ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до деяких законiв України у зв'язку з органiзацiєю та проведенням фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести змiни до таких законiв України:

     1. Частину першу статтi 19 Закону України "Про Єдиний митний тариф" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1992 р., N 19, ст. 259 iз наступними змiнами) доповнити пунктом "щ2" такого змiсту:

     "щ2) предмети (крiм тих, що пiдпадають пiд визначення пiдакцизних товарiв), якi до 1 вересня 2012 року ввозяться на митну територiю України у митному режимi iмпорту УЄФА, призначеними УЄФА особами або учасниками чемпiонату (крiм збiрної України) вiдповiдно до статтi 11 Закону України "Про органiзацiю та проведення фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi".

     Обсяги та порядок ввезення таких предметiв встановлюються у спосiб, визначений Кабiнетом Мiнiстрiв України.

     Перелiк таких предметiв за кодами УКТЗЕД визначається окремим законом.

     У разi порушення цiльового використання таких предметiв або їх вiдчуження на митнiй територiї України за будь-яку компенсацiю застосовуються норми пiдпункту 17.1.61 пункту 17.1 статтi 17 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платникiв податкiв перед бюджетами та державними цiльовими фондами".

     2. Пункт 11.48 статтi 11 Закону України "Про податок на додану вартiсть" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1997 р., N 21, ст. 156) викласти в такiй редакцiї:

     "11.48. До 1 вересня 2012 року податок на додану вартiсть не справляється пiд час ввезення на митну територiю України предметiв пiд митним режимом iмпорту (реiмпорту), якi звiльняються вiд оподаткування ввiзним митом згiдно з нормами пункту "щ2" частини першої статтi 19 Закону України "Про Єдиний митний тариф".

     При порушеннi цiльового використання таких предметiв або при їх вiдчуженнi на митнiй територiї України за будь-яку компенсацiю застосовуються норми пiдпункту 17.1.61 пункту 17.1 статтi 17 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платникiв податкiв перед бюджетами та державними цiльовими фондами".

     3. Статтю 11 Закону України "Про органiзацiю та проведення фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2009 р., N 44, ст. 656) викласти в такiй редакцiї:

     "Стаття 11. Правила ввезення на митну територiю України предметiв, призначених для пiдготовки та проведення в Українi чемпiонату Європи 2012 року з футболу, УЄФА, учасниками чемпiонату

     1. Протягом дiї цього Закону застосовується особливий порядок оподаткування ввiзним митом та справляння податку на додану вартiсть при ввезеннi у митному режимi iмпорту (реiмпорту) предметiв, призначених для пiдготовки та проведення чемпiонату Євро-2012.

     2. УЄФА, особа, призначена УЄФА, або учасник чемпiонату (крiм збiрної України) мають право ввозити предмети у митному режимi iмпорту (реiмпорту) без сплати ввiзного мита та податку на додану вартiсть за правилами, встановленими Законом України "Про Єдиний митний тариф" та Законом України "Про податок на додану вартiсть".

     3. Ввезення, пересилання на митну територiю України наземних транспортних засобiв, якi використовуються УЄФА, особою, призначеною УЄФА, або учасником чемпiонату, здiйснюються у митному режимi тимчасового ввезення.

     Такий наземний транспортний засiб не може використовуватися з комерцiйною метою (для отримання доходу).

     Декларантами предметiв, призначених для здiйснення заходiв з пiдготовки та проведення чемпiонату, можуть бути УЄФА, особи, призначенi УЄФА, учасники чемпiонату або призначенi ними митнi брокери.

     4. До предметiв, призначених для пiдготовки та проведення чемпiонату Євро-2012, застосовується спрощений порядок митного оформлення.

     Спрощений порядок митного оформлення полягає у пропуску через митний кордон України i митному оформленнi предметiв, призначених для здiйснення заходiв з пiдготовки та проведення чемпiонату Євро-2012, без прийняття митним органом рiшення про допущення предметiв до перемiщення через митний кордон України в митному режимi iмпорту або тимчасового ввезення, передбаченого статтею 207 Митного кодексу України, та без подання документiв, що вiдповiдно до законодавства видаються органами державної влади i є передумовою здiйснення митного контролю та митного оформлення таких товарiв, зокрема, що пiдтверджують проведення санiтарно-епiдемiологiчного, ветеринарного, фiтосанiтарного, радiологiчного, екологiчного видiв контролю; сертифiкатiв походження, якостi, вiдповiдностi; дозволiв, свiдоцтв, посвiдчень, лiцензiй, висновкiв та iнших рiшень уповноважених органiв державної влади.

     Предмети, призначенi для здiйснення заходiв iз пiдготовки та проведення чемпiонату Євро-2012, пiдлягають оформленню митним органом за мiсцем здiйснення зазначених заходiв або митним органом у пунктi пропуску через митний кордон України таких предметiв.

     Перемiщення через митний кордон України особистих речей учасниками чемпiонату та призначеними особами здiйснюється у порядку, встановленому Законом України "Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарiв та транспортних засобiв, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територiю України".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування i дiє до 1 вересня 2012 року.

     2. Законодавчi та iншi нормативно-правовi акти, прийнятi до набрання чинностi цим Законом, застосовуються в частинах, що не суперечать нормам цього Закону.

     3. Кабiнету Мiнiстрiв України:

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз нормами цього Закону;

     забезпечити приведення мiнiстерствами та iншими центральними органами виконавчої влади нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть iз нормами цього Закону;

     установити перелiк товарiв згiдно з кодами Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, передбачений пунктом "щ2" частини першої статтi 19 Закону України "Про Єдиний митний тариф" та викласти його у проектi закону разом з перелiком послуг, визначення яких передбачено Законом України вiд 21 травня 2010 року N 2284-VI "Про внесення змiни до Закону України "Про податок на додану вартiсть";

     затвердити спецiальну (спрощену) форму митної декларацiї для декларування товарiв, призначених для пiдготовки та проведення в Українi чемпiонату Європи 2012 року з футболу, що ввозяться у перiод дiї цього Закону на митну територiю України УЄФА, учасниками чемпiонату та призначеними особами.

Президент України В. ЯНУКОВИЧ

м. Київ
29 червня 2010 року
N 2372-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.