "Укриття" на екологiчно безпечну систему товари (сировина, матерiали, устаткування та обладнання), що надходять у рамках мiжнародної технiчної допомоги, яка надається на безоплатнiй та безповоротнiй основi для подальшої експлуатацiї, пiдготовки до зняття i зняття енергоблокiв Чорнобильської АЕС з експлуатацiї, перетворення об'єкта "Укриття" на екологiчно безпечну систему та забезпечення соцiального захисту персоналу Чорнобильської АЕС.
Пiльга у виглядi звiльнення вiд обкладення податком на додану вартiсть не застосовується при ввезеннi (пересиланнi) на митну територiю України пiдакцизних товарiв i товарiв 1 - 24 груп Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi
016 - 016 Декрет Кабiнету Мiнiстрiв України "Про Єдиний митний тариф України",
стаття 2
- Закон України "Про податок на додану вартiсть",
стаття 11, пункт 11.23
Довiдка Мiнекономiки України
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Держмитслужби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
14 Товари (крiм пiдакцизних), що ввозяться на митну територiю України вiдповiдно до Угоди мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Росiйської Федерацiї про перемiщення товарiв у рамках спiвробiтництва в освоєннi космiчного простору, створеннi та експлуатацiї ракетно-космiчної та ракетної технiки 017 - 017 Угода мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Росiйської Федерацiї про перемiщення товарiв у рамках спiвробiтництва в освоєннi космiчного простору, створеннi та експлуатацiї ракетно-космiчної та ракетної технiки вiд 11.02.2001,
статтi 3, 5, 7
- Угода мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Росiйської Федерацiї про перемiщення товарiв у рамках спiвробiтництва в освоєннi космiчного простору, створеннi та експлуатацiї ракетно-космiчної та ракетної технiки вiд 11.02.2001,
статтi 3, 5, 7
Номенклатура та кiлькiсть товарiв, перелiк органiзацiй i пiдприємств, що ввозять цi товари, затвердженi Нацiональним космiчним агентством України
(надсилаються до митних органiв Держмитслужбою України)
(лист Нацiонального космiчного агентства України вiд 01.06.2001 N 9/1820-4, лист Держмитслужби України вiд 04.07.2001 N 3/14-3301-ЕП)
15 Товари (iнвентар, обладнання, екiпiровка та медико-бiологiчнi засоби), що ввозяться на митну територiю України в порядку, визначеному Законом України "Про пiдтримку олiмпiйського, паралiмпiйського руху та спорту вищих досягнень в Українi", i використовуються для пiдготовки та участi членiв збiрних команд України в олiмпiйських i паралiмпiйських iграх.
Перелiк зазначених товарiв затверджується Верховною Радою України за поданням Кабiнету Мiнiстрiв України
018 - - Декрет Кабiнету Мiнiстрiв України "Про Єдиний митний тариф України",
стаття 2
- - Перелiк товарiв матерiально-технiчного забезпечення, затверджений Верховною Радою України (щорiчно) за поданням Кабiнету Мiнiстрiв України
(надсилається до митних органiв Держмитслужбою України)
16 Продукцiя промислу українських та орендованих (зафрахтованих) українськими пiдприємствами i органiзацiями суден, якi ведуть морський промисел, що ввозиться на митну територiю України 019 - - Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "б"
- - Сертифiкат про походження товару.
Первинний документ (коносамент).
Копiя свiдоцтва про право плавання пiд Державним прапором України або засвiдченої капiтаном порту довiдки про занесення судна в Державний судновий реєстр.
Копiя договору оренди (фрахту) мiж українським виробником та судновласником.
Письмова заява судновласника про те, що на момент виробництва рибопродукцiї, яка ввозиться, судно не перебувало у фрахтi iншої особи, або письмова заява виробника про те, що на момент виробництва рибопродукцiї, яка ввозиться на митну територiю України на орендованому (зафрахтованому) українському суднi-виробнику, воно не перебувало в суборендi в iншої особи
(постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.09.97 N 1069 "Про затвердження Порядку ведення Державного суднового реєстру України i Суднової книги України" (зi змiнами), наказ Держмитслужби України вiд 09.08.2005 N 735 "Про запровадження єдиної форми заяви пiдприємства, подання якої митному органу передує митному оформленню товарiв i транспортних засобiв", зареєстрований у Мiн'юстi України 26.08.2005 за N 934/11214)
17 Товари морського промислу (риба, ссавцi, мушлi, ракоподiбнi, воднi рослини тощо, охолодженi, солонi, мороженi, консервованi, переробленi в борошно або в iншу продукцiю), видобутi (виловленi, виробленi) суднами, зареєстрованими в Державному судновому реєстрi України або Судновiй книзi України - - 019 - - Закон України "Про податок на додану вартiсть",
стаття 5, пункт 5.4
Сертифiкат про походження товару.
Первинний документ (коносамент).
Копiя свiдоцтва про право плавання пiд Державним прапором України або засвiдченої капiтаном порту довiдки про занесення судна в Державний судновий реєстр.
Копiя договору оренди (фрахту) мiж українським виробником та судновласником.
Письмова заява судновласника про те, що на момент виробництва рибопродукцiї, яка ввозиться, судно не перебувало у фрахтi iншої особи, або письмова заява виробника про те, що на момент виробництва рибопродукцiї, яка ввозиться на митну територiю України на орендованому (зафрахтованому) українському суднi-виробнику, воно не перебувало в суборендi в iншої особи
(постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.09.97 N 1069 "Про затвердження Порядку ведення Державного суднового реєстру України i Суднової книги України" (зi змiнами), наказ Держмитслужби України вiд 09.08.2005 N 735 "Про затвердження єдиної форми заяви пiдприємства, подання якої митному органу передує митному оформленню товарiв i транспортних засобiв", зареєстрований у Мiн'юстi України 26.08.2005 за N 934/11214)
18 Нафтопродукти, виробленi з давальницької нафти, увезеної iноземним замовником, що реалiзуються на митнiй територiї України 021 - - Закон України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньо-
економiчних вiдносинах",
стаття 3, частина 1
- - У разi потреби - експертний висновок про вироблення готової продукцiї з давальницької сировини
(наказ Мiнекономiки України вiд 26.11.2003 N 340 "Про затвердження Положення про порядок надання висновкiв щодо визначення операцiй як таких, що належать до операцiй з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах", зареєстрований у Мiн'юстi України 11.12.2003 за N 1146/8467 (зi змiнами))
19 Технiка, устаткування, майно й матерiали, що ввозяться на митну територiю України розвiдувальними органами України та призначенi для власного використання цими органами 025 - - Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "ш"
- - Довiдка вiдповiдного державного органу
(надсилається до митних органiв Держмитслужбою України)
20 Матерiали, устаткування та комплектуючi вироби (крiм пiдакцизних), що ввозяться вiтчизняними пiдприємствами для переробки, комплектування на митнiй територiї України з подальшим вивезенням за межi України для реалiзацiї iнвестицiйних проектiв у Туркменiстанi вiдповiдно до Спiльного Розпорядження Президента України Л. Кучми i Президента Туркменiстану С. Нiязова "Про будiвництво i фiнансування iнвестицiйних об'єктiв загальнодержавного значення в Туркменiстанi" вiд 04.10.2000, якщо такi товари не виробляються в Українi або не вiдповiдають вимогам замовникiв, визначеним у контрактах (договорах). Перелiк та обсяг таких товарiв затверджуються Кабiнетом Мiнiстрiв України вiдповiдно до контрактiв (договорiв), укладених пiдприємствами з метою будiвництва iнвестицiйних об'єктiв у Туркменiстанi 026 - - Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "у"
