Документ скасований: Постанова КМУ № 966 від 25.11.2015

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 18 серпня 2010 р. N 745


Про затвердження Порядку формування перелiку осiб, якi пов'язанi з провадженням терористичної дiяльностi або щодо яких застосовано мiжнароднi санкцiї

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 10 серпня 2011 року N 849,
вiд 8 квiтня 2013 року N 233

     Вiдповiдно до статтi 17 Закону України "Про запобiгання та протидiю легалiзацiї (вiдмиванню) доходiв, одержаних злочинним шляхом, або фiнансуванню тероризму" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок формування перелiку осiб, якi пов'язанi з провадженням терористичної дiяльностi або щодо яких застосовано мiжнароднi санкцiї, що додається.

     2. Визнати такою, що втратила чиннiсть, постанову Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25 травня 2006 р. N 751 "Про затвердження Порядку формування перелiку осiб, пов'язаних з терористичною дiяльнiстю" (Офiцiйний вiсник України, 2006 р., N 22, ст. 1632).

Прем'єр-мiнiстр України М. АЗАРОВ

Iнд. 31

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 18 серпня 2010 р. N 745

ПОРЯДОК
формування перелiку осiб, якi пов'язанi з провадженням терористичної дiяльностi або щодо яких застосовано мiжнароднi санкцiї

     1. Цей Порядок визначає механiзм формування перелiку осiб, якi пов'язанi з провадженням терористичної дiяльностi або щодо яких застосовано мiжнароднi санкцiї (далi - перелiк).

     2. Пiдставами для внесення Держфiнмонiторингом юридичної чи фiзичної особи до перелiку є:

     1) вирок суду, що набрав законної сили, про визнання фiзичної особи винною у вчиненнi злочинiв, передбачених статтями 258, 2581 - 2585 Кримiнального кодексу України;

     2) вiдомостi, що формуються мiжнародними органiзацiями або уповноваженими ними органами, про органiзацiї, юридичних та фiзичних осiб, якi пов'язанi з терористичними органiзацiями або терористами, а також про осiб, щодо яких застосовано мiжнароднi санкцiї;

     3) вироки або рiшення судiв, рiшення iнших компетентних органiв iноземних держав стосовно органiзацiй, юридичних або фiзичних осiб, якi пов'язанi з провадженням терористичної дiяльностi, що визнаються Україною вiдповiдно до мiжнародних договорiв України.

     3. Перелiк формується на пiдставi вiдомостей (документiв), визначених пунктом 2 цього Порядку, та мiстить таку iнформацiю:

     1) щодо громадян України - прiзвище, iм'я та по батьковi, дата народження, серiя та номер паспорта або iншого документа, що посвiдчує особу, дата видачi i найменування органу, що їх видав, мiсце перебування та/або проживання, iдентифiкацiйний номер згiдно з Державним реєстром фiзичних осiб - платникiв податкiв та iнших обов'язкових платежiв або серiю та номер паспорта, до якого в установленому порядку внесено вiдмiтку про право здiйснення платежiв без iдентифiкацiйного номера, а щодо громадян України, зареєстрованих як фiзичнi особи - пiдприємцi, - також за наявностi реквiзити банку, в якому вiдкрито рахунок, i номер банкiвського рахунка;

(пiдпункт 1 пункту 3 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.08.2011р. N 849, у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 08.04.2013р. N 233)

     2) щодо юридичних осiб - резидентiв - повне найменування, мiсцезнаходження, iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ, реквiзити банку, в якому вiдкрито рахунок, i номер банкiвського рахунка;

(пiдпункт 2 пункту 3 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.08.2011р. N 849, у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 08.04.2013р. N 233)

     3) щодо iноземцiв та фiзичних осiб без громадянства - прiзвище, iм'я та за наявностi по батьковi, за наявностi громадянство чи пiдданство, дата народження, серiя та номер паспорта або iншого документа, що посвiдчує особу, дата видачi i найменування органу, що його видав, мiсце перебування та/або постiйного чи тимчасового проживання;

     4) щодо юридичних осiб-нерезидентiв - повне найменування, мiсцезнаходження, реквiзити банку, в якому вiдкрито рахунок, номер банкiвського рахунка.

     4. Iнформацiя, передбачена пунктом 3 цього Порядку, подається нарочним чи надсилається рекомендованим поштовим вiдправленням з дотриманням правил, що виключають несанкцiонований доступ до неї, СБУ до Держфiнмонiторингу за наявностi пiдстав, визначених пiдпунктом 1 пункту 2 цього Порядку, а МЗС - пiдпунктом 3 пункту 2 цього Порядку.

