ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до деяких законiв України щодо збiльшення обсягiв дохiдної частини бюджетiв фондiв загальнообов'язкового державного соцiального страхування

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести змiни до таких законiв України:

     1. Статтю 85 Закону України "Про банки i банкiвську дiяльнiсть" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2001 р., N 5-6, ст. 30; 2010 р., N 2-3, ст. 11; iз змiнами, внесеними Законом України вiд 23 грудня 2010 року N 2856-VI) пiсля частини четвертої доповнити новою частиною такого змiсту:

     "Мораторiй не поширюється на зобов'язання банку з перерахування органам Пенсiйного фонду України єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцiальне страхування, на зобов'язання з повернення фондам загальнообов'язкового державного соцiального страхування розмiщених на депозитних рахунках у банках тимчасово вiльних коштiв, у тому числi резервiв коштiв цих фондiв".

     У зв'язку з цим частину п'яту вважати частиною шостою.

     2. Абзац другий статтi 2 Закону України "Про введення мораторiю на примусову реалiзацiю майна" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2002 р., N 10, ст. 77; 2005 р., N 2, ст. 31) доповнити словами:

     "та рiшень щодо зобов'язань боржника з перерахування фондам загальнообов'язкового державного соцiального страхування заборгованостi iз сплати внескiв до цих фондiв, яка виникла до 1 сiчня 2011 року, та з перерахування органам Пенсiйного фонду України заборгованостi iз сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцiальне страхування".

     3. У пунктi 3.7 статтi 3 Закону України "Про заходи, спрямованi на забезпечення сталого функцiонування пiдприємств паливно-енергетичного комплексу" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2005 р., N 33, ст. 430; 2010 р., N 4, ст. 36; iз змiнами, внесеними Законом України вiд 13 сiчня 2011 року N 2940-VI):

     абзац шостий доповнити словами "та рiшень про стягнення заборгованостi iз сплати внескiв до фондiв загальнообов'язкового державного соцiального страхування, яка виникла до 1 сiчня 2011 року, i заборгованостi iз сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцiальне страхування до органiв Пенсiйного фонду України";

     доповнити абзацом сьомим такого змiсту:

     "Пiд час примусового виконання рiшень суду про стягнення заборгованостi пiдприємств паливно-енергетичного комплексу iз сплати внескiв до фондiв загальнообов'язкового державного соцiального страхування, яка виникла до 1 сiчня 2011 року, i заборгованостi цих пiдприємств iз сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцiальне страхування до органiв Пенсiйного фонду України стягнення на основнi засоби, що використовуються у процесi виробництва, не звертається".

     II. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

Президент України В. ЯНУКОВИЧ

м. Київ
19 травня 2011 року
N 3385-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.