ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

19.09.08 N 1030


Про затвердження Положення про Київську центральну спецiалiзовану митницю

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказами Державної митної служби України
вiд 27 листопада 2008 року N 1335,
вiд 14 жовтня 2009 року N 959

     Вiдповiдно до Положення про Державну митну службу України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18.07.07 N 940 (зi змiнами), статей 13, 15 Митного кодексу України та наказу Держмитслужби вiд 10.09.08 N 991 "Про створення митного органу i визначення зон дiяльностi Київської регiональної та Київської обласної митниць" наказую:

     1. Затвердити Положення про Київську центральну спецiалiзовану митницю, що додається.

     2. Т.в.о. начальника Київської центральної спецiалiзованої митницi Сьомцi С.М. забезпечити подання Положення про Київську центральну спецiалiзовану митницю на державну реєстрацiю.

     3. Контроль за виконання цього наказу залишаю за собою.

Голова Державної митної служби України В.I.Хорошковський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
19.09.08 N 1030

ПОЛОЖЕННЯ
ПРО КИЇВСЬКУ ЦЕНТРАЛЬНУ СПЕЦIАЛIЗОВАНУ МИТНИЦЮ

1. Загальнi положення

     1.1. Київська центральна спецiалiзована митниця (далi - КЦСМ) є спецiально уповноваженим органом виконавчої влади в галузi митної справи, який на територiї закрiпленого за ним регiону здiйснює в межах своєї компетенцiї митну справу та забезпечує комплексний контроль за додержанням законодавства України з питань митної справи.

     1.2. КЦСМ у своїй дiяльностi керується Конституцiєю України, Митним кодексом України, Дисциплiнарним статутом митної служби України, iншими законами України, актами Президента України, Кабiнету Мiнiстрiв України, рiшеннями колегiї, наказами Держмитслужби, а також цим Положенням.

     1.3. КЦСМ пiдпорядковується Держмитслужбi.

     1.4. Положення про КЦСМ розроблено на пiдставi Митного кодексу України, Положення про Державну митну службу України, Примiрного положення про регiональну митницю, погоджується керiвниками вiдповiдних структурних пiдроздiлiв Держмитслужби й затверджується наказом Держмитслужби.

     Положення про структурнi пiдроздiли КЦСМ, а також посадовi iнструкцiї її працiвникiв затверджуються начальником КЦСМ на пiдставi типових положень та iнструкцiй, розроблених Держмитслужбою.

     1.5. Створення, реорганiзацiя та лiквiдацiя КЦСМ здiйснюються Держмитслужбою згiдно з законодавством України.

     1.6. Структура, штатний розпис та кошторис на утримання КЦСМ затверджуються Головою Держмитслужби. Гранична чисельнiсть працiвникiв КЦСМ затверджується наказом Держмитслужби.

     1.7. Мiсце розташування КЦСМ - Київ.

     1.8. Зона дiяльностi КЦСМ:

     1.8.1. Територiя Києва та Київської областi (за виключенням зони вiдчуження ЧАЕС i смт Вiльча, а також товарiв, що перемiщуються через митний кордон України громадянами, незареєстрованими в установленому законом порядку як суб'єкти пiдприємницької дiяльностi, та митне оформлення яких вiдповiдно до законодавства України здiйснюється у пунктах пропуску через державний кордон України) зi спецiалiзацiєю митного контролю та митного оформлення товарiв:

     призначених для офiцiйного (службового) користування дипломатичних представництв, консульських установ, представництв iноземних держав та мiжнародних органiзацiй, представництв iноземних фiрм в Українi, а також особистого користування членiв персоналу таких представництв, установ та органiзацiй i членiв їх сiмей, якi мають митнi пiльги;

(абзац другий пiдпункту 1.8.1 пункту 1.8 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 27.11.2008р. N 1335)

     призначених для демонстрацiї або використання на виставках, ярмарках, конференцiях або iнших подiбних заходах, а також аудiовiзуальних творiв, фонограм чи вiдеограм на вiдповiдних матерiальних носiях;