- - Перелiк та обсяг товарiв, затвердженi Кабiнетом Мiнiстрiв України вiдповiдно до контрактiв (договорiв), укладених пiдприємствами з метою будiвництва iнвестицiйних об'єктiв у Туркменiстанi
(надсилаються митним органам Держмитслужбою України)
(постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.08.2001 N 967 "Про затвердження перелiку вiтчизняних суб'єктiв господарювання, що беруть участь у будiвництвi iнвестицiйних об'єктiв в Туркменистанi" (зi змiнами))
21 Архiвнi документи, придбанi з метою їх унесення до Нацiонального архiвного фонду 028 - - Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "с"
- - Пiдтвердження Державного комiтету архiвiв України
(постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16.11.2002 N 1739 "Деякi питання формування i функцiонування Нацiонального архiвного фонду")
22 Гуманiтарна допомога в грошовiй або натуральнiй формi (крiм пiдакцизних товарiв), яка ввозиться, пересилається в Україну 030 - 030 Закон України "Про гуманiтарну допомогу",
стаття 6
- Закон України "Про гуманiтарну допомогу",
стаття 6
Копiя протокольного рiшення Комiсiї з питань гуманiтарної допомоги при Кабiнетi Мiнiстрiв України
(надсилається до митних органiв Держмитслужбою України)
23 Гуманiтарна допомога (пiдакцизнi товари), визначена Законом України "Про гуманiтарну допомогу", яка ввозиться, пересилається в Україну i яка визнана такою за рiшенням Комiсiї з питань гуманiтарної допомоги при Кабiнетi Мiнiстрiв України 030 030 030 Закон України "Про гуманiтарну допомогу",
стаття 6
Копiя протокольного рiшення Комiсiї з питань гуманiтарної допомоги при Кабiнетi Мiнiстрiв України
(надсилається до митних органiв Держмитслужбою України)
24 Предмети для службового користування та видання, що ввозяться для службового користування Комiсiєю iз захисту Чорного моря вiд забруднення 061 061 061 Угода про привiлеї та iмунiтети Комiсiї iз захисту Чорного моря вiд забруднення вiд 28.04.2000,
стаття 8, пункт 1 "b"
Довiдка Мiнекономiки України
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Державної митної служби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
25 Предмети, що ввозяться в Україну для офiцiйного користування дипломатичними представництвами, консульськими установами iноземних держав на територiї України 062 062 062 Вiденська конвенцiя про дипломатичнi зносини вiд 18.04.61,
стаття 36
Вiденська конвенцiя про консульськi зносини вiд 24.04.63,
стаття 50
Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "е"
Вiденська конвенцiя про дипломатичнi зносини вiд 18.04.61,
стаття 36
Вiденська конвенцiя про консульськi зносини вiд 24.04.63,
стаття 50
Вiденська конвенцiя про дипломатичнi зносини вiд 18.04.61,
стаття 36
Вiденська конвенцiя про консульськi зносини вiд 24.04.63,
стаття 50
Закон України "Про податок на додану вартiсть",
стаття 5, пункт 5.3
Копiя посвiдчення про акредитацiю дипломатичної мiсiї в Мiнiстерствi закордонних справ України або копiя дипломатичної чи службової картки акредитацiї в Мiнiстерствi закордонних справ України.
Заява про мету ввезення
(наказ Мiнiстерства закордонних справ України вiд 13.01.2003 N 11 "Про затвердження Положення про акредитацiю спiвробiтникiв дипломатичних i консульських установ iноземних держав, мiжнародних органiзацiй та їхнiх представництв, iнших iноземних органiзацiй", зареєстрований у Мiн'юстi України 28.01.2003 за N 62/7383, наказ Держмитслужби України вiд 19.07.2001 N 491 "Про затвердження Правил митного контролю та митного оформлення предметiв дипломатичних представництв, консульських установ, представництв мiжнародних органiзацiй, а також їх персоналу та членiв сiмей персоналу, якi користуються на територiї України митними пiльгами", зареєстрований у Мiн'юстi України 20.08.2001 за N 723/5914, наказ Держмитслужби України вiд 09.08.2005 N 735 "Про запровадження єдиної форми заяви пiдприємства, подання якої митному органу передує митному оформленню товарiв i транспортних засобiв", зареєстрований у Мiн'юстi України 26.08.2005 за N 934/11214)
26 Предмети, що ввозяться в Україну для офiцiйного користування представництвами мiжнародних органiзацiй, якi користуються на територiї України митними пiльгами вiдповiдно до мiжнародних угод України 063 063 063 Вiдповiдна мiжнародна угода за участю України
Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "е"
Вiдповiдна мiжнародна угода за участю України Вiдповiдна мiжнародна угода за участю України
Закон України "Про податок на додану вартiсть",
стаття 5, пункт 5.3
Копiя посвiдчення про акредитацiю дипломатичної мiсiї в Мiнiстерствi закордонних справ України або копiя дипломатичної чи службової картки акредитацiї в Мiнiстерствi закордонних справ України.
Заява про мету ввезення
(наказ Мiнiстерства закордонних справ України вiд 13.01.2003 N 11 "Про затвердження Положення про акредитацiю спiвробiтникiв дипломатичних i консульських установ iноземних держав, мiжнародних органiзацiй та їхнiх представництв, iнших iноземних органiзацiй", зареєстрований у Мiн'юстi України 28.01.2003 за N 62/7383, наказ Держмитслужби України вiд 19.07.2001 N 491 "Про затвердження Правил митного контролю та митного оформлення предметiв дипломатичних представництв, консульських установ, представництв мiжнародних органiзацiй, а також їх персоналу та членiв сiмей персоналу, якi користуються на територiї України митними пiльгами", зареєстрований у Мiн'юстi України 20.08.2001 за N 723/5914, наказ Держмитслужби України вiд 09.08.2005 N 735 "Про запровадження єдиної форми заяви пiдприємства, подання якої митному органу передує митному оформленню товарiв i транспортних засобiв", зареєстрований у Мiн'юстi України 26.08.2005 за N 934/11214)
27 Предмети, що ввозяться в Україну для офiцiйного користування представництвами iноземних пiдприємств та органiзацiй, якi користуються на територiї України митними пiльгами вiдповiдно до мiжнародних угод України 064 064 064 Вiдповiдна мiжнародна угода України, що набрала чинностi в установленому порядку
Закон України "Про Єдиний митний тариф",
ст.19, пункт "е"
Вiдповiдна мiжнародна угода України, що набрала чинностi в установленому порядку Вiдповiдна мiжнародна угода України, що набрала чинностi в установленому порядку Документи, що пiдтверджують виконання умов мiжнародної угоди України, що набрала чиннiсть в установленому порядку
(iнформацiя Держмитслужби України про чиннiсть угоди та умови її виконання)
Заява про мету ввезення
(наказ Держмитслужби України вiд 09.08.2005 N 735 "Про запровадження єдиної форми заяви пiдприємства, подання якої митному органу передує митному оформленню товарiв i транспортних засобiв", зареєстрований у Мiн'юстi України 26.08.2005 за N 934/11214)
28 Товари, що ввозяться в Україну згiдно з мiжурядовими угодами України з країнами СНД, з Республiкою Македонiя про вiльну торгiвлю 065 - - Мiжурядовi угоди України з країнами СНД, з Республiкою Македонiя про вiльну торгiвлю - - Cертифiкат про походження товару.
