КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Київ

вiд 13 лютого 2019 р. N 76-р


Про затвердження перелiку товарiв та (або) галузей економiки, для яких Нацiональний банк має право встановлювати винятки та (або) особливостi запровадження заходу захисту, передбаченого абзацом першим частини першої статтi 13 Закону України "Про валюту i валютнi операцiї"

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
розпорядженнями Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 20 травня 2020 року N 555-р,
вiд 23 грудня 2020 року N 1632-р,
вiд 3 лютого 2021 року N 80-р

     Затвердити перелiк товарiв та (або) галузей економiки, для яких Нацiональний банк має право встановлювати винятки та (або) особливостi запровадження заходу захисту, передбаченого абзацом першим частини першої статтi 13 Закону України "Про валюту i валютнi операцiї", згiдно з додатком.

Прем'єр-мiнiстр України В. ГРОЙСМАН

Iнд. 67

 

Додаток
до розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 13 лютого 2019 р. N 76-р

ПЕРЕЛIК
товарiв та (або) галузей економiки, для яких Нацiональний банк має право встановлювати винятки та (або) особливостi запровадження заходу захисту, передбаченого абзацом першим частини першої статтi 13 Закону України "Про валюту i валютнi операцiї"

     1. Товари, якi використовуються для виконання робiт з виготовлення (розробки) агрегатiв, систем космiчних ракетних комплексiв (космiчних ракет-носiїв), космiчних апаратiв, наземного сегмента космiчних систем та їх агрегатiв, систем i комплектувальних виробiв, а також з розробки, виробництва, переобладнання, ремонту, модифiкацiї, технiчного обслуговування авiацiйної технiки та авiацiйних двигунiв для суб'єктiв космiчної дiяльностi, визначених вiдповiдно до статтi 1 Закону України "Про космiчну дiяльнiсть", а також суб'єктiв лiтакобудування, що пiдпадають пiд дiю статтi 2 Закону України "Про розвиток лiтакобудiвної промисловостi".

     2. Товари, якi експортуються та (або) iмпортуються для потреб угоди про розподiл продукцiї та передбаченi такою угодою.

     3. Товари, iмпорт яких здiйснюється в рамках виконання державних контрактiв з оборонного замовлення на постачання (закупiвлю) продукцiї, виконання робiт та надання послуг, укладених вiдповiдно до Закону України "Про державне оборонне замовлення" та договорiв (контрактiв), укладених iз службою замовника, вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27 квiтня 2011 р. N 464 "Питання державного оборонного замовлення" (Офiцiйний вiсник України, 2011 р., N 34, ст. 1402).

     4. Товари i послуги, що пiдлягають закупiвлi вiдповiдно до угод щодо закупiвлi, що укладаються МОЗ iз спецiалiзованими органiзацiями, якi здiйснюють закупiвлi, або угод щодо закупiвлi лiкарських засобiв, медичних виробiв, допомiжних засобiв та iнших товарiв медичного призначення i послуг, що укладаються централiзованою закупiвельною органiзацiєю - державним пiдприємством, засновником якого є МОЗ.

     5. Послуги, роботи (крiм транспортних i страхових), права iнтелектуальної власностi та (або) iншi немайновi права, що експортуються.

     6. Медичнi послуги, що iмпортуються для забезпечення лiкування (у тому числi обстеження та дiагностики) за кордоном громадян України iз захворюваннями згiдно iз затвердженим МОЗ перелiком рiдкiсних (орфанних) захворювань, якi призводять до скорочення тривалостi життя хворих або їх iнвалiдiзацiї та для яких iснують визнанi методи лiкування.

     7. Товари i послуги, що пiдлягають закупiвлi вiдповiдно до угод, що укладаються громадською органiзацiєю "Нацiональний олiмпiйський комiтет України", необхiднi для забезпечення участi нацiональних збiрних команд України та офiцiйних делегацiй України в Олiмпiйських iграх, Юнацьких олiмпiйських iграх, Європейських iграх та iнших мiжнародних спортивних заходах, що проводяться пiд егiдою Мiжнародного олiмпiйського комiтету, Європейських олiмпiйських комiтетiв, Асоцiацiї нацiональних олiмпiйських комiтетiв.

(додаток доповнено пунктом 7 згiдно з розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20.05.2020р. N 555-р)

     8. Туристичнi продукти (послуги), що iмпортуються вiдповiдно до зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) у туристичнiй галузi, - операцiї з постачання, реалiзацiї (продажу) туристичними операторами туристичних продуктiв (послуг) нерезидентiв.

(додаток доповнено пунктом 8 згiдно з розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 23.12.2020р. N 1632-р, пункт 8 у редакцiї розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 03.02.2021р. N 80-р)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.