Документ скасований: Постанова КМУ № 158 від 27.02.2019

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 3 вересня 2008 р. N 787


Про затвердження Технiчного регламенту максимально дозволеного споживання електроенергiї холодильними приладами

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 10 травня 2012 року N 368,
вiд 8 квiтня 2013 року N 235,
вiд 8 жовтня 2014 року N 528,
вiд 28 грудня 2016 року N 1069

     Вiдповiдно до статтi 14 Закону України "Про стандарти, технiчнi регламенти та процедури оцiнки вiдповiдностi" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Технiчний регламент максимально дозволеного споживання електроенергiї холодильними приладами та план заходiв щодо його застосування (додаються).

     2. Державному агентству з енергоефективностi та енергозбереження забезпечити застосування затвердженого цiєю постановою Технiчного регламенту.

(пункт 2 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368)
 
Прем'єр-мiнiстр України
Ю. ТИМОШЕНКО

Iнд. 21

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 3 вересня 2008 р. N 787

ТЕХНIЧНИЙ РЕГЛАМЕНТ
максимально дозволеного споживання електроенергiї холодильними приладами

(У текстi Технiчного регламенту цифри i слово "17 або 18" замiнено цифрами "17" згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10 травня 2012 року N 368)

Загальнi питання

     1. Цей Технiчний регламент визначає вимоги щодо енергетичної ефективностi побутових електричних холодильникiв, морозильникiв та комбiнованих холодильникiв-морозильникiв (далi - холодильнi прилади).

     2. У цьому Технiчному регламентi термiни вживаються у такому значеннi:

     введення в обiг - перше надання холодильного приладу на ринку з метою його реалiзацiї або використання за плату або безоплатно незалежно вiд методiв продажу;

     холодильний прилад для зберiгання вина - холодильний прилад, який мiстить вiддiлення лише для зберiгання вина.

     Термiн "виробник" вживається у значеннi, наведеному в Законi України "Про загальну безпечнiсть нехарчової продукцiї", iншi термiни вживаються у значеннi, наведеному в Законi України "Про стандарти, технiчнi регламенти та процедури оцiнки вiдповiдностi".

(пункт 2 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 08.10.2014р. N 528)

     Зазначенi вимоги не застосовуються до холодильних приладiв для зберiгання вина.

(пункт 4 доповнено абзацом згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 08.10.2014р. N 528)

     3. Дiя цього Технiчного регламенту поширюється на визначенi у пунктi 14 цього Технiчного регламенту новi холодильнi прилади, що живляться вiд мережi електричного струму.

     Дiя цього Технiчного регламенту не поширюється на холодильнi прилади, що живляться вiд iнших джерел енергiї, зокрема акумуляторiв, та на побутовi абсорбцiйнi холодильнi прилади i прилади, що виготовленi для одноразового використання.

     4. Введення в обiг холодильного приладу здiйснюється у разi, коли iндекс його енергоефективностi, що залежить вiд рiвня споживання електроенергiї холодильним приладом, не перевищує значення iндексу енергоефективностi згiдно з додатком 5.

(пункт 4 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368)

     5. Виробник холодильного приладу або уповноважена ним особа - резидент України (далi - уповноважена особа) чи, у разi, коли виробник або уповноважена особа не провадять дiяльнiсть на територiї України, особа, яка ввела холодильнi прилади в обiг, несуть вiдповiдальнiсть згiдно iз законодавством за вiдповiднiсть кожного уведеного в обiг холодильного приладу вимогам цього Технiчного регламенту.

     6. Введення в обiг холодильних приладiв без нанесення нацiонального знака вiдповiдностi забороняється.

     7. Не дозволяється встановлювати заборону, обмеження чи перешкоджати введенню в обiг холодильних приладiв, на якi нанесено нацiональний знак вiдповiдностi.

     8. У разi коли на холодильнi прилади поширюється дiя iнших технiчних регламентiв, якими передбачено нанесення нацiонального знака вiдповiдностi, холодильнi прилади повиннi також вiдповiдати вимогам таких технiчних регламентiв. Умовою нанесення нацiонального знака є вiдповiднiсть холодильних приладiв усiм технiчним регламентам.