(абзац третiй пiдпункту 1.8.1 пункту 1.8 у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 14.10.2009р. N 959)

     що перемiщуються у несупроводжуваному багажi та вантажних вiдправленнях на адресу громадян;

     що перемiщуються у мiжнародних поштових та експрес-вiдправленнях;

     культурних цiнностей;

     валютних цiнностей, що перемiщуються через митний кордон України банкiвськими установами;

     дорогоцiнних металiв, дорогоцiнного камiння, а також товарiв, що їх мiстять або виробленi з них за перелiком, визначеним Держмитслужбою,

     та транспортних засобiв, що їх перемiщують.

     1.8.2. Митна територiя України зi спецiалiзацiєю митного контролю та митного оформлення культурних цiнностей; дорогоцiнних металiв, дорогоцiнного камiння, а також товарiв, що їх мiстять або виробленi з них за перелiком, визначеним Держмитслужбою; iнших товарiв, визначених Держмитслужбою (з урахуванням етапностi розширення зони дiяльностi митницi), та транспортних засобiв, що їх перемiщують.

     1.9. КЦСМ є юридичною особою, яка має самостiйний баланс, печатку iз зображенням Державного Герба України й своїм найменуванням, iншi печатки, штампи, бланки, вiдповiднi рахунки в територiальному вiддiленнi Державного казначейства та банку. КЦСМ є бюджетною установою. Фiнансування та матерiально-технiчне забезпечення КЦСМ здiйснюються за рахунок Державного бюджету України.

2. Основнi завдання КЦСМ

     2.1. Безпосереднє здiйснення митної справи, забезпечення на територiї закрiпленого за нею регiону контролю за додержанням суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi, громадянами вимог законодавства України з питань митної справи.

     2.2. Захист економiчних iнтересiв України.

     2.3. Забезпечення виконання зобов'язань, передбачених мiжнародними договорами України з питань митної справи, укладеними в установленому законом порядку.

     2.4. Застосування вiдповiдно до закону заходiв тарифного й нетарифного регулювання при перемiщеннi товарiв i транспортних засобiв через митний кордон України.

     2.5. Здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються через митний кордон України, удосконалення форм i методiв здiйснення митного контролю й митного оформлення.

     2.6. Контроль за дотриманням правил перемiщення валютних цiнностей через митний кордон України.

     2.7. Здiйснення спiльно з iншими уповноваженими органами державної влади заходiв щодо захисту iнтересiв споживачiв товарiв, забезпечення додержання учасниками зовнiшньоекономiчних зв'язкiв державних iнтересiв на зовнiшньому ринку.

     2.8. Створення в зонi своєї дiяльностi сприятливих умов для прискорення товарообiгу через митний кордон України.

     2.9. Боротьба з контрабандою та порушеннями митних правил.

     2.10. Розвиток мiжнародного спiвробiтництва в галузi митної справи.

     2.11. Ведення митної статистики.

     2.12. Здiйснення верифiкацiї (пiдтвердження достовiрностi) сертифiкатiв про походження товару з України.

     2.13. Контроль за рацiональним використанням матерiальних i фiнансових ресурсiв вiдповiдно до нормативiв та кошторисiв, збереженням державної власностi.

     2.14. Своєчасне й повне перерахування податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв), справляння яких вiдповiдно до законодавства України покладено на митнi органи, на рахунки вiдповiдних бюджетiв згiдно з чинним порядком розрахункiв i з урахуванням положень Закону України про Державний бюджет України на вiдповiдний рiк. Виконання прогнозних показникiв надходжень до Державного бюджету України.

