МIНIСТЕРСТВО ЮСТИЦIЇ УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

05.02.2020 N 420/5


Про затвердження Змiн до Порядку скасування рiшення про державну реєстрацiю нормативно-правових актiв, занесених до державного реєстру

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
06 лютого 2020 р. за N 141/34424


     Вiдповiдно до пункту 17 Положення про державну реєстрацiю нормативно-правових актiв мiнiстерств, iнших органiв виконавчої влади, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28 грудня 1992 року N 731, наказую:

     1. Затвердити Змiни до Порядку скасування рiшення про державну реєстрацiю нормативно-правових актiв, занесених до державного реєстру, затвердженого наказом Мiнiстерства юстицiї України вiд 31 липня 2000 року N 32/5, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 31 липня 2000 року за N 458/4679, що додаються.

     2. Департаменту реєстрацiї та систематизацiї правових актiв (Железняк Н.) забезпечити державну реєстрацiю цього наказу в установленому законодавством порядку.

     3. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра Банчука О.

Мiнiстр Д. Малюська

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства юстицiї України
05 лютого 2020 року N 420/5
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
06 лютого 2020 р. за N 141/34424

Змiни
до Порядку скасування рiшення про державну реєстрацiю нормативно-правових актiв, занесених до державного реєстру

     1. У пунктi 3 слова "незаконними або такими, що не вiдповiдають правовому акту вищої юридичної сили та нечинними" замiнити словами "протиправними (незаконними чи такими, що не вiдповiдають правовому акту вищої юридичної сили) та нечинними повнiстю або в окремiй його частинi".

     2. У пунктi 4:

     1) у пiдпунктi 4.2 слова "незаконним чи таким, що не вiдповiдає нормативно-правовому акту вищої юридичної сили повнiстю або в окремiй його частинi" замiнити словами "протиправним (незаконним чи таким, що не вiдповiдає правовому акту вищої юридичної сили) та нечинним повнiстю або в окремiй його частинi";

     2) у пiдпунктi 4.4 слова "Одержання висновку" замiнити словом "Висновок".

     3. Пункт 7 пiсля абзацу другого доповнити абзацом третiм такого змiсту: "У разi виникнення обставин, зазначених у пiдпунктi 4.3 пункту 4 цього Порядку, орган державної реєстрацiї письмово iнформує суб'єкта нормотворення про такi обставини та вживає вiдповiдних заходiв згiдно з вимогами частини третьої статтi 25 та частини дев'ятої статтi 28 Закону України "Про засади державної регуляторної полiтики у сферi господарської дiяльностi".

     У зв'язку з цим абзац третiй вважати абзацом четвертим.

     4. В абзацi другому пункту 9 слово "редактором" виключити.

     5. У пунктi 12 слова "з копiєю" замiнити словами "iз засвiдченою в порядку, установленому законодавством з питань документування управлiнської дiяльностi, копiєю"; слова "органу, що видав цей нормативно-правовий акт" замiнити словами "вiдповiдному суб'єкту нормотворення".

     6. В абзацi першому пункту 13 слова "Мiнiстерство, iнший центральний орган виконавчої влади, а також iнший, орган, акти якого вiдповiдно до законодавства пiдлягають державнiй реєстрацiї, що видав нормативно-правовий акт, або їх правонаступники" замiнити словами "Суб'єкт нормотворення або його правонаступник".

     7. В абзацi другому пункту 14 слова "органу, що його видав, та особi" замiнити словами "суб'єкт нормотворення та особа".

     8. В абзацi другому пункту 15 слово "редактором" виключити.

     9. У пунктi 16 слова "нормативно-правових актiв нечинними судом" замiнити словами "судом нормативно-правових актiв протиправними (незаконними чи такими, що не вiдповiдають правовому акту вищої юридичної сили) та нечинними повнiстю або в окремiй його частинi".

     10. У пунктi 18 слово "неправомiрним" замiнити словом "протиправним"; слово та цифри "статтi 257" замiнити словом та цифрами "статтi 372".

     11. В абзацi першому пункту 19 слова "органом, що його видав" замiнити словами "суб'єктом нормотворення".

     12. У текстi Порядку слова "орган, що видав нормативно-правовий акт" в усiх вiдмiнках замiнити словами "суб'єкт нормотворення" у вiдповiдних вiдмiнках.

     13. У додатках 1, 4 до Порядку слова

"Редактор _________
(пiдпис)
Власне iм'я ПРIЗВИЩЕ" виключити.
 
Директор Департаменту реєстрацiї та систематизацiї правових актiв
Н. Железняк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.