ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

08.10.10 N 1188


Про оптимiзацiю структури митних органiв, розташованих на територiї Донецької та Запорiзької областей

     Вiдповiдно до статтi 15 Митного кодексу України, статтi 104 Цивiльного кодексу України, Положення про Державну митну службу України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18.07.2007 N 940, на виконання доручення Прем'єр-мiнiстра України Азарова М.Я. вiд 15.03.2010 N 11969/2/1-10, рiшення колегiї Держмитслужби вiд 07.10.2010, враховуючи погодження Голови Донецької обласної державної адмiнiстрацiї Близнюка А.М. та Голови Запорiзької обласної державної адмiнiстрацiї Петрова Б.Ф., з метою оптимiзацiї структури митних органiв, розташованих на територiї Донецької та Запорiзької областей, наказую:

     1. Припинити:

     1.1. Марiупольську митницю шляхом приєднання її до Схiдної митницi.

     1.2. Бердянську митницю шляхом приєднання її до Запорiзької митницi.

     Процедури припинення розпочати з 12.10.2010.

     2. Визначити:

     2.1. Схiдну митницю правонаступником Марiупольської митницi.

     2.2. Запорiзьку митницю правонаступником Бердянської митницi.

     3. Призначити начальника Схiдної митницi Романчикову Є. Г. головою комiсiї з припинення Марiупольської митницi.

     4. Призначити виконуючого обов'язки начальника Запорiзької митницi Афанасiадi Д.М. головою комiсiї з припинення Бердянської митницi.

     5. Головi комiсiї з припинення Марiупольської митницi Романчиковiй Є.Г. та головi комiсiї з припинення Бердянської митницi Афанасiадi Д.М.:

     5.1. В одноденний термiн надати до Держмитслужби пропозицiї щодо складу комiсiй з припинення митниць i органiзувати їх дiяльнiсть згiдно iз законодавством України.

     5.2. Забезпечити дотримання законодавства України про працю при здiйсненнi заходiв на виконання цього наказу.

     5.3. Провести консультацiї з профспiлковою органiзацiєю вiдповiдно до вимог частини другої статтi 494 Кодексу законiв про працю України й частини третьої статтi 22 Закону України "Про професiйнi спiлки, їх права та гарантiї дiяльностi".

     5.4. Проiнформувати суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi й громадян у зонi дiяльностi митниць про змiни, передбаченi цим наказом.

     6. Керiвникам Схiдної та Запорiзької митниць:

     6.1. У разi необхiдностi створення митних постiв в структурi митниць надати в одноденний термiн з дня видання цього наказу до Держмитслужби вiдповiднi пропозицiї.

     6.2. У дводенний термiн надати до Департаменту органiзацiї митного контролю та роботи митних посередникiв обґрунтованi пропозицiї щодо встановлення кодiв структурним пiдроздiлам митниць для внесення змiн до Класифiкатора митних органiв України та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 26.04.2006 N 335 (зi змiнами).

     7. Делегувати Схiднiй та Запорiзькiй митницям функцiї оперативного управлiння (користування) нерухомим майном, отриманим вiд Марiупольської та Бердянської митниць вiдповiдно до порядку, визначеному наказом Держмитслужби вiд 23.12.2008 N 1443 "Про приймання-передачу нерухомого майна", згiдно з довiренiстю на право нагляду, технiчного обслуговування, експлуатацiї та збереження нерухомого майна, отриманої вiд Держмитслужби.

     8. Управлiнню справами (Погорєлова Т.В.) забезпечити направлення на адресу Марiупольської та Бердянської митниць копiй цього наказу, засвiдчених належним чином.

     9. Департаменту фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi Околiта М.В.), Департаменту органiзацiї митного контролю та роботи митних посередникiв (Сербайло А.I.) у дводенний термiн надати пропозицiї щодо граничної чисельностi Схiдної та Запорiзької митниць.

     10. Департаменту ресурсного забезпечення, капiтального будiвництва та експлуатацiї об'єктiв митної iнфраструктури (Воскресенська Л.О.), за наявностi фiнансування, забезпечити виготовлення та видачу Схiднiй та Запорiзькiй митницям додаткової кiлькостi матриць i пуансонiв до особистих митних забезпечень.

     11. До виготовлення та видачi особовому складу Схiдної та Запорiзької митниць особистого митного забезпечення дозволити використання особистого митного забезпечення Марiупольської та Бердянської митниць.

     12. Департаменту ресурсного забезпечення, капiтального будiвництва та експлуатацiї об'єктiв митної iнфраструктури (Воскресенська Л.О.), Департаменту фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi (Околiта М.В.) вирiшити питання щодо подальшого розпорядження основними засобами та iншими необоротними активами, що перебувають на балансах Марiупольської та Бердянської митниць.

     13. Департаменту органiзацiї митного контролю та роботи митних посередникiв (Сербайло А.I.) забезпечити внесення змiн до Класифiкатора митних органiв України та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 26.04.2006 N 335 (зi змiнами).

     14. Регiональнiй iнформацiйнiй митницi (Копосов С.А.) забезпечити унесення потрiбних змiн до вiдповiдних програмно-iнформацiйних комплексiв Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби.

     15. Вiддiлу взаємодiї зi ЗМI та громадськiстю (Судак С.Д.) забезпечити оприлюднення iнформацiї про цей наказ на вiдомчому веб-сайтi Держмитслужби та в засобах масової iнформацiї.

     16. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Бондаря В.В.

Голова Служби I.Г.Калєтнiк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.