Договiр (контракт) мiж резидентом України i резидентом однiєї з держав- учасницi Угоди про створення зони вiльної торгiвлi та документи, що пiдтверджують виконання умов договору
(Правила визначення країни походження, затвердженi Рiшенням Ради глав урядiв Спiвдружностi Незалежних Держав вiд 30.11.2000, Протокол С "Про визначення правил країни походження товарiв та методи адмiнiстративного спiвробiтництва" до Угоди про вiльну торгiвлю мiж Україною та Республiкою Македонiя вiд 18.01.2001)
29 Товари, якi надходять на митну територiю України в рамках Проекту "Реабiлiтацiя та розширення централiзованого теплопостачання м. Києва" 067 - 067 Розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.08.2001 N 379-р - Розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.08.2001 N 379-р Пiдтвердження Мiнiстерства фiнансiв України щодо належностi зазначених товарiв до названого Проекту
(надсилається до митних органiв Держмитслужбою України)
30 Вантажi, що надходять в Україну на виконання Угоди мiж Україною i Сполученими Штатами Америки щодо надання допомоги Українi в лiквiдацiї стратегiчної ядерної зброї, а також запобiгання розповсюдженню зброї масового знищення 068 068 068 Угода мiж Україною i Сполученими Штатами Америки щодо надання допомоги Українi в лiквiдацiї стратегiчної ядерної зброї, а також запобiгання розповсюдженню зброї масового знищення вiд 25.10.93,
стаття VIII
Письмове пiдтвердження Держмитслужбою України належностi цих вантажiв до таких, якi надходять в Україну в рамках Угоди
(наказ Держмитслужби України вiд 25.10.98 N 665 "Про затвердження Порядку пiльгового митного оформлення вантажiв, що надходять в Україну в рамках Угоди мiж Україною i США "Щодо надання допомоги Українi в лiквiдацiї стратегiчної ядерної зброї, а також запобiгання розповсюдженню зброї масового знищення" вiд 25 жовтня 1993 року", зареєстрований у Мiн'юстi України 11.11.98 за N 719/3159 (зi змiнами))
31 Товари та iншi предмети, що ввозяться в Україну на виконання Угоди про створення Українського науково-технологiчного центру, укладеної Україною, Канадою, Сполученими Штатами Америки та Швецiєю 069 069 069 Угода про створення Українського науково-технологiчного центру, укладена Україною, Канадою, Сполученими Штатами Америки та Швецiєю вiд 25.10.93,
стаття Х
Лист Українського науково-технологiчного центру з перелiком товарiв, що пiдлягають звiльненню вiд оподаткування
(надсилається до митних органiв Держмитслужбою України)
32 Предмети, призначенi для впорядкування мiсць пам'ятi i поховання, якi ввозяться спецiальними робочими групами в Україну в рамках Угоди мiж Урядом України i Урядом Республiки Польща про збереження мiсць пам'ятi i поховання жертв вiйни та полiтичних репресiй 070 - 070 Угода мiж Урядом України i Урядом Республiки Польща про збереження мiсць пам'ятi i поховання жертв вiйни та полiтичних репресiй вiд 21.03.94,
стаття 8
- Угода мiж Урядом України i Урядом Республiки Польща про збереження мiсць пам'ятi i поховання жертв вiйни та полiтичних репресiй вiд 21.03.94,
стаття 8
Перелiк предметiв, що ввозяться, затверджений органом виконавчої влади за мiсцем проведення робiт, визначених Угодою.
Зобов'язання польської сторони про використання предметiв за призначенням з вiдмiтками органу виконавчої влади за мiсцем проведення робiт, визначених Угодою
(наказ Держмитслужби України вiд 09.08.2005 N 735 "Про запровадження єдиної форми заяви пiдприємства, подання якої митному органу передує митному оформленню товарiв i транспортних засобiв", зареєстрований у Мiн'юстi України 26.08.2005 за N 934/11214)
33 Оснащення та матерiали для забезпечення аварiйно-рятувальних формувань, що ввозяться в Україну в рамках мiжурядових угод про спiвробiтництво в галузi попередження промислових аварiй, катастроф, стихiйних лих i лiквiдацiї їх наслiдкiв 071 071 071 Угода мiж Урядом України i Урядом Росiйської Федерацiї про спiвробiтництво в галузi попередження промислових аварiй, катастроф, стихiйних лих та лiквiдацiї їхнiх наслiдкiв вiд 23.04.97,
стаття 12
Угода мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Виконавчою Владою Грузiї про спiвробiтництво у галузi попередження промислових аварiй, катастроф, стихiйних лих та лiквiдацiї їхнiх наслiдкiв вiд 07.12.98,
стаття 12
Угода мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Республiки Вiрменiя про спiвробiтництво в галузi попередження надзвичайних ситуацiй i лiквiдацiї їх наслiдкiв вiд 01.03.2001,
стаття 10, пункт 1
Перелiк товарiв, що ввозяться, оформлений вiдповiдно до положень Угоди
Зобов'язання Мiнiстерства України з питань надзвичайних ситуацiй та у справах захисту населення вiд наслiдкiв Чорнобильської катастрофи про те, що ввезенi товари будуть використанi або розподiленi пiд час операцiй з надання допомоги чи вивезенi пiсля їх завершення з територiї України
Оснащення та предмети допомоги, що ввозяться в Україну в рамках Угоди мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Словацької Республiки про спiвробiтництво i взаємну допомогу у разi виникнення надзвичайних ситуацiй Угода мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Словацької Республiки про спiвробiтництво i взаємну допомогу у разi виникнення надзвичайних ситуацiй вiд 05.12.2000,
стаття 8, пункт 3
Оснащення та вантажi допомоги, що ввозяться в Україну в рамках Угоди мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України i Урядом Республiки Польща про спiвробiтництво та взаємну допомогу в галузi попередження катастроф, стихiйних лих, iнших надзвичайних ситуацiй та лiквiдацiї їх наслiдкiв Угода мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України i Урядом Республiки Польща про спiвробiтництво та взаємну допомогу в галузi попередження катастроф, стихiйних лих, iнших надзвичайних ситуацiй та лiквiдацiї їх наслiдкiв вiд 19.07.2002,
стаття 7, пункт 3
34 Матерiали та обладнання, що iмпортуються в Україну в рамках Угоди мiж Україною та Федеративною Республiкою Нiмеччина про спiвпрацю у справах осiб нiмецького походження, якi проживають в Українi 072 072 072 Угода мiж Україною та Федеративною Республiкою Нiмеччина про спiвпрацю у справах осiб нiмецького походження, якi проживають в Українi, вiд 03.09.96,
стаття 14
Довiдка Державного комiтету України у справах нацiональностей та мiграцiї
(надсилається до митних органiв Держмитслужбою України)
35 Матерiали, напiвфабрикати, комплектуючi вироби та iншi матерiальнi ресурси, потрiбнi для виробництва озброєння i вiйськової технiки в рамках кооперацiйних зв'язкiв, що ввозяться в Україну на виконання Угоди мiж Урядом України та Урядом Росiйської Федерацiї про виробничу i науково-технiчну кооперацiю пiдприємств оборонної галузi промисловостi 074 - - Угода мiж Урядом України та Урядом Росiйської Федерацiї про виробничу i науково-технiчну кооперацiю пiдприємств оборонної галузi промисловостi вiд 18.11.93,
стаття 5
- - Перелiк товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання, затверджений Мiнiстерством промислової полiтики України та Державною службою експортного контролю
Перелiк товарiв, що не пiдлягають експортному контролю, затверджений Мiнiстерством промислової полiтики України за погодженням з Державною службою експортного контролю
Перелiк суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, яким надаються повноваження на право здiйснення iмпорту товарiв вiйськового призначення для використання їх у власному виробництвi, затверджений Кабiнетом Мiнiстрiв України
(надсилаються до митних органiв Держмитслужбою України)
Зовнiшньоекономiчнi договори (контракти), погодженi з Мiнiстерством промислової полiтики України, та на пiдставi дозволу Державної служби експортного контролю (для товарiв вiйськового призначення)
(постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16.01.2003 N 41 (перелiки товарiв до цiєї постанови надсилаються до митних органiв Держмитслужбою України))
36 Обладнання й майно, що ввозяться вiдповiдно до Угоди мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Пiдготовчою комiсiєю Органiзацiї Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань про проведення заходiв, у тому числi пiслясертифiкацiйної дiяльностi, стосовно об'єктiв з мiжнародного монiторингу за Договором про всеосяжну заборону ядерних випробувань 078 078 078 Угода мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Пiдготовчою комiсiєю Органiзацiї Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань про проведення заходiв, у тому числi пiслясертифiкацiйної дiяльностi, стосовно об'єктiв з мiжнародного монiторингу за Договором про всеосяжну заборону ядерних випробувань вiд 17.09.99,
стаття 8
Довiдка Нацiонального космiчного агентства України
Перелiк обладнання й майна, що ввозяться за контрактом
(наказ Нацiонального космiчного агентства України, Держмитслужби України вiд 16.02.2004 N 41/97 "Про затвердження Порядку пiдтвердження належностi обладнання та майна до таких, що ввозяться для забезпечення безперервної роботи сейсмiчної станцiї PS 45 вiдповiдно до Угоди мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Пiдготовчою комiсiєю Органiзацiї Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань про проведення заходiв, у тому числi пiслясертифiкацiйної дiяльностi, стосовно об'єктiв з мiжнародного монiторингу за Договором про всеосяжну заборону ядерних випробувань", зареєстрований у Мiн'юстi України 27.02.2004 за N 255/8854)
37 Матерiали, обладнання та iншi види постачання, призначенi для програм спiвробiтництва вiдповiдно до основного плану дiяльностi згiдно з Основною Угодою про спiвробiтництво мiж Дитячим Фондом Органiзацiї Об'єднаних Нацiй та Урядом України 079 079 079 Основна Угода про спiвробiтництво мiж Дитячим Фондом Органiзацiї Об'єднаних Нацiй та Урядом України вiд 07.09.98,
стаття VII, пункт 6
Копiя протокольного рiшення Комiсiї з питань гуманiтарної допомоги при Кабiнетi Мiнiстрiв України
(надсилається до митних органiв Держмитслужбою)
або довiдка Мiнекономiки України
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Державної митної служби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
38 Товари, що ввозяться в Україну на виконання Угоди мiж Урядом України i Урядом Сполучених Штатiв Америки про гуманiтарне i технiко-економiчне спiвробiтництво 080 080 080 Угода мiж Урядом України i Урядом Сполучених Штатiв Америки про гуманiтарне i технiко-економiчне спiвробiтництво вiд 07.05.92,
стаття I
Довiдка Мiнекономiки України
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Державної митної служби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
39 Товари та iншi предмети, що ввозяться в Україну на виконання Угоди про партнерство та спiвробiтництво мiж Європейськими Спiвтовариствами i Україною з метою реалiзацiї проектiв технiчної допомоги в рамках програми TACIS 081 081 081 Угода про партнерство та спiвробiтництво мiж Європейськими Спiвтовариствами i Україною вiд 14.06.94
Додаток до Загальних правил, що застосовуються до меморандумiв про фiнансування, вiд 28.12.94,
стаття 13
Довiдка Мiнекономiки України.