     2.15. Сприяння захисту прав iнтелектуальної власностi в процесi зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

3. Основнi повноваження КЦСМ

     КЦСМ вiдповiдно до покладених на неї завдань:

     3.1. Здiйснює в зонi своєї дiяльностi митний контроль та митне оформлення товарiв та iнших предметiв юридичних та фiзичних осiб вiдповiдно до всiх митних режимiв. У межах компетенцiї, визначеної Держмитслужбою, приймає рiшення щодо продовження строку тимчасового ввезення (вивезення) товарiв та iнших предметiв, тимчасово ввезених на митну територiю України (тимчасово вивезених з митної територiї України) пiд зобов'язання про зворотне вивезення (ввезення).

     3.2. Видає в межах своєї компетенцiї накази. Подає на державну реєстрацiю до Київського мiського управлiння юстицiї нормативно-правовi акти, що мають мiжвiдомчий характер або зачiпають права, свободи й законнi iнтереси громадян i суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     3.3. Стягує податки та збори (обов'язковi платежi), справляння яких вiдповiдно до законодавства України покладено на митнi органи, i своєчасно перераховує отриманi кошти до Державного бюджету України.

     3.4. Розробляє та реалiзує плани заходiв щодо запобiгання контрабандi й порушенням митних правил; заводить справи про порушення митних правил, здiйснює провадження в них; порушує кримiнальнi справи про контрабанду та проводить дiзнання в них.

     3.5. Вживає спiльно з правоохоронними органами заходiв, спрямованих на вiдвернення незаконного вивезення за кордон предметiв, що становлять нацiональне, iсторичне чи культурне надбання держави.

     3.6. Проводить силами власних структурних пiдроздiлiв, якi вiдповiдно до вимог чинного законодавства вповноваженi на ведення боротьби з контрабандою та порушенням митних правил (у тому числi спiльно з правоохоронними та iншими державними органами), оперативнi заходи щодо виявлення, попередження та припинення контрабанди, порушень митних правил. Здiйснює охорону зон митного контролю вiд будь-яких протиправних посягань.

     3.7. Здiйснює контроль за доставкою товарiв i транспортних засобiв, що перебувають пiд митним контролем, у митницi призначення. У разi недоставляння товарiв i транспортних засобiв у митницю призначення вживає спiльно з правоохоронними органами заходiв для їх розшуку та притягнення до вiдповiдальностi винних осiб.

     3.8. Веде облiк суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, розташованих у зонi її дiяльностi.

     3.9. Контролює дотримання юридичними особами та громадянами встановленого законодавством України порядку перемiщення товарiв i транспортних засобiв через митний кордон України. Регулярно iнформує Держмитслужбу про зовнiшньоекономiчнi операцiї суб'єктiв господарювання, розташованих у зонi її дiяльностi.

     3.10. Незалежно вiд закiнчення операцiй митного контролю, оформлення та пропуску товарiв i транспортних засобiв здiйснює на пiдприємствах, розташованих у зонi її дiяльностi, митний контроль за ними.

     3.11. Проводить на пiдприємствах, розташованих у зонi її дiяльностi, перевiрки систем звiтностi та облiку товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються через митний кордон України.

     3.12. Здiйснює самостiйне нарахування (донарахування) сум податкових зобов'язань платникiв податкiв, що виникають при перемiщеннi товарiв через митний кордон України, та направляє платникам податкiв податковi повiдомлення у визначених законодавством випадках.

     3.13. З метою забезпечення погашення платниками податкiв податкових зобов'язань, у встановленому законодавством України порядку взаємодiє iз податковими органами.

     3.14. Здiйснює контроль за перемiщенням валютних цiнностей через митний кордон України, а також контроль за строками ввезення в Україну товарiв при проведеннi бартерних (товарообмiнних) зовнiшньоекономiчних операцiй та порядком здiйснення операцiй з давальницькою сировиною в зовнiшньоекономiчних вiдносинах.

     3.15. Здiйснює контроль за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти права iнтелектуальної власностi, внесенi до реєстру Держмитслужби.

     3.16. У межах своєї компетенцiї представляє iнтереси держави в судах, iнших органах державної влади, пiдприємствах, установах та органiзацiях пiд час розгляду справ за позовами, заявами, скаргами юридичних осiб i громадян.

