Документ скасований: Постанова НБУ № 103 від 25.09.2018

ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

вiд 25 сiчня 2018 року N 6


Про затвердження Змiн до Iнструкцiї про ведення касових операцiй банками в Українi

     Вiдповiдно до статей 7, 15, 33, 56 Закону України "Про Нацiональний банк України", з метою вдосконалення органiзацiї касової роботи банками в Українi Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Затвердити Змiни до Iнструкцiї про ведення касових операцiй банками в Українi, затвердженої постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 01 червня 2011 року N 174, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 25 червня 2011 року за N 790/19528 (зi змiнами), що додаються.

     2. Департаменту грошового обiгу (Зайвенко В. П.) пiсля офiцiйного опублiкування довести до вiдома банкiв України iнформацiю про прийняття цiєї постанови.

     3. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на першого заступника Голови Нацiонального банку України Смолiя Я. В.

     4. Постанова набирає чинностi з 01 березня 2018 року.

В. о. Голови Я. В. Смолiй

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Постанова Правлiння Нацiонального банку України
25 сiчня 2018 року N 6

Змiни до Iнструкцiї
про ведення касових операцiй банками в Українi

     1. Абзаци шостий та тридцять четвертий пункту 4 роздiлу I викласти в такiй редакцiї:

     "вiдповiдальнi особи сховища - посадовi особи, на яких покладено обов'язки щодо зберiгання готiвки та iнших цiнностей у сховищi;";

     "сховище - спецiально обладнане примiщення банку (фiлiї, вiддiлення), сейф, депозитна система та АТМ-сейфи, що використовуються для зберiгання готiвки та iнших цiнностей, технiчний стан яких вiдповiдає нормативно-правовим актам;".

     2. У роздiлi II:

     1) главу 1 викласти в такiй редакцiї:

"1. Порядок здавання та отримання банками пiдкрiплень готiвкою нацiональної валюти через вiддiли (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центральне сховище

     1. Вiддiли (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центральне сховище здiйснюють касове обслуговування банку (фiлiї, вiддiлення) незалежно вiд його (її, його) мiсцезнаходження на пiдставi договору про касове обслуговування, який укладається банком (фiлiєю, яка має окремий код банку) шляхом приєднання до Єдиного договору банкiвського обслуговування та надання iнших послуг Нацiональним банком України (далi - договiр про касове обслуговування). Нацiональний банк укладає договiр про касове обслуговування з банком (фiлiєю банку, яка має окремий код банку), який (яка) на пiдставi банкiвської лiцензiї мають виключне право надавати банкiвськi послуги та вiдомостi про яку внесенi до Державного реєстру банкiв України.

     Договiр про касове обслуговування набирає чинностi для банку (фiлiї, яка має окремий код банку) iз дня пiдписання ним (нею) Заяви про приєднання до умов в рамках Єдиного договору банкiвського обслуговування та надання iнших послуг Нацiональним банком України (далi - Заява про приєднання), якщо iнше не передбачено умовами договору про касове обслуговування або Заявою про приєднання, та дiє до прийняття сторонами чи однiєю зi сторiн рiшення про його розiрвання або до дня офiцiйного оприлюднення Нацiональним банком заяви про вiдкликання цiєї публiчної пропозицiї в цiлому чи в частинi на сторiнцi офiцiйного Iнтернет-представництва Нацiонального банку.

     Вiддiли (управлiння) грошового обiгу в регiонах / Центральне сховище здiйснюють касове обслуговування банкiв (фiлiй, вiддiлень), у яких/якої є необхiднiсть отримання послуг у Нацiональному банку, на пiдставi договору про касове обслуговування, до якого приєднався банк (фiлiї, яка має окремий код банку). Нацiональний банк уносить змiни до договору про касове обслуговування шляхом їх розмiщення на сторiнцi офiцiйного Iнтернет-представництва Нацiонального банку.

     2. Банк, фiлiя (яка має окремий код банку), який/яка приєднався/приєдналася до договору про касове обслуговування, зобов'язаний/зобов'язана iнформувати вiддiли (управлiння) грошового обiгу в регiонах / Центральне сховище про перелiк фiлiй (вiддiлень), якi отримуватимуть/припиняють отримувати послуги в Нацiональному банку.

