АДМIНIСТРАЦIЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

05.06.2012 N 407


Про затвердження Iнструкцiї з органiзацiї i здiйснення перевiрки документiв громадян України, iноземцiв та осiб без громадянства, якi перетинають державний кордон

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
27 червня 2012 р. за N 1083/21395


     Вiдповiдно до статей 3 - 7 Закону України "Про прикордонний контроль", пiдпункту 3 пункту 4 Положення про Адмiнiстрацiю Державної прикордонної служби України, затвердженого Указом Президента України вiд 06 квiтня 2011 року N 399, пiдпункту 7 пункту 5 Плану заходiв щодо реалiзацiї Концепцiї iнтегрованого управлiння кордонами, затвердженого розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 05 сiчня 2011 року N 2-р, з метою визначення практичних заходiв та тактичних прийомiв дiй особового складу Державної прикордонної служби України з перевiрки документiв громадян України, iноземцiв та осiб без громадянства пiд час здiйснення прикордонного контролю наказую:

     1. Затвердити Iнструкцiю з органiзацiї i здiйснення перевiрки документiв громадян України, iноземцiв та осiб без громадянства, якi перетинають державний кордон, що додається.

     2. Начальникам регiональних управлiнь, органiв охорони державного кордону Державної прикордонної служби України:

     2.1. Органiзувати вивчення цiєї Iнструкцiї з офiцерами штабiв регiональних управлiнь, особовим складом органiв та пiдроздiлiв охорони державного кордону в частинi, що їх стосується.

     2.2. В особового складу, який використовується у службi прикордонних нарядiв у пунктах пропуску через державний кордон, прийняти залiки зi знання цiєї Iнструкцiї та вмiння практично її застосовувати пiд час здiйснення перевiрки документiв громадян України, iноземцiв та осiб без громадянства, якi перетинають державний кордон.

     3. Начальнику Головного експертно-кримiналiстичного центру Державної прикордонної служби України забезпечити передавання повiдомлень про описи зразкiв бланкiв документiв та застережень про виявленi в них пiдробки у форматi Portable Document Format (PDF) регiональним управлiнням, органам охорони державного кордону, Нацiональнiй академiї Державної прикордонної служби України iменi Богдана Хмельницького, Навчальному центру Державної прикордонної служби України через офiцiйнi адреси електронної пошти в мережi Iнтранет Державної прикордонної служби України.

     4. Вжити заходiв щодо забезпечення використання повiдомлень про описи зразкiв бланкiв документiв та застережень про виявленi в них пiдробки тiльки у службовiй дiяльностi та недопущення їх поширення i копiювання для використання не за призначенням.

     5. Управлiнню прикордонного контролю та реєстрацiї Департаменту охорони державного кордону в установленому порядку подати цей наказ на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Голови Державної прикордонної служби України - директора Департаменту охорони державного кордону, начальникiв регiональних управлiнь та органiв охорони державного кордону.

     7. Наказ набирає чинностi з дня офiцiйного опублiкування, крiм роздiлу III цiєї Iнструкцiї, який набирає чинностi для пунктiв пропуску через державний кордон для автомобiльного та повiтряного сполучення з 15 липня 2012 року, а для пунктiв пропуску через державний кордон для залiзничного, морського, поромного i рiчкового сполучення - з 01 вересня 2012 року.

Т. в. о. Голови Державної прикордонної служби України генерал-полковник П. А. Шишолiн

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби України
05.06.2012 N 407
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
27 червня 2012 р. за N 1083/21395

Iнструкцiя
з органiзацiї i здiйснення перевiрки документiв громадян України, iноземцiв та осiб без громадянства, якi перетинають державний кордон

I. Загальнi положення

     1.1. Ця Iнструкцiя визначає загальнi засади органiзацiї i здiйснення перевiрки документiв громадян України, iноземцiв та осiб без громадянства, якi перетинають державний кордон.

     1.2. Термiни, що вживаються у цiй Iнструкцiї, мають такi значення:

     перевiрка документiв - дослiдження уповноваженими службовими особами Державної прикордонної служби України паспортних та iнших документiв громадян України, iноземцiв та осiб без громадянства, якi перетинають державний кордон, з метою встановлення їх дiйсностi та приналежностi вiдповiднiй особi;

     поглиблена перевiрка документiв - дослiдження паспортних та iнших документiв громадян України, iноземцiв та осiб без громадянства, яка здiйснюється з метою пiдтвердження або спростування ознак їх пiдробки (фальсифiкацiї);

     стандартна перевiрка документiв - дослiдження паспортних та iнших документiв громадян України, iноземцiв та осiб без громадянства в обсязi, необхiдному для визначення законних пiдстав для перетинання ними державного кордону.

