Документ скасований: Наказ Мінфіну № 951 від 28.08.2012

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 16 лютого 2010 року N 84


Про затвердження Змiн до Порядку видачi, облiку, вiдстрочення та оплати (погашення) векселя (письмового зобов'язання), що видається суб'єктом пiдприємницької дiяльностi при здiйсненнi операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
30 березня 2010 р. за N 257/17552


     Вiдповiдно до статтi 8 Закону України "Про державну податкову службу в Українi", статей 2 та 5 Закону України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах", статтi 2 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платникiв податкiв перед бюджетами та державними цiльовими фондами" наказую:

     1. Затвердити Змiни до Порядку видачi, облiку, вiдстрочення та оплати (погашення) векселя (письмового зобов'язання), що видається суб'єктом пiдприємницької дiяльностi при здiйсненнi операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах, затвердженого наказом Державної податкової адмiнiстрацiї України вiд 25.02.2002 N 83, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 13.03.2002 за N 248/6536 (додаються).

     2. Департаменту контролю за фiнансовими установами та операцiями у сферi ЗЕД (Сисоєва Т. П.) у встановленому порядку подати цей наказ до Мiнiстерства юстицiї України для державної реєстрацiї.

     3. Департаменту масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян (Косарчук В. П.) пiсля державної реєстрацiї цього наказу в Мiнiстерствi юстицiї України оприлюднити його шляхом розмiщення у друкованих засобах масової iнформацiї та на веб-сайтi ДПА України у мережi Iнтернет.

     4. Департаменту господарського забезпечення (Цоклан I. I.) у триденний термiн вiд дня державної реєстрацiї цього наказу в Мiнiстерствi юстицiї України забезпечити його тиражування та надсилання державним податковим адмiнiстрацiям в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi.

     5. Наказ набирає чинностi через 10 днiв пiсля державної реєстрацiї.

     6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Рубан Н. I.

Голова С. В. Буряк
ПОГОДЖЕНО:
Т. в. о. Голови Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва В. Загороднiй
Перший заступник Мiнiстра фiнансiв України I. I. Уманський
Т. в. о. Голови Державної митної служби України I. О. Пiковський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної податкової адмiнiстрацiї України
16.02.2010 N 84
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
30 березня 2010 р. за N 257/17552

Змiни до Порядку видачi, облiку, вiдстрочення та оплати (погашення) векселя (письмового зобов'язання), що видається суб'єктом пiдприємницької дiяльностi при здiйсненнi операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах

     1. У роздiлi I:

     1.1. Пункт 15 доповнити двома новими абзацами такого змiсту:

     "Якщо вiдбувається частковий продаж давальницької сировини українському виконавцю з унесенням вiдповiдних змiн до зовнiшньоекономiчного контракту на переробку давальницької сировини або отримання частки давальницької сировини як плати за виконану роботу, погашення векселя (письмового зобов'язання) здiйснюється на вiдповiдну частку.

     У такому разi до заяви про часткове погашення векселя (письмового зобов'язання) додається копiя вантажної митної декларацiї, оформлена у митному режимi iмпорту на частину давальницької сировини, що придбавається (отримується)".

     1.2. Абзац перший пункту 31 доповнити реченням такого змiсту: "Термiн унесення плати за користування податковим кредитом зазначається у дозволi на вiдстрочення оплати векселя".

     2. Пункт 36 роздiлу II доповнити новим абзацом такого змiсту:

     "у разi прийняття рiшення щодо змiни зовнiшньоекономiчного контракту на переробку давальницької сировини на контракт купiвлi-продажу цiєї сировини в тiй самiй кiлькостi, загальнiй фактурнiй вартостi, асортиментi, у яких давальницька сировина ввозилася в Україну, у встановленi Законом термiни, за умови подання копiї такого контракту, укладеного iноземним замовником iз покупцем давальницької сировини, копiї вантажної митної декларацiї, оформленої у митному режимi iмпорту".

Директор Департаменту контролю за фiнансовими установами та операцiями у сферi ЗЕД Т. П. Сисоєва
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.