     Вiддiли (управлiння) грошового обiгу в регiонах / Центральне сховище здiйснюють приймання готiвки нацiональної валюти - придатних до обiгу банкнот (монет), не придатних до обiгу банкнот (монет), виведених з обiгу банкнот (монет) вiд лiквiдаторiв банкiв - вiдповiдно до законодавства України, договорiв про касове обслуговування i нормативно-правових та розпорядчих актiв Нацiонального банку.

     3. Банк, фiлiя (яка має окремий код банку) у разi приєднання до договору про касове обслуговування подає вiддiлу (управлiнню) грошового обiгу в регiонi / Центральному сховищу картку зi зразками пiдписiв та вiдбитка печатки банку/фiлiї/вiддiлення (кiлькiсть примiрникiв обумовлюється сторонами), затверджену керiвником i головним бухгалтером, за формою, установленою додатком 3 до Iнструкцiї про мiжбанкiвський переказ коштiв в Українi в нацiональнiй валютi, затвердженої постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 16 серпня 2006 року N 320, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 06 вересня 2006 року за N 1035/12909 (iз змiнами). У картцi мiстяться зразки пiдписiв осiб (не менше двох) банку (фiлiї, вiддiлення), який (яка, який) вiдповiдає за схороннiсть цiнностей, а також вiдбиток печатки банку (фiлiї, вiддiлення), який/яка мають намiр отримувати послуги з касового обслуговування у вiддiлi (управлiннi) грошового обiгу в регiонi / Центральному сховищi. Банк у тижневий строк у разi змiни зазначених осiб або печатки банку (фiлiї, вiддiлення) подає новi вiдповiдно оформленi картки зi зразками пiдписiв та вiдбитка печатки.

     4. Банк (фiлiя, яка має окремий код банку), який/яка приєднався/приєдналася до договору про касове обслуговування, для пiдкрiплення готiвкою та здавання готiвки (придатної, невiдсортованої та не придатної до обiгу) банку (фiлiї, вiддiлення) у регiонах завчасно надсилає засобами програмного комплексу "Автоматизацiя оброблення заявок банкiв на пiдкрiплення готiвкою, вивезення її надлишкiв i не придатних до обiгу банкнот i монет" до вiддiлiв (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центрального сховища, заявки на пiдкрiплення готiвкою, вивезення її надлишкiв i не придатних до обiгу банкнот i монет за пiдписом уповноваженої особи банку, фiлiї (яка має окремий код банку) з розподiлом сум у розрiзi номiналiв (для здавання - з орiєнтовним визначенням загальної суми та розподiлом її за номiналами). Банк (фiлiя, яка має окремий код банку) надсилає заявки на пiдкрiплення готiвкою, вивезення її надлишкiв i не придатних до обiгу банкнот i монет до вiддiлiв (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центрального сховища, в якому безпосередньо проводитиметься касове обслуговування банку (фiлiї, вiддiлення).

     5. Вiддiли (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центральне сховище розглядають заявки на пiдкрiплення банкiв (фiлiй, вiддiлень) готiвкою, здiйснюють аналiз структури банкнот i монет в обiгу, насиченостi обiгу банкнотами та монетами всiх номiналiв, розмiнностi банкнот i монет, що перебувають в обiгу, i, ураховуючи фактичну наявнiсть банкнот i монет у запасах готiвки вiддiлiв (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центрального сховища, визначають остаточнi обсяги пiдкрiплень готiвкою.

     6. Вiддiли (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центральне сховище здiйснюють видачу банкам (фiлiям, вiддiленням) пiдкрiплень готiвкою з оборотних кас за умови надходження до вiддiлiв (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центрального сховища вiдповiдних сум iз кореспондентських рахункiв банкiв (фiлiй).

     7. Банк (фiлiя, вiддiлення) отримує у вiддiлах (управлiннi) грошового обiгу в регiонi / Центральному сховищi пiдкрiплення готiвкою лише в упаковцi вiддiлiв (управлiнь) грошового обiгу в регiонi / Центрального сховища та Банкнотно-монетного двору.

