ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

31.01.12 N 12/1-12.1/412-ЕП

 

Керiвникам Київської регiональної митницi, митниць


Про надання роз'яснень

     На виконання пункту 5 Протоколу N 48/1 наради з представниками Всеукраїнської Асоцiацiї автомобiльних iмпортерiв i дилерiв, що вiдбулася в Держмитслужбi України 26.12.2011, iнформуємо.

     Пiдпунктом третiм пункту 2 роздiлу I Закону України "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо обмеження державного регулювання господарської дiяльностi" виключено частину другу статтi 216 дiючого Митного кодексу України. Згiдно з пунктом 2 Закону України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi" визначено, що види господарської дiяльностi, не передбаченi у статтi 9 цього Закону, не пiдлягають лiцензуванню.

     Протягом 2011 року Держмитслужбою України вживалися заходи щодо нормативного врегулювання питання вiдкриття митних лiцензiйних складiв, зокрема, були розробленi проекти вiдповiдних постанов Кабiнету Мiнiстрiв України та наказiв Держмитслужби України. Проте, розробленi проекти не знайшли пiдтримки пiд час їх погодження з заiнтересованими мiнiстерствами.

     З набранням чинностi Положення про Мiнiстерство фiнансiв України, затвердженого Указом Президента України вiд 08.04.2011 N 446/2011, на Мiнiстерство фiнансiв України покладено здiйснення нормативно-правового регулювання у митнiй сферi. У зв'язку з цим, для врегулювання питання вiдкриття митних лiцензiйних складiв, Держмитслужбою України був розроблений вiдповiдний проект наказу Мiнiстерства фiнансiв України, який на сьогоднi знаходиться на опрацюваннi в Мiнiстерствi фiнансiв України.

     Одночасно iнформуємо, що з метою приведення нормативно-правових актiв Кабiнету Мiнiстрiв України з питання вiдкриття та функцiонування митних лiцензiйних складiв у вiдповiднiсть до Закону України вiд 19.10.2010 N 2608-VI "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо обмеження державного регулювання господарської дiяльностi" Держмитслужбою України розроблено проект постанови Кабiнету Мiнiстрiв України "Про визнання такою, що втратила чиннiсть, постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 2 грудня 1996 р. N 1446", яка була прийнята Кабiнетом Мiнiстрiв України 25.01.2012 за N 38.

Директор Департаменту органiзацiї митного контролю та оформлення С.М.Сьомка
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.