Документ скасований: Наказ Мінфіну № 386 від 21.03.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

24.12.2003 N 906


Про затвердження Порядку застосування митного режиму вiдмови на користь держави до товарiв, що перебувають пiд митним контролем

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
29 грудня 2003 р. за N 1247/8568

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказами Державної митної служби України
вiд 9 серпня 2005 року N 735,
вiд 3 березня 2010 року N 190


     Вiдповiдно до статей 187, 246 Митного кодексу України вiд 11.07.2002 N 92-IV наказую:

     1. Затвердити Порядок застосування митного режиму вiдмови на користь держави до товарiв, що перебувають пiд митним контролем (далi - Порядок), що додається.

     2. Управлiнню митних режимiв (Заяц В.В.) i Управлiнню правової роботи (Мельник М.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Начальникам митних органiв iнформувати суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi про вимоги Порядку, зокрема шляхом його висвiтлення в мiсцевих засобах масової iнформацiї та на наочних iнформацiйних стендах у мiсцях розташування вiдповiдних пiдроздiлiв митниць.

     4. Установити, що цей наказ набирає чинностi через 10 днiв пiсля його державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Служби Iванюка М.М.

В.о. Голови Служби В.Я.Лозко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
24.12.2003 N 906
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
29 грудня 2003 р. за N 1247/8568

ПОРЯДОК
застосування митного режиму вiдмови на користь держави до товарiв, що перебувають пiд митним контролем

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок розроблено вiдповiдно до статтi 187 Митного кодексу України вiд 11.07.2002 N 92-IV з метою реалiзацiї положень статтi 246 Митного кодексу України. Дiя Порядку поширюється на товари, що перебувають пiд митним контролем на митнiй територiї України, вiд яких власник вiдмовився на користь держави без будь-яких умов на свою користь.

     1.2. Умовою помiщення товарiв у митний режим вiдмови на користь держави є дозвiл митного органу, який видається в порядку, установленому Кабiнетом Мiнiстрiв України.

     1.3. У разi прийняття власником товарiв, що перебувають пiд митним контролем на митнiй територiї України, рiшення про вiдмову вiд цих товарiв на користь держави без будь-яких умов на свою користь дозвiл на помiщення цих товарiв у митний режим вiдмови на користь держави видається начальником або вповноваженою посадовою особою митного органу, у зонi дiяльностi якого перебувають такi товари, на пiдставi письмової заяви власника товарiв за формою, що визначається Державною митною службою України.

(абзац перший пункту 1.3 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 09.08.2005 р. N 735)

     Для розгляду заяви власника товарiв митному органу разом iз заявою подаються копiї таких документiв:

     що засвiдчують право заявника розпоряджатися товарами;

     дозволiв, виданих iншими органами державної влади, що здiйснюють вiдповiдно до їх компетенцiї контроль пiд час перемiщення товарiв через митний кордон України;

     товаротранспортних та iнших товаросупровiдних.

     До заяви власник може додатково додавати копiї iнших документiв, потрiбних для здiйснення митних процедур.

     1.4. Копiї доданих до заяви документiв завiряються написом "Копiя. Згiдно з оригiналом", пiдписом керiвника або вповноваженої особи пiдприємства - суб'єкта ЗЕД iз зазначенням посади, прiзвища, iм'я, по батьковi, а також дати завiрення копiї та печаткою цього пiдприємства, зразок якої наведено в облiковiй картцi суб'єкта ЗЕД.

     1.5. Доданi до заяви копiї документiв долучаються пiсля завершення митного оформлення товарiв до пакета документiв, що залишається в митному органi разом з вантажною митною декларацiєю.

2. Митний контроль i митне оформлення

     2.1. Для здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв у митному режимi вiдмови на користь держави їх власник або вповноважена ним особа доставляє цi товари на склад митного органу в строк, що не перевищує трьох дiб з дня отримання дозволу на помiщення товарiв у митний режим вiдмови на користь держави.

     Пiдставою для помiщення товарiв на склад митного органу є дозвiл митного органу на помiщення цих товарiв у митний режим вiдмови на користь держави.

     2.2. Митне оформлення товарiв у митному режимi вiдмови на користь держави здiйснюється вiдповiдно до Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 20.04.2005 N 314, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 27.04.2005 за N 439/10719 (зi змiнами), та з використанням вантажної митної декларацiї, заповненої згiдно з Iнструкцiєю про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, затвердженою наказом Держмитслужби вiд 09.07.97 N 307 (у редакцiї наказу Держмитслужби вiд 07.11.2007 N 933, зi змiнами) i зареєстрованою у Мiнiстерствi юстицiї України 24.09.97 за N 443/2247.

(абзац перший пункту 2.2 у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 03.03.2010р. N 190)

     Митному органу для здiйснення митного оформлення товарiв у режимi вiдмови на користь держави не подаються копiї документiв, що додавалися до заяви.

     2.3. Оформлення вантажної митної декларацiї може бути завершене за умови поставлення на облiк цих товарiв митним органом, який провiв їх митне оформлення.

     2.4. Митне оформлення товарiв, що ввезенi на митну територiю України й перебувають пiд митним контролем, у митному режимi вiдмови на користь держави здiйснюється без нарахування й справляння податкiв i зборiв та без застосування заходiв нетарифного регулювання.

     2.5. Митний орган може вiдмовити в митному оформленнi товарiв у режим вiдмови на користь держави в разi неподання документiв, зазначених у пунктi 1.3 цього Порядку, та в iнших випадках, визначених законодавством України.

     2.6. Товари, у помiщеннi яких у митний режим вiдмови на користь держави було вiдмовлено, повиннi бути оформленi в iншому митному режимi або вивезенi за межi митної територiї України.

3. Прикiнцевi положення

     3.1. Перелiк видiв товарiв, якi не можуть бути помiщенi в митний режим вiдмови на користь держави, визначається Кабiнетом Мiнiстрiв України.

     3.2. Митнi органи не вiдшкодовують перевiзнику та iншим особам будь-якi витрати, пов'язанi з транспортуванням, зберiганням товарiв, здiйсненням вантажних та iнших операцiй з ними при проведеннi митного контролю й митного оформлення в митному режимi вiдмови на користь держави.

     3.3. Вiдповiдальнiсть перед будь-якими третiми особами за подання митному органу заяви про надання дозволу на помiщення товарiв, що перебувають пiд митним контролем, у митний режим вiдмови на користь держави несе власник товарiв чи вповноважена ним особа.

Начальник Управлiння митних режимiв В.В.Заяц

 

Додаток
до Порядку застосування митного режиму вiдмови на користь держави до товарiв, що перебувають пiд митним контролем

ФОРМА ЗАЯВИ
про надання дозволу на помiщення товарiв, що перебувають пiд митним контролем, у митний режим вiдмови на користь держави

Додаток втратив чиннiсть

(згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 9 серпня 2005 року N 735)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.