     9. Нанесення на холодильнi прилади будь-якого знака, схожого за формою на нацiональний знак вiдповiдностi, заборонено. Будь-який iнший знак може бути нанесено на холодильнi прилади, їх упаковку, iнструкцiю з експлуатацiї чи iншу документацiю за умови забезпечення чiткостi та розбiрливостi нацiонального знака вiдповiдностi.

     10. У разi виявлення факту нанесення нацiонального знака вiдповiдностi на холодильний прилад, який не вiдповiдає вимогам цього Технiчного регламенту, виробник або уповноважена особа чи особа, яка ввела холодильний прилад в обiг, повиннi забезпечити вiдповiднiсть приладу вимогам цього Технiчного регламенту.

     11. У разi повторного виявлення факту неналежного нанесення нацiонального знака вiдповiдностi на холодильний прилад слiд вжити заходiв для обмеження чи заборони введення такої продукцiї в обiг або вилучення її з обiгу згiдно iз законодавством України.

     12. Будь-яке рiшення стосовно обмеження уведення в обiг холодильних приладiв повинне бути обґрунтованим. Про прийняте рiшення, а також про строки усунення порушень вимог цього Технiчного регламенту iнформується заiнтересована сторона.

Метод розрахунку максимально дозволеного рiвня споживання електроенергiї холодильним приладом

     13. Рiвень споживання електроенергiї холодильним приладом залежить вiд його категорiї, об'єму, енергетичної ефективностi конструкцiї (товщина теплоiзоляцiї, ефективнiсть компресора тощо) i спiввiдношення температури повiтря ззовнi та всерединi приладу.

     14. За рiвнем споживання електроенергiї холодильнi прилади подiляються на категорiї згiдно з додатком 6, якi визначаються залежно вiд комбiнацiї вiддiлень згiдно з додатком 7, незалежно вiд кiлькостi дверей та/або ящикiв.

(пункт 14 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368)

     15. Холодильнi прилади класифiкуються за клiматичними класами згiдно з додатком 8.

(пункт 15 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368)

     16. Еквiвалентний об'єм холодильного приладу (Veq) визначається за такою формулою (з точнiстю до найближчого цiлого числа):

c = n
Veq = [ S Vc x Wc x FFc ] x CC x BI ,
c = 1

     де n - кiлькiсть вiддiлень холодильного приладу;

     Vc - об'єм окремого вiддiлення холодильного приладу, лiтрiв;

     Wc - термодинамiчний коефiцiєнт згiдно з додатком 9;

     FFc, CC i BI - поправковi коефiцiєнти згiдно з додатком 10.

     Термодинамiчний коефiцiєнт (Wc) визначається за такою формулою:

Wc = (25 - Tc) / 20,

     де Tc - номiнальна температура вiддiлення холодильного приладу згiдно з додатком 7, °C.

     Термодинамiчний коефiцiєнт визначається:

     для багатофункцiонального холодильного приладу - за номiнальною температурою найхолоднiшого вiддiлення, температура якого може бути встановлена кiнцевим користувачем i постiйно пiдтримуватися згiдно з iнструкцiєю з експлуатацiї;

     для будь-якої секцiї, маркованої двома зiрочками, що розташована всерединi вiддiлення для заморожування, - за номiнальною температурою - 12° C;

     для iнших вiддiлень холодильного приладу - за найнижчою розрахунковою температурою, яка може бути встановлена кiнцевим користувачем i постiйно пiдтримуватися згiдно з iнструкцiєю з експлуатацiї.

     У разi коли холодильний прилад належить до бiльш як одного клiматичного класу, для визначення його еквiвалентного об'єму використовується найбiльше значення поправкового коефiцiєнта CC.

(пункт 16 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368)

     17. Iндекс енергоефективностi холодильного приладу (EEI) визначається за такою формулою (з точнiстю до першого десяткового знака пiсля коми):

EEI = AEc / SAEc х 100,

     де AEc - рiчне споживання електроенергiї холодильним приладом, кВт·год./рiк;

     SAEc - стандартне рiчне споживання електроенергiї холодильним приладом, кВт·год./рiк.

     Рiчне споживання електроенергiї (AEc) визначається за такою формулою (з точнiстю до двох десяткових знакiв пiсля коми):

AEc = E24h х 365,

     де E24h - добове споживання електроенергiї холодильним приладом (з точнiстю до трьох десяткових знакiв пiсля коми), кВт·год./добу.