     3.17. Подає до Асоцiацiї мiжнародних автомобiльних перевiзникiв України матерiали про внесення передбачених законодавством України обов'язкових платежiв за порушення процедури мiжнародних автомобiльних перевезень та контролює задоволення фiнансових претензiй.

     3.18. Безоплатно iнформує заiнтересованих осiб за їх зверненнями про нормативно-правовi акти України з питань митної справи, надає їм стислi довiдки щодо основних положень цих актiв.

     3.19. Надає заiнтересованим особам консультацiї з питань митної справи, а також тексти опублiкованих нормативно-правових актiв з цих питань в порядку, визначеному чинним законодавством України.

     3.20. Органiзує збереження прийнятих на зберiгання товарiв, що перебувають пiд митним контролем i за якими власник не звернувся до закiнчення передбачених законодавством України строкiв зберiгання,

     товарiв i транспортних засобiв, вилучених у справах про порушення митних правил, у тому числi майна, щодо якого судом винесено рiшення про конфiскацiю, - до передачi такого майна органам державної виконавчої служби згiдно iз законодавством України,

     товарiв, вiд яких власник вiдмовився на користь держави,

     а також розпорядження ними.

     3.21. Контролює дiяльнiсть вантажних митних комплексiв, митних лiцензiйних складiв, складiв тимчасового зберiгання, митних брокерiв i митних перевiзникiв; у передбачених законодавством України випадках видає та скасовує вiдповiднi дозвiльнi документи або направляє до Держмитслужби пропозицiї щодо їх видачi або скасування.

     3.22. За дорученням Держмитслужби здiйснює роботу зi збирання, аналiзу та перевiрки даних торгово-промислових палат i виробникiв товарiв, потрiбних для перевiрки сертифiкатiв про походження товару з України.

     3.23. Веде роботу з перевiрки правильностi визначення країни походження товарiв для цiлей митного контролю та митного оформлення. Пiдтверджує, змiнює або скасовує рiшення про визначення країни походження товарiв.

     3.24. У зонi своєї дiяльностi використовує для оформлення результатiв митного контролю митнi забезпечення: одноразовi номернi запiрно-пломбувальнi пристрої, печатки, штампи, голографiчнi мiтки та iншi засоби iдентифiкацiї, передбаченi Митним кодексом України.

     3.25. У встановленому порядку здiйснює перевiрку вiдомостей, заявлених юридичними й фiзичними особами пiд час декларування товарiв i транспортних засобiв.

     3.26. Використовує в процесi здiйснення митного контролю технiчнi й спецiальнi засоби, безпечнi для життя та здоров'я людини, тварин i рослин. Забезпечує експлуатацiю цих засобiв вiдповiдно до вимог технiчної документацiї, а також їх збереження, обслуговування, ремонт i списання.

     3.27. Збирає, обробляє, узагальнює та подає Держмитслужбi данi митної статистики зовнiшньої торгiвлi в зонi своєї дiяльностi, данi спецiальної митної статистики, iнформацiю про економiчнi й iншi показники своєї дiяльностi, а також спецiалiзованих митних установ та органiзацiй.

     3.28. Веде роботу зi збирання, аналiзу, систематизацiї даних про вартiсть товарiв i з формування бази даних цiнової iнформацiї про цiни на товари для використання її при контролi за правильнiстю визначення митної вартостi та митнiй оцiнцi товарiв, що перемiщуються через митний кордон України.

     3.29. Здiйснює в установленому порядку контроль правильностi визначення митної вартостi товарiв, що перемiщуються через митний кордон України, у тому числi пiсля закiнчення операцiй митного контролю, оформлення та пропуску цих товарiв через митний кордон України.

