МIНIСТЕРСТВО ЕКОНОМIЧНОГО РОЗВИТКУ I ТОРГIВЛI УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

03.12.2012 N 1379


Про порядок надання iнформацiї про те, що iмпортований товар, який увозиться на митну територiю України для використання у видавничiй дiяльностi та дiяльностi з виготовлення книжкової продукцiї вiтчизняного виробництва, не виробляється в Українi

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
05 лютого 2013 р. за N 218/22750

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України
вiд 22 квiтня 2014 року N 484

     Вiдповiдно до пiдпункту 1 пункту 4 роздiлу XXI "Прикiнцевi та перехiднi положення" Митного кодексу України i пункту 7 пiдроздiлу 2 роздiлу XX "Перехiднi положення" Податкового кодексу України наказую:

     1. Затвердити Порядок надання iнформацiї про те, що iмпортований товар, який увозиться на митну територiю України для використання у видавничiй дiяльностi та дiяльностi з виготовлення книжкової продукцiї вiтчизняного виробництва, не виробляється в Українi, що додається.

     2. Надати право пiдпису iнформацiї першому заступнику Мiнiстра економiчного розвитку i торгiвлi України, а в разi його вiдсутностi - особi, яка його замiщує згiдно з розподiлом обов'язкiв.

(пункт 2 у редакцiї наказу Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 22.04.2014р. N 484)

     3. Визнати таким, що втратив чиннiсть, наказ Мiнiстерства промислової полiтики України вiд 29 липня 2008 року N 469 "Про затвердження Положення про надання висновку Мiнпромполiтики про те, що iмпортований товар не виробляється в Українi", зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 13 серпня 2008 року за N 746/15437.

     4. Департаменту промислової полiтики подати в установленому порядку цей наказ на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     5. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Мiнiстра економiчного розвитку i торгiвлi України Максюту А. А.

Мiнiстр економiчного розвитку i торгiвлi України П. О. Порошенко
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державної служби України з питань регуляторної полiтики та розвитку пiдприємництва М. Ю. Бродський
Т. в. о. Голови Державної митної служби України О. М. Дороховський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України
03.12.2012 N 1379
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
05 лютого 2013 р. за N 218/22750

ПОРЯДОК
надання iнформацiї про те, що iмпортований товар, який увозиться на митну територiю України для використання у видавничiй дiяльностi та дiяльностi з виготовлення книжкової продукцiї вiтчизняного виробництва, не виробляється в Українi

     1. Цей Порядок визначає процедуру надання Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi України (далi - Мiнiстерство) iнформацiї про те, що iмпортований товар, який увозиться на митну територiю України для використання у видавничiй дiяльностi та дiяльностi з виготовлення книжкової продукцiї вiтчизняного виробництва, не виробляється в Українi (далi - iнформацiя).

     2. Дiя цього Порядку поширюється на всiх резидентiв - суб'єктiв господарювання незалежно вiд форм власностi.

     3. Для одержання iнформацiї суб'єкти господарювання надсилають до Мiнiстерства такi документи:

     1) лист-звернення щодо надання iнформацiї на офiцiйному бланку суб'єкта господарювання за пiдписом керiвника (або особи, яка виконує його обов'язки), скрiплений печаткою (за наявностi) суб'єкта господарювання;

     2) засвiдченi пiдписом керiвника (або особи, яка виконує його обов'язки) та печаткою (за наявностi) суб'єкта господарювання копiї та офiцiйнi переклади (у разi коли документи укладено лише iноземною мовою):

     зовнiшньоекономiчного договору (контракту) з усiма додатками та специфiкацiями, який є пiдставою для ввезення товару на митну територiю України;

     технiчного паспорта або iншого документа пiдприємства - виробника товару, зокрема з визначенням технiчних характеристик цього товару;

     свiдоцтва про внесення суб'єкта видавничої справи до Державного реєстру видавцiв, виробникiв i розповсюджувачiв видавничої продукцiї (з обов'язковою наявнiстю у свiдоцтвi виду дiяльностi, пов'язаної iз видавництвом та/або виготовленням видавничої продукцiї);

     3) оригiнал експертного висновку Торгово-промислової палати України або регiональної торгово-промислової палати щодо визначення кодiв товарiв згiдно з УКТ ЗЕД;

     4) оригiнал експертного висновку Торгово-промислової палати України або регiональної торгово-промислової палати щодо виробництва в Українi товару;

     4. Достовiрнiсть iнформацiї, наведеної в поданих на розгляд документах, забезпечують установа, яка їх видала, та суб'єкт господарювання, за зверненням якого надається iнформацiя.

     5. Пiдготовку iнформацiї (у формi листа) здiйснює департамент промислової полiтики Мiнiстерства (далi - департамент).