     1.3. Iншi термiни, що вживаються в цiй Iнструкцiї, застосовуються у значеннях, передбачених у Законах України "Про Державну прикордонну службу України", "Про прикордонний контроль", "Про правовий статус iноземцiв та осiб без громадянства".

     1.4. Система перевiрки документiв громадян України, iноземцiв та осiб без громадянства, якi перетинають державний кордон, складається з трьох рiвнiв:

     перший рiвень - стандартна перевiрка документiв;

     другий рiвень - поглиблена перевiрка документiв;

     третiй рiвень - експертне дослiдження паспортних документiв.

II. Здiйснення стандартної перевiрки документiв

     2.1. Стандартна перевiрка документiв здiйснюється уповноваженими службовими особами пiдроздiлiв охорони державного кордону, якi виконують обов'язки в прикордонному нарядi "Перевiрка документiв".

     2.2. До здiйснення стандартної перевiрки допускаються службовi особи пiдроздiлiв охорони державного кордону:

     якi пройшли спецiальну пiдготовку у вiдповiдних навчальних закладах Державної прикордонної служби України;

     якi володiють практичними навиками з iдентифiкацiї особи за фотокарткою (фотозображенням) у паспортному документi пред'явника та розпiзнавання ознак пiдроблення (фальсифiкацiї) документiв;

     яким надано допуск до самостiйного несення служби в прикордонному нарядi "Перевiрка документiв".

     2.3. Стандартна перевiрка документiв здiйснюється:

     2.3.1. У пунктах пропуску через державний кордон (пунктах контролю) (далi - пункти пропуску):

     на лiнiї паспортного контролю;

     у транспортних засобах закордонного прямування;

     у мiсцях стоянки транспортних засобiв закордонного прямування.

     2.3.2. Поза пунктами пропуску:

     у мiсцях для проведення контролю осiб;

     у спецiально визначених зонах контролю на територiї морських (рiчкових) портiв, риболовецьких пiдприємств, причалах (пристанях).

     2.3.3. На територiї сумiжних держав у мiсцях, визначених пiдпунктом 2.3.1 цього пункту, якщо це передбачено мiжнародними договорами.

     2.4. Початком здiйснення стандартної перевiрки документiв вважається момент подання особою паспортного або iншого визначеного законодавством документа для перевiрки прикордонному наряду "Перевiрка документiв".

     2.5. Пiд час проведення стандартної перевiрки документiв прикордонний наряд "Перевiрка документiв" повинен:

     2.5.1. Оглянути паспортний документ, що пред'являється, визначити його вид i вiдповiднiсть установленому зразку.

     2.5.2. Звiрити фотокартку в паспортному документi з особою пред'явника.

     2.5.3. Перевiрити вiзуально, а за потреби з використанням технiчних засобiв, чи немає у паспортному документi пiдробок або їх ознак.

     2.5.4. Перевiрити правильнiсть заповнення паспортного документа.

     2.5.5. Перевiрити, чи всi особи, вписанi в паспортний документ, прямують через державний кордон.

     2.5.6. Здiйснити пошук необхiдної iнформацiї у вiдповiдних базах даних Державної прикордонної служби України.

     2.5.7. Ввести iнформацiю про особу до бази даних "Вiдомостi про осiб, якi перетнули державний кордон України" (вiдповiдно до Положення про базу даних "Вiдомостi про осiб, якi перетнули державний кордон України", затвердженого наказом Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби України вiд 25 червня 2007 року N 472, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 05 липня 2007 року за N 765/14032).

     2.5.8. У випадках, передбачених законодавством, проставити в документi вiдмiтку про перетинання державного кордону.

     2.5.9. Повернути документ пред'явниковi.

     2.6. Пiд час здiйснення стандартної перевiрки документiв начальником пiдроздiлу охорони державного кордону, у зонi вiдповiдальностi якого перебуває пункт пропуску, за наявностi пiдстав, передбачених частиною першою статтi 11 Закону України "Про прикордонний контроль", може запроваджуватися спрощення порядку перевiрки документiв на в'їзд в Україну або виїзд з України чи в обох напрямках одночасно шляхом тимчасової вiдмови вiд виконання деяких дiй, визначених пiдпунктами 2.5.3 та 2.5.4 пункту 2.5 цього роздiлу.