     3.30. Забезпечує ефективне застосування передбачених Митним кодексом України методiв визначення митної вартостi товарiв, що перемiщуються через митний кордон України, з метою забезпечення справляння в повному обсязi податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв), справляння яких вiднесено вiдповiдно до законодавства України до компетенцiї митних органiв. Здiйснює перевiрку правильностi заповнення декларацiї митної вартостi та даних щодо складових митної вартостi, наведених в декларацiї митної вартостi.

     3.31. Веде роботу з класифiкацiї та кодування товарiв у митних цiлях вiдповiдно до Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - УКТЗЕД). Приймає попереднi класифiкацiйнi рiшення про класифiкацiю та кодування товарiв згiдно з УКТЗЕД за зверненнями суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, якi перебувають на облiку в КЦСМ.

     3.32. За погодженням з Регiональною iнформацiйною митницею здiйснює розробку, впровадження й експлуатацiю автоматизованих програм, програмного забезпечення. Забезпечує використання програмно-апаратних засобiв захисту iнформацiї, митного контролю, а також зв'язку, цiлодобове функцiонування електронної пошти та транспортної мережi супутникового зв'язку.

     3.33. На пiдставi типових технологiчних схем, затверджених Кабiнетом Мiнiстрiв України, у встановленому Митним кодексом України порядку впроваджує технологiчнi схеми здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються через митний кордон України.

     3.34. Забезпечує розвиток митної iнфраструктури в зонi своєї дiяльностi. Здiйснює капiтальне будiвництво й капiтальний ремонт примiщень. Забезпечує утримання у належному станi територiй та споруд.

     3.35. У порядку й обсязi, визначених Митним кодексом України, iншими актами законодавства України, взаємодiє з правоохоронними органами, iншими органами державної влади, що здiйснюють контроль за перемiщенням товарiв i транспортних засобiв через митний кордон України, мiсцевими органами виконавчої влади й органами мiсцевого самоврядування, митними органами сумiжних держав. Пiдтримує зв'язки iз засобами масової iнформацiї.

     3.36. У порядку, установленому законодавством України, взаємодiє з органами державного нагляду за станом охорони працi. Забезпечує подання Держмитслужбi звiтiв з питань охорони працi та надзвичайних ситуацiй. Проводить перевiрки стану охорони працi в КЦСМ, а також бере участь у проведеннi таких перевiрок в iнших митних органах, спецiалiзованих митних установах i органiзацiях згiдно з планами Держмитслужби чи вiдповiдних органiв державного нагляду. У межах своєї компетенцiї вживає заходiв до усунення виявлених недолiкiв i порушень.

     3.37. Веде згiдно iз законодавством України бухгалтерський облiк i фiнансово-господарську дiяльнiсть КЦСМ. Забезпечує подання до Держмитслужби та iнших уповноважених органiв фiнансової i статистичної звiтностi у строки, установленi законодавством України.

     Проводить перевiрки оперативно-службової дiяльностi пiдпорядкованих структурних пiдроздiлiв, а також бере участь у проведеннi перевiрок в iнших митних органах, спецiалiзованих митних установах та органiзацiях згiдно з планами Держмитслужби. У межах своєї компетенцiї вживає заходiв до усунення виявлених недолiкiв i порушень.

     3.38. Веде складське господарство вiдповiдно до умов i порядку зберiгання, передбачених законодавством України.

     3.39. Залучає в установленому законодавством України порядку кошти вiтчизняних i зарубiжних iнвесторiв, а також субвенцiї для будiвництва та облаштування об'єктiв митної iнфраструктури в зонi своєї дiяльностi.

     3.40. Здiйснює вiйськовий облiк вiйськовозобов'язаних працiвникiв та їх бронювання на перiод мобiлiзацiї та воєнного часу.

     3.41. Надає дозвiл на ввезення та переробку на митнiй територiї України товарiв, що походять з iнших країн, i на вивезення товарiв для переробки за межами митної територiї України.

     3.42. Виконує рiшення колегiї та завдання Держмитслужби.

     3.43. Розробляє плани роботи митницi та контролює їх виконання пiдпорядкованими структурними пiдроздiлами.

