ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

вiд 29 грудня 2015 року N 986


Про внесення змiн до деяких нормативно-правових актiв Нацiонального банку України

     Вiдповiдно до статей 7, 15, 55, 56, 58 Закону України "Про Нацiональний банк України", статей 66, 67, 73 Закону України "Про банки i банкiвську дiяльнiсть", з метою пiдвищення ефективностi та забезпечення стабiльної дiяльностi банкiв України Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Унести до постанови Правлiння Нацiонального банку України вiд 24 лютого 2015 року N 129 "Про деякi питання дiяльностi банкiв" (зi змiнами) такi змiни:

     1) пункт 3 викласти в такiй редакцiї:

     "3. Дозволити банкам, що виконують погоджений Нацiональним банком України план заходiв щодо усунення порушень, зазначених у пунктi 2 цiєї постанови, здiйснювати:

     розрахунок нормативу короткострокової лiквiдностi (Н6) без урахування факту реструктуризацiї кредитiв, здiйсненої до 01 сiчня 2017 року;

     активнi операцiї з кредитування пiдприємств реального сектору економiки в обсягах, що не перевищують нормативне значення нормативу максимального розмiру кредитного ризику на одного контрагента (Н7), розрахованого до розмiру регулятивного капiталу банку на кiнцеву дату виконання програми капiталiзацiї, передбаченої цим планом заходiв";

     2) пункт 7 доповнити словами "та щомiсячної iнформацiї про здiйсненi банком активнi операцiї, визначенi в абзацi третьому пункту 3 цiєї постанови".

     2. Затвердити Змiни до Iнструкцiї про порядок регулювання дiяльностi банкiв в Українi, затвердженої постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 28 серпня 2001 року N 368, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 26 вересня 2001 року за N 841/6032 (зi змiнами), що додаються.

     3. Департаменту методологiї (Iваненко Н. В.) довести змiст цiєї постанови до вiдома банкiв України для використання в роботi.

     4. Постанова набирає чинностi з дня, наступного за днем її офiцiйного опублiкування.

     5. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на першого заступника Голови Нацiонального банку України Писарука О. В.

Голова В. О. Гонтарева

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Постанова Правлiння Нацiонального банку України
29 грудня 2015 року N 986

Змiни до Iнструкцiї про порядок регулювання дiяльностi банкiв в Українi

     1. У пунктi 1.2 глави 1 роздiлу IV:

     1) в абзацi третьому слова "та виключається величина непокритого кредитного ризику" виключити;

     2) в абзацi п'ятому слова "(але не бiльше нiж основна сума боргу за окремою кредитною операцiєю)" замiнити словами "(але не бiльше нiж сума за окремою операцiєю, яка включається до розрахунку цього нормативу)";

     3) абзац шостий доповнити словами "та виключається величина непокритого кредитного ризику".

     2. В абзацi першому пункту 1.3 глави 1 роздiлу V слова "(але не бiльше нiж основна сума боргу за окремою кредитною операцiєю)" замiнити словами "(але не бiльше нiж сума за окремою операцiєю, яка включається до розрахунку нормативiв лiквiдностi)".

     3. У роздiлi VI:

     1) у пунктi 1.13 глави 1 слова "(але не бiльше нiж основна сума боргу за окремою кредитною операцiєю)" замiнити словами "(але не бiльше нiж сума за окремою операцiєю, яка включається до розрахунку нормативiв кредитного ризику)";

     2) в абзацi першому пункту 2.5 глави 2 слова "(але не бiльше нiж основна сума боргу за окремою операцiєю)" замiнити словами "(але не бiльше нiж сума за окремою операцiєю, яка включається до розрахунку цього нормативу)";

     3) в абзацi першому пункту 5 глави 4 слова "(але не бiльше нiж основна сума боргу за окремою операцiєю)" замiнити словами "(але не бiльше нiж сума за окремою операцiєю, яка включається до розрахунку цього нормативу)".

Директор Департаменту методологiї Н. В. Iваненко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.