     При цьому в паспортних та iнших документах, передбачених законодавством, чи в iммiграцiйних картках iноземцiв або осiб без громадянства обов'язково проставляється вiдмiтка про перетинання державного кордону.

     Про прийняте рiшення щодо спрощення порядку перевiрки документiв начальник пiдроздiлу охорони державного кордону доповiдає начальнику органу охорони державного кордону.

     2.7. Пiд час здiйснення стандартної перевiрки документiв громадян України на виїзд з України потрiбно додатково перевiряти:

     наявнiсть та дiйснiсть документiв, необхiдних для виїзду з України громадян, якi не досягли 16-рiчного вiку, вiдповiдно до пунктiв 3 - 6 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27 сiчня 1995 року N 57 (зi змiнами);

     документи, необхiднi для в'їзду до держави прямування, транзиту, в передбачених законодавством випадках.

     2.8. Пiд час здiйснення стандартної перевiрки документiв iноземцiв та осiб без громадянства потрiбно додатково перевiряти:

     2.8.1. Пiд час в'їзду в Україну:

     документи, передбаченi частиною першою статтi 15 Закону України "Про правовий статус iноземцiв та осiб без громадянства";

     iншi документи, передбаченi законодавством;

     вiдповiднiсть вiдомостей, зазначених у вiзi або iншому документi, пред'явленому паспортному документу;

     чи всi особи, вписанi в паспортний документ i вiзу, прямують через державний кордон;

     виконання вимог щодо дотримання встановлених законодавством правил i строкiв перебування на територiї України (пiдраховується автоматизовано вiдповiдно до Положення про базу даних "Вiдомостi про iноземцiв та осiб без громадянства, якi перевищили термiн реєстрацiї паспортних документiв в Українi", затвердженого наказом Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби України вiд 27 травня 2008 року N 444, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 23 червня 2008 року за N 549/15240 (далi - Положення)).

     2.8.2. Пiд час виїзду з України:

     документи, передбаченi частиною першою статтi 15 Закону України "Про правовий статус iноземцiв та осiб без громадянства";

     виконання вимог щодо дотримання встановлених законодавством правил i строкiв перебування в Українi (пiдраховується автоматизовано вiдповiдно до Положення).

     Пiсля завершення стандартної перевiрки документiв у iноземця чи особи без громадянства у випадках заповнення iммiграцiйної картки її частина "Прибуття" (пiд час в'їзду в Україну) чи "Вибуття" (пiд час виїзду з України) вiдбирається.

     2.9. Стандартна перевiрка документiв забезпечується шляхом:

     проведення оцiнки ризикiв;

     застосування технiчних засобiв контролю для пошуку ознак пiдробки у документах;

     опитування осiб, якi прямують через державний кордон.

     2.10. Стандартна перевiрка документiв вважається закiнченою пiсля:

     надання уповноваженою службовою особою пiдроздiлу охорони державного кордону дозволу на перетинання державного кордону громадянину України, iноземцю чи особi без громадянства, який (яка) прямують через державний кордон;

     прийняття та доведення до вiдома громадянина України, iноземця чи особи без громадянства, якi прямують через державний кордон, старшим змiни прикордонних нарядiв або старшим прикордонних нарядiв у пунктi пропуску через державний кордон рiшення про вiдмову їм в перетинаннi державного кордону України (вiдповiдно до наказу Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби України вiд 14 грудня 2010 року N 967 "Про затвердження форм рiшень про вiдмову в перетинаннi державного кордону України", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 12 сiчня 2011 року за N 31/18769).

     2.11. Вiдмiтки про перетинання державного кордону в документах iноземцiв та осiб без громадянства, яким за результатами стандартної перевiрки надано дозвiл на перетинання державного кордону, проставляються вiдповiдно до частини першої статтi 12 Закону України "Про прикордонний контроль" уповноваженими службовими особами пiдроздiлiв охорони державного кордону, якi особисто здiйснювали їх перевiрку.

     2.12. У разi якщо за результатами здiйснення стандартної перевiрки документа в уповноваженої службової особи пiдроздiлу охорони державного кордону, яка здiйснювала цю перевiрку, виникли сумнiви щодо його дiйсностi або приналежностi вiдповiднiй особi, вона складає заяву на здiйснення поглибленої перевiрки документа за формою, наведеною у додатку 1 до цiєї Iнструкцiї, та доповiдає старшому прикордонних нарядiв у пунктi пропуску.

