ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

вiд 11 лютого 2021 року N 17


Про внесення змiни до постанови Правлiння Нацiонального банку України вiд 14 травня 2019 року N 67

     Вiдповiдно до статей 6, 7, 15, 25, 44, 56 Закону України "Про Нацiональний банк України", статтi 13 Закону України "Про валюту i валютнi операцiї", розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13 лютого 2019 року N 76-р "Про затвердження перелiку товарiв та (або) галузей економiки, для яких Нацiональний банк має право встановлювати винятки та (або) особливостi запровадження заходу захисту, передбаченого абзацом першим частини першої статтi 13 Закону України "Про валюту i валютнi операцiї" (зi змiнами), з метою доповнення перелiку операцiй з експорту та iмпорту товарiв, на якi не поширюються встановленi Нацiональним банком України граничнi строки розрахункiв за операцiями з експорту та iмпорту товарiв, Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Пункт 1 постанови Правлiння Нацiонального банку України вiд 14 травня 2019 року N 67 "Про встановлення виняткiв та (або) особливостей запровадження граничних строкiв розрахункiв за операцiями з експорту та iмпорту товарiв i внесення змiн до деяких нормативно-правових актiв" (зi змiнами) (далi - Постанова N 67) доповнити новим пiдпунктом такого змiсту:

     "8) туристичнi продукти (послуги), що iмпортуються вiдповiдно до зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) у туристичнiй галузi, - операцiї з постачання, реалiзацiї (продажу) туристичними операторами туристичних продуктiв (послуг) нерезидентiв.".

     2. Установити, що з дня набрання чинностi цiєю постановою встановленi Нацiональним банком України граничнi строки розрахункiв за операцiями з iмпорту товарiв не поширюються на операцiї, визначенi в пiдпунктi 8 пункту 1 Постанови N 67, незалежно вiд дня здiйснення таких операцiй.

     3. Банки завершують здiйснення валютного нагляду за дотриманням резидентами граничних строкiв розрахункiв за операцiями, визначеними в пiдпунктi 8 пункту 1 Постанови N 67, у день набрання чинностi цiєю постановою.

     4. Департаменту вiдкритих ринкiв (Олексiй Лупiн) пiсля офiцiйного опублiкування довести до вiдома банкiв України iнформацiю про прийняття цiєї постанови.

     5. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на заступника Голови Нацiонального банку України Юрiя Гелетiя.

     6. Постанова набирає чинностi з 22 лютого 2021 року.

Голова Кирило ШЕВЧЕНКО
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.