     8. Банк (фiлiя, вiддiлення) отримує готiвку через уповноважених осiб безпосередньо з видаткової каси вiддiлiв (управлiння) грошового обiгу в регiонi за видатковим касовим ордером на пiдставi довiреностi на отримання готiвки та iнших цiнностей (додаток 27), пiдписаної керiвником, головним бухгалтером банку (фiлiї), їх заступниками або уповноваженими керiвником особами. Строк дiї довiреностi не повинен перевищувати 10 календарних днiв. Банк визначає внутрiшнiм положенням порядок реєстрацiї виданих, повернутих i використаних довiреностей на отримання готiвки та iнших цiнностей з використанням журналу реєстрацiї довiреностей (додаток 26).

     Iнкасатори отримують у вiддiлi (управлiннi) грошового обiгу в регiонi / Центральному сховищi пiдкрiплення готiвкою через примiщення для приймання-передавання готiвки вiдповiдно до вимог нормативно-правових актiв з питань перевезення валютних цiнностей.

     9. Банк (фiлiя, яка має окремий код банку) здiйснює перерахування коштiв вiддiлу (управлiнню) грошового обiгу в регiонi / Центральному сховищу за готiвку, яку отримує вiддiлення. Банк (фiлiя, яка має окремий код банку) надає пiдтвердження вiддiлу (управлiнню) грошового обiгу в регiонi / Центральному сховищу про отримання готiвки, на балансi якого (якої) облiковується це вiддiлення, у день отримання готiвки в разi доставки готiвки пiдроздiлом перевезення цiнностей та органiзацiї iнкасацiї вiддiлу (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центрального сховища.

     10. Банк (фiлiя, вiддiлення) складає в разi виявлення пiд час перерахування готiвки касового прорахунку або сумнiвних чи неплатiжних банкнот (монет) акт про розбiжностi (додаток 1).

     Нацiональний банк приймає до розгляду акти про розбiжностi, затвердженi керiвником банку (фiлiї), у разi встановлення недостачi банкнот (монет) в упаковцi вiддiлу (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центрального сховища та Банкнотно-монетного двору вiд тих банкiв (фiлiй, вiддiлень), яким було видано безпосередньо пiдкрiплення готiвкою через iнкасаторiв.

     Банк (фiлiя, вiддiлення) до примiрника акта про розбiжностi, який надсилається до Нацiонального банку, додає:

     1) для банкнот - бандеролi вiд усiх корiнцiв та упаковку пачки, розрiзанi зi збереженням їх первинних розмiрiв;

     2) для монет - обв'язку з пломбою, полiетиленову упаковку та ярлик (етикетку) вiд упаковки з монетами.

     Нацiональний банк не приймає вiд банкiв (фiлiй, вiддiлень) претензiй щодо недостачi банкнот (монет), якщо уповноважена особа банку (фiлiї, вiддiлення) не перерахувала готiвку, не вiдходячи вiд видаткової каси вiддiлу (управлiння) грошового обiгу в регiонi або у вiдведеному для цього примiщеннi пiд наглядом призначеного працiвника.

     Банк (фiлiя) перераховує суму надлишку, виявлену в упаковцi вiддiлу (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центрального сховища, Банкнотно-монетного двору, на пiдставi акта про розбiжностi до вiддiлу (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центральному сховищу, в якому була отримана готiвка.

     11. Вiддiли (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центральне сховище надсилають акти про розбiжностi, складенi ними, у зв'язку з виявленими пiд час оброблення готiвки в упаковцi банкiв (фiлiй, вiддiлень) недостачами (у тому числi неплатiжнi, пiдробленi, навмисно пошкодженi з метою вчинення кримiнального правопорушення, забрудненi спецiальним розчином унаслiдок несанкцiонованого втручання в спецпристрiй для зберiгання цiнностей, пошкодженi пiд час надзвичайного режиму) та надлишками банкнот (монет) нацiональної валюти банку (фiлiї, яка має окремий код банку), з яким/якою укладено договiр про касове обслуговування. В актi про розбiжностi зазначається банк (фiлiя, вiддiлення), у пачках (мiшечках) яких виявлено недостачi/надлишки. Один примiрник акта про розбiжностi разом iз пакувальним матерiалом надсилається банку, фiлiї (яка має окремий код банку) з яким/якою укладено договiр про касове обслуговування.