     3.44. Здiйснює заходи щодо виявлення, попередження й припинення корупцiї та iнших протиправних дiй з боку посадових осiб КЦСМ.

     3.45. Розглядає в установленому порядку звернення, заяви та скарги юридичних осiб i громадян з питань своєї дiяльностi, вживає заходiв щодо усунення причин, що призвели до порушення законних прав та iнтересiв суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi i громадян.

     3.46. Розробляє пропозицiї щодо вдосконалення законодавства з питань митної справи та в установленому порядку подає їх до Держмитслужби.

     3.47. Бере участь в опрацюваннi проектiв законодавчих та iнших нормативно-правових актiв.

     3.48. Забезпечує реалiзацiю iнших повноваження, що випливають з покладених на КЦСМ завдань, у тому числi й тi, якi делегованi їй Держмитслужбою.

     3.49. Здiйснює у межах своїх повноважень державну кадрову полiтику, забезпечує проведення пiдготовки, перепiдготовки та пiдвищення квалiфiкацiї працiвникiв митницi.

     3.50. Здiйснює контроль за своєчаснiстю, достовiрнiстю, повнотою нарахування податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв) та погашення податкових зобов'язань чи податкового боргу у межах компетенцiї, визначеної законодавством.

4. Керiвництво КЦСМ

     4.1. Керiвництво КЦСМ здiйснює начальник, що призначається на посаду та звiльняється з посади наказом Держмитслужби.

     Накази КЦСМ, письмовi та уснi розпорядження, доручення її начальника, що вiдповiдають законодавству, є обов'язковими для виконання всiма працiвниками КЦСМ.

     4.2. Начальник КЦСМ має заступникiв за напрямами дiяльностi. Кiлькiсть заступникiв та їх повноваження визначаються Держмитслужбою за поданням КЦСМ.

     4.3. Працiвники, посади яких вiднесено до номенклатури посад Голови Служби, призначаються на посади й звiльняються з посад наказом Держмитслужби.

     4.4. Начальник КЦСМ є розпорядником фiнансових та матерiальних ресурсiв митницi.

     4.5. Начальник КЦСМ при виконаннi покладених на митницю завдань представляє iнтереси митницi в iнших органах виконавчої влади, органах мiсцевого самоврядування, в установах i органiзацiях, укладає господарськi та iншi угоди з питань, що належать до його компетенцiї, а також в установленiй формi вповноважує iнших посадових осiб митницi на представництво iнтересiв КЦСМ.

     4.6. Начальник КЦСМ вiдповiдає за:

     якiсне, повне та своєчасне виконання завдань, покладених на КЦСМ;

     дотримання працiвниками КЦСМ вимог законодавства України;

     органiзацiю в зонi дiяльностi митницi роботи з виявлення й припинення контрабанди та порушень митних правил i за результати цiєї роботи;

     розбудову митної iнфраструктури в зонi дiяльностi КЦСМ;

     дотримання фiнансової та штатно-кошторисної дисциплiни; органiзацiю бухгалтерського облiку в КЦСМ; забезпечення вiдображення всiх господарських операцiй у первинних документах; збереження оброблених документiв, реєстрiв i звiтiв протягом строкiв, установлених законодавством України;

     добiр i розстановку кадрiв; виховну роботу з кадрами; професiйну пiдготовку особового складу КЦСМ;

     органiзацiю в КЦСМ роботи з охорони працi; створення безпечних умов працi; дотримання вимог законодавчих та iнших нормативних актiв з охорони працi.

