ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЧОРНОМОРСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
м. Одеса

31 сiчня 2003 року N 89


Про затвердження Тимчасового порядку здiйснення митного контролю i оформлення транзитних та експортних вантажiв у змiшаному (комбiнованому) сполученнi

     З метою впорядкування послiдовностi дiй посадових осiб вантажних пiдроздiлiв та вiддiлу контролю за доставкою вантажiв (далi ВКДВ) Чорноморської регiональної митницi при митному контролi та оформленнi транзитних та експортних вантажiв, перевезення яких здiйснюється в змiшаному (комбiнованому) сполученнi, з перевантаженням у внутрiшньому вантажному пiдроздiлi регiональної митницi з залiзничного транспорту в морськi контейнери з подальшим вiдвантаженням на автомобiльний транспорт для перевезення до пунктiв пропуску, що функцiонують в зонi дiяльностi регiональної митницi -

     НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити Тимчасовий порядок здiйснення митного контролю i оформлення транзитних та експортних вантажiв в змiшаному (комбiнованому) сполученнi (додається).

     2. Встановити, що положення Тимчасового порядку... є обов'язковим для виконання всiма посадовими особами, якi беруть участь у здiйсненнi митного контролю та оформлення зовнiшньоекономiчних вантажiв.

     3. Персональну вiдповiдальнiсть за виконання вимог Тимчасового порядку покласти на начальникiв м/п "Григорiвка", м/п "Iллiчiвськ", ТВВ, ТВВ N1, начальника ВКДВ.

     4. Вiддiлу контролю за доставкою вантажiв (Жиленков О.В.) та вiддiлу органiзацiї митного контролю (Лупу Г.В.) до 25.02.2002 надати пропозицiї про застосування цього Тимчасового порядку iз зазначенням проблем, що виникли пiд час його застосування та зауважень до його використання.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступникiв начальника Чорноморської регiональної митницi вiдповiдно до розподiлу повноважень.

Начальник регiональної митницi О.Й. Токарчук

 

Затверджено
наказом Чорноморської регiональної митницi
вiд 31.01.2003 р. N 89

Тимчасовий порядок
здiйснення митного контролю i оформлення транзитних та експортних вантажiв в змiшаному (комбiнованому) сполученнi

     Цей тимчасовий порядок митного контролю i оформлення транзитних та експортних вантажiв в змiшаному (комбiнованому) сполученнi застосовується при використаннi власниками вантажiв або уповноваженими особами - експедиторами рiзних видiв транспорту, з перевантаженням в зонi дiяльностi Чорноморської регiональної митницi на маршрутi слiдування. "Порядок..." розроблено вiдповiдно до Митного кодексу України, Закону України "Про транзит вантажiв" вiд 20.10.99 N 1172-ХIV, Постанови КМУ вiд 24.10.02 N 1569, Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 08.12.98 N 771 (зi змiнами та доповненнями), iнших нормативно - правових актiв Держмитслужби з питань контролю за доставкою вантажiв, з метою визначення послiдовностi дiй посадових осiб Чорноморської регiональної митницi, якi здiйснюють митний контроль за перемiщенням вантажiв, оформлених з використанням експортних або транзитних ВМД iншими митницями, з метою випуску за межi митної територiї України через пунти пропуску Чорноморської регiональної митницi.

     1. Посадовi особи Чорноморської регiональної митницi здiйснюють заходи митного контролю за вантажами, оформленими у митному режимi "ЕК" та "ТР" iншими митницями України та спрямованими в зону дiяльностi ЧРМ в змiшаному (комбiнованому) сполученнi, з прямим перевантаженням у внутрiшньому вантажному пiдроздiлi ЧРМ з залiзничного транспорту в морськi контейнери з подальшим вiдвантаженням автомобiльним транспортом для перевезення до пунктiв пропуску, що функцiонують в зонi дiяльностi регiональної митницi.

     2. Здiйснення заходiв митного контролю щодо транзитних та експортних вантажiв у внутрiшнiх пiдроздiлах регiональної митницi при перевантаженнi з залiзничного транспорту на автомобiльний транспорт та направленням їх до пунктiв пропуску регiональної митницi, здiйснюється при надходженнi вантажу у внутрiшнiй пiдроздiл регiональної митницi на пiдставi ВМД типу "ЕК" та "ТР", оформлених у прикордонних або у внутрiшнiх митницях України. Вказана процедура здiйснюється за умови надання уповноваженою особою або перевiзником обґрунтованої заяви до пiдроздiлу в якого буде здiйснюватись процедура перевантаження та змiни транспортного засобу. Керiвник пiдроздiлу вiдповiдно до наказу ЧРМ вiд 13.01.2003р. N 30 приймає рiшення щодо здiйснення перевантажання зi змiною транспортного засобу.

     Заява повинна мiстити наступну iнформацiю: причину неможливостi перевантаження безпосередньо в пунктi пропуску, кiлькiсть вантажу, митний режим, N ВМД.

     3. У випадках зверенння уповноваженої особи з заявою яка мiстить обсяги вантажiв що будуть надходити протягом одного мiсяця, - рiшення про перевантаження та змiну транспортного засобу приймається керiвництвом вантажного пiдроздiлу за рiшенням керiвництва регiональної митницi.

     4. Посадова особа вантажного пiдроздiлу в пунктi прибуття експортного або транзитного вантажу в межах своїх повноважень, визначених посадовими iнструкцiями вносить iнформацiю про надходження вантажу шляхом внесення вiдповiдних вiдмiток в ЄАIС Держмитслужби для подальшого направлення цих вантажiв у пункт пропуску регiональної митницi автомобiльним транспортом. Вiдповiдальна посадова особа вантажного пiдроздiлу, визначена начальником внутрiшнього пiдроздiлу регