ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

08.06.10 N 11/2-10.09/5498-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про надання роз'яснень

     У зв'язку з уведенням в дiю з 14.06.2010 наказу Держмитслужби вiд 01.06.2010 N 563 "Про внесення змiн до деяких наказiв Держмитслужби" i з метою однозначного тлумачення митними органами положень зазначеного наказу повiдомляємо.

     1. З метою митного оформлення окремих товарiв у Київськiй центральнiй спецiалiзованiй митницi (далi - КЦСМ) створено вiддiли митного оформлення N 1 i митного оформлення N 6, до компетенцiї яких вiднесено здiйснення митного контролю та митного оформлення алкогольних напоїв i тютюнових виробiв, що ввозяться автомобiльним транспортом у митному режимi "iмпорт", а також транспортних засобiв, що класифiкуються в товарних позицiях 8702 - 8704, 8711 згiдно з Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi i транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають на територiї мiста Києва та Київської областi (далi - транспортнi засоби), вiдповiдно.

     2. Митнi процедури щодо товарiв, ввезених на митну територiю України починаючи з 0 годин 14.06.2010 на пiдставi документа контролю доставки (попереднього повiдомлення /далi - ПП/ чи попередньої вантажної митної декларацiї /далi - ПД/), оформленого до 14.06.2010, проводяться митним органом, яким було оформлено цей документ контролю доставки.

     ПП, оформленi Київською регiональною митницею (далi - КРМ) або Київською обласною митницею (далi - КОМ), за якими товари до 14.06.2010 не були ввезенi на митну територiю України, пiдлягають переоформленню в КЦСМ.

     ПД, оформленi КРМ або КОМ, за якими товари до 14.06.2010 не були ввезенi на митну територiю України, пiдлягають переоформленню в КЦСМ або здiйсненню митного оформлення товарiв, увезених за цими ПД, КРМ або КОМ на пiдставi листа про погодження, виданого КЦСМ.

     3. З метою реалiзацiї окремих положень наказу повiдомляємо про необхiднiсть вжиття таких заходiв:

     3.1. КРМ:

     в строк до 15.06.2010 забезпечити пiдготовку для передачi КЦСМ документiв, що були пiдставою для розмiщення в режим митного складу товарiв, вiднесених до компетенцiї КЦСМ;

     в строк до 15.06.2010 розробити та довести до КЦСМ план-графiк iнвентаризацiї товарiв, вiднесених до компетенцiї КЦСМ i розмiщених на МЛС у зонi дiяльностi КРМ, з одночасною передачею пiд контроль КЦСМ цих товарiв, а також пакетiв документiв, що були пiдставою для їх розмiщення в режим митного складу. Прийом-передача оформлюється вiдповiдним актом. Кiнцевий строк передачi до КЦСМ товарiв i документiв - 30.06.2010;

     в строк до 15.06.2010 довести до власникiв складiв iнформацiю про строки iнвентаризацiї (передачi) товарiв i документiв;

     в строк до 16.06.2010 подати до Держмитслужби пропозицiї щодо приведення у вiдповiднiсть Перелiку мiсць прибуття автотранспорту.

     3.2. По закiнченнi iнвентаризацiї та передачi товарiв, документiв i складу пiд контроль КЦСМ розмiщення товарiв на такий склад та випуск товарiв зi складу здiйснюються виключно посадовими особами КЦСМ.

     У разi, якщо до закiнчення передачi товарiв i документiв у КЦСМ, власник МЛС бажає розмiстити на склад товари, вiднесенi до компетенцiї КЦСМ, вiн завчасно звертається до КРМ щодо проведення iнвентаризацiї поза графiком. Про нову дату проведення iнвентаризацiї та передачi товарiв i документiв КРМ термiново iнформує КЦСМ.

     3.3. КЦСМ:

     забезпечити оперативне прийняття пiд контроль митних лiцензiйних складiв з товарами, вiднесеними до компетенцiї КЦСМ;

     до 31.12.2010 здiйснювати контроль за експлуатацiєю митних лiцензiйних складiв на пiдставi лiцензiй на таку дiяльнiсть, виданих на пiдставi рiшень КРМ.