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Державної митної служби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
40 Матерiали, що ввозяться в Україну за дорученням Уряду Федеративної Республiки Нiмеччина або виконавця для реалiзацiї проектiв, укладених у межах Рамкової угоди мiж Урядом України та Урядом Федеративної Республiки Нiмеччина про консультування i технiчне спiвробiтництво 083 083 083 Рамкова угода мiж Урядом України та Урядом Федеративної Республiки Нiмеччина про консультування i технiчне спiвробiтництво вiд 29.05.96,
стаття 8
Довiдка Мiнекономiки України
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Державної митної служби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
41 Обладнання, що надається Данiєю як технiчна допомога для впровадження проектiв, розроблених у межах Угоди мiж Урядом України i Урядом Королiвства Данiя щодо допомоги в енергетичнiй програмi, яка враховує аспекти захисту довкiлля 084 084 084 Угода мiж Урядом України i Урядом Королiвства Данiя щодо допомоги в енергетичнiй програмi, яка враховує аспекти захисту довкiлля, вiд 02.04.97,
стаття 7
Довiдка Мiнекономiки України
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Державної митної служби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
42 Обладнання та матерiали, якi фiнансуються Європейським банком реконструкцiї та розвитку з коштiв грантiв, наданих Чорнобильським фондом об'єкту "Укриття", та iмпортуються в Україну в межах Угоди мiж Україною та Європейським Банком Реконструкцiї та Розвитку стосовно дiяльностi Чорнобильського Фонду "Укриття" в Українi 085 085 085 Угода мiж Україною та Європейським Банком Реконструкцiї та Розвитку стосовно дiяльностi Чорнобильського Фонду "Укриття" в Українi вiд 20.11.97,
роздiл 6
Довiдка Мiнекономiки України
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Державної митної служби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
43 Товари, обладнання, що iмпортуються на виконання Меморандуму про створення i дiяльнiсть Японського центру в Українi 086 086 086 Меморандум про створення i дiяльнiсть Японського центру в Українi вiд 19.05.97,
стаття III
Довiдка Мiнекономiки України
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Державної митної служби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
44 Обладнання, що ввозиться в Україну на виконання Угоди мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Японiї щодо надання японського культурного гранту на постачання музичних iнструментiв Нацiональнiй фiлармонiї України 087 087 087 Угода (у формi обмiну нотами) мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Японiї щодо надання японського культурного гранту на постачання музичних iнструментiв Нацiональнiй фiлармонiї України вiд 13.04.99,
пункт 5
Довiдка Мiнекономiки України
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Державної митної служби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
Обладнання, що ввозиться в Україну на виконання Угоди мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Японiї щодо виконання Проекту вдосконалення рiвня медичного обладнання в українськiй спецiалiзованiй лiкарнi "ОХМАТДИТ" Угода (у формi обмiну нотами) мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Японiї щодо виконання Проекту вдосконалення рiвня медичного обладнання в українськiй спецiалiзованiй лiкарнi "ОХМАТДИТ" вiд 22.08.2000,
пункт 6
Обладнання, що ввозиться в Україну на виконання Угоди мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Японiї щодо надання японського культурного гранту на постачання аудiовiзуального обладнання Нацiональному музею iсторiї України Угода (у формi обмiну нотами) мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Японiї щодо надання японського культурного гранту на постачання аудiовiзуального обладнання Нацiональному музею iсторiї України вiд 30.07.99,
пункт 5
Обладнання, що ввозиться в Україну на виконання Угоди мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Японiї щодо надання японського культурного гранту на постачання аудiообладнання Нацiональному академiчному драматичному театру iменi I.Франка Угода (у формi обмiну нотами) мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Японiї щодо надання японського культурного гранту на постачання аудiообладнання Нацiональному академiчному драматичному театру iменi I.Франка вiд 01.02.2001,
пункт 5
Обладнання, що ввозиться в Україну на виконання Угоди мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Японiї про надання японського культурного гранту на постачання музичних iнструментiв, аудiо- та вiдеообладнання Київськiй дитячiй Академiї мистецтв Угода (у формi обмiну нотами) мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Японiї про надання японського культурного гранту на постачання музичних iнструментiв, аудiо- та вiдеообладнання Київськiй дитячiй Академiї мистецтв вiд 28.03.2003,
параграф 6, пункт 1 "b"
Обладнання, що ввозиться в Україну на виконання Угоди мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Японiї про надання японського культурного гранту на постачання освiтлювального обладнання Львiвському державному академiчному театру опери та балету iменi С. Крушельницької Угода (у формi обмiну нотами) мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Японiї про надання японського культурного гранту на постачання освiтлювального обладнання Львiвському державному академiчному театру опери та балету iменi С.Крушельницької вiд 01.09.2003,
параграф 6, пункт 1 "b"
45 Матерiали та обладнання, що ввозяться в Україну на виконання Угоди мiж Урядом України та Урядом Японiї про надання кредиту для фiнансування проекту розвитку Державного мiжнародного аеропорту "Бориспiль" 088 088 088 Угода (у формi обмiну нотами) мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Японiї про надання кредиту для фiнансування проекту розвитку Державного мiжнародного аеропорту "Бориспiль" вiд 29.03.2005,
пункт 7 "с"
 
46 Товари, обладнання, що закупленi з використанням коштiв з рахунку ядерної безпеки та iмпортуються в Україну на виконання Угоди про грант (Проект ядерної безпеки Чорнобильської АЕС) мiж Європейським банком реконструкцiї та розвитку як Розпорядником коштiв Гранту з Рахунку ядерної безпеки Урядом України та Чорнобильською атомною електростанцiєю 089 089 089 Угода про грант (Проект ядерної безпеки Чорнобильської АЕС) мiж Європейським банком реконструкцiї та розвитку як Розпорядником коштiв Гранту з Разунку ядерної безпеки Урядом України та Чорнобильською атомною електростанцiєю вiд 12.11.96,
роздiл 1.01
Стандартнi термiни й умови, якi поширюються на гранти з рахунку ядерної безпеки вiд 14.06.93,
роздiл 7.01
Довiдка Мiнекономiки України
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Державної митної служби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
47 Обладнання, матерiали, що iмпортуються в Україну в рамках Угоди мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Королiвства Нiдерланди про технiчне та фiнансове спiвробiтництво 090 090 090 Угода мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Королiвства Нiдерланди про технiчне та фiнансове спiвробiтництво вiд 11.05.98,
стаття 4
Довiдка Мiнекономiки України
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Державної митної служби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
48 Обладнання, матерiали, якi фiнансуються швейцарською стороною на безоплатнiй основi та ввозяться в Україну з метою реалiзацiї проектiв спiвробiтництва в рамках Угоди мiж Урядом України i Урядом Швейцарської Конфедерацiї про технiчне та фiнансове спiвробiтництво 091 091 091 Угода мiж Урядом України i Урядом Швейцарської Конфедерацiї про технiчне та фiнансове спiвробiтництво вiд 13.10.97,
стаття 3
Довiдка Мiнекономiки України
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Державної митної служби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
