Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 117 від 18.02.2011

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

08.02.10 N 87


Про затвердження Узагальнюючого податкового роз'яснення щодо застосування окремих положень статтi 193 Митного кодексу України

     З метою забезпечення однозначного розумiння окремих положень законодавства з питань оподаткування, керуючись пiдпунктом 4.4.2 статтi 4 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платникiв податкiв перед бюджетами та державними цiльовими фондами", та вiдповiдно до наказу Державної митної служби України вiд 26.07.05 N 703 "Про затвердження Порядку надання митними органами роз'яснень окремих положень податкового законодавства" наказую:

     1. Затвердити Узагальнююче податкове роз'яснення щодо застосування окремих положень статтi 193 Митного кодексу України, що додається.

     2. Начальникам митниць проiнформувати суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi про вимоги цього наказу шляхом висвiтлення його в мiсцевих засобах масової iнформацiї, у тому числi на наочних iнформацiйних стендах у мiсцях розташування пiдроздiлiв митницi й у пунктах пропуску через митний кордон України.

     3. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Служби Пiковського I.О.

Голова Служби А.В.Макаренко
ПОГОДЖЕНО:
Перший заступник Мiнiстра фiнансiв України I.I.Уманський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
08.02.10 N 87

УЗАГАЛЬНЮЮЧЕ ПОДАТКОВЕ РОЗ'ЯСНЕННЯ
щодо застосування окремих положень статтi 193 Митного кодексу України

     Згiдно зi статями 190, 191 Митного кодексу України (далi - Кодекс) реiмпорт - митний режим, вiдповiдно до якого товари, що походять з України та вивезенi за межi митної територiї України згiдно з митним режимом експорту, не пiзнiше нiж у встановлений законодавством строк ввозяться на митну територiю України для вiльного обiгу на цiй територiї.

     Товари можуть перемiщуватися через митний кордон України у митному режимi реiмпорту, якщо вони:

     1) походять з митної територiї України;

     2) ввозяться на митну територiю України не пiзнiше нiж через один рiк пiсля їх вивезення (експорту) за межi митної територiї України;

     3) не використовувалися за межами України з метою одержання прибутку;

     4) ввозяться у тому ж станi, в якому вони перебували на момент вивезення (експорту), крiм змiн внаслiдок природного зношення або втрат за нормальних умов транспортування та зберiгання, а також iнших випадкiв, що визначаються Кабiнетом Мiнiстрiв України.

     При цьому згiдно зi статтею 192 Кодексу оформлення митним органом товарiв у режимi реiмпорту можливе лише за умови, що товари, заявленi у режим реiмпорту, можуть бути iдентифiкованi як такi, що були ранiше експортованими товарами.

     Вiдповiдно до частини першої статтi 193 Кодексу у разi реiмпорту товарiв протягом одного року з дати їх експорту суми вивiзного (експортного) мита, сплаченi при їх експортi, повертаються власникам цих товарiв або уповноваженим ними особам на пiдставi їх заяв. Повернення зазначених сум здiйснюється за рахунок Державного бюджету України органами Державного казначейства України за поданням вiдповiдних митних органiв.

     Враховуючи вищевикладене, у разi реiмпорту товарiв протягом одного року з дати їх експорту суми вивiзного (експортного) мита, сплаченi при їх експортi, повертаються власникам цих товарiв або уповноваженим ними особам у порядку, визначеному наказом Держмитслужби вiд 20.08.07 N 618 "Про затвердження Порядку повернення платникам податкiв коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митного органу як передоплата, i митних та iнших платежiв, помилково та/або надмiрно сплачених до бюджету, контроль за справлянням яких здiйснюється митними органами".

     Що стосується податку на додану вартiсть, то вiдповiдно до пiдпункту 3.1.2 пункту 3.1 статтi 3 Закону України "Про податок на додану вартiсть" вiд 03.04.97 N 168/97-ВР в даному випадку вiн пiдлягає сплатi на загальних пiдставах.

Перший заступник Голови Служби I.О.Пiковський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.