ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

вiд 19 лютого 2020 року N 21


Про внесення змiни до Iнструкцiї про порядок регулювання дiяльностi банкiв в Українi

     Вiдповiдно до статей 7, 15, 55, 56 та 58 Закону України "Про Нацiональний банк України", статей 66 та 67 Закону України "Про банки i банкiвську дiяльнiсть", з метою пiдтримання банками рiвня лiквiдностi, необхiдного для забезпечення стабiльної дiяльностi та своєчасного виконання зобов'язань перед вкладниками та iншими кредиторами, Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Пункт 4 глави 3 роздiлу V Iнструкцiї про порядок регулювання дiяльностi банкiв в Українi, затвердженої постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 28 серпня 2001 року N 368, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 26 вересня 2001 року за N 841/6032 (зi змiнами), доповнити новим абзацом такого змiсту:

     "До банку, середньоарифметичне значення спiввiдношення зобов'язань в iноземнiй валютi до всiх зобов'язань банку, розраховане за останнi 30 календарних днiв, якого становить менше 5 %, нормативне значення, встановлене для коефiцiєнта покриття лiквiднiстю (LCR) в iноземнiй валютi (LCRIB), не застосовується.".

     2. Департаменту методологiї регулювання дiяльностi банкiв (Наталiя Iваненко) пiсля офiцiйного опублiкування довести до вiдома банкiв України iнформацiю про прийняття цiєї постанови.

     3. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на першого заступника Голови Нацiонального банку України Катерину Рожкову.

     4. Постанова набирає чинностi з 20 березня 2020 року.

Голова Я. Смолiй
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.