     До одного примiрника акта про розбiжностi для пачки, сформованої банком (фiлiєю, вiддiленням) ручним способом, додаються накладка, бандероль з одного корiнця, упаковка пачки.

     Для пачки, сформованої банком (фiлiєю, вiддiленням) за допомогою автоматизованої системи, додаються накладка, бандеролi всiх корiнцiв, упаковка пачки.

     Банк (фiлiя, яка має окремий код банку) самостiйно визначає джерела вiдшкодування сум недостач i вiдшкодовує їх протягом трьох робочих днiв iз дня отримання акта про розбiжностi.

     Сума надлишку, установленого вiддiлом (управлiнням) грошового обiгу в регiонi / Центральним сховищем пiд час перерахування готiвки в упаковцi банку (фiлiї, вiддiлення), перераховується вiдповiдному банку (фiлiї, яка має окремий код банку), з яким/якою укладено договiр про касове обслуговування, протягом трьох робочих днiв iз дня виявлення розбiжностi.

     12. Банк (фiлiя, вiддiлення) зобов'язаний (зобов'язана, зобов'язане) здiйснювати вивезення готiвки, у тому числi не придатної до обiгу, до вiддiлу (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центрального сховища лише в упаковцi свого банку (фiлiї, вiддiлення).

     13. Банк (фiлiя, вiддiлення) здає готiвку (у тому числi не придатну до обiгу) через уповноважених осiб до прибуткової каси вiддiлу (управлiння) грошового обiгу в регiонi, а через iнкасаторiв - до примiщення для приймання-передавання готiвки. Банк (фiлiя, вiддiлення) здає банкноти повними пачками, а банкноти номiналами 100, 200 та 500 грн. i неповними пачками (по однiй за кожним номiналом i зразком) без поаркушного перерахування. Банк (фiлiя, вiддiлення) здає значно зношенi банкноти, банкноти, що вилучаються з обiгу, та банкноти з дефектом виробника як повними, так i неповними пачками (по однiй за кожним номiналом i зразком) та через прибуткову касу неповними корiнцями з поаркушним перерахуванням.

     Банк (фiлiя, вiддiлення) здає до вiддiлу (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центрального сховища пачки банкнот з корiнцiв, сформованих тiльки одним касиром за однiєю датою.

     Банк (фiлiя, вiддiлення) здає монети повними мiшечками, а зношенi та з дефектами виробника - неповними.

     14. Вiддiл (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центральне сховище вiдповiдно до умов договору про касове обслуговування має право приймати вiд банкiв (фiлiй, вiддiлень) пачки невiдсортованих банкнот гривень для оброблення на автоматизованих системах оброблення банкнот.

     15. Банк (фiлiї, вiддiлення), вiддiли (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центральне сховище виконує операцiї з банкнотами, пошкодженими пiд час надзвичайного режиму, вiдповiдно до вимог нормативно-правових актiв Нацiонального банку з питань органiзацiї роботи банкiвської системи в надзвичайному режимi.";

     2) у главi 2:

     абзац перший пункту 2.1 викласти в такiй редакцiї:

     "2.1. Банк (фiлiя) отримує за самостiйно визначеною потребою вiд вiддiлу (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центрального сховища зразки банкнот нацiональної валюти, а вiдповiднi плакати та буклети банк (фiлiя) отримує пiд час уведення в обiг банкнот нового дизайну.";

     пункти 2.4, 2.5 та 2.9 викласти в такiй редакцiї:

     "2.4. Банк (фiлiя, яка має окремий код банку), з яким/якою укладено договiр про касове обслуговування, у разi виявлення недостачi зразкiв банкнот сплачує вiддiлу (управлiнню) грошового обiгу в регiонi / Центральному сховищу вiдшкодування в сумi, що дорiвнює номiналу зразка банкноти.

     2.5. Банк (фiлiя), на балансi якого (якої) облiковуються вiддiлення, самостiйно забезпечує за потреби свої вiддiлення зразками банкнот.