49 Обладнання, матерiали та фонди, що iмпортуються в Україну в межах Рамкової угоди щодо Грантiв технiчної допомоги мiж Україною та Мiжнародним банком реконструкцiї та розвитку 092 092 092 Рамкова угода щодо Грантiв технiчної допомоги мiж Україною та Мiжнародним банком реконструкцiї та розвитку вiд 14.01.98,
стаття IV
Довiдка Мiнекономiки України
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Державної митної служби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
50 Будь-якi матерiально-технiчнi засоби, що ввозяться в Україну згiдно з Угодою мiж Урядом України i Урядом Японiї вiдносно спiвробiтництва в скороченнi та лiквiдацiї ядерної зброї в Українi i заснування комiтету для цього спiвробiтництва 093 093 093 Угода мiж Урядом України i Урядом Японiї вiдносно спiвробiтництва в скороченнi та лiквiдацiї ядерної зброї в Українi i заснування комiтету для цього спiвробiтництва вiд 02.03.94,
стаття 9
Довiдка Мiнекономiки України
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Державної митної служби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
51 Товари, якi надходять на митну територiю України як допомога Уряду України згiдно iз Угодою мiж Урядом України i Програмою розвитку Органiзацiї Об'єднаних Нацiй 094 094 094 Розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.08.2001 N 332-р Довiдка Мiнекономiки України
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Державної митної служби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
52 Товари, крiм пiдакцизних, що надходять на митну територiю України вiдповiдно до Угоди про Грант Всесвiтнього екологiчного траст-фонду (Проект вилучення речовин, що руйнують озоновий шар) мiж Україною та Мiжнародним банком реконструкцiї та розвитку, що виступає як впроваджувальна установа Трастового фонду Всесвiтнього екологiчного фонду в рамках зазначеного проекту 095 - 095 Розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.10.2001 N 477-р - Розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.10.2001 N 477-р Довiдка Мiнекономiки України
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Державної митної служби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
53 Обладнання й матерiали (крiм пiдакцизних), якi ввозяться на митну територiю України в рамках Угоди мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України i Урядом Турецької Республiки про технiчне i фiнансове спiвробiтництво 096 - 096 Угода мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України i Урядом Турецької Республiки про технiчне i фiнансове спiвробiтництво вiд 14.11.2002,
стаття 4
- Угода мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України i Урядом Турецької Республiки про технiчне i фiнансове спiвробiтництво вiд 14.11.2002,
стаття 4
Довiдка Мiнекономiки України
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Державної митної служби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
54 Обладнання, механiзми та матерiали, що ввозяться в Україну вiдповiдно до Угоди мiж Урядом України та Урядом Японiї про технiчне спiвробiтництво та грантову допомогу 100 100 100 Угода мiж Урядом України та Урядом Японiї про технiчне спiвробiтництво та грантову допомогу вiд 10.06.2004,
стаття VII
Довiдка Мiнекономiки України
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Державної митної служби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
55 У перiод з 1 сiчня 2004 року до 31 грудня 2008 року матерiали, комплектуючi вироби та обладнання за кодами УКТ ЗЕД 2523 90 90 00, 3824 90 95 00, 3909 10 00 00, 8207 19 90 00, 8414 80 29 00, 8419 50 90 00, 8419 89 98 00, 8428 20 99 00, 8428 31 00 00, 8430 49 00 00, 8501 52 99 00, 8502 20 99 00, 8705 20 00 00 i 9027 10 10 90, що використовуються для пiдвищення безпеки робiт на вугiльних шахтах, попередження вибухiв метану, а також зменшення його викидiв у довкiлля згiдно з перелiком, установленим Кабiнетом Мiнiстрiв України, якщо такi товари не виробляються пiдприємствами на територiї України 101 - - Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "х"
- - Перелiк товарiв, установлений Кабiнетом Мiнiстрiв України
(надсилається до митних органiв Держмитслужбою України)
Висновок Мiнiстерства промислової полiтики України, який мiстить iнформацiю про те, що iмпортований товар не виробляється в Українi
(постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.11.2004 N 1506 "Про затвердження перелiкiв матерiалiв, комплектуючих виробiв та обладнання, що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України з метою використання для пiдвищення безпеки робiт на вугiльних шахтах, запобiгання вибухам метану, а також зменшення його викидiв у довкiлля та не виробляються пiдприємствами на територiї України")
56 Фармацевтична продукцiя, сполуки, що використовуються для її виготовлення, якi не виробляються в Українi i класифiкуються за групами 28, 29, 30 УКТ ЗЕД, перелiк яких затверджується Кабiнетом Мiнiстрiв України 102 - - Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "ц"
- - Перелiк фармацевтичної продукцiї та сполук, затверджений Кабiнетом Мiнiстрiв України.
(надсилається до митних органiв Держмитслужбою України)
Висновок компетентних органiв, який мiстить iнформацiю про те, що ввезений товар не виробляється в Українi
(постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.11.2004 N 1568 "Питання звiльнення вiд обкладення ввiзним митом фармацевтичної продукцiї та сполук, що використовуються для її виготовлення, якi не виробляються в Українi")
57 Озброєння, вiйськова технiка, технiчне i технологiчне обладнання, паливно-мастильнi матерiали та iншi матерiальнi засоби, якi забезпечують функцiонування полiгону, що ввозяться на митну територiю України вiдповiдно до Угоди мiж Урядом України та Урядом Росiйської Федерацiї про використання полiгону злiтно-посадкових систем "Нитка" 103 103 103 Угода мiж Урядом України та Урядом Росiйської Федерацiї про використання полiгону злiтно-посадкових систем "Нитка" вiд 07.02.97,
стаття 8
Пiдтвердження Мiнiстерства оборони України
(надсилається до митних органiв Держмитслужбою України)
58 Товари, що ввозяться (пересилаються) в Україну вiдповiдно до Угоди мiж Україною та Європейським Спiвтовариством про наукове i технологiчне спiвробiтництво 104 104 104 Угода мiж Україною та Європейським Спiвтовариством про наукове i технологiчне спiвробiтництво вiд 04.07.2002,
стаття 7
Угода мiж Україною та Європейським Спiвтовариством про наукове i технологiчне спiвробiтництво вiд 04.07.2002,
стаття 7
Угода мiж Україною та Європейським Спiвтовариством про наукове i технологiчне спiвробiтництво вiд 04.07.2002,
стаття 7
Закон України "Про податок на додану вартiсть",
стаття 5, пункт 5.13
Довiдка Мiнiстерства освiти i науки України
(наказ Мiнiстерства освiти України та Державної митної служби України вiд 23.12.2004 N 972/914 "Про затвердження Порядку пiдтвердження належностi товарiв до таких, що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України вiдповiдно до Угоди мiж Україною та Європейським Спiвтовариством про наукове та технологiчне спiвробiтництво", зареєстрований у Мiн'юстi України 12.01.2005 за N 28/10308)
59 Культурнi цiнностi згiдно з кодами УКТ ЗЕД 9701 10 00 00, 9701 90 00 00, 9702 00 00 00, 9703 00 00 00, 9704 00 00 00, 9705 00 00 00, 9706 00 00 00, виготовленi п'ятдесят i бiльше рокiв тому, внесенi до Державного реєстру культурних цiнностей України, якi ввозяться з метою їх подальшої передачi музеям, галереям, виставковим центрам, архiвам, установам культури або освiти, що знаходяться у державнiй або комунальнiй власностi - - 105 - - Закон України "Про податок на додану вартiсть",
стаття 5, пункт 5.14
Заповiт або договiр дарування.
Свiдоцтво про включення культурних цiнностей до реєстру культурних цiнностей, операцiї з iмпорту яких звiльняються вiд обкладення податком на додану вартiсть, видане на пiдставi рiшення Державної служби контролю за перемiщенням культурних цiнностей через державний кордон.