     Стандартне рiчне споживання електроенергiї холодильним приладом (SAEc) визначається за такою формулою (з точнiстю до двох десяткових знакiв пiсля коми):

SAEc = Veq х M + N + CH,

     де Veq - еквiвалентний об'єм холодильного приладу, лiтрiв;

     CH - еквiвалент споживання 50 кВт·год./рiк для холодильного приладу з вiддiленням для охолоджування, еквiвалентний об'єм якого становить не менш як 15 лiтрiв;

     M i N - коефiцiєнти згiдно з додатком 11.

(пункт 17 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368)

     18. Пункт 18 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368)

Процедури проведення випробувань для перевiрки вiдповiдностi рiвня споживання електроенергiї холодильними приладами вимогам Технiчного регламенту

     19. Рiвень споживання електроенергiї холодильними приладами визначається згiдно з ДСТУ EN 153 "Методи вимiрювання енергоспоживання та вiдповiдних характеристик побутових холодильникiв, морозильних камер, морозильникiв та їх поєднань, що працюють вiд електромережi".

     Випробування холодильних приладiв проводяться за таких умов:

     абзац третiй пункту 19 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368)

     граничне вiдхилення напруги змiнного струму живлення становить ±1 вiдсоток номiнального значення 220 В;

     граничне вiдхилення частоти змiнного струму живлення становить ±1 вiдсоток номiнального значення 50 Гц.

     20. Для визначення вiдповiдностi рiвня споживання електроенергiї холодильним приладом вимогам цього Технiчного регламенту проводяться випробування одного холодильного приладу.

     У разi коли iндекс енергоефективностi холодильного приладу перевищує значення iндексу енергоефективностi бiльш як на 10 вiдсоткiв, проводяться випробування трьох холодильних приладiв.

     Середнє арифметичне значення iндексу енергоефективностi трьох холодильних приладiв не повинно перевищувати значення iндексу енергоефективностi бiльш як на 10 вiдсоткiв.

     В iншому випадку всi моделi даних холодильних приладiв вважаються такими, що не вiдповiдають вимогам цього Технiчного регламенту.

(пункт 20 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368)

Процедури оцiнки вiдповiдностi

     21. Виробник або уповноважена особа проводить оцiнку вiдповiдностi холодильних приладiв вимогам цього Технiчного регламенту з використанням модуля А (внутрiшнiй контроль виробництва) згiдно з Технiчним регламентом модулiв оцiнки вiдповiдностi, затвердженим постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 7 жовтня 2003 р. N 1585 (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 41, ст. 2175).

(абзац перший пункту 21 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368)

     Виробник або уповноважена особа проставляє на кожному холодильному приладi нацiональний знак вiдповiдностi та складає декларацiю про вiдповiднiсть холодильних приладiв вимогам Технiчного регламенту. Форма декларацiї про вiдповiднiсть наведена у додатку 4.

     22. Виробник або уповноважена особа складає передбачену пунктом 23 цього Технiчного регламенту технiчну документацiю, зберiгає її разом з декларацiєю про вiдповiднiсть протягом трьох рокiв з дати виготовлення останнього зразка холодильного приладу i надає для перевiрки у випадках, установлених законодавством.

     23. Технiчна документацiя складається державною мовою та повинна мiстити:

     найменування та мiсцезнаходження виробника;

     загальний опис моделi холодильного приладу, достатнiй для її однозначної iдентифiкацiї;

     iнформацiю про основнi конструктивнi особливостi моделi холодильного приладу, включаючи вiдповiднi креслення, зокрема про особливостi, що iстотно впливають на рiвень споживання електроенергiї, розмiри, об'єм, характеристики компресора;

     iнструкцiю з експлуатацiї;

     протоколи випробувань рiвня споживання електроенергiї;

     пiдтвердження вiдповiдностi результатiв таких випробувань результатам розрахункiв згiдно з пунктом 17 або 18 цього Технiчного регламенту.

     У разi коли технiчна документацiя мiстить iнформацiю, отриману за результатами проектних розрахункiв або випробувань аналогiчних моделей холодильних приладiв, необхiдно привести таку iнформацiю у вiдповiднiсть з протоколами випробувань, проведених виробником, а також зазначити перелiк моделей холодильних приладiв, для яких iндекс енергоефективностi визначений таким способом.