     Заява на здiйснення поглибленої перевiрки документа (далi - заява) складається в письмовому (електронному) виглядi шляхом заповнення її граф (полiв програмного iнтерфейсу) та передається (надсилається з використанням вiдповiдного програмного забезпечення) спецiалiсту з поглибленої перевiрки документiв.

     2.13. За рiшенням старшого змiни прикордонних нарядiв уповноваженi службовi особи пiдроздiлу охорони державного кордону з урахуванням результатiв оцiнки ризикiв пiсля закiнчення стандартної перевiрки документiв можуть проводити повторну перевiрку документiв осiб, якi перетинають державний кордон.

     2.14. Повторна перевiрка документiв здiйснюється з метою виявлення осiб, якi потрапили в зону прикордонного контролю (режимну зону) або на транспортний засiб закордонного прямування без проходження прикордонного контролю, без документа чи за документом, який належить iншiй особi.

     Повторна перевiрка документiв здiйснюється в умовах обмеженого часу i не повинна затримувати вiдправлення з пункту пропуску транспортних засобiв закордонного прямування.

     2.15. Пiд час повторної перевiрки документiв уповноважена службова особа пiдроздiлу охорони державного кордону дiє в порядку, визначеному пiдпунктами 2.5.1 - 2.5.5, 2.5.9 пункту 2.5 цього роздiлу.

III. Здiйснення поглибленої перевiрки документiв

     3.1. Поглиблена перевiрка документiв проводиться уповноваженою службовою особою пiдроздiлу охорони державного кордону, яка є спецiалiстом з поглибленої перевiрки документiв (далi - спецiалiст).

     3.2. До здiйснення поглибленої перевiрки документiв допускаються службовi особи пiдроздiлiв охорони державного кордону, якi:

     допущенi до здiйснення стандартної перевiрки документiв;

     пройшли курс пiдвищення квалiфiкацiї з питань захисту документiв та виявлення в них пiдробок за окремою навчальною програмою;

     включенi до вiдповiдного облiку спецiалiстiв з поглибленої перевiрки документiв, який ведеться управлiнням прикордонного контролю та реєстрацiї Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби України.

     3.3. Поглиблена перевiрка документiв проводиться в спецiально обладнаному примiщеннi мiжнародних та мiждержавних пунктiв пропуску.

     3.4. Пiдставою для здiйснення поглибленої перевiрки документа є заява, складена уповноваженою службовою особою пiдроздiлу охорони державного кордону, яка проводила стандартну перевiрку документа.

     3.5. Про мету поглибленої перевiрки документа старший прикордонних нарядiв у пунктi пропуску усно повiдомляє особу, яка надала для перевiрки паспортний та iншi документи.

     3.6. Початком поглибленої перевiрки документа є момент подання прикордонним нарядом "Перевiрка документiв" заяви на здiйснення такої перевiрки спецiалiстом.

     3.7. Поглиблена перевiрка документiв включає:

     додаткове вивчення дiйсностi паспортного документа, вiзи та iнших документiв iз застосуванням спецiальних технiчних засобiв контролю для пошуку ознак пiдробки в документах;

     додаткове вивчення паспортного та iнших документiв з метою визначення приналежностi громадянину України, iноземцю чи особi без громадянства (далi - особа);

     уточнення вiдомостей щодо вiдсутностi стосовно особи доручень правоохоронних i розвiдувальних органiв України.

     3.8. Поглиблена перевiрка документiв з урахуванням пункту 2.12 роздiлу II цiєї Iнструкцiї також здiйснюється:

     за результатами аналiзу та оцiнки ризикiв;

     на пiдставi розпоряджень Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби, регiональних управлiнь, начальникiв органiв охорони державного кордону;

     на пiдставi iнформувань оперативно-розшукових вiддiлiв органiв охорони державного кордону, правоохоронних органiв (контрольних органiв i служб) про можливе використання особами пiдроблених, недiйсних документiв або таких, що належать iншим особам.

     3.9. Поглиблена перевiрка документiв забезпечується шляхом:

     використання наявних баз даних та iнформацiйно-довiдкових матерiалiв описiв зразкiв паспортних та iнших документiв та можливих способiв їх пiдроблення;

     опитування осiб, якi перетинають державний кордон.

