КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 17 липня 2019 р. N 619


Про внесення змiн до Положення про митнi декларацiї

     Вiдповiдно до пункту 73 роздiлу XXI "Прикiнцевi та перехiднi положення" Митного кодексу України Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до Положення про митнi декларацiї, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21 травня 2012 р. N 450 "Питання, пов'язанi iз застосуванням митних декларацiй" (Офiцiйний вiсник України, 2012 р., N 40, ст. 1545, N 91, ст. 3674; 2019 р., N 24, ст. 847), змiни, що додаються.

     2. Мiнiстерству фiнансiв забезпечити прийняття нормативно-правових актiв, необхiдних для виконання цiєї постанови.

     3. Ця постанова набирає чинностi з дня її опублiкування.

Прем'єр-мiнiстр України В. ГРОЙСМАН

Iнд. 67

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 17 липня 2019 р. N 619

ЗМIНИ,
що вносяться до Положення про митнi декларацiї

     1. Пункт 2 доповнити абзацами такого змiсту:

     "Для товарiв, що вiдповiдно до статтi 94 Митного кодексу України пiдлягають декларуванню з використанням митної декларацiї, можуть використовуватися митнi декларацiї окремих типiв, що подаються за формою єдиного адмiнiстративного документа i заповнення яких здiйснюється з урахуванням положень Конвенцiї про процедуру спiльного транзиту та Конвенцiї про спрощення формальностей у торгiвлi товарами.

     Митнi декларацiї окремих типiв застосовуються для декларування у митний режим транзиту iноземних товарiв, якi перемiщуються пiдприємствами мiж ЄС, країнами - членами Європейської асоцiацiї вiльної торгiвлi, окремими країнами - членами Конвенцiї про процедуру спiльного транзиту та Україною транзитом (зокрема внутрiшнiм) автомобiльним транспортом (без перевантаження на iншi види транспорту) та стосовно яких не встановлено обов'язок щодо забезпечення сплати митних платежiв.".

     2. У пунктi 15:

     1) доповнити пункт пiсля абзацу першого новим абзацом такого змiсту:

     "Виконання митних формальностей пiд час здiйснення митного оформлення митних декларацiй окремих типiв згiдно з абзацами восьмим i дев'ятим пункту 2 цього Положення здiйснюється за допомогою нацiональної пiдсистеми комп'ютеризованої транзитної системи ЄС.".

     У зв'язку з цим абзац другий вважати абзацом третiм;

     2) абзац третiй викласти в такiй редакцiї:

     "Автоматизована система митного оформлення та нацiональна пiдсистема комп'ютеризованої транзитної системи ЄС входять до складу Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи митних органiв України.".

     3. Пункт 20 доповнити абзацами такого змiсту:

     "Одна митна декларацiя окремого типу згiдно з абзацами восьмим i дев'ятим пункту 2 цього Положення заповнюється на одну або кiлька партiй товарiв за умови, що такi товари перемiщуються вiд однiєї митницi вiдправлення до однiєї митницi призначення єдиним транспортним засобом.

     Єдиним транспортним засобом вважається автотранспортний засiб (моторний транспортний засiб) разом iз причепом (причепами) або напiвпричепом (напiвпричепами).".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.