Копiя протокольного рiшення Комiсiї з питань гуманiтарної допомоги при Кабiнетi Мiнiстрiв України
(надсилається до митних органiв Держмитслужбою України)
(постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22.02.2006 N 177 "Про затвердження Порядку створення i ведення Державного реєстру культурних цiнностей, операцiї з iмпорту яких звiльняються вiд обкладення податком на додану вартiсть", наказ Мiнiстерства культури i туризму України вiд 18.05.2006 N 302 "Про затвердження форми ведення Державного реєстру культурних цiнностей та зразка свiдоцтва про включення культурної цiнностi до Державного реєстру культурних цiнностей", зареєстрований у Мiн'юстi України 06.06.2006 за N 678/12552)
60 Повiтрянi судна, якi ввозяться в Україну за договорами оперативного лiзингу - - 106 - - Закон України "Про податок на додану вартiсть",
стаття 5, пункт 5.17
Договiр оперативного лiзингу.
Заява - зобов'язання про вивезення повiтряного судна
(наказ Держмитслужби України вiд 09.08.2005 N 735 "Про запровадження єдиної форми заяви пiдприємства, подання якої митному органу передує митному оформленню товарiв i транспортних засобiв", зареєстрований у Мiн'юстi України 26.08.2005 за N 934/11214)
61 Обладнання, запаси, товари та матерiали, що ввозяться на територiю України у зв'язку з проведенням операцiй або навчань НАТО вiдповiдно до Меморандуму про взаєморозумiння мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України i штабом Верховного головнокомандувача об'єднаних збройних сил НАТО на Атлантицi та штабом Верховного головнокомандувача об'єднаних збройних сил НАТО в Європi щодо забезпечення пiдтримки операцiй НАТО з боку України 107 107 107 Меморандум про взаєморозумiння мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України i штабом Верховного головнокомандувача об'єднаних збройних сил НАТО на Атлантицi та штабом Верховного головнокомандувача об'єднаних збройних сил НАТО в Європi щодо забезпечення пiдтримки операцiй НАТО з боку України вiд 09.07.2002,
статтi VI, VII
Заява про розмiщення у режим тимчасового ввезення iз зобов'язанням про вивезення
(наказ Держмитслужби України вiд 09.08.2005 N 735 "Про запровадження єдиної форми заяви пiдприємства, подання якої митному органу передує митному оформленню товарiв i транспортних засобiв", зареєстрований у Мiн'юстi України 26.08.2005 за N 934/11214)
62 Озброєння, вiйськова технiка, матерiали та обладнання, що забезпечують комплектацiю та експлуатацiю технiчних систем, при ввезеннi їх на митну територiю України в рамках Угоди мiж Урядом України та Урядом Росiйської Федерацiї про засоби систем попередження про ракетний напад i контролю космiчного простору 108 108 108 Угода мiж Урядом України та Урядом Росiйської Федерацiї про засоби систем попередження про ракетний напад i контролю космiчного простору вiд 28.02.97,
стаття 5, пункт 2
Довiдка вiдповiдного мiнiстерства, iншого центрального органу виконавчої влади з перелiком обладнання
(надсилаються до митних органiв Держмитслужбою України)
63 Запаснi частини, обладнання, бортовi запаси та iншi матерiали, якi iмпортуються iноземними експлуатантами повiтряних суден у зв'язку з виконанням мiжнародних перевезень в рамках Конвенцiї про мiжнародну цивiльну авiацiю 109 109 109 Конвенцiя про мiжнародну цивiльну авiацiю вiд 07.12.44,
Додаток 9 "Спрощення формальностей"
Посвiдчення про державну реєстрацiю повiтряного судна, у якому мiститься iнформацiя про країну-учасника Конвенцiї про мiжнародну цивiльну авiацiю
Перелiк країн, на авiакомпанiї яких поширюються положення Конвенцiї та її додаткiв, наданий Державiаслужбою України
(надсилається до митних органiв Держмитслужбою України)
64 Товари та обладнання, якi ввозяться на митну територiю України у якостi технiчної допомоги на виконання Угоди мiж Мiнiстерством економiки та з питань європейської iнтеграцiї України i Мiнiстерством оборони Сполучених Штатiв Америки щодо надання Українi допомоги, пов'язаної iз встановленням системи експортного контролю з метою запобiгання розповсюдженню зброї масового знищення з України 110 110 110 Угода мiж Мiнiстерством економiки та з питань європейської iнтеграцiї України i Мiнiстерством оборони Сполучених Штатiв Америки щодо надання Українi допомоги, пов'язаної iз встановленням системи експортного контролю з метою запобiгання розповсюдженню зброї масового знищення з України вiд 22.10.2001 Довiдка Мiнекономiки України
(наказ Нацiонального агентства України з реконструкцiї та розвитку, Державної митної служби України вiд 15.10.97 N 42/505 "Про Порядок контролю та митного оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги", зареєстрований у Мiн'юстi України 17.10.97 за N 482/2286 (зi змiнами))
Роздiл 2. Застосування iнших видiв податкових пiльг
1 Товари, що ввозяться в Україну вiдповiдно до режиму переробки на митнiй територiї України з метою ремонту та модернiзацiї - - - Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 23
- Закон України "Про податок на додану вартiсть",
стаття 11, пункт 11.43
Копiя векселя, авiзованого органом державної податкової служби за мiсцезнаходженням виконавця
(Закон України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах", постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.11.2004 N 1524 "Про порядок випуску, обiгу i погашення простих векселiв при ввезеннi (пересиланнi) на митну територiю України товарiв з метою ремонту" (зi змiнами), розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.01.2006 N 26-р "Про застосування простого векселя за окремими товарними позицiями у разi здiйснення операцiй з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах", наказ Державної податкової адмiнiстрацiї України вiд 25.02.2002 N 83 "Про затвердження Порядку видачi, облiку, вiдстрочення та оплати (погашення) векселя (письмового зобов'язання), що видається суб'єктом пiдприємницької дiяльностi при здiйсненнi операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах", зареєстрований у Мiн'юстi України 13.03.2002 за N 248/6536 (зi змiнами))
2 Товари, щодо яких надається дозвiл на тимчасове ввезення з умовним повним звiльненням вiд оподаткування
(на умовах, визначених Конвенцiєю про тимчасове ввезення вiд 26.06.90, Митним кодексом України)
098 098 098 Конвенцiя про тимчасове ввезення вiд 26.06.90,
стаття 2, пункт 2
Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 23
Митний кодекс України,
стаття 206
Конвенцiя про тимчасове ввезення вiд 26.06.90,
стаття 2, пункт 2
Митний кодекс України,
стаття 206
Конвенцiя про тимчасове ввезення вiд 26.06.90,
стаття 2, пункт 2
Закон України "Про податок на додану вартiсть",
стаття 5, пункт 5.17
Митний кодекс України,
стаття 206
Зобов'язання про зворотне вивезення товарiв.
Дозвiл митного органу на тимчасове ввезення товарiв
(Митний кодекс України (статтi 205, 207), постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.12.2002 N 1855 "Про допущення товарiв до перемiщення через митний кордон України в режимi тимчасового ввезення (вивезення)" (зi змiнами), наказ Держмитслужби України вiд 09.08.2005 N 735 "Про запровадження єдиної форми заяви пiдприємства, подання якої митному органу передує митному оформленню товарiв i транспортних засобiв", зареєстрований у Мiн'юстi України 26.08.2005 за N 934/11214)
3 Товари та iншi предмети, що знову ввозяться на митну територiю України i були попередньо оформленi вiдповiдно до режиму тимчасового вивезення (увiзне мито, податок на додану вартiсть не справляються)
Пiльга зi сплати мита застосовується при зворотному ввезеннi на митну територiю України товарiв та iнших предметiв у незмiнному станi (крiм природного зношення)
- - - Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 23
Декрет Кабiнету Мiнiстрiв України "Про акцизний збiр" Закон України "Про податок на додану вартiсть",
стаття 5, пункт 5.17
Митний кодекс України,
стаття 206
Копiя вивiзної вантажної митної декларацiї
4 Давальницька сировина, що ввозиться на митну територiю України iноземним замовником.
