ДЕРЖАВНА ФIСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

23.02.2018 N 5575/7/99-99-18-03-01-17

 

Митницi ДФС


Про контроль дерев'яного пакувального матерiалу

     Кабiнетом Мiнiстрiв України прийнято постанову вiд 31 сiчня 2018 року N 44 "Про внесення змiн до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 5 жовтня 2011 р. N 1031 i вiд 25 травня 2016 р. N 364".

     У зв'язку з прийнятими змiнами звертаємо увагу на те, що пунктом 21 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 5 жовтня 2011 року N 1031 "Деякi питання здiйснення державного контролю товарiв, що перемiщуються через митний кордон України" (далi - постанова), визначено, що у разi, якщо товари, що вивозяться, не є об'єктами регулювання або країна-iмпортер не вимагає супроводження об'єктiв регулювання фiтосанiтарними документами пiд час експорту та реекспорту з України, контроль вiдповiдностi Мiжнародному стандарту фiтосанiтарних заходiв Мiжнародної конвенцiї захисту рослин N 15 "Регулювання дерев'яного пакувального матерiалу у мiжнароднiй торгiвлi" дерев'яного пакувального матерiалу як супровiдного матерiалу, що класифiкується за кодом 4415 згiдно з УКТЗЕД, здiйснюється органами доходiв i зборiв у разi, коли вiдповiдно до законодавства з питань державної митної справи зазначенi товари пiдлягають митному огляду.

     У разi виявлення невiдповiдностi маркування дерев'яного пакувального матерiалу вимогам Мiжнародного стандарту фiтосанiтарних заходiв Мiжнародної конвенцiї захисту рослин N 15 "Регулювання дерев'яного пакувального матерiалу у мiжнароднiй торгiвлi" посадова особа митного органу з використанням iнформацiйно-телекомунiкацiйної системи органiв доходiв i зборiв, яка забезпечує взаємодiю органiв доходiв i зборiв, контролюючих органiв та пiдприємств за принципом "єдиного вiкна", залучає до здiйснення контролю державного фiтосанiтарного iнспектора, який приймає рiшення щодо експорту або вiдмови у експортi пiсля проведення фiтосанiтарних процедур.

     Для забезпечення органiзацiї виконання зазначених норм постанови Держпродспоживслужби (лист вiд 12.02.2018 N 1311/898-18 додається) щодо особливостей проведення контролю дерев'яного пакувального матерiалу.

     Вiдомостi про контроль вiдповiдностi дерев'яного пакувального матерiалу, як супровiдного матерiалу, що класифiкується за кодом 4415, Мiжнародному стандарту фiтосанiтарних заходiв Мiжнародної конвенцiї захисту рослин N 15 "Регулювання дерев'яного пакувального матерiалу у мiжнароднiй торгiвлi" необхiдно вiдображати у роздiлi 8.3.4 Акту про проведення огляду (переогляду) товарiв, транспортних засобiв, ручної поклажi та багажу, форма якого затверджена наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 30.05.2012 N 636.

     У разi встановленої невiдповiдностi дерев'яного пакувального матерiалу, як супровiдного матерiалу, що класифiкується за кодом 4415, Мiжнародному стандарту фiтосанiтарних заходiв Мiжнародної конвенцiї захисту рослин N 15 "Регулювання дерев'яного пакувального матерiалу у мiжнароднiй торгiвлi" посадова особа митного органу з використанням iнформацiйно-телекомунiкацiйної системи органiв доходiв i зборiв, яка забезпечує взаємодiю органiв доходiв i зборiв, контролюючих органiв та пiдприємств за принципом "єдиного вiкна" створює електронне повiдомлення (формує справу) та направляє його вiдповiдному державному фiтосанiтарному iнспектору для прийняття рiшення щодо експорту або вiдмови у експортi пiсля проведення фiтосанiтарних процедур. Формування справи доступне в версiї АСМО "Iнспектор" 4.22.10.1, та вiдбувається з графи 44 електронної копiї МД. При формуваннi справи необхiдно зазначити код мiсця оформлення всерединi країни, зазначити необхiднi види контролю та сформувати справу. В разi успiшного формування, в гр. 44 МД буде автоматично додано документ з кодом 5509 та номером сформованої справи. Працiвникам контролюючих органiв, яких стосується справа по видам контролю, АСМО автоматично надiшле повiдомлення на електронну адресу про формування справи працiвником митницi.

     Додаток: на 4 арк. у 1 прим.

Директор Департаменту органiзацiї митного контролю О. Л. Василенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.