ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

28.05.10 N 548


Про оптимiзацiю структури митних органiв

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Державної митної служби України
вiд 10 серпня 2010 року N 890

     Вiдповiдно до статтi 15 Митного кодексу України, статтi 104 Цивiльного кодексу України, Положення про Державну митну службу України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18.07.2007 N 940, на виконання рiшення колегiї Держмитслужби вiд 15.05.2010 уведених в дiю наказом Держмитслужби вiд 18.05.2010 N 484, з метою оптимiзацiї структури митних органiв наказую:

     1. Припинити:

     1.1. Новгород-Сiверську митницю шляхом приєднання її до Чернiгiвської митницi.

     1.2. Днiстрянську митницю шляхом приєднання її до Вiнницької митницi.

     1.3. Глухiвську митницю шляхом приєднання її до Сумської митницi.

     1.4. Старобiльську митницю шляхом приєднання її до Луганської митницi.

     1.5. Амвросiївську митницю шляхом приєднання її до Схiдної митницi.

     1.6. Ягорлицьку митницю шляхом приєднання її до Днiстровської митницi. Визначити мiсцем розташування Днiстровської митницi - мiсто Роздiльна.

     Процедури припинення розпочати з 15.06.2010.

     2. Визначити:

     2.1. Чернiгiвську митницю правонаступником Новгород-Сiверської митницi.

     2.2. Вiнницьку митницю правонаступником Днiстрянської митницi.

     2.3. Сумську митницю правонаступником Глухiвської митницi.

     2.4. Луганську митницю правонаступником Старобiльської митницi.

     2.5. Схiдну митницю правонаступником Амвросiївської митницi.

     2.6. Днiстровську митницю правонаступником Ягорлицької митницi.

     3. Встановити зону дiяльностi:

     3.1. Чернiгiвської митницi - Чернiгiвська область, зона вiдчуження ЧАЕС i м. Славутич Київської областi.

     3.2. Вiнницької митницi - Вiнницька область.

     3.3. Сумської митницi - Сумська область.

     3.4. Луганської митницi - Луганська область.

     3.5. Схiдної митницi - м. Донецьк, Амвросiївський, Артемiвський, Великоновосiлкiвський, Волноваський, Добропiльський, Костянтинiвський, Красноармiйський, Краснолиманський, Мар'їнський, Олександрiвський, Слов'янський, Старобешiвський, Тельманiвський, Шахтарський, Ясинуватський райони Донецької областi, мiста Краматорськ, Дружкiвка, Авдiївка, Горлiвка, Дебальцеве, Дзержинськ, Димитров, Добропiлля, Єнакiєве, Красний Лиман, Макiївка, Новогродiвка, Селидове, Харцизьк та територiї зон митного контролю, митних лiцензiйних складiв i складiв тимчасового зберiгання (у тому числi територiї, що будуть використовуватися за таким призначенням), якi розташованi в iнших районах Донецької областi, власниками яких є суб'єкти зовнiшньоекономiчної дiяльностi, що перебувають на облiку в Схiднiй митницi та митне оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають на територiї Донецької областi.

     3.6. Днiстровської митницi - Ананьївський, Балтський, Бiлгород-Днiстровський, Бiляївський (крiм м. Теплодара та залiзничної станцiї "Одеса - Лiски"), Великомихайлiвський, Кодимський, Красноокнянський, Котовський, Любашiвський, Роздiльнянський, Савранський, Ширяївський, Фрунзiвський, райони Одеської областi, за винятком митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах та м. Теплодарi.

     4. Керiвникам Новгород-Сiверської, Днiстрянської, Глухiвської, Старобiльської, Амвросiївської та Ягорлицької митниць:

     4.1. До 07.06.2010 надати пропозицiї Держмитслужбi щодо складу комiсiй з питань припинення митниць i органiзувати їх дiяльнiсть згiдно iз законодавством України.

     4.2. Забезпечити дотримання законодавства України про працю при здiйсненнi заходiв на виконання цього наказу.

     4.3. Провести консультацiї з профспiлковою органiзацiєю вiдповiдно до вимог частини другої статтi 494 Кодексу законiв про працю України й частини третьої статтi 22 Закону України "Про професiйнi спiлки, їх права та гарантiї дiяльностi".

     4.4. Проiнформувати суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi й громадян у зонi дiяльностi митниць про змiни, передбаченi цим наказом.