     Банк (фiлiя), який (яка) безпосередньо видав (видала) вiддiленню зразки банкнот, контролює забезпечення вiддiленням схоронностi зразкiв банкнот, їх непошкодженiсть та використання за призначенням.";

     "2.9. Фiлiя, вiддiлення використовує у своїй роботi нормативно-правовi акти Нацiонального банку, електроннi версiї плакатiв i буклетiв з описами банкнот нацiональної валюти, якi розмiщенi на сторiнках офiцiйного Iнтернет-представництва Нацiонального банку, iншу довiдникову лiтературу, що має опис певних ознак платiжностi та захисних елементiв, що властивi цим банкнотам, якщо банк/фiлiя не має змоги забезпечити зразками банкнот.".

     3. Пункт 1.1 глави 1 роздiлу III викласти в такiй редакцiї:

     "1.1. Банк (фiлiя, вiддiлення) має право отримувати пiдкрiплення банкнотами вiд вiддiлу (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центрального сховища, здавати придатнi та не придатнi до обiгу, невiдсортованi банкноти в касетах на умовах, передбачених договором про касове обслуговування.".

     4. У главi 4 роздiлу IV:

     1) пункти 4.5 та 4.6 викласти в такiй редакцiї:

     "4.5. Вiддiли (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центральне сховище та Департамент грошового обiгу (далi - установи) здiйснюють дослiдження сумнiвних щодо справжностi та платiжностi банкнот (монет), у тому числi навмисно пошкоджених з метою вчинення кримiнального правопорушення, пошкоджених пiд час надзвичайного режиму банкнот нацiональної валюти.

     Банк (фiлiя, вiддiлення) передає сумнiвнi банкноти (монети) до вiддiлiв (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центрального сховища, де безпосередньо здiйснюється його касове обслуговування або його фiлiй (вiддiлень). Якщо останнi не мають змоги прийняти вiдповiдне рiшення, то передають їх до управлiння грошового обiгу по м. Києву i Київськiй областi Департаменту грошового обiгу для дослiдження фахiвцями управлiння органiзацiї виготовлення i захисту грошей Департаменту грошового обiгу.

     Управлiння органiзацiї виготовлення i захисту грошей Департаменту грошового обiгу проводить дослiдження сумнiвних щодо справжностi банкнот iноземної валюти. Банк (фiлiя, вiддiлення) передає такi банкноти безпосередньо до управлiння грошового обiгу по м. Києву i Київськiй областi Департаменту грошового обiгу.

     4.6. Банк (фiлiя, вiддiлення) передають для проведення дослiджень банкнот (монет) не пiзнiше, нiж на 20 робочий день пiсля їх вилучення з обiгу:

     1) сумнiвнi щодо справжностi та платiжностi банкноти (монети), у тому числi навмисно пошкодженi з метою вчинення кримiнального правопорушення, пошкодженi пiд час надзвичайного режиму банкнот нацiональної валюти, до вiддiлiв (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центрального сховища, де безпосередньо здiйснюється його касове обслуговування або його фiлiй (вiддiлень);

     2) сумнiвнi щодо справжностi банкноти iноземної валюти до управлiння грошового обiгу по м. Києву i Київськiй областi Департаменту грошового обiгу.";

     2) абзац шостий пункту 4.7 викласти в такiй редакцiї:

     "Доставка конвертiв (пакетiв) або мiшечкiв з сумнiвними щодо справжностi та платiжностi банкнотами (монетами), у тому числi навмисно пошкодженими з метою вчинення кримiнального правопорушення, пошкодженими пiд час надзвичайного режиму банкнотами нацiональної валюти, до вiддiлiв (управлiння) грошового обiгу в регiонi / Центрального сховища, де безпосередньо здiйснюється його касове обслуговування або його фiлiй (вiддiлень), здiйснюється власними силами банку (службою iнкасацiї, уповноваженою особою), службою перевезення iншого банку або юридичною особою, що має лiцензiю Нацiонального банку на надання банкам послуг з iнкасацiї.".

