ДЕРЖАВНИЙ КОМIТЕТ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 17 грудня 2009 року N 535


Про затвердження Порядку видачi мiжнародних ветеринарних сертифiкатiв для експорту м'яса птицi в країни ЄС та внесення змiни до нормативно-правового акта

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
18 сiчня 2010 р. за N 40/17335

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України
вiд 1 серпня 2014 року N 288


     Вiдповiдно до статтi 54 Закону України "Про безпечнiсть та якiсть харчових продуктiв", статтi 32 Закону України "Про ветеринарну медицину" наказую:

     1. Затвердити Порядок видачi мiжнародних ветеринарних сертифiкатiв для експорту м'яса птицi в країни ЄС (далi - Порядок), що додається.

     2. Пункт 2 втратив чиннiсть

(у зв'язку з втратою чинностi наказом Державного комiтету ветеринарної медицини України вiд 13.04.2009р. N 85 згiдно з наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 01.08.2014р. N 288)

     3. Начальникам територiальних органiв Державного комiтету ветеринарної медицини України, регiональних служб державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду на державному кордонi та транспортi прийняти Порядок до керiвництва та застосування при здiйсненнi державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду.

     4. Управлiнню державної iнспекцiї ветеринарної медицини Державного комiтету ветеринарної медицини України (Бiлоус М. В.) у встановленому порядку:

     4.1. Подати цей наказ на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     4.2. Довести наказ до вiдома начальникiв територiальних органiв Державного комiтету ветеринарної медицини України, регiональних служб державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду на державному кордонi та транспортi.

     5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Державного комiтету ветеринарної медицини України Садварi Ю. Ю.

     6. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

Голова П. I. Вербицький
ПОГОДЖЕНО:
Голова Держмитслужби України А. В. Макаренко
Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва О. Кужель
Перший заступник Мiнiстра, головний державний санiтарний лiкар України О. М. Бiловол
Мiнiстр аграрної полiтики України Ю. Ф. Мельник

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державного комiтету ветеринарної медицини України
вiд 17 грудня 2009 р. N 535
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
18 сiчня 2010 р. за N 40/17335

Порядок
видачi мiжнародних ветеринарних сертифiкатiв для експорту м'яса птицi в країни ЄС

     1. Цей Порядок розроблений вiдповiдно до Законiв України "Про безпечнiсть та якiсть харчових продуктiв", "Про ветеринарну медицину".

     2. У цьому Порядку термiни вживаються у значеннi, наведеному у Законах України "Про безпечнiсть та якiсть харчових продуктiв", "Про ветеринарну медицину".

     3. Дiя цього Порядку поширюється на операторiв потужностей, якi мають експлуатацiйний дозвiл, виданий вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.05.2007 N 712 "Про затвердження Порядку видачi експлуатацiйного дозволу для потужностей (об'єктiв) з виробництва, переробки або реалiзацiї харчових продуктiв", та мають намiр здiйснювати експорт м'яса птицi до країн ЄС, а також внесенi до реєстру потужностей (об'єктiв) та їх операторiв.

     4. Мiжнародний ветеринарний сертифiкат для експорту м'яса птицi в країни ЄС (далi - Сертифiкат) видається лише на продукцiю, що вироблена на затверджених експортних потужностях (об'єктах), зареєстрованих у встановленому порядку.

     5. Обов'язковою умовою експорту м'яса птицi до країн ЄС є запровадження на потужностях (об'єктах) систем аналiзу ризикiв та контролю (регулювання) у критичних точках (Hazard Analysis and Critical Control Points - HACCP) або аналогiчних систем забезпечення безпечностi та якостi продукцiї.

     6. Обов'язковою умовою для видачi Сертифiката є здiйснення на потужностях (об'єктах) офiцiйними лiкарями ветеринарної медицини державного ветеринарно-санiтарного контролю за дотриманням необхiдних ветеринарно-санiтарних, санiтарних (гiгiєнiчних) вимог щодо забезпечення безпеки м'яса птицi, дотримання нормативних документiв ЄС та технiчних регламентiв.

     7. Пiдставою для видачi Сертифiката є безпосереднiй огляд м'яса птицi, експертнi висновки державних лабораторiй ветеринарної медицини.

     8. Вiдбiр зразкiв м'яса птицi, що експортується до країн ЄС, проводиться офiцiйними лiкарями ветеринарної медицини в мiсцях його виробництва, зберiгання за обов'язкової присутностi власника (його представника).

     За результатами дослiджень державна лабораторiя ветеринарної медицини видає експертний висновок, який засвiдчує, що пред'явлена для експертизи партiя м'яса птицi вiдповiдає встановленим законодавством вимогам та вимогам ЄС.

     9. Сертифiкати видаються згiдно з вимогами країни-iмпортера щодо його форми та змiсту офiцiйними лiкарями ветеринарної медицини пiсля звернення заявника або уповноваженої ним особи.

     10. Виданий Сертифiкат облiковується у журналi реєстрацiї видачi мiжнародних ветеринарних сертифiкатiв за формою згiдно з додатком.

Начальник управлiння державної iнспекцiї ветеринарної медицини М. В. Бiлоус

 

Додаток
до Порядку видачi мiжнародних ветеринарних сертифiкатiв для експорту м'яса птицi в країни ЄС

Журнал
реєстрацiї видачi мiжнародних ветеринарних сертифiкатiв для експорту м'яса птицi в країни ЄС

N з/п Дата видачi Серiя та номер мiжнародного ветеринарного сертифiката Виданий: найменування юридичної особи та її мiсцезна-
ходження
Найменування товару Кiлькiсть мiсць, вага Найменування та мiсцезна-
ходження виробника
Країна призначення Найменування та мiсцезна-
ходження одержувача
Експертний висновок державної лабораторiї ветеринарної медицини, iншi данi Вид транспорту Пункт перетину кордону Сума отриманих коштiв Прiзвище, iм'я та по батьковi особи, яка видала мiжнародний ветеринарний сертифiкат та її пiдпис
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
                           
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.