Документ скасований: Постанова КМУ № 445 від 21.05.2012

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 5 серпня 2009 р. N 846


Про затвердження Порядку суднового постачання в морських i рiчкових портах України, вiдкритих для заходу суден закордонного плавання

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 9 вересня 2009 року N 992

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити такi, що додаються:

     Порядок суднового постачання в морських i рiчкових портах України, вiдкритих для заходу суден закордонного плавання;

     перелiк постанов Кабiнету Мiнiстрiв України, що потребують внесення змiн.

     2. Центральним органам виконавчої влади у двомiсячний строк:

     пiдготувати i подати в установленому порядку рiшення про внесення змiн до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України, перелiк яких затверджено цiєю постановою;

     привести власнi акти у вiдповiднiсть з цiєю постановою.

Прем'єр-мiнiстр України Ю. ТИМОШЕНКО

Iнд. 27

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 5 серпня 2009 р. N 846

ПОРЯДОК
суднового постачання в морських i рiчкових портах України, вiдкритих для заходу суден закордонного плавання

     1. Цей Порядок визначає механiзм суднового постачання суднового спорядження, його комплектуючих частин, суднових запасних частин, суднових припасiв, а також проведення робiт, зокрема з огляду, переосвiдчення, регламентних робiт чи ремонту суднового спорядження та надання послуг, пов'язаних iз забезпеченням функцiонування судна, його механiзмiв, обладнання, життєдiяльностi екiпажу, обслуговуванням пасажирiв та безпекою судноплавства (далi - проведення робiт та надання послуг), в морських та рiчкових портах України, вiдкритих для заходу суден закордонного плавання.

     2. У цьому Порядку наведенi нижче термiни вживаються в такому значеннi:

     iнвойс (рахунок-фактура) - вид комерцiйного рахунка, в якому зазначено суму, що повинна бути сплачена за товар. Крiм того, iнвойс (рахунок-фактура) може бути використаний як супровiдний документ;

     заява представника адмiнiстрацiї судна - складений за довiльною формою документ, що є пiдтвердженням замовлення судновласником або його представником на суднове постачання;

     судно закордонного плавання - українське або iноземне судно, яке прибуває на митну територiю України або вибуває за її межi;

     суднове постачання - перемiщення з митної територiї України на судна закордонного плавання суднового спорядження, суднових запасних частин та суднових припасiв, а також проведення робiт та надання послуг;

     суднове спорядження - предмети, крiм суднових запасних частин, що розташованi i призначенi для використання на суднi, якi є рухомими, але не мають споживчого характеру, включаючи рятiвнi шлюпки, рятiвнi засоби, меблi та iншi предмети суднового спорядження i обстановки, товари, призначенi для забезпечення збереженостi об'єктiв зовнiшньоекономiчних перевезень та безпеки таких перевезень (сепарацiйнi матерiали, матерiали для фумiгацiї тощо);

(абзац шостий пункту 2 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.09.2009р. N 992)

     судновi запаснi частини - предмети, що призначенi для ремонту або замiни частин обладнання судна;

     судновi припаси - товари, призначенi для споживання пасажирами i членами екiпажу на борту судна, незалежно вiд того, продаються вони чи нi, та товари, необхiднi для експлуатацiї i технiчного обслуговування судна, у тому числi пальне та мастильнi матерiали, крiм суднових запасних частин i суднового спорядження, якi доставляються на борт судна;

     судновий постачальник - суб'єкт господарювання, який вiдповiдно до статей 24 i 27 Закону України "Про транспорт" входить до складу пiдприємств морського та рiчкового транспорту i за договором здiйснює суднове постачання.

Митне оформлення та контроль за перемiщенням суднового спорядження, суднових запасних частин i припасiв на судна закордонного плавання

     3. Декларування та митне оформлення суднового спорядження, суднових запасних частин i припасiв, що перебувають у вiльному обiгу на територiї України, проводиться в спрощеному порядку згiдно з пунктами 3 - 10 цього Порядку на пiдставi договору постачання або заяви представника адмiнiстрацiї судна.

(абзац перший пункту 3 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.09.2009р. N 992)

     При митному оформленнi суднового спорядження, суднових запасних частин i припасiв у межах обсягiв, зазначених у заявi представника адмiнiстрацiї судна, за винятком озброєнь будь-яких видiв та боєприпасiв (крiм вiзуальних сигнальних засобiв та iнших пiротехнiчних виробiв, призначених для подачi сигналiв та запобiгання зiткненню суден), контроль з боку вiдповiдних дозвiльних органiв (санiтарно-епiдемiологiчний, екологiчний, фiтосанiтарний, ветеринарний або iнший вид контролю, сертифiкацiя, лiцензування вiдповiдно до Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть" тощо) не здiйснюється, а документи дозвiльного характеру не вимагаються.