Сплата ввiзного мита, акцизного збору та податку на додану вартiсть провадиться українським виконавцем шляхом видачi векселя органом державної податкової служби за мiсцезнаходженням виконавця з термiном платежу, що дорiвнює термiну здiйснення операцiї з давальницькою сировиною, але не бiльш як на 90 календарних днiв з моменту оформлення ввiзної вантажної митної декларацiї
- - - Закон України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах",
стаття 2
Копiя векселя, авiзованого органом державної податкової служби за мiсцезнаходженням виконавця
(розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.01.2006 N 26-р "Про застосування простого векселя за окремими товарними позицiями у разi здiйснення операцiй з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах", наказ Державної податкової адмiнiстрацiї України вiд 25.02.2002 N 83 "Про затвердження Порядку видачi, облiку, вiдстрочення та оплати (погашення) векселя (письмового зобов'язання), що видається суб'єктом пiдприємницької дiяльностi при здiйсненнi операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах", зареєстрований у Мiн'юстi України 13.03.2002 за N 248/6536 (зi змiнами))
5 Майно, що ввозиться в Україну як внесок iноземного iнвестора до статутного фонду пiдприємства з iноземними iнвестицiями (крiм товарiв для реалiзацiї або власного споживання).
Сплата ввiзного мита провадиться пiдприємством шляхом видачi митному органу простого векселя на суму мита з вiдстроченням платежу не бiльш як на 30 календарних днiв з дня оформлення ввiзної вантажної митної декларацiї
- - - Закон України "Про режим iноземного iнвестування",
стаття 18
- - Простий вексель
(постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.08.96 N 937 "Про затвердження Порядку видачi, облiку i погашення векселiв, виданих пiд час ввезення в Україну майна як внеску iноземного iнвестора до статутного фонду пiдприємства з iноземними iнвестицiями, а також за договорами (контрактами) про спiльну iнвестицiйну дiяльнiсть, та сплати ввiзного мита у разi вiдчуження цього майна" (зi змiнами))
6 Майно (крiм товарiв для реалiзацiї або власного споживання), що ввозиться в Україну iноземними iнвесторами на строк не менше трьох рокiв з метою iнвестування на пiдставi зареєстрованих договорiв (контрактiв) про спiльну iнвестицiйну дiяльнiсть.
Сплата ввiзного мита провадиться шляхом видачi митному органу простого векселя на суму мита з вiдстроченням платежу не бiльш як на 30 календарних днiв з дня оформлення ввiзної вантажної митної декларацiї
- - - Закон України "Про режим iноземного iнвестування",
стаття 24
- - Простий вексель
(постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.08.96 N 937 "Про затвердження Порядку видачi, облiку i погашення векселiв, виданих пiд час ввезення в Україну майна як внеску iноземного iнвестора до статутного фонду пiдприємства з iноземними iнвестицiями, а також за договорами (контрактами) про спiльну iнвестицiйну дiяльнiсть, та сплати ввiзного мита у разi вiдчуження цього майна" (зi змiнами))
7 Товари, якi ввозяться в Україну вiдповiдно до угод про виробничу кооперацiю мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України й урядами держав - учасниць СНД.
Сплата ввiзного мита, акцизного збору та податку на додану вартiсть провадиться шляхом видачi простих векселiв з термiном погашення не бiльш як 180 календарних днiв з дати складання векселя, якою є день оформлення ввiзної ВМД
- - - Угода про загальнi умови i механiзм пiдтримки розвитку виробничої кооперацiї пiдприємств i галузей держав - учасниць Спiвдружностi Незалежних Держав вiд 23.12.93,
стаття 5
Мiжурядовi угоди України з країнами - членами СНД про виробничу кооперацiю
Копiя договору (контракту) на поставку товарiв, укладеного пiдприємством - учасником мiжвiдомчої угоди й завiреного вiдповiдальним мiнiстерством.
Iнформацiйний лист Держмитслужби України до митниць iз зазначенням перелiкiв товарiв та перелiкiв пiдприємств, що здiйснюють експортно-iмпортнi поставки вiдповiдно до мiжгалузевих угод з виробничої кооперацiї.
Копiя простого векселя, авiзованого Державною податковою адмiнiстрацiєю (iнспекцiєю) за мiсцезнаходженням векселедавця
(постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24.11.97 N 1303 "Про затвердження Порядку оформлення векселями сплати податкiв з продукцiї, що поставляється за виробничою кооперацiєю, та їх погашення")
8 Товари (крiм пiдакцизних товарiв та товарiв 1-24 груп УКТЗЕД), що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України в рамках реалiзацiї iнвестицiйних проектiв у спецiальних (вiльних) економiчних зонах з метою здiйснення операцiй, зазначених у статтi 231 Митного кодексу України, iз встановленням строку переробки таких товарiв вiдповiдно до статтi 232 Митного кодексу України - - - Митний кодекс України,
глава 36, статi 231 та 232
Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30.11.2005 N 1119 "Деякi питання ввезення (пересилання) товарiв у спецiальнi (вiльнi) економiчнi зони та вивезення товарiв за їх межi"
- Митний кодекс України,
глава 36, статi 231 та 232
Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30.11.2005 N 1119 "Деякi питання ввезення (пересилання) товарiв у спецiальнi (вiльнi) економiчнi зони та вивезення товарiв за їх межi"
Наявнiсть суб'єкта пiдприємницької дiяльностi, що реалiзує iнвестицiйнi проекти у спецiальних (вiльних) економiчних зонах, у вiдповiдному перелiку, який ведеться Держмитслужбою України
Копiя векселя, авiзованого органом державної податкової служби за мiсцезнаходженням виконавця
(постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.11.2004 N 1524 "Про порядок випуску, обiгу i погашення простих векселiв при ввезеннi (пересиланнi) на митну територiю України товарiв з метою ремонту" (зi змiнами))

 

Додаток 2
до Порядку подання документiв, якi пiдтверджують право суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi на користування встановленими законодавством податковими пiльгами пiд час митного оформлення товарiв, що ввозяться на митну територiю України або вивозяться з митної територiї України

Перелiк документiв, подання яких потрiбне для застосування пiльгового режиму оподаткування при митному оформленнi товарiв, що вивозяться з митної територiї України

N
з/п
НАЗВА ТОВАРУ КОД ПIЛЬГИ В ОБКЛАДЕННI ВИВIЗНИМ МИТОМ ПIДСТАВА ДЛЯ НАДАННЯ ПIЛЬГИ В ОБКЛАДЕННI ВИВIЗНИМ МИТОМ НАЗВА ДОКУМЕНТА ТА НОРМАТИВНО-ПРАВОВИЙ АКТ, ЯКИМ ПЕРЕДБАЧЕНО ПОДАННЯ ЦЬОГО ДОКУМЕНТА
1 2 3 4 5
Роздiл 1. Застосування податкових пiльг, наданих у виглядi звiльнення вiд оподаткування
1 Транспортнi засоби, що здiйснюють регулярнi мiжнароднi перевезення вантажiв, багажу та пасажирiв, а також предмети матерiально-технiчного постачання i спорядження, паливо, продовольство та iнше майно, необхiднi для їх нормальної експлуатацiї на час перебування в дорозi, у пунктах промiжної зупинки 001 Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "а"
Документи (рахунки-фактури), на пiдставi яких були закупленi запаси.
Документи на оприбуткування товарiв
2 Предмети матерiально-технiчного постачання та спорядження, паливо, сировина для промислової переробки, продовольство та iнше майно, що вивозяться за межi митної територiї України для забезпечення виробничої дiяльностi українських та орендованих (зафрахтованих) українськими пiдприємствами й органiзацiями суден, якi ведуть морський промисел 002 Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "б"
Документи (рахунки-фактури), на пiдставi яких були закупленi запаси.