     3.10. Поглиблена перевiрка документа вважається закiнченою пiсля складення спецiалiстом висновку за результатами здiйснення поглибленої перевiрки документа за формою, наведеною у додатку 2 до цiєї Iнструкцiї (далi - висновок). Про результати поглибленої перевiрки документа спецiалiст доповiдає старшому прикордонних нарядiв у пунктi пропуску (старшому змiни прикордонних нарядiв).

     Висновок складається в письмовiй формi на зворотi аркуша iз заявою на здiйснення поглибленої перевiрки документа або в електронному виглядi шляхом заповнення його граф (полiв програмного iнтерфейсу) та передається (надсилається з використанням вiдповiдного програмного забезпечення) уповноваженiй службовiй особi пiдроздiлу охорони державного кордону, яка здiйснювала стандартну перевiрку документа.

     3.11. Залежно вiд результатiв здiйснення поглибленої перевiрки, зазначених у висновку, старший прикордонних нарядiв у пунктi пропуску (старший змiни прикордонних нарядiв):

     надає дозвiл на перетинання державного кордону особi, документ якої був пiдданий поглибленiй перевiрцi;

     вiдмовляє особi в перетинаннi державного кордону.

     3.12. Вiдмiтки про перетинання державного кордону в паспортних та iнших документах осiб, яким за результатами поглибленої перевiрки надано дозвiл на перетинання державного кордону України, проставляються уповноваженою службовою особою пiдроздiлу охорони державного кордону, яка здiйснювала стандартну перевiрку, у порядку, визначеному частиною другою статтi 12 Закону України "Про прикордонний контроль".

     3.13. Рiшення про вiдмову в перетинаннi державного кордону України (вiдповiдно до наказу Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби України вiд 14 грудня 2010 року N 967 "Про затвердження форм рiшень про вiдмову в перетинаннi державного кордону України", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 12 сiчня 2011 року за N 31/18769) доводиться особi старшим змiни прикордонних нарядiв або старшим прикордонних нарядiв у пунктi пропуску через державний кордон.

     3.14. Паспортний документ або iнший документ, у якому за результатами здiйснення поглибленої перевiрки виявлено ознаки його пiдробки або встановлено, що вiн не належить особi, на пiдставi пункту 3 частини першої статтi 20 Закону України "Про Державну прикордонну службу України" вилучається, про що старший змiни прикордонних нарядiв складає вiдповiдний протокол. Другий примiрник такого протоколу надається особi, у якої вилучено паспортний документ.

     3.15. Заява та висновок долучаються до рапорту старшого змiни прикордонних нарядiв за результатами несення служби.

IV. Здiйснення експертних дослiджень паспортних документiв

     4.1. За рiшенням начальника органу охорони державного кордону паспортний документ, вилучений за результатами проведення поглибленої перевiрки, з копiєю висновку направляється на експертне дослiдження.

     4.2. Пiдставою для проведення експертного дослiдження паспортного документа є письмова заява (лист) начальника органу охорони державного кордону.

     4.3. Експертнi дослiдження паспортних документiв здiйснюються вiдповiдно до Iнструкцiї про порядок призначення i проведення судових експертиз та експертних дослiджень паспортних документiв експертною службою Державної прикордонної служби України, затвердженої наказом Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби України вiд 07 серпня 2009 року N 594, зареєстрованої у Мiнiстерствi юстицiї України 02 вересня 2009 року за N 824/16840.

V. Iнформацiйно-довiдкове забезпечення перевiрки документiв

     5.1. З метою iнформацiйно-довiдкового забезпечення перевiрки документiв ведуться:

     5.1.1. В Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби України - огляд стану перевiрки документiв за рiк.

     5.1.2. У Головному експертно-кримiналiстичному центрi Державної прикордонної служби України - електроннi та паперовi колекцiї:

     зразкiв бланкiв паспортних документiв;

     описiв зразкiв бланкiв паспортних документiв за формою, наведеною у додатку 3 до цiєї Iнструкцiї;

     застережень про виявленi пiдробленi паспортнi документи за формою, наведеною у додатку 4 до цiєї Iнструкцiї.

     5.1.3. У регiональних управлiннях:

     електроннi копiї колекцiй, зазначених в абзацах третьому, четвертому пiдпункту 5.1.2 цього пункту;

     огляд стану перевiрки документiв за пiврiччя.

     5.1.4. В органах охорони державного кордону:

     електроннi копiї колекцiй, зазначених в абзацах третьому, четвертому пiдпункту 5.1.2 цього пункту;

     огляд стану перевiрки документiв за квартал;

     зразки та описи пiдробок паспортних документiв, виявлених у пунктах пропуску через державний кордон, розташованих на дiлянцi вiдповiдальностi.