(пункт 23 доповнено абзацом згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368)

     24. Виробник або уповноважена особа вiдповiдає як за визначення рiвня споживання електроенергiї холодильними приладами шляхом випробувань згiдно з пунктом 19, так i за правильнiсть розрахункiв згiдно з пунктом 17 або 18 цього Технiчного регламенту.

     Виробник повинен вжити заходiв для забезпечення пiд час виробничого процесу вiдповiдностi виготовлених холодильних приладiв технiчнiй документацiї i вимогам цього Технiчного регламенту.

     25. Особа, яка ввела холодильнi прилади в обiг, проводить оцiнку їх вiдповiдностi вимогам цього Технiчного регламенту з використанням модуля G (перевiрка одиниць продукцiї) згiдно з Технiчним регламентом модулiв оцiнки вiдповiдностi.

(абзац перший пункту 25 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368)

     Пiд час використання зазначеного модуля особа, яка ввела холодильнi прилади в обiг, проставляє на кожному перевiреному зразку холодильних приладiв нацiональний знак вiдповiдностi та складає декларацiю про вiдповiднiсть на пiдставi сертифiката вiдповiдностi, виданого в установленому законодавством порядку органом з оцiнки вiдповiдностi.

     26. Для отримання сертифiката вiдповiдностi особа, яка ввела холодильнi прилади в обiг, подає одному з призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi за власним вибором заявку на проведення випробування кожного зразка холодильних приладiв. Заявка повинна мiстити:

     найменування та мiсцезнаходження виробника;

     загальний опис моделi холодильного приладу, достатнiй для її однозначної iдентифiкацiї;

     iнструкцiю з експлуатацiї.

     27. Призначений орган з оцiнки вiдповiдностi:

     дослiджує кожний зразок холодильних приладiв i проводить випробування згiдно з пунктом 19 цього Технiчного регламенту;

     видає сертифiкати вiдповiдностi на пiдставi проведених випробувань i дає дозвiл проставляти свiй iдентифiкацiйний номер на кожний перевiрений зразок холодильних приладiв.

     28. Особа, яка ввела холодильнi прилади в обiг, зберiгає декларацiї про вiдповiднiсть та сертифiкати вiдповiдностi протягом трьох рокiв з дати уведення холодильних приладiв в обiг i надає їх для перевiрки у випадках, установлених законодавством.

     29. Особа, яка ввела холодильнi прилади в обiг, несе вiдповiдальнiсть як за визначення рiвня споживання електроенергiї кожного зразка холодильних приладiв шляхом проведення випробувань згiдно з пунктом 19, так i за правильнiсть розрахункiв згiдно з пунктом 17 або 18 цього Технiчного регламенту.

 

Додаток 1
до Технiчного регламенту

КОЕФIЦIЄНТИ
ваги для рiзних типiв вiддiлень холодильних приладiв

Додаток 1 виключено
(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 10 травня 2012 року N 368)

 

Додаток 2
до Технiчного регламенту

ФОРМУЛИ
для визначення максимально дозволеного рiвня споживання електроенергiї (Emax) холодильними приладами

Додаток 2 виключено
(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 10 травня 2012 року N 368)

 

Додаток 3
до Технiчного регламенту

ФОРМУЛИ
для визначення максимально дозволеного рiвня споживання електроенергiї (Emax) холодильними приладами з бiльше нiж двома дверима

Додаток 3 виключено
(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 10 травня 2012 року N 368)

 

Додаток 4
до Технiчного регламенту

ДЕКЛАРАЦIЯ
про вiдповiднiсть

 
(повне найменування виробника, уповноваженої ним особи - резидента України, особи, яка ввела холодильнi прилади в обiг,
 
їх мiсцезнаходження, код згiдно з ЄДРПОУ (за наявностi)
в особi  
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi уповноваженої особи)
пiдтверджує, що  
(повне найменування холодильного приладу,
  ,
тип, марка, модель)
який виготовляється згiдно з  
(назва нормативних документiв, що пiдтверджують вiдповiднiсть
  ,
Технiчному регламенту максимально дозволеного споживання електроенергiї холодильними приладами)
вiдповiдає Технiчному регламенту.
Сертифiкат вiдповiдностi*  
(номер сертифiката, дата його реєстрацiї, строк дiї
  .
найменування та мiсцезнаходження призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi)
Декларацiя складена пiд вiдповiдальнiсть виробника або його уповноваженої особи, особи, яка ввела холодильнi прилади в обiг.
_____________________________
(посада особи, що склала декларацiю)
____________
(пiдпис)
_____________________
(iнiцiали та прiзвище)
М. П. ____________ 20__ р.

