КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 25 березня 2013 р. N 241


Про затвердження Порядку взаємодiї центральних i мiсцевих органiв виконавчої влади та Нацiонального банку щодо реалiзацiї Закону України "Про гуманiтарну допомогу"

(назва iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13.01.2016р. N 9)

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 12 березня 2014 року N 87,
вiд 13 сiчня 2016 року N 9,
вiд 14 грудня 2016 року N 952,
вiд 6 листопада 2019 року N 916

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Затвердити Порядок взаємодiї центральних i мiсцевих органiв виконавчої влади та Нацiонального банку щодо реалiзацiї Закону України "Про гуманiтарну допомогу", що додається.

(постановляюча частина iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13.01.2016р. N 9)
 
Прем'єр-мiнiстр України
М. АЗАРОВ

Iнд. 26

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 25 березня 2013р. N 241
(у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 13 сiчня 2016р. N 9)

ПОРЯДОК
взаємодiї центральних i мiсцевих органiв виконавчої влади та Нацiонального банку щодо реалiзацiї Закону України "Про гуманiтарну допомогу"

     1. Цей Порядок визначає механiзм взаємодiї ДФС, МОЗ, Мiнекономiки, Мiнфiну, Мiноборони, МВС (далi - центральнi органи виконавчої влади), Ради мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласних, Київської та Севастопольської мiських держадмiнiстрацiй (далi - мiсцевi органи виконавчої влади), Нацiонального банку та Мiнсоцполiтики пiд час прийняття рiшення про визнання вантажiв (товарiв), коштiв, у тому числi в iноземнiй валютi, виконаних робiт, наданих послуг гуманiтарною допомогою (далi - рiшення) та механiзм здiйснення державного санiтарно-епiдемiологiчного, ветеринарно-санiтарного, фiтосанiтарного, радiологiчного та екологiчного контролю товарiв (предметiв) гуманiтарної допомоги, ведення їх облiку та звiтностi вiдповiдно до Закону України "Про гуманiтарну допомогу".

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.11.2019р. N 916)

     2. Мiнсоцполiтики протягом п'яти робочих днiв пiсля надходження поданих заявниками документiв щодо визнання вантажiв (товарiв), коштiв, у тому числi в iноземнiй валютi, виконаних робiт, наданих послуг гуманiтарною допомогою (далi - документи):

     опрацьовує документи i готує проект рiшення та перелiки вантажiв (товарiв), коштiв, у тому числi в iноземнiй валютi, виконаних робiт, наданих послуг (далi - перелiки);

     надсилає проект рiшення, перелiки, а також документи в електроннiй формi центральним органам виконавчої влади та Нацiональному банку для опрацювання.

     3. Центральнi органи виконавчої влади та Нацiональний банк пiсля надходження вiд Мiнсоцполiтики проекту рiшення, перелiкiв i документiв у визначений Мiнiстерством строк опрацьовують проект рiшення вiдповiдно до їх компетенцiї.

     Мiнсоцполiтики виходячи iз складностi та обсягу перелiкiв визначає строк опрацювання проекту рiшення центральними органами виконавчої влади та Нацiональним банком, який не може перевищувати трьох робочих днiв з моменту реєстрацiї проекту рiшення, перелiкiв i документiв у вiдповiдному центральному органi виконавчої влади та Нацiональному банку.

     4. Рiшення приймається Мiнсоцполiтики з урахуванням результатiв розгляду позицiй центральних органiв виконавчої влади та Нацiонального банку на засiданнi робочої групи, що фiксується у протоколi її засiдання.

     Склад робочої групи затверджується Мiнсоцполiтики. До складу робочої групи входять представники центральних органiв виконавчої влади та Нацiонального банку.

(абзац другий пункту 4 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14.12.2016р. N 952)

     Члени робочої групи зобов'язанi подати на її засiдання листи iз зазначенням позицiй центральних органiв виконавчої влади та Нацiонального банку щодо погодження проекту рiшення.

     5. Мiнсоцполiтики в одноденний строк пiсля прийняття рiшення надсилає його копiю центральним органам виконавчої влади, Нацiональному банку, мiсцевим органам виконавчої влади та оприлюднює рiшення на офiцiйному веб-сайтi Мiнiстерства.

     6. Мiсцевi органи виконавчої влади приймають рiшення про визнання гуманiтарною допомогою вантажiв вагою до 3 тонн та легкових автомобiлiв для забезпечення ними iнвалiдiв, дiтей-iнвалiдiв, якi перебувають на облiку для їх отримання, з урахуванням результатiв розгляду позицiй вiдповiдних структурних пiдроздiлiв мiсцевих органiв виконавчої влади та територiальних органiв центральних органiв виконавчої влади на засiданнi робочої групи, що фiксується у протоколi її засiдання.

     Склад робочої групи затверджується мiсцевими органами виконавчої влади. До складу робочої групи входять представники вiдповiдних структурних пiдроздiлiв мiсцевих органiв виконавчої влади та територiальних органiв центральних органiв виконавчої влади.

     7. Мiсцевi органи виконавчої влади в одноденний строк пiсля прийняття рiшення надсилають його копiю Мiнсоцполiтики, центральним органам виконавчої влади, вiдповiдним територiальним органам ДФС та оприлюднюють рiшення на своєму офiцiйному веб-сайтi.

     8. Центральнi органи виконавчої влади та Нацiональний банк в одноденний строк пiсля надходження копiї рiшення доводять його до вiдома своїх територiальних органiв чи фiлiй для виконання.

     9. Поданi заявниками документи зберiгаються в органi, який прийняв рiшення, протягом двох рокiв з дати його прийняття.

     10. Державний санiтарно-епiдемiологiчний, ветеринарно-санiтарний, фiтосанiтарний, радiологiчний та екологiчний контроль товарiв (предметiв) гуманiтарної допомоги, що ввозяться на митну територiю України, здiйснюється в установленому законодавством порядку першочергово та безоплатно.

     Загальний строк проведення вказаних видiв контролю не може перевищувати п'яти робочих днiв, а у разi необхiдностi проведення лабораторних дослiджень таких товарiв (предметiв) - 15 робочих днiв.

     11. Мiсцевi органи виконавчої влади ведуть облiк та статистичну звiтнiсть вантажiв (товарiв), коштiв, у тому числi в iноземнiй валютi, виконаних робiт, наданих послуг, визнаних гуманiтарною допомогою вiдповiдно до рiшень Мiнсоцполiтики та мiсцевих органiв виконавчої влади, i здiйснюють контроль за використанням гуманiтарної допомоги за цiльовим призначенням.

     Зведений звiт у розрiзi отримувачiв гуманiтарної допомоги вiдповiдного регiону подається щомiсяця мiсцевими органами виконавчої влади до Мiнсоцполiтики за формою, затвердженою Мiнiстерством.

(Порядок iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.03.2014р. N 87, у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13.01.2016р. N 9)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.