Документи про оприбуткування товарiв
3 Товари та iншi предмети iноземного походження, якi вивозяться назад за межi митної територiї України без обробки або переробки 005 Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "є"
Сертифiкат про походження товару
4 Товари та iншi предмети, що знову вивозяться за межi митної територiї України i походять з цiєї територiї, якi були оплаченi митом при первiсному вивезеннi за межi митної територiї України та тимчасово ввозилися на цю територiю 006 Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "з"
Попередня ВМД на вивезення
5 Жива худоба, крiм молодняку великої рогатої худоби вагою не бiльш як 350 кiлограмiв (коди згiдно з УКТ ЗЕД 0102 90 21 00, 0102 90 29 00, 0102 90 41 00, 0102 90 49 00, 0102 90 61 00, 0102 90 69 00, 0102 90 71 00 (тiльки бики), 0102 90 79 00 (тiльки бики)), якщо це товари власного виробництва 010 Закон України "Про вивiзне (експортне) мито на живу худобу та шкiряну сировину",
пункт 1
Довiдка обласної державної адмiнiстрацiї про те, що сiльськогосподарськими товаровиробниками - юридичними особами експортується продукцiя власного виробництва
6 Готова продукцiя, що вироблена з давальницької сировини, увезеної iноземним замовником на митну територiю України або закупленої iноземним замовником на митнiй територiї України, i вивозиться з митної територiї України 020 Закон України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах",
стаття 2, частина 14,
стаття 4, частина 5
У разi потреби - експертний висновок про вироблення готової продукцiї з давальницької сировини
(наказ Мiнекономiки України вiд 26.11.2003 N 340 "Про затвердження Положення про порядок надання висновкiв щодо визначення операцiй як таких, що належать до операцiй з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах", зареєстрований у Мiн'юстi України 11.12.2003 за N 1146/8467 (зi змiнами))
7 Гуманiтарна допомога, що надається Україною 030 Закон України "Про гуманiтарну допомогу",
стаття 6
Копiя протокольного рiшення Комiсiї з питань гуманiтарної допомоги при Кабiнетi Мiнiстрiв України
(надсилається до митних органiв Держмитслужбою України)
8 Предмети, що вивозяться з України для офiцiйного користування органiзацiями, якi вiдповiдно до мiжнародних договорiв України i законiв України користуються правом безмитного вивезення з України таких предметiв 062 Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19, пункт "е"
Вiдповiдна мiжнародна угода України
Копiя посвiдчення про акредитацiю дипломатичної мiсiї в Мiнiстерствi закордонних справ України або копiя дипломатичної чи службової картки акредитацiї в Мiнiстерствi закордонних справ України.
Заява про мету ввезення
(наказ Мiнiстерства закордонних справ України вiд 13.01.2003 N 11 "Про затвердження Положення про акредитацiю спiвробiтникiв дипломатичних i консульських установ iноземних держав, мiжнародних органiзацiй та їхнiх представництв, iнших iноземних органiзацiй", зареєстрований у Мiн'юстi України 28.01.2003 за N 62/7383, наказ Держмитслужби України вiд 19.07.2001 N 491 "Про затвердження Правил митного контролю та митного оформлення предметiв дипломатичних представництв, консульських установ, представництв мiжнародних органiзацiй, а також їх персоналу та членiв сiмей персоналу, якi користуються на територiї України митними пiльгами", зареєстрований у Мiн'юстi України 20.08.2001 за N 723/5914, наказ Держмитслужби України вiд 09.08.2005 N 735 "Про запровадження єдиної форми заяви пiдприємства, подання якої митному органу передує митному оформленню товарiв i транспортних засобiв", зареєстрований у Мiн'юстi України 26.08.2005 за N 934/11214)
9 Товари, що вивозяться з України згiдно з мiжурядовими угодами України з країнами СНД, з Республiкою Македонiя про вiльну торгiвлю 065 Мiжурядовi угоди України з країнами СНД, з Республiкою Македонiя про вiльну торгiвлю Cертифiкат про походження товару.
Договiр (контракт) мiж резидентами держав - учасниць Угоди про створення зони вiльної торгiвлi (наявнiсть роздiлу "Застереження про реекспорт" та зобов'язання покупця про надання продавцю цього товару - резиденту України iнформацiї про перепродаж товару з визначенням країни призначення).
Дозвiл Мiнекономiки України на реекспорт товарiв, перелiки яких оприлюднюються цим мiнiстерством
(Правила визначення країни походження, затвердженi Рiшенням Ради глав урядiв Спiвдружностi Незалежних Держав вiд 30.11.2000, постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.08.2003 N 1211 "Деякi питання реекспорту товарiв", наказ Мiнекономiки України вiд 15.01.2002 N 12 "Про заходи щодо запобiгання реекспорту товарiв українського походження в рамках мiждержавних двостороннiх Угод про вiльну торгiвлю", зареєстрований у Мiн'юстi України 29.01.2002 за N 73/6361, наказ Мiнекономiки України вiд 10.02.2004 N 52 "Про затвердження Положення про порядок оформлення та видачi Мiнiстерством економiки та з питань європейської iнтеграцiї України дозволiв на реекспорт товарiв iноземного походження та товарiв українського походження", зареєстрований у Мiн'юстi України 02.03.2004 за N 270/8869 (зi змiнами),
Перелiк товарiв українського походження, на якi законодавством України встановленi ставки вивiзного (експортного) мита та реекспорт яких з митних територiй iноземних країн, вiдповiдно до мiжнародних договорiв України, потребує дозволу Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України, затверджений Мiнекономiки України 10.03.2004, Перелiк товарiв iноземного походження, реекспорт яких з митної територiї України потребує дозволу Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України, затверджений Мiнекономiки України 10.02.2005)
10 Товари, якi вивозяться з України в межах виробничої кооперацiї пiдприємств i галузей держав - учасниць СНД 066 Угода про загальнi умови i механiзм пiдтримки розвитку виробничої кооперацiї пiдприємств i галузей держав-учасниць Спiвдружностi Незалежних Держав вiд 23.12.93,
стаття 5
Мiжурядовi угоди України з країнами СНД про виробничу кооперацiю
Договiр (контракт) на поставку товарiв, укладений пiдприємством - учасником мiжвiдомчої угоди та завiрений вiдповiдальним мiнiстерством.
Iнформацiйний лист Держмитслужби до митниць iз зазначенням перелiкiв товарiв i перелiкiв пiдприємств, що здiйснюють експортно-iмпортнi поставки вiдповiдно до мiжгалузевих угод з виробничої кооперацiї
Роздiл 2. Застосування iнших видiв податкових пiльг
1 Товари та iншi предмети, що вивозяться за межi митної територiї України в режимi тимчасового вивезення i призначенi для зворотного ввезення на цю територiю у встановленi строки в незмiнному станi (умовно-безмитне вивезення, мито не справляється) 098 Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 23
Митний кодекс України,
стаття 206
Зобов'язання про зворотне ввезення товарiв.
Дозвiл митного органу на тимчасове вивезення товарiв
(Митний кодекс України (статтi 205, 207), постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.12.2002 N 1855 "Про допущення товарiв до перемiщення через митний кордон України в режимi тимчасового ввезення (вивезення)" (зi змiнами), наказ Держмитслужби України вiд 09.08.2005 N 735 "Про запровадження єдиної форми заяви пiдприємства, подання якої митному органу передує митному оформленню товарiв i транспортних засобiв", зареєстрований у Мiн'юстi України 26.08.2005 за N 934/11214)
2 Товари, що знову вивозяться за межi митної територiї України i були попередньо оформленi вiдповiдно до режиму тимчасового ввезення (умовно-безмитне вивезення, мито не справляється) - Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 23
-
3 Давальницька сировина, яка вивозиться за межi митної територiї України українським замовником.
Сплата ввiзного мита провадиться українським замовником шляхом видачi авальованого векселя з вiдстроченням платежу на перiод здiйснення операцiї з давальницькою сировиною, але не бiльш як на 90 календарних днiв з моменту оформлення вивiзної вантажної митної декларацiї
- Закон України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах",
стаття 5, частина 5
Копiя авальованого векселя, авiзованого Державною податковою iнспекцiєю (адмiнiстрацiєю) за мiсцезнаходженням виконавця
(наказ Державної податкової адмiнiстрацiї України вiд 25.02.2002 N 83 "Про затвердження Порядку видачi, облiку, вiдстрочення та оплати (погашення) векселя (письмового зобов'язання), що видається суб'єктом пiдприємницької дiяльностi при здiйсненнi операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах", зареєстрований у Мiн'юстi України 13.03.2002 за N 248/6536 (зi змiнами))
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.