ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ БЕЗПЕЧНОСТI ХАРЧОВИХ ПРОДУКТIВ ТА ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧIВ

21.06.2016 N 15-1-2-6/4304

 

Державна фiскальна служба України
Головнi управлiння Держпродспоживслужби в областях та в м. Києвi
Регiональнi служби державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду на державному кордонi та транспортi


Щодо здiйснення контролю харчових продуктiв

     Розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 6 квiтня 2016 р. N 260-р погоджено пропозицiю Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства щодо можливостi забезпечення здiйснення покладених на Державну службу з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 2 вересня 2015 р. N 667 "Про затвердження Положення про Державну службу України з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв" функцiй i повноважень Державної ветеринарної та фiтосанiтарної служби, Державної iнспекцiї з питань захисту прав споживачiв, Державної санiтарно-епiдемiологiчної служби, що припиняються.

     Статтею 319 Митного кодексу України визначено, що товари, що перемiщуються через митний кордон України, крiм митного контролю, можуть пiдлягати державному санiтарно-епiдемiологiчному, ветеринарно-санiтарному, фiтосанiтарному, екологiчному та радiологiчному контролю.

     Таким чином, Держпродспоживслужба вiдповiдно до повноважень здiйснює державний санiтарно-епiдемiологiчний, ветеринарно-санiтарний та фiтосанiтарний контроль.

     З метою забезпечення оптимiзацiї дiяльностi посадових осiб Держпродспоживслужби по здiйсненню заходiв державного контролю вантажiв з харчовими продуктами пiд час проведення державного контролю просимо врахувати наступне:

     1. У випадку проходження державного контролю харчових продуктiв (за кодом УКТЗЕД), включених до Перелiку товарiв, що пiдлягають державному контролю (у тому числi у формi попереднього документального контролю), у разi перемiщення їх через митний кордон України (далi - Перелiк), затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 5 жовтня 2011 р. N 1031 згiдно з яким для цих товарiв передбачено проведення державного санiтарно-епiдемiологiчного та ветеринарно-санiтарного контролю, зазначений контроль може обмежуватися здiйсненням лише ветеринарно-санiтарного контролю, про що ставиться вiдповiдна вiдмiтка (штамп) на товаросупровiдному документi.

     2. У випадку проходження державного контролю харчових продуктiв, включених до Перелiку товарiв, що пiдлягають державному контролю (у тому числi у формi попереднього документального контролю), у разi перемiщення їх через митний кордон України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 5 жовтня 2011 р. N 1031 для яких у зазначеному Перелiку передбачено проходження державного санiтарно-епiдемiологiчного контролю i не передбачений ветеринарно-санiтарний контроль, проводиться державний санiтарно-епiдемiологiчний контроль. Пiсля завершення державного санiтарно-епiдемiологiчного контролю на товаросупровiдному документi проставляється вiдповiдна вiдмiтка (штамп).

Голова Володимир ЛАПА
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.