____________
* Застосовується у разi використання модуля, в якому оцiнка вiдповiдностi холодильного приладу проводиться призначеним органом з оцiнки вiдповiдностi.

(додаток 4 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 08.04.2013р. N 235)

 

Додаток 5
до Технiчного регламенту

ЗНАЧЕННЯ
iндексу енергоефективностi

Значення iндексу енергоефективностi Строк застосування
< 55 через шiсть мiсяцiв з дня набрання чинностi постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10 травня 2012 р. N 368
< 44 через 12 мiсяцiв з дня набрання чинностi постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10 травня 2012 р. N 368
< 42 з 1 липня 2014 року
(Технiчний регламент доповнено додатком 5 згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368)

 

Додаток 6
до Технiчного регламенту

КАТЕГОРIЇ
холодильних приладiв

Категорiя Найменування холодильного приладу
1 Холодильник з вiддiленнями для зберiгання свiжих продуктiв
2 Холодильник для зберiгання продуктiв, холодильний прилад для зберiгання вина
3 Холодильник-охолоджувач, холодильник з низькотемпературним вiддiленням, не маркований зiрочкою
4 Холодильник з низькотемпературним вiддiленням, маркований однiєю зiрочкою (*)
5 Холодильник з низькотемпературним вiддiленням, маркований двома зiрочками (**)
6 Холодильник з низькотемпературним вiддiленням, маркований трьома зiрочками (***)
7 Холодильник-морозильник з морозильним вiддiленням, маркований чотирма зiрочками (****)
8 Морозильник вертикального типу
9 Морозильник-скриня
10 Багатофункцiональний холодильний прилад, iнший холодильний прилад
(Технiчний регламент доповнено додатком 6 згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368)

 

Додаток 7
до Технiчного регламенту

КОМБIНАЦIЯ
вiддiлень холодильних приладiв

Категорiя холодильного приладу Комбiнацiя вiддiлень холодильного приладу
вiддiлення для зберiгання вина
(+12° C)
вiддiлення- сховище
(+12° C)
вiддiлення для зберiгання свiжих продуктiв
(+5° C)
вiддiлення для охолоджування
(0° C)
вiддiлення для приготування льоду та вiддiлення, не марковане зiрочкою (0° C) вiддiлення,марковане однiєю зiрочкою
(-6° C)
вiддiлення, марковане двома зiрочками
(-12° C)
вiддiлення, марковане трьома зiрочками
(-18° C)
вiддiлення для заморожування, марковане чотирма зiрочками
(-18° C)
iнше вiддiлення (номiнальна температура)
1 N N Y N N N N N N N
2 O O Y N N N N N N O
O Y N N N N N N N O
Y N N N N N N N N N
3 O O Y Y O N N N N O
O O Y O Y N N N N O
4 O O Y O O Y N N N O
5 O O Y O O O Y N N O
6 O O Y O O O O Y N O
7 O O Y O O O O O Y O
8 N N N N N N O Y Y N
9 N N N N N N O N Y N
10 O O O O O O O O O O
Примiтка. У цьому додатку використовуються такi умовнi позначення:
Y - наявнiсть вiддiлення в холодильному приладi;
N - вiдсутнiсть вiддiлення в холодильному приладi;
O - наявнiсть вiддiлення в холодильному приладi є необов'язковою.
(Технiчний регламент доповнено додатком 7 згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368)

 

Додаток 8
до Технiчного регламенту

КЛIМАТИЧНI КЛАСИ
холодильних приладiв

Клiматичний клас холодильного приладу Позначення
клiматичного класу
Середня температура повiтря, °C
Розширений помiрний SN вiд +10 до +32
Помiрний N вiд +16 до +32
Субтропiчний ST вiд +16 до +38
Тропiчний T вiд +16 до +43
(Технiчний регламент доповнено додатком 8 згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368)