     4. Випуск товарiв, вiднесених до компетенцiї КЦСМ, що зберiгаються на складах тимчасового зберiгання (далi - СТЗ), вiдкритих КРМ чи КОМ, здiйснюється КЦСМ.

     За зверненням власника СТЗ, який бажає використовувати складське примiщення для зберiгання товарiв, вiднесених до компетенцiї КЦСМ, Дозвiл на право використання складського примiщення, резервуара, майданчика як складу тимчасового зберiгання, виданий КРМ чи КОМ, має бути скасований вiдповiдною митницею та оформлений КЦСМ у встановленому порядку.

     5. Акцизнi марки на алкогольнi напої чи тютюновi вироби, що були оформленнi в режим тимчасового вивезення за межi митної територiї України та перебувають на контролi в КРМ чи в КОМ, знiмаються з контролю на пiдставi поданої суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi й завiреної ним в установленому порядку копiї вантажної митної декларацiї, оформленої КЦСМ при ввезеннi на митну територiю України алкогольних напоїв чи тютюнових виробiв.

     З 14.06.2010 митне оформлення акцизних марок на алкогольнi напої чи тютюновi вироби здiйснювати за мiсцем митного оформлення алкогольних напоїв i тютюнових виробiв, що ввозяться автомобiльним транспортом у митному режимi "iмпорт".

     6. У разi, якщо партiя товарiв, що ввозиться на митну територiю України суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi, розташованими у Києвi та Київськiй областi, має у своєму складi товари, що пiдлягають митному контролю та митному оформленню КЦСМ, i товарiв, що не пiдлягають митному контролю та митному оформленню КЦСМ, митне оформлення всiєї партiї товарiв здiйснюється посадовими особами КЦСМ без погодження з КРМ чи КОМ.

     7. Вимоги наказу Держмитслужби вiд 01.06.2010 N 563 щодо мiсця здiйснення митного оформлення окремих видiв товарiв не поширюються на товари, що ввозяться на митну територiю України для реалiзацiї в магазинi безмитної торгiвлi. Митне оформлення товарiв у митному режимi магазину безмитної торгiвлi, що ввозяться на митну територiю України, здiйснюється митним органом, у зонi дiяльностi якого розташовано магазин безмитної торгiвлi.

     8. З метою створення сприятливих умов для суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi оформлення КЦСМ облiкових карток цих суб'єктiв може здiйснюватись у порядку, визначеному листом Держмитслужби вiд 31.03.2009 N 11/9-10.35/2887-ЕП "Щодо оформлення облiкових карток суб'єктiв ЗЕД у Київськiй центральнiй спецiалiзованiй митницi".

     9. Начальникам КРМ, КОМ та Бориспiльської митницi сприяти своєчасному початку функцiонування КЦСМ та вирiшенню пов'язаних iз цим питань.

     10. Начальнику Регiональної iнформацiйної митницi (Копосов С.А.) забезпечити можливiсть роботи КЦСМ з iнформацiйними ресурсами Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби.

     11. Начальникам митних органiв довести вимоги цього листа до вiдома особового складу та забезпечити можливiсть ознайомлення з ним суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi шляхом розмiщення листа на iнформацiйних стендах у мiсцях розташування вiдповiдних пiдроздiлiв митних органiв i в пунктах пропуску через державний кордон України.

     Одночасно зазначаємо, що:

     наказом КЦСМ вiд 25.03.2010 N 103 "Про надання Дозволу" товариству з обмеженою вiдповiдальнiстю "БФ СКЛАД 2" видано Дозвiл N 10900/004/В на право використання складського примiщення, резервуара, майданчика як складу тимчасового зберiгання вiдкритого типу;

     склад тимчасового зберiгання ТОВ "БФ СКЛАД 2", розташований за адресою: вул. Мойсеєва, буд. 72, с. Мартусiвка, Бориспiльський р-н, Київська обл., унесений до Перелiку мiсць прибуття автотранспорту. ТОВ "БФ СКЛАД 2" забезпечено цiлодобову роботу мiсця прибуття автотранспорту.

Т.в.о. Голови Служби О.М.Дороховський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.