ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

вiд 28 грудня 2019 року N 166


Про внесення змiн до Iнструкцiї про порядок регулювання дiяльностi банкiв в Українi

     Вiдповiдно до статей 7, 15, 55, 56, 58 Закону України "Про Нацiональний банк України", статей 35, 66, 67 Закону України "Про банки i банкiвську дiяльнiсть", з метою вдосконалення регулювання дiяльностi банкiв України Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Унести до пункту 1.5 глави 1 роздiлу IV Iнструкцiї про порядок регулювання дiяльностi банкiв в Українi, затвердженої постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 28 серпня 2001 року N 368, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 26 вересня 2001 року за N 841/6032 (зi змiнами), такi змiни:

     1) друге речення абзацу другого викласти в такiй редакцiї: "До розрахунку валютної позицiї включається сума еквiвалента дельти валютних деривативiв, вбудованих в облiгацiї внутрiшнiх державних позик з iндексованою вартiстю, якщо змiна вартостi вбудованого валютного деривативу через зростання/зниження офiцiйного курсу гривнi до i-ої iноземної валюти призводить до зростання/зниження вартостi фiнансового iнструмента з iндексованою вартiстю, що облiковується в активах банку.";

     2) пункт доповнити двома новими абзацами такого змiсту:

     "Еквiвалент дельти валютного деривативу, вбудованого в облiгацiї внутрiшнiх державних позик з iндексованою вартiстю, в одиницях нацiональної валюти розраховується як добуток дельти валютного деривативу, кiлькостi одиниць i-ої iноземної валюти згiдно з умовами валютного деривативу та офiцiйного курсу гривнi до i-ї iноземної валюти на дату балансу.

     Дельта валютного деривативу розраховується вiдповiдно до визначеного Нацiональним банком порядку оцiнки за справедливою вартiстю цiнних паперiв резидентiв, що перебувають у власностi Нацiонального банку або приймаються ним як забезпечення виконання зобов'язань.".

     2. Департаменту методологiї (Наталiя Iваненко) пiсля офiцiйного опублiкування довести до вiдома банкiв України iнформацiю про прийняття цiєї постанови.

     3. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на першого заступника Голови Нацiонального банку України Катерину Рожкову.

     4. Постанова набирає чинностi з 31 сiчня 2020 року.

Голова Я. Смолiй
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.