(абзац другий пункту 3 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.09.2009р. N 992)

     Для окремих видiв суднових припасiв зазначений контроль не здiйснюється лише у разi постачання:

     1) паливно-мастильних матерiалiв - в об'ємах ємностей, передбачених судновою документацiєю для забезпечення власних потреб судна;

     2) лiкарських засобiв - вiдповiдно до мiжнародних конвенцiй, до яких приєдналась Україна;

     3) алкогольних та тютюнових виробiв - у обсязi, що не перевищує (з розрахунку на одну людину):

     200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамiв тютюну, або такi вироби в наборi загальною вагою, що не перевищує 250 грамiв;

     2 лiтри вина або 1 лiтр мiцних спиртних напоїв.

     4. Пiсля завершення митного контролю суднового спорядження, суднових запасних частин i припасiв посадова особа митного органу скрiплює особистою номерною печаткою iнвойс (рахунок-фактуру), що є пiдставою для завантаження зазначених спорядження, запасних частин i припасiв на судно.

     5. Представник адмiнiстрацiї судна перевiряє доставленi на судно товари, якi повиннi вiдповiдати тим, що були замовленi. За вiдсутностi зауважень капiтан або зазначений представник пiдписує iнвойс (рахунок-фактуру).

     6. У разi вiдмови вiд частини або всiх товарiв представник адмiнiстрацiї судна робить вiдповiдну вiдмiтку в iнвойсi (рахунку-фактурi) iз зазначенням причин вiдмови та складає акт-повiдомлення за формою згiдно з додатком 1, який пiдписується ним та представником суднового постачальника. Про факт повернення зазначених товарiв посадова особа митного органу робить вiдмiтку в актi-повiдомленнi та скрiплює її особистою номерною печаткою.

     7. Iнвойси (рахунки-фактури), що пiдписанi представником адмiнiстрацiї судна, скрiпленi судновою печаткою та особистою номерною печаткою посадової особи митного органу, а також (за наявностi) акти-повiдомлення є пiдставою для подання вантажної митної декларацiї.

     8. При декларуваннi суднового спорядження, суднових запасних частин i припасiв замiсть додаткових аркушiв форм МД-3 i МД-5 вантажної митної декларацiї допускається застосування специфiкацiї форми МД-8.

(пункт 8 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.09.2009р. N 992)

     9. Пiд час оформлення вантажної митної декларацiї судновий постачальник зобов'язаний сплатити обов'язковi платежi за здiйснення митного оформлення та контролю суднового постачання.

     10. Суднове спорядження, судновi запаснi частини i припаси, що надходять на судно закордонного плавання, експлуатантом якого є нерезидент, можуть також використовуватися за призначенням на борту судна пiд час його перебування в порту України.

(пункт 10 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.09.2009р. N 992)

Митне оформлення та контроль за перемiщенням суднового спорядження iз суден закордонного плавання для проведення робiт та надання послуг

     11. При перемiщеннi iз судна закордонного плавання, експлуатантом якого є нерезидент, суднового спорядження для проведення робiт та надання послуг, а в разi потреби - його комплектуючих частин i суднових запасних частин їх декларування здiйснюється пiд зобов'язання про повернення до вiдходу судна з порту шляхом подання судновим постачальником гарантiйного листа, форма якого наведена у додатку 2.

(абзац перший пункту 11 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.09.2009р. N 992)

     Зазначений гарантiйний лист вважається оформленим за наявностi на усiх його листах вiдбитка особистої номерної печатки посадової особи митного органу.

     12. У разi коли пiсля проведення робiт та надання послуг буде встановлено, що суднове спорядження або його комплектуючi частини не пiдлягають подальшому використанню та повиннi бути вiдбракованими, судновий постачальник, що проводив роботи та надавав послуги, складає акт вiдбракування.

     13. Акт вiдбракування надсилається представниковi адмiнiстрацiї судна, що замовив проведення робiт та надання послуг.

     14. Представник адмiнiстрацiї судна пiсля одержання акта вiдбракування може подати заяву судновому постачальнику про постачання на судно iнших товарiв замiсть вiдбракованих.