     6. Iнформацiя готується управлiнням розвитку галузей промисловостi департаменту, оформлюється на бланку Мiнiстерства встановленого зразка та реєструється в порядку, визначеному для реєстрацiї вихiдної кореспонденцiї, i протягом 30 календарних днiв з дати реєстрацiї вхiдних документiв у Мiнiстерствi надсилається засобами поштового зв'язку або видається безпосередньо суб'єкту господарювання чи його представниковi за умови надання оригiналу належним чином оформленої довiреностi на її отримання та документа, що посвiдчує особу.

     7. Розгляд поданих документiв здiйснюється в такому порядку:

     вiддiл правового забезпечення зовнiшньоекономiчної дiяльностi юридичного департаменту Мiнiстерства здiйснює аналiз поданих документiв на вiдповiднiсть законодавству;

     управлiння розвитку галузей промисловостi департаменту здiйснює розгляд документiв на предмет того, що iмпортований товар, який увозиться на митну територiю для використання у видавничiй дiяльностi та дiяльностi з виготовлення книжкової продукцiї вiтчизняного виробництва, не виробляється в Українi, та готує iнформацiю або обґрунтовану вiдмову щодо неможливостi її надання у формi листа.

     8. Якщо за результатами розгляду поданих документiв немає можливостi прийняти обґрунтоване рiшення щодо надання iнформацiї, Мiнiстерство може звернутися до центральних органiв виконавчої влади, Торгово-промислової палати України та iнших спецiалiзованих (експертних) установ або пiдприємств для одержання iнформацiї стосовно виробництва товарiв та їх аналогiв в Українi.

     У такому разi строк надання iнформацiї, зазначений у пунктi 6 цього Порядку, продовжується до надходження iнформацiї вiд указаних установ або пiдприємств, але не бiльше нiж на 30 календарних днiв, про що Мiнiстерство письмово повiдомляє заявника.

     9. У разi коли зазначений у листi-зверненнi щодо надання iнформацiї iмпортований товар не виробляється в Українi, суб'єкту господарювання надається iнформацiя за формою, наведеною в додатку.

     10. У разi коли зазначений у листi-зверненнi щодо надання iнформацiї iмпортований товар виробляється в Українi, суб'єкту господарювання надається iнформацiя, що iмпортований товар виробляється в Українi, при цьому вказується найменування аналогiчного вiтчизняного товару та iнформацiя щодо його виробника.

     11. Iнформацiя не надається в разi, якщо:

     документи поданi з порушенням вимог пункту 3 цього Порядку;

     поданi документи мiстять неповну та/або недостовiрну iнформацiю.

     У такому разi Мiнiстерство протягом 15 календарних днiв письмово повiдомляє суб'єкта господарювання про вiдмову у наданнi iнформацiї iз обґрунтуванням причин вiдмови.

     12. У разi усунення причин, що стали пiдставою для ненадання iнформацiї, суб'єкт господарювання може повторно звернутися до Мiнiстерства для її одержання.

     13. Iнформацiя дiйсна до завершення митного оформлення товару, але не бiльше 180 днiв з дати її надання.

     14. У разi виявлення недостовiрної iнформацiї в документах, на пiдставi яких надано iнформацiю, Мiнiстерство приймає рiшення про її анулювання, про що протягом п'яти робочих днiв з дня прийняття такого рiшення письмово повiдомляє суб'єкта господарювання та Державну митну службу України iз зазначенням пiдстави.

     15. Iнформацiя надається безоплатно.

Заступник директора департаменту промислової полiтики - начальник управлiння розвитку галузей промисловостi П. С. Шинкаренко

 

Додаток
до Порядку надання iнформацiї про те, що iмпортований товар, який увозиться на митну територiю України для використання у видавничiй дiяльностi та дiяльностi з виготовлення книжкової продукцiї вiтчизняного виробництва, не виробляється в Українi

ФОРМА
iнформацiї про те, що iмпортований товар, який увозиться на митну територiю України для використання у видавничiй дiяльностi та дiяльностi з виготовлення книжкової продукцiї вiтчизняного виробництва, не виробляється в Українi

Видано  
(повне найменування (прiзвище, iм'я, по батьковi) суб'єкта господарювання, код за ЄДРПОУ,
 
або реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв, або серiя та номер паспорта (для
 
фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного
 
номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це вiдповiдний орган державної
 
податкової служби i мають вiдмiтку в паспортi)
Договiр (контракт)  
(номер, дата, загальна сума договору (контракту), номери специфiкацiй та
 
додаткових договорiв, укладених на момент отримання висновку)
Постачальник (виробник)  
(повне найменування (прiзвище, iм'я, по батьковi), країна)
Предмет iнформацiї  
(iз зазначенням коду товару згiдно з УКТ ЗЕД та назви товару вiдповiдно до
 
договору (контракту), його кiлькостi та вартостi)
Примiтка  
     
(посада вiдповiдальної особи Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
 
Заступник директора департаменту промислової полiтики - начальник управлiння розвитку галузей промисловостi
П. С. Шинкаренко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.