     5.1.5. У пiдроздiлах охорони державного кордону:

     електроннi копiї колекцiй, зазначених в абзацах третьому, четвертому пiдпункту 5.1.2 цього пункту;

     огляд стану перевiрки документiв за мiсяць;

     облiк результатiв здiйснення поглибленої перевiрки документiв;

     iндикатори ризикiв за результатами виявлених ознак пiдробки паспортних документiв;

     зразки документiв (копiї) та описи пiдробок у документах, виявлених у пунктах пропуску органу охорони державного кордону.

     5.1.6. У визначених службових примiщеннях пунктiв пропуску:

     електроннi копiї колекцiй, зазначених в абзацах третьому, четвертому пiдпункту 5.1.2 цього пункту.

     5.2. У разi виявлення пiд час здiйснення перевiрки паспортних та iнших документiв пiдробок спецiалiстами складаються їх описи у виглядi застережень за формою, наведеною у додатку 5 до цiєї Iнструкцiї. Цi застереження у форматi Portable Document Format (PDF) протягом доби передаються в штаб органу охорони державного кордону.

     5.3. Органи охорони державного кордону надсилають застереження на офiцiйну адресу електронної пошти Головного експертно-кримiналiстичного центру Державної прикордонної служби України в мережi Iнтранет у 3-денний строк пiсля виявлення пiдробки в паспортному чи iншому документi.

Начальник управлiння прикордонного контролю та реєстрацiї генерал-майор О. А. Бiньковський

 

Додаток 1
до Iнструкцiї з органiзацiї i здiйснення перевiрки документiв громадян України, iноземцiв та осiб без громадянства, якi перетинають державний кордон
Спецiалiсту з поглибленої
перевiрки документiв
 
(вiйськове звання, прiзвище, iнiцiали)
 

Заява
на здiйснення поглибленої перевiрки документа

1. Прошу здiйснити поглиблену перевiрку  
(назва, державна приналежнiсть, серiя,
 
номер документа, орган, що видав документ, дата видачi, строк дiї)
 
 
  з метою встановлення його
дiйсностi та приналежностi особi  
(громадянство особи, прiзвище, iм'я, по батьковi,
 
дата народження)
2. Прошу перевiрити (необхiдне позначити):
р приналежнiсть документа особi
р ознаки повної пiдробки документа
р ознаки замiни фотокартки
р ознаки виправлення реквiзитiв документа на сторiнках ____
р ознаки замiни сторiнок документа _____
р ознаки невiдповiдностi способу друку на сторiнках _____
р ознаки повторної прошивки бланка документа
р ознаки пiдробки печатки (штампа) на сторiнцi _____
р дiйснiсть вiзи на сторiнцi ____ або посвiдки на проживання
р iнформацiю оперативної бази даних про документ
р iнше  
(зазначити)
 
     
(вiйськове звання) (пiдпис) (прiзвище, iнiцiали)
 
(час, дата)

 

Додаток 2
до Iнструкцiї з органiзацiї i здiйснення перевiрки документiв громадян України, iноземцiв та осiб без громадянства, якi перетинають державний кордон

Висновок
за результатами здiйснення поглибленої перевiрки документа

Мною,  
  ,
(вiйськове звання, прiзвище, iм'я, по батьковi)
за результатами здiйснення поглибленої перевiрки документа  
 
(назва, державна приналежнiсть, серiя,
 
номер документа, дата видачi, строк дiї, орган, що видав документ)
  ,
виданого на iм'я громадянина  
  ,
(громадянство особи, прiзвище, iм'я, по батьковi, дата народження)
ВСТАНОВЛЕНО:
р документ дiйсний
р документ не дiйсний у зв'язку з  
 
 
 
 
     
(посада, вiйськове звання) (пiдпис) (прiзвище, iнiцiали)
 
(час, дата)

 

Додаток 3
до Iнструкцiї з органiзацiї i здiйснення перевiрки документiв громадян України, iноземцiв та осiб без громадянства, якi перетинають державний кордон

 

Додаток 4
до Iнструкцiї з органiзацiї i здiйснення перевiрки документiв громадян України, iноземцiв та осiб без громадянства, якi перетинають державний кордон

 

Додаток 5
до Iнструкцiї з органiзацiї i здiйснення перевiрки документiв громадян України, iноземцiв та осiб без громадянства, якi перетинають державний кордон

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.