МIНIСТЕРСТВО ПРОМИСЛОВОЇ ПОЛIТИКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 29 липня 2008 року N 469


Про затвердження Положення про надання висновку Мiнпромполiтики про те, що iмпортований товар не виробляється в Українi

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
13 серпня 2008 р. за N 746/15437


     Вiдповiдно до пункту "о" статтi 19 Закону України "Про Єдиний митний тариф", постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.09.98 N 1540 "Про Державний реєстр видавцiв, виготiвникiв i розповсюджувачiв видавничої продукцiї" та пункту 12 додатка 1 до Порядку подання документiв, якi пiдтверджують право суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi на користування встановленими законодавством податковими пiльгами пiд час митного оформлення товарiв, що ввозяться на митну територiю України або вивозяться з митної територiї України, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 22.06.2006 N 514, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 07.07.2006 за N 816/12690, наказую:

     1. Затвердити Положення про надання висновку Мiнпромполiтики про те, що iмпортований товар не виробляється в Українi, що додається.

     2. Начальнику Управлiння органiзацiйного та iнформацiйно-аналiтичного забезпечення роботи Мiнiстра Юмашеву П. В. розмiстити цей наказ на сайтi Мiнiстерства.

     3. Департаменту загального машинобудування (Козирєв В. О.), Департаменту розвитку хiмiчної промисловостi (Мєшков В. В.) узяти до виконання вимоги Положення;

     4. Департаменту загального машинобудування (Козирєв В. О.) подати зазначений наказ на реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра Падалка В. Г.

Мiнiстр В. С. Новицький
ПОГОДЖЕНО:
В. о. Голови Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва А. О. Гота
Голова Державної митної служби України В. I. Хорошковський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства промислової полiтики України
вiд 29 липня 2008 р. N 469
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
13 серпня 2008 р. за N 746/15437

ПОЛОЖЕННЯ
про надання висновку Мiнпромполiтики про те, що iмпортований товар не виробляється в Українi

     1. Це Положення розроблено вiдповiдно до пункту "о" статтi 19 Закону України "Про Єдиний митний тариф", постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.09.98 N 1540 "Про Державний реєстр видавцiв, виготiвникiв i розповсюджувачiв видавничої продукцiї" та пункту 12 додатка 1 до Порядку подання документiв, якi пiдтверджують право суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi на користування встановленими законодавством податковими пiльгами пiд час митного оформлення товарiв, що ввозяться на митну територiю України або вивозяться з митної територiї України, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 22.06.2006 N 514, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 07.07.2006 за N 816/2690.

     2. Це Положення визначає порядок отримання суб'єктами господарювання (далi - заявник) висновку Мiнпромполiтики про те, що iмпортований товар не виробляється в Українi (далi - висновок). Висновок видається на iмпортований товар, який ввозиться на митну територiю України для використання у видавничiй дiяльностi та дiяльностi з виготовлення книжкової продукцiї, яка виробляється в Українi.

     3. Висновок надається на пiдставi перелiкiв товарiв, що виробляються пiдприємствами та органiзацiями України, з урахуванням висновку Торгово-промислової палати України або її регiональних вiддiлень щодо виробництва в Українi товарiв, аналогiчним тим, що ввозяться.

     4. Для отримання висновку заявник звертається з листом до Мiнпромполiтики, у якому зазначаються:

     4.1 мета та пiдстава отримання висновку;

     4.2 назва та мiсцезнаходження регiональної митницi (митницi), якiй подається висновок;

     4.3 повне найменування iмпортованого товару, його марка або модель згiдно з документацiєю постачальника;

     4.4 найменування виробника та країни-постачальника;

     4.5 код товару згiдно з УКТ ЗЕД.

     5. До листа додаються:

     5.1 копiя контракту на iмпортований товар, що ввозиться на митну територiю України;

     5.2 копiя свiдоцтва про внесення суб'єкта видавничої справи до Державного реєстру видавцiв, виготiвникiв i розповсюджувачiв видавничої продукцiї;

     5.3 копiя висновку Торгово-промислової палати України або її регiональних вiддiлень щодо виробництва в Українi зазначеного товару.

     6. У разi необхiдностi отримання висновку на запаснi частини, комплектуючi вироби, спецiальне оснащення та витратнi матерiали обов'язково зазначається найменування полiграфiчного обладнання, для якого вони призначенi.

     7. Для бiльш повної характеристики товару Мiнпромполiтики додатково до iнформацiї, поданої заявником, може запросити: описи, технiчнi характеристики, креслення, рекомендацiї виробника до iмпортованого товару.

     8. Лист оформлюється на бланку суб'єкта господарювання iз зазначенням реквiзитiв заявника (вихiдний номер та дата, iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ, мiсцезнаходження, телефон), пiдписується керiвником (заступником) заявника та скрiплюється печаткою.

     9. Мiнпромполiтики у 20-денний строк з дати надходження листа та необхiдних для надання висновку документiв розглядає лист i надає висновок заявнику.

     10. У разi, якщо зазначений у листi товар не виробляється в Українi, Мiнпромполiтики за результатами розгляду листа видає заявнику висновок, у якому зазначаються:

     10.1 вихiднi реквiзити листа заявника;

     10.2 повне найменування iмпортованого товару, марка або модель;

     10.3 країна виробника та код товару згiдно з УКТ ЗЕД;

     10.4 iнформацiя, що iмпортований товар в Українi не виробляється.

     11. Якщо товар виробляється в Українi, Мiнпромполiтики направляє заявнику лист з iнформацiєю, що iмпортований товар виробляється в Українi, при цьому вказуються найменування аналогiчного вiтчизняного товару, мiсцезнаходження та телефони його виробника.

     12. Висновок готується вiдповiдним структурним пiдроздiлом Мiнпромполiтики, оформлюється на бланку Мiнпромполiтики, пiдписується заступником Мiнiстра та реєструється структурним пiдроздiлом, до функцiй якого входить реєстрацiя вхiдної та вихiдної кореспонденцiї Мiнпромполiтики.

     13. Мiнпромполiтики надсилає до Державної митної служби України завiрену в установленому законодавством порядку картку iз зразками пiдписiв посадових осiб, уповноважених на пiдписання висновку.

     14. У разi змiни перелiку осiб, яким надано право пiдпису висновку, Мiнпромполiтики надсилає до Державної митної служби України нову завiрену в установленому законодавством порядку картку iз зразками пiдписiв посадових осiб, уповноважених на пiдписання висновку.

Директор Департаменту загального машинобудування В. О. Козирєв
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.