ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

вiд 15 серпня 2019 року N 108


Про внесення змiн до Iнструкцiї про порядок регулювання дiяльностi банкiв в Українi

     Вiдповiдно до статей 7, 15, 55, 56, 58 Закону України "Про Нацiональний банк України", статей 30, 35, 66, 67 Закону України "Про банки i банкiвську дiяльнiсть", з метою вдосконалення регулювання дiяльностi банкiв України Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Унести до пiдпункту 1 пункту 2.5 глави 2 роздiлу VI Iнструкцiї про порядок регулювання дiяльностi банкiв в Українi, затвердженої постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 28 серпня 2001 року N 368, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 26 вересня 2001 року за N 841/6032 (зi змiнами) (далi - Iнструкцiя N 368), такi змiни:

     1) в абзацi п'ятому слова "банкiв, що мають", "та Fitch" замiнити вiдповiдно словами "банку, що має кредитний", "або Fitch";

     2) пiдпункт пiсля абзацу п'ятого доповнити новим абзацом шостим такого змiсту:

     "банку-гаранта, який є його материнською компанiєю або учасником мiжнародної групи, до якої входить банк, за умови, що банк-гарант має iнвестицiйний кредитний рейтинг згiдно з мiжнародною шкалою, пiдтверджений Standard&Poor's, або аналогiчний рейтинг Moody's Investors Service або Fitch IBCA.".

     2. Нацiональний банк України не застосовує до банкiв заходiв впливу за порушення ними економiчних нормативiв достатностi (адекватностi) регулятивного капiталу (Н2), достатностi основного капiталу (Н3), максимального розмiру кредитного ризику на одного контрагента (Н7), великих кредитних ризикiв (Н8), установлених Iнструкцiєю N 368, допущенi в перiод з 02 липня 2019 року до дня набрання чинностi цiєю постановою, якщо такi порушення пов'язанi з неврахуванням пiд час розрахунку економiчних нормативiв забезпечення у виглядi гарантiї / безвiдкличного резервного акредитиву банку-гаранта, який є материнською компанiєю банку або учасником мiжнародної групи, до якої входить банк, за умови, що банк-гарант має iнвестицiйний кредитний рейтинг згiдно з мiжнародною шкалою, пiдтверджений Standard&Poor's, або аналогiчний рейтинг Moody's Investors Service або Fitch IBCA.

     3. Департаменту методологiї (Наталiя Iваненко) пiсля офiцiйного опублiкування довести до вiдома банкiв України iнформацiю про прийняття цiєї постанови.

     4. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на першого заступника Голови Нацiонального банку України Катерину Рожкову.

     5. Постанова набирає чинностi з дня, наступного за днем її офiцiйного опублiкування.

Голова Я. Смолiй
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.