     5. Абзаци дев'ятий та десятий пункту 3 додатка 4 викласти в такiй редакцiї:

     "2 грн. - фiолетовий;

     5 грн. - помаранчевий;".

     6. Додаток 5 викласти в новiй редакцiї, що додається.

Заступник директора департаменту - начальник управлiння органiзацiї готiвкового обiгу Департаменту грошового обiгу О. В. Галиць
ПОГОДЖЕНО:
Перший заступник Голови Нацiонального банку України Я. В. Смолiй

 

Додаток 5
до Iнструкцiї про ведення касових операцiй банками в Українi
(у редакцiї постанови Правлiння Нацiонального банку України
вiд 25.01.2018 N 6)
(пункт 4.15 глави 4 роздiлу II)

Вимоги щодо вкладання монет в упаковку

     1. Кiлькiсть монет, якi вкладаються в один ролик, становить 50 пiт. за номiналами вiд 1 коп. до 2 грн. та 40 пiт. за номiналами 5 грн. та 10 грн. на суму вкладення:

     1) по 1 коп. - 50 коп.;

     2) по 2 коп. - 1 грн.;

     3) по 5 коп. - 2 грн. 50 коп.;

     4) по 10 коп. - 5 грн.;

     5) по 25 коп. - 12 грн. 50 коп.;

     6) по 50 коп. - 25 грн.;

     7) по 1 грн. - 50 грн.;

     8) по 2 грн. - 100 грн.;

     9) по 5 грн. - 200 грн.;

     10) по 10 грн. - 400 грн.;

     11) пам'ятних монет номiналом:

     2 грн. - 25 пiт. на суму 50 грн.;

     5 грн. - 25 пiт. на суму 125 грн.;

     10 грн. - 25 пiт. на суму 250 грн.

     2. Кiлькiсть роликiв у полiетиленовому пакетi (мiшечку) становить для монет номiналом:

     1) 1 коп. - 20 шт. на суму 10 грн.;

     2) 2 коп. - 20 шт. на суму 20 грн.;

     3) 5 коп. - 10 шт. на суму 25 грн.;

     4) 10 коп. - 20 шт. на суму 100 грн.;

     5) 25 коп. - 10 шт. на суму 125 грн.;

     6) 50 коп. - 10 шт. на суму 250 грн.;

     7) 1 грн. - 10 шт. на суму 500 грн.;

     8) 2 грн. - 10 шт. на суму 1000 грн.;

     9) 5 грн. - 10 шт. на суму 2000 грн.;

     10) 10 грн. - 10 шт. на суму 4000 грн.;

     11) пам'ятних монет номiналом 10 грн. - 5 шт. на суму 1250 грн.

     3. Сума вкладення монет в один мiшечок установлюється для монет номiналом:

     1) вiд 1 до 5 коп. - 50 грн.;

     2) вiд 10 до 50 коп. - 500 грн.;

     3) 1 грн. - 1000 грн.;

     4) 2 грн. - 2000 грн.;

     5) 5 грн. - 5000 грн.;

     6) 10 грн. - 10000 грн.

     4. Пакети з роликами пакуються в блоки в такiй кiлькостi на суму вкладення:

     1) 1 коп. - 2 пакети (40 штук роликiв) на суму 20 грн.;

     2) 2 коп. - 2 пакети (40 штук роликiв) на суму 40 грн.;

     3) 5 коп. - 2 пакети (20 штук роликiв) на суму 50 грн.;

     4) 10 коп. - 2 пакети (40 штук роликiв) на суму 200 грн.;

     5) 25 коп. - 2 пакети (20 штук роликiв) на суму 250 грн.;

     6) 50 коп. - 2 пакети (20 штук роликiв) на суму 500 грн.;

     7) 1 грн. - 2 пакети (20 штук роликiв) на суму 1000 грн.;

     8) 2 грн. - 2 пакети (20 штук роликiв) на суму 2000 грн.;

     9) 5 грн. - 2 пакети (20 штук роликiв) на суму 4000 грн.;

     10) 10 грн. - 2 пакети (20 штук роликiв) на суму 8000 грн.;

     11) пам'ятнi монети номiналом 10 грн. - 2 пакети (10 штук роликiв) на суму 2500 грн.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.