     5. Делегувати Чернiгiвськiй, Вiнницькiй, Сумськiй, Луганськiй, Схiднiй, Днiстровськiй митницям функцiї оперативного управлiння (користування) нерухомим майном, отриманим вiд Новгород-Сiверської, Днiстрянської, Глухiвської, Старобiльської, Амвросiївської та Ягорлицької митниць вiдповiдно до порядку, визначеному наказом Держмитслужби вiд 23.12.2008 N 1443 "Про приймання-передачу нерухомого майна", згiдно з довiренiстю на право нагляду, технiчного обслуговування, експлуатацiї та збереження нерухомого майна, отриманої вiд Держмитслужби.

     6. Керiвникам Чернiгiвської, Вiнницької, Сумської, Луганської, Схiдної, Днiстровської митниць:

     6.1. У разi необхiдностi створення митних постiв в структурi митниць надати в двохтижневий термiн до Держмитслужби вiдповiднi пропозицiї.

     6.2. У мiсячний строк надати до Держмитслужби пропозицiї щодо структури, штатного розпису та кошторису митниць з урахуванням вимог цього наказу.

     6.3. У строк до 22.07.2010 надати до Департаменту органiзацiї митного контролю та роботи митних посередникiв обґрунтованi пропозицiї щодо встановлення кодiв структурним пiдроздiлам митниць для внесення змiн до Класифiкатора митних органiв України та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 26.04.2006 N 335 (зi змiнами).

     6.4. Здiйснювати видатки, пов'язанi з наглядом, технiчним обслуговуванням, експлуатацiєю та збереженням нерухомого майна за рахунок та в межах коштiв, передбачених кошторисом на утримання митниць.

     7. Припинити з 01.09.2010 здiйснення митних процедур Новгород-Сiверською, Днiстрянською, Глухiвською, Старобiльською, Амвросiївською та Ягорлицькою митницями.

(пункт 7 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 10.08.2010р. N 890)

     8. Управлiнню справами (Погорєлова Т.В.) забезпечити направлення на адресу митниць, що припиняють дiяльнiсть, нотарiально засвiдченi копiї цього наказу.

     9. Департаменту фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi (Околiта М.В.), Департаменту органiзацiї митного контролю та роботи митних посередникiв (Сербайло А.I.) у термiн до 25.06.2010 надати пропозицiї щодо граничної чисельностi Чернiгiвської, Вiнницької, Сумської, Луганської, Схiдної, Днiстровської митниць.

     10. Департаменту ресурсного забезпечення, капiтального будiвництва та експлуатацiї об'єктiв митної iнфраструктури (Воскресенська Л.О.), за наявностi фiнансування, забезпечити виготовлення та видачу Чернiгiвськiй, Вiнницькiй, Сумськiй, Луганськiй, Схiднiй та Днiстровськiй митницям додаткової кiлькостi матриць i пуансонiв до особистих митних забезпечень.

     11. До виготовлення та видачi особовому складу Чернiгiвської, Вiнницької, Сумської, Луганської, Схiдної, Днiстровської митниць особистого митного забезпечення дозволити використання особистого митного забезпечення Новгород-Сiверської, Днiстрянської, Глухiвської, Старобiльської, Амвросiївської та Ягорлицької митниць.

     12. Департаменту ресурсного забезпечення, капiтального будiвництва та експлуатацiї об'єктiв митної iнфраструктури (Воскресенська Л.О.), Департаменту фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi (Околiта М.В.) вирiшити питання щодо подальшого розпорядження основними засобами та iншими необоротними активами, що перебувають на балансах митниць, якi припиняють свою дiяльнiсть.

     13. Департаменту органiзацiї митного контролю та роботи митних посередникiв (Сербайло А.I.) забезпечити внесення змiн до Класифiкатора митних органiв України та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 26.04.2006 N 335 (зi змiнами).

     14. Регiональнiй iнформацiйнiй митницi (Копосов С.А.) забезпечити унесення потрiбних змiн до вiдповiдних програмно-iнформацiйних комплексiв Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби.

     15. Вiддiлу взаємодiї зi ЗМI та громадськiстю (Судак С.Д.) забезпечити оприлюднення iнформацiї про цей наказ на вiдомчому веб-сайтi Держмитслужби та в засобах масової iнформацiї.

     16. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Бондаря В.В.

Голова Служби I.Г.Калєтнiк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.