ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

13.11.08 N 11/6-10/12453-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


     З метою забезпечення єдиного пiдходу до внесення вiдмiток до вантажної митної декларацiї згiдно з наказом Держмитслужби вiд 22.10.08 N 1168 "Про внесення до вантажної митної декларацiї вiдмiток про завершення етапiв митного оформлення" повiдомляємо наступне.

     Вiдповiдно до абзацу першого опису графи E/J "Вiдмiтки митного органу вiдправлення/експорту/призначення" ВМД глави 4 роздiлу II Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, затвердженої наказом Держмитслужби вiд 09.07.97 N 307, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї 24.09.97 за N 443/2247 (в редакцiї наказу Держмитслужби вiд 07.11.07 N 933) (далi - Iнструкцiя), у графi пiд вiдповiдними номерами проставляються вiдмiтки (записи) посадової особи митного органу при проведеннi митного контролю та митного оформлення у порядку, установленому Держмитслужбою.

     Згiдно з пунктом 6.1 Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 20.04.2005 N 314, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України вiд 27.04.05 за N 439/10719 (далi - Порядок), допускаються виготовлення та використання митними органами допомiжних штампiв, що мають iнформативний характер i зручнi пiд час здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв вiдповiдно до цього Порядку. Вiдбитки допомiжних штампiв проставляються у верхнiй частинi графи E/J "Вiдмiтки митного органу вiдправлення/експорту/ призначення" ВМД.

     Крiм цього, внесення до паперового примiрника ВМД вiдмiток про завершення окремих етапiв митних процедур передбачено Iнструкцiєю про порядок заповнення вантажної митної декларацiї та Порядком здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї.

     Враховуючи викладене, внесення вiдмiток до паперового примiрника ВМД вiдповiдно до наказу Держмитслужби вiд 22.10.08 N 1168 здiйснювати наступним чином:

     Прийняття вантажної митної декларацiї до митного оформлення - згiдно з Iнструкцiєю шляхом проставлення вiдбитка штампа ПМК у графi D/J ВМД та часу прийняття декларацiї, посади, прiзвища й пiдпису у графi А ВМД посадової особи, яка прийняла ВМД до митного оформлення.

     Перевiрка правильностi класифiкацiї та кодування товарiв та Перевiрка правильностi визначення митної вартостi товарiв - згiдно з наказом Держмитслужби вiд 22.10.08 N 1168 та Порядком шляхом проставлення вiдбиткiв допомiжних штампiв "Правильнiсть класифiкацiї перевiрено" та "Митну вартiсть перевiрено" або вчиненням записiв аналогiчного змiсту у верхнiй частинi графи E/J ВМД iз зазначенням дати, часу, прiзвища та пiдпису посадової особи, яка здiйснила зазначенi митнi процедури.

     Контроль за справлянням митних платежiв - згiдно з Iнструкцiєю шляхом проставлення вiдбитка номерного штампа "Сплачено" з його вiдповiдним заповненням (зазначенням дати, часу й пiдпису) у графi С ВМД.

     Завершення митного оформлення - згiдно з Iнструкцiєю шляхом проставлення вiдбитка особистої номерної печатки у графi D/J ВМД посадової особи митницi, що завершила митне оформлення та зазначенням часу.

     Проведення статистичного контролю - згiдно з Порядком шляхом проставлення на першому аркушi ВМД пiдпису, iнiцiалiв, прiзвища й вiдбитка номерного штампа "Статистичний контроль проведено" з його вiдповiдним заповненням (зазначенням дати й часу) посадової особи, яка здiйснила статистичний контроль.

     Додатково повiдомляємо, що iнформацiю щодо порядку внесення вiдмiток про завершення етапiв митного оформлення до електронних копiй вантажних митних декларацiй згiдно iз наказом Держмитслужби вiд 22.10.08 N 1168 буде внесено до Керiвництва користувача програми "Iнспектор-2006".

Заступник Голови Служби О.О.Федоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.