     Зазначенi в пунктах 2 i 3 цього Порядку вiдомостi (документи) та iнформацiя надсилаються до Держфiнмонiторингу не пiзнiше п'яти робочих днiв вiд дати отримання даних, необхiдних для включення юридичної чи фiзичної особи до перелiку.

     Вiдомостi, передбаченi пiдпунктом 2 пункту 2 цього Порядку, Держфiнмонiторинг отримує з офiцiйного веб-сайта ООН.

     5. Формування перелiку або внесення до нього змiн здiйснюється Держфiнмонiторингом протягом трьох робочих днiв вiд дати надходження вiдомостей (документiв) та iнформацiї, зазначених у пунктах 2 i 3 цього Порядку.

     6. У разi включення юридичної чи фiзичної особи до перелiку Держфiнмонiторинг невiдкладно проводить аналiз наявної iнформацiї про фiнансовi операцiї такої особи, що стали об'єктом фiнансового монiторингу, а також даних єдиної державної iнформацiйної системи у сферi запобiгання та протидiї легалiзацiї (вiдмиванню) доходiв, одержаних злочинним шляхом, або фiнансуванню тероризму на предмет встановлення вiдомостей про активи юридичної чи фiзичної особи, включеної до перелiку.

     У разi виявлення активiв юридичної чи фiзичної особи, включеної до перелiку, Держфiнмонiторинг невiдкладно подає до СБУ узагальненi матерiали для вжиття за наявностi вiдповiдних пiдстав заходiв до арешту майна (вкладiв) такої особи.

     7. Пiдставою для виключення Держфiнмонiторингом особи з перелiку є:

     1) погашення або зняття судимостi з фiзичної особи, засудженої за вчинення злочинiв, передбачених статтями 258, 2581 - 2585 Кримiнального кодексу України;

     2) виключення особи з вiдомостей, що формуються мiжнародними органiзацiями або уповноваженими ними органами, про органiзацiї, юридичних та фiзичних осiб, якi пов'язанi з терористичними органiзацiями або терористами, а також про осiб, щодо яких застосовано мiжнароднi санкцiї;

     3) погашення або зняття судимостi з фiзичної особи, засудженої вироком або рiшенням суду, рiшенням iнших компетентних органiв iноземних держав стосовно органiзацiй, юридичних або фiзичних осiб, якi пов'язанi з провадженням терористичної дiяльностi, що визнаються Україною вiдповiдно до мiжнародних договорiв України;

     4) наявнiсть документально пiдтверджених даних про смерть фiзичної особи, включеної до перелiку, а для юридичних осiб - про їх лiквiдацiю.

     8. За наявностi вiдомостей (документiв), визначених у пiдпунктах 1, 3, 4 пункту 7 цього Порядку, СБУ та МЗС подають Держфiнмонiторингу вiдповiдну iнформацiю протягом п'яти робочих днiв.

     9. За запитами особи, включеної до перелiку, або її офiцiйного представника Держфiнмонiторинг розглядає можливiсть виключення такої особи з перелiку.

     Прийняття рiшення за запитами здiйснюється Держфiнмонiторингом протягом десяти робочих днiв вiд дати отримання запиту, якщо вiдомостi, викладенi у запитi, не потребують додаткової перевiрки.

     Пiсля отримання запиту Держфiнмонiторинг не пiзнiше наступного робочого дня вiд дати отримання надсилає для розгляду копiю такого запиту до СБУ, МЗС або iншого державного органу, який може володiти iнформацiєю про особу, включену до перелiку.

     СБУ, МЗС або iнший державний орган протягом п'яти робочих днiв подають до Держфiнмонiторингу вiдповiднi оригiнали документiв або їх завiренi копiї, якi пiдтверджують чи спростовують iнформацiю, викладену в запитi, про наявнiсть пiдстав для виключення особи з перелiку. У разi проведення додаткових перевiрок зазначенi вiдомостi подаються у погодженi з Держфiнмонiторингом строки.

     10. У разi отримання, в тому числi з офiцiйного веб-сайта ООН, стосовно особи вiдомостей, якi визначенi у пунктi 7 цього Порядку, Держфiнмонiторинг приймає рiшення про виключення особи з перелiку та видаляє з нього вiдповiднi записи.

     11. Про прийняте за запитом рiшення Держфiнмонiторинг не пiзнiше трьох робочих днiв вiд дати його прийняття офiцiйним листом iнформує особу, яка звернулася iз запитом.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.