     4.7. Начальник КЦСМ вiдповiдно до покладених на нього обов'язкiв:

     контролює дотримання працiвниками КЦСМ вимог законодавства України;

     органiзує взаємодiю КЦСМ з органами виконавчої влади та органами мiсцевого самоврядування;

     здiйснює експертизу проектiв наказiв, що подаються йому на пiдпис, i пiдписує їх; видає розпорядження; контролює виконання працiвниками митницi наказiв митницi та своїх розпоряджень, якiсть i своєчаснiсть виконання ними доручень керiвництва Держмитслужби; пiдписує кошторис, штатний розпис, фiнансовi й iншi службовi документи;

     затверджує наказами положення про митнi пости, iншi структурнi пiдроздiли митницi, а також затверджує посадовi iнструкцiї працiвникiв КЦСМ;

     веде роботу з добору й розподiлу кадрiв; вносить подання та порушує клопотання щодо призначення на посади, звiльнення з посад працiвникiв, посади яких вiднесено до номенклатури посад Держмитслужби;

     забезпечує своєчасне направлення працiвникiв КЦСМ до навчальних закладiв для їх пiдготовки, перепiдготовки та пiдвищення квалiфiкацiї; органiзує навчання працiвникiв без вiдриву вiд служби; забезпечує працевлаштування випускникiв вищих навчальних закладiв, що навчалися за направленнями митних органiв за державним замовленням, а також проходження студентами виробничої практики на робочих мiсцях;

     органiзує та веде виховну й профiлактично-попереджувальну роботу серед особового складу КЦСМ; у порядку, установленому законодавством України, застосовує заохочення, дисциплiнарнi стягнення та заходи дисциплiнарного впливу до посадових осiб КЦСМ згiдно з номенклатурою посад, а також порушує клопотання про застосування заохочень, дисциплiнарних стягнень та заходiв дисциплiнарного впливу до працiвникiв, посади яких вiднесено до номенклатури посад Голови Держмитслужби; приймає рiшення про проведення в КЦСМ службових розслiдувань у порядку, установленому законодавством України;

     органiзує проведення атестацiї посадових осiб згiдно з номенклатурою посад;

     у разi потреби здiйснює оперативний перерозподiл штатної чисельностi пiдроздiлiв КЦСМ;

     органiзує постачання особовому складу речового й iншого матерiального забезпечення, контролює дотримання особовим складом правил носiння форменого одягу;

     забезпечує зберiгання та застосування посадовими особами КЦСМ вогнепальної зброї, боєприпасiв, спецiальних засобiв i вiйськово-технiчного майна в порядку, установленому законодавством України; органiзує проведення розслiдування випадкiв їх неправомiрного застосування або втрати;

     забезпечує належнi умови працi працiвникiв КЦСМ;

     здiйснює заходи щодо виявлення, попередження та припинення корупцiї, iнших протиправних дiй з боку працiвникiв КЦСМ;

     спiльно з правоохоронними органами органiзує здiйснення спецiальних заходiв щодо забезпечення захисту працiвникiв КЦСМ, членiв їх сiмей;

     забезпечує захист державної таємницi пiд час проведення всiх видiв таємних робiт з використанням документiв та виробiв, що мiстять державну таємницю; контролює виконання працiвниками митницi вимог Закону України "Про державну таємницю" та iнших нормативних актiв з питань охорони державної таємницi;

     здiйснює контроль за виконанням вимог нормативно-правових актiв з питань збереження природних ресурсiв i навколишнього середовища в зонi дiяльностi КЦСМ; вживає заходiв захисту працiвникiв, майна, будiвель, споруд КЦСМ вiд можливих наслiдкiв надзвичайних ситуацiй, а також своєчасної лiквiдацiї цих наслiдкiв;

     розглядає скарги, заяви й клопотання юридичних i фiзичних осiб, вживає заходiв до усунення причин, що призвели до порушення законних прав та iнтересiв суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi й громадян; проводить особистий прийом громадян. Здiйснює iншi повноваження вiдповiдно до законодавства України.

     4.8. За невиконання завдань, покладених на КЦСМ, i своїх обов'язкiв начальник КЦСМ несе вiдповiдальнiсть згiдно iз законодавством України.

Т.в.о. начальника Київської центральної спецiалiзованої митницi С.М.Сьомка
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.