     15. Кiлькiсть (обсяг) суднового спорядження, що перемiщується пiсля проведення робiт та надання послуг на судно, повинна вiдповiдати кiлькостi (обсягу) спорядження, зазначеного в письмовому зобов'язаннi, а за наявностi вiдбракованих частин - з урахуванням акта вiдбракування.

     16. У разi перемiщення з митної територiї України на судна закордонного плавання комплектуючих частин суднового спорядження i суднових запасних частин, якi були встановленi замiсть непридатних до використання чи якими доукомплектовано суднове спорядження пiд час проведення робiт, про якi не зазначалося в письмовому зобов'язаннi, на них оформляється вантажна митна декларацiя вiдповiдно до пунктiв 3 - 10 цього Порядку.

     17. Вiдбраковане суднове спорядження, його комплектуючi частини та судновi запаснi частини пiдлягають поверненню на борт судна, з якого вони були знятi. Якщо зазначенi спорядження, його комплектуючi частини, та запаснi частини залишаються на територiї України, то вони повиннi бути заявленi судновим постачальником до митного режиму, що допускається щодо таких товарiв вiдповiдно до законодавства.

(пункт 17 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.09.2009р. N 992)

 

Додаток 1
до Порядку

АКТ-ПОВIДОМЛЕННЯ

___ ____________ 20__ року
 
(мiсце складення)
 
(порт)
 
(найменування судна)
Цим документом представник адмiнiстрацiї судна  
 
(прiзвище, iм'я та по батьковi)
вiдповiдно до договору суднового постачання N ___ повiдомляє, що
 
(змiст зауваження)
 
 
 
  .
Вiдповiдальнiсть за належну кiлькiсть, якiсть, комплектацiю товарiв вiдповiдно до законодавства України несе судновий постачальник.
   
(прiзвище, iм'я та по батьковi представника адмiнiстрацiї судна) (прiзвище, iм'я та по батьковi представника суднового постачальника)
   
(пiдпис) (пiдпис)

МП

Вiдмiтки посадової особи митного органу:
 
 

МП

 

Додаток 2
до Порядку

ГАРАНТIЙНИЙ ЛИСТ
про повернення суднового спорядження, його комплектуючих частин та суднових запасних частин до вiдходу судна*

___ ____________ 20__ року

Найменування судна  
Прапор судна  
Код IМО судна  
Порт вивантаження суднового спорядження  
Порт навантаження суднового спорядження  
Судновий постачальник  
(найменування, юридична адреса, ЕДРПОУ,
 
прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника)
 
Договiр суднового постачання (заява представника адмiнiстрацiї судна)** вiд ___ ____________ 20__ р. N ______.
Цим гарантiйним листом судновий постачальник вiдповiдно до договору суднового постачання (заяви представника адмiнiстрацiї судна) гарантує, що суднове спорядження, вивантажене для огляду, переосвiдчення, проведення регламентних робiт та/або ремонту, пiсля проведення робiт та до вiдходу судна буде повернуто на борт судна.
Про вiдповiдальнiсть згiдно iз  статтями 330, 331, 336, 338, 340, 343, 348, 354 i 355 Митного кодексу України попереджений.
Службовi вiдмiтки митницi
тимчасове ввезення/вивезення
(непотрiбне закреслити)
зворотне вивезення/ввезення
(непотрiбне закреслити)
   
(прiзвище, iм'я та по батьковi посадової особи митного органу) (прiзвище, iм'я та по батьковi посадової особи митного органу)
   
(пiдпис) (пiдпис)
МП МП
Вiдмiтки посадової особи митного органу:
 
 
 
(прiзвище, iм'я та по батьковi суднового постачальника)
 
(пiдпис)

МП

____________
     * Заповнюється у двох примiрниках.
     ** Усi додатки, на якi є посилання в цьому гарантiйному листi, є його невiд'ємною частиною.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 5 серпня 2009 р. N 846

ПЕРЕЛIК
постанов Кабiнету Мiнiстрiв України, що потребують внесення змiн

     1. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12 грудня 2002 р. N 1855 "Про допущення товарiв до перемiщення через митний кордон України в режимi тимчасового ввезення (вивезення)" (Офiцiйний вiсник України, 2002 р., N 51, ст. 2291).

     2. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 березня 2003 р. N 381 "Про делегування повноважень на затвердження нормативно-правового акта" (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 13, ст. 576).

     3. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12 травня 2007 р. N 705 "Про деякi питання реалiзацiї Закону України "Про карантин рослин" (Офiцiйний вiсник України, 2007 р., N 37, ст. 1459).

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.