МIНIСТЕРСТВО ЮСТИЦIЇ УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

30.09.2013 N 2056/5


Про затвердження Змiн до Порядку подання нормативно-правових актiв на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України та проведення їх державної реєстрацiї

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
30 вересня 2013 р. за N 1675/24207


     Вiдповiдно до абзацу десятого пункту 9 Положення про державну реєстрацiю нормативно-правових актiв мiнiстерств, iнших органiв виконавчої влади, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28 грудня 1992 року N 731, наказую:

     1. Затвердити Змiни до Порядку подання нормативно-правових актiв на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України та проведення їх державної реєстрацiї, затвердженого наказом Мiнiстерства юстицiї України вiд 12 квiтня 2005 року N 34/5 (у редакцiї наказу Мiнiстерства юстицiї України вiд 15 травня 2013 року N 883/5), зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 12 квiтня 2005 року за N 381/10661, що додаються.

     2. Головним управлiнням юстицiї Мiнiстерства юстицiї України в Автономнiй Республiцi Крим, в областях, мiстах Києвi та Севастополi, районним, районним у мiстах Києвi та Севастополi, мiськрайонним та мiжрайонним управлiнням юстицiї привести власнi нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть до цього наказу.

     3. Департаменту реєстрацiї та систематизацiї нормативних актiв, правоосвiтньої дiяльностi (Железняк Н. А.) забезпечити державну реєстрацiю цього наказу в установленому законодавством порядку.

     4. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Мiнiстра Ємельянову I. I.

Мiнiстр О. Лукаш
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державної служби України з питань регуляторної полiтики та розвитку пiдприємництва М. Ю. Бродський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства юстицiї України
30.09.2013 N 2056/5
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
30 вересня 2013 р. за N 1675/24207

Змiни до Порядку подання нормативно-правових актiв на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України та проведення їх державної реєстрацiї

     1. У роздiлi II:

     1) у шостому реченнi пункту 2.21 слова "Продовження додатка" замiнити словами "Продовження таблицi";

     2) третє речення пункту 2.29 викласти в такiй редакцiї: "Наприклад: "Унести до Положення про порядок реструктуризацiї пiдприємств, затвердженого наказом Фонду державного майна України вiд 12 квiтня 2002 року N 667, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 07 травня 2002 року за N 414/6702 (у редакцiї наказу Фонду державного майна України вiд 06 лютого 2007 року N 201), такi змiни:".

     2. У роздiлi IV:

     1) абзац другий пункту 4.5 замiнити трьома новими абзацами такого змiсту:

     "Суб'єкт нормотворення може протягом строку, встановленого для проведення державної реєстрацiї нормативно-правового акта, врахувати зазначенi зауваження та направити до Мiнiстерства юстицiї супровiдним листом оригiнал та двi завiренi в установленому законодавством порядку копiї вiдповiдних сторiнок опрацьованого нормативно-правового акта iз зазначенням на зворотному боцi цих сторiнок прiзвища, iнiцiалiв, пiдпису уповноваженого працiвника суб'єкта нормотворення та дати вiзування, а також лист центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну регуляторну полiтику, про вiдсутнiсть (наявнiсть) обставин, визначених у частинi першiй статтi 25 Закону України "Про засади державної регуляторної полiтики у сферi господарської дiяльностi", щодо опрацьованого регуляторного нормативно-правового акта з урахуванням зазначених зауважень.

     У разi ненадання листа центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну регуляторну полiтику, про вiдсутнiсть обставин, визначених у частинi першiй статтi 25 Закону України "Про засади державної регуляторної полiтики у сферi господарської дiяльностi", Мiнiстерством юстицiї України приймається рiшення вiдповiдно до пiдпункту 4.6.2 пункту 4.6 цього роздiлу.

     У разi надання листа центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну регуляторну полiтику, про наявнiсть будь-якої з обставин, визначених у частинi першiй статтi 25 Закону України "Про засади державної регуляторної полiтики у сферi господарської дiяльностi", Мiнiстерством юстицiї України приймається рiшення вiдповiдно до пiдпункту 4.6.3 пункту 4.6 цього роздiлу.";

     2) перше речення абзацу сьомого пiдпункту 4.6.2 пункту 4.6 викласти в такiй редакцiї: "Пiд час доопрацювання суб'єкт нормотворення повинен урахувати всi висловленi Мiнiстерством юстицiї України зауваження, усунути виявленi порушення, переузгодити нормативно-правовий акт iз заiнтересованими органами (у тому числi iз центральним органом виконавчої влади, що реалiзує державну регуляторну полiтику (для регуляторних актiв)) та протягом мiсяця повторно подати цей нормативно-правовий акт на державну реєстрацiю або надати Мiнiстерству юстицiї України копiю розпорядчого документа про його скасування.".

     3. У текстi Порядку слова "спецiально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань державної регуляторної полiтики" у всiх вiдмiнках замiнити словами "центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну регуляторну полiтику" у вiдповiдних вiдмiнках.

Директор Департаменту реєстрацiї та систематизацiї нормативних актiв, правоосвiтньої дiяльностi Н. А. Железняк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.