Документ скасований: Наказ КРМ № 172 від 20.02.2003

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

Д О Р У Ч Е Н Н Я

вiд 18.06.2002 N 112

Щодо цiн на деякi види сирiв

     З метою запобiгання випадкiв ухилення суб'єктами ЗЕД сплати у повному обсязi платежiв з причини заниження митної вартостi, враховуючи положення постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 05.10.98 р. N 1598 , вiд 12.10.00 р. N 1537 та наказу Державної митної служби України вiд 02.12.99 р. N 782 ПРОПОНУЮ:

     1. Оперативним пiдроздiлам Київської регiональної митницi при митному оформленнi кави та чаю звертати увагу на заявлену митну вартiсть та орiєнтуватись на цiни на iдентичнi та подiбнi товари, що дiють у провiдних країнах - експортерах, якi вказанi в додатку.

     2. При оформленнi товарiв звертати увагу на вартiсть товару в залежностi вiд країни-виробника, країни вiдправлення, обсягiв партiї, фiрми-виробника, якостi, фасування та з урахуванням кон'юнктури ринку. Зазначаємо, що визначення митної вартостi у кожному конкретному випадку здiйснюється, в першу чергу, на пiдставi поданих до митного оформлення документiв.

     3. У разi виникнення спiрних питань або оформлення товару за цiнами нижчими нiж в додатку, а також якщо цiни мають велику розбiжнiсть, в обов'язковому порядку надсилати запит у вiддiл тарифiв та митної вартостi.

     4. Якщо при здiйсненнi митного оформлення за базу оподаткування береться iнформацiя, зазначена у даному дорученнi, то у ВМД гр. 44 в п. 9 пiд кодом "9000" згiдно з класифiкатором документiв, затвердженим наказом Держмитслужби вiд 09.07.97 р. N 307  в обов'язковому порядку зазначається: "Доручення КРМ N ___.

     5. Контроль за виконанням доручення покласти на начальникiв оперативних пiдроздiлiв.

Заступник начальника митницi Дворак Ю.М.

 

Додаток:

Найменування товару

Країна походження  Митна вартiсть, дол.кг

 Нiмеччина

 Tilist   45% 3.8-4.2
 Gouda   45%-48% 3-3.2
 Edam   30%-40% 3-3.2
Ементальський     4.2
Фета   40% уп. 500 г 4.8
 Butter cheese   45% 3.1-3.3

Голландiя

 Edam   40% 3.2-3.6
 Gouda   48% 3-3.3

Данiя

 Dando   45% 3.9-4.4
 Havarti   45% 4-4.7
Моцарелла     4.7
Пармезан     6.9
Данаблу     4.6
Камамбер     7.5
Фета     5.2
Чеддар     5
Ементальський     4.2
 Esrom   45% 4-4.5

Швейцарiя

 Emmental   45% 6.2-6.8
 Appenzell   45% 6.8-7.2

Францiя

 Emmental     4.2-4.5
 Camembert     4.75

Iталiя

 Parmigiano     6.5
 Grana Padano     5.8-6.3
 Provolon Cremona     4.5-4.9
 Gorgonzola     3.8-4.2
 Taleggio     4-4.4

    Польща

 Gouda     2.8
 Edam     2.8
 Emmental     2.8
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.