 

Додаток 9
до Технiчного регламенту

ТЕРМОДИНАМIЧНИЙ КОЕФIЦIЄНТ
для вiддiлень холодильного приладу

Найменування вiддiлення
холодильного приладу
Номiнальна температура, °C Термодинамiчний коефiцiєнт (Wc)
Вiддiлення для зберiгання вина +12 0,65
Вiддiлення для зберiгання свiжих продуктiв +5 1
Вiддiлення для охолоджування 0 1,25
Вiддiлення для приготування льоду та вiддiлення, не марковане зiрочкою 0 1,25
Вiддiлення, марковане однiєю
зiрочкою (*)
-6 1,55
Вiддiлення, марковане двома
зiрочками (**)
-12 1,85
Вiддiлення, марковане трьома
зiрочками (***)
-18 2,15
Вiддiлення для заморожування, марковане чотирма зiрочками (****) -18 2,15
Примiтка. Для iнших вiддiлень холодильного приладу номiнальна температура та термодинамiчний коефiцiєнт визначаються його виробником.
(Технiчний регламент доповнено додатком 9 згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368)

 

Додаток 10
до Технiчного регламенту

ПОПРАВКОВI КОЕФIЦIЄНТИ

Поправковий коефiцiєнт Значення Умови застосування
FF (система протидiї обмерзанню) 1,2 для вiддiлення, що не обмерзає (no frost), для зберiгання заморожених продуктiв
1 для iнших вiддiлень
CC (клiматичний клас) 1,2 для холодильного приладу тропiчного клiматичного класу
1,1 для холодильного приладу субтропiчного клiматичного класу
1 для холодильного приладу розширеного помiрного та помiрного клiматичного класу
BI (вбудованi) 1,2 для вбудованого холодильного приладу завширшки до 58 сантиметрiв
1 для iнших вбудованих холодильних приладiв
(Технiчний регламент доповнено додатком 10 згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368)

 

Додаток 11
до Технiчного регламенту

КОЕФIЦIЄНТИ
M i N для холодильних приладiв

Категорiя
холодильного приладу
Коефiцiєнт
M N
1 0,233 245
2 0,233 245
3 0,233 245
4 0,643 191
5 0,45 245
6 0,777 303
7 0,777 303
8 0,539 315
9 0,472 286
Примiтки. 1. Для холодильного приладу категорiї 10 коефiцiєнти M i N залежать вiд номiнальної температури вiддiлення i кiлькостi зiрочок, якими маркованi вiддiлення з найменшою температурою для зберiгання, що встановлюється кiнцевим користувачем i постiйно пiдтримується згiдно з iнструкцiєю з експлуатацiї.
2. Для iнших вiддiлень холодильного приладу коефiцiєнти M i N вiдповiдають коефiцiєнтам для холодильного приладу категорiї 1.
(Технiчний регламент доповнено додатком 11 згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368)

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 3 вересня 2008 р. N 787
(у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 10 травня 2012 р. N 368)

ПЛАН ЗАХОДIВ
щодо застосування Технiчного регламенту максимально дозволеного споживання електроенергiї холодильними приладами

Найменування заходу Вiдповiдальнi за виконання Строк виконання
1. Утворення консультацiйно-методичного центру з питань застосування Технiчного регламенту максимально дозволеного споживання електроенергiї холодильними приладами (далi - Технiчний регламент), що функцiонує на засадах самоокупностi Держенергоефективностi 2012 рiк
2. Приведення у разi потреби власних нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть з положеннями Технiчного регламенту Мiнекономрозвитку - " -
3. Популяризацiя застосування Технiчного регламенту за допомогою засобiв масової iнформацiї, а також шляхом проведення семiнарiв, конференцiй тощо Держенергоефективностi постiйно
4. Призначення органiв з оцiнки вiдповiдностi холодильних приладiв вимогам Технiчного регламенту Мiнекономрозвитку
Держенергоефективностi
- " -
5. Пункт виключено    
6. Внесення в разi потреби змiн до Технiчного регламенту Держенергоефективностi
Мiнрегiон
Держпродспоживслужба
- " -
(План заходiв у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.2012р. N 368, iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.12.2016р. N 1069)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.