ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

вiд 11 серпня 2015 року N 517


Про внесення змiн до деяких нормативно-правових актiв Нацiонального банку України

     Вiдповiдно до статей 7, 15, 55, 56 Закону України "Про Нацiональний банк України" та статей 66, 67 Закону України "Про банки i банкiвську дiяльнiсть", з метою приведення у вiдповiднiсть до законодавства України нормативно-правових актiв Нацiонального банку України Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Унести до Положення про органiзацiю внутрiшнього аудиту в комерцiйних банках України, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 20 березня 1998 року N 114 (зi змiнами), такi змiни:

     1) у пунктi 9.3 роздiлу 9 слово "її" замiнити словом "його";

     2) у рядку 1.3 колонки 2 додатка до Положення слова "Комiсiї Нацiонального банку України з питань нагляду та регулювання дiяльностi банкiв, нагляду (оверсайта) платiжних систем (Комiсiї з питань нагляду та регулювання дiяльностi банкiв при територiальному управлiннi Нацiонального банку України)" замiнити словами "Комiтету з питань нагляду та регулювання дiяльностi банкiв, нагляду (оверсайту) платiжних систем (Комiсiї Нацiонального банку України з питань нагляду та регулювання дiяльностi банкiв, нагляду (оверсайта) платiжних систем / Комiсiї з питань нагляду та регулювання дiяльностi банкiв при територiальному управлiннi Нацiонального банку України)".

     2. Унести до Iнструкцiї про порядок регулювання дiяльностi банкiв в Українi, затвердженої постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 28 серпня 2001 року N 368, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 26 вересня 2001 року за N 841/6032 (зi змiнами), такi змiни:

     1) в абзацi другому пункту 2.1 глави 2 роздiлу III слова "Комiсiя Нацiонального банку України з питань нагляду та регулювання дiяльностi банкiв, нагляду (оверсайта) платiжних систем (далi - Комiсiя Нацiонального банку)" замiнити словами "Комiтет з питань нагляду та регулювання дiяльностi банкiв, нагляду (оверсайту) платiжних систем (далi - Комiтет з питань нагляду)";

     2) у текстi Iнструкцiї слова "Комiсiя Нацiонального банку" у всiх вiдмiнках замiнити вiдповiдно словами "Комiтет з питань нагляду" у вiдповiдних вiдмiнках.

     3. Унести до пункту 5.3 глави 5 Положення про надання Нацiональним банком України стабiлiзацiйних кредитiв банкам України, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 13 липня 2010 року N 327, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 19 липня 2010 року за N 540/17835 (зi змiнами), такi змiни:

     1) абзац перший викласти в такiй редакцiї:

     "5.3. Нацiональний банк має право реалiзувати своє переважне i безумовне право вiдповiдно до статтi 73 Закону України "Про Нацiональний банк України" шляхом списання у безспiрному порядку заборгованостi з рахункiв банку i вiдчуження майна, що перебуває в заставi як забезпечення вимог Нацiонального банку, та задоволення вимог за рахунок чистого доходу вiд їх вiдчуження, та/або достроково розiрвати кредитний договiр за наявностi одного з таких фактiв:";

     2) в абзацi шостому слова "банкiвських рахункiв" замiнити словами "рахункiв банку".

     4. Унести до роздiлу IV Положення про порядок надання банкам i фiлiям iноземних банкiв генеральних лiцензiй на здiйснення валютних операцiй, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 15 серпня 2011 року N 281, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 06 вересня 2011 року за N 1054/19792 (зi змiнами), такi змiни:

     1) у пунктi 4.3 слова "Комiсiєю Нацiонального банку України з питань нагляду та регулювання дiяльностi банкiв, нагляду (оверсайта) платiжних систем (далi - Комiсiя Нацiонального банку)" замiнити словами "Комiтетом з питань нагляду та регулювання дiяльностi банкiв, нагляду (оверсайту) платiжних систем (далi - Комiтет з питань нагляду)";

     2) в абзацi першому пункту 4.5 слова "Комiсiєю Нацiонального банку" замiнити словами "Комiтетом з питань нагляду".

     5. Унести до Положення про порядок реєстрацiї, видачi лiцензiї, регулювання дiяльностi санацiйного банку та нагляду за ним, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 23 грудня 2011 року N 471, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 18 сiчня 2012 року за N 59/20372 (зi змiнами), такi змiни:

     1) у пунктi 2.4 глави 2 слова "Комiсiя Нацiонального банку України з питань нагляду та регулювання дiяльностi банкiв" замiнити словами "Комiтет з питань нагляду та регулювання дiяльностi банкiв, нагляду (оверсайту) платiжних систем (далi - Комiтет з питань нагляду)";

     2) у пунктi 4.3 глави 4 слова "Комiсiя Нацiонального банку України з питань нагляду та регулювання дiяльностi банкiв" замiнити словами "Комiтет з питань нагляду".

     6. У пунктi 14 роздiлу I Положення про порядок iдентифiкацiї та визнання банкiвських груп, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 09 квiтня 2012 року N 134, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 28 квiтня 2012 року за N 708/21021, слова "Комiсiя Нацiонального банку України з питань нагляду та регулювання дiяльностi банкiв" замiнити словами "Комiтет з питань нагляду та регулювання дiяльностi банкiв, нагляду (оверсайту) платiжних систем".

     7. Унести до Положення про Комiтет з питань аудиту банкiв України, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 06 квiтня 2015 року N 214, такi змiни:

     1) в абзацi першому пiдпункту 9 пункту 2 роздiлу II слова "Комiсiї Нацiонального банку України з питань нагляду та регулювання дiяльностi банкiв, нагляду (оверсайта) платiжних систем (далi - Комiсiя)" замiнити словами "Комiтету з питань нагляду та регулювання дiяльностi банкiв, нагляду (оверсайту) платiжних систем (далi - Комiтет з питань нагляду)";

     2) у пiдпунктi 7 пункту 4 роздiлу IV слово "Комiсiї" замiнити словами "Комiтету з питань нагляду".

     8. Департаменту методологiї (Iваненко Н. В.) довести змiст цiєї постанови до вiдома банкiв України для використання в роботi.

     9. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на першого заступника Голови Нацiонального банку України Писарука О. В.

     10. Постанова набирає чинностi з дня, наступного за днем її офiцiйного опублiкування.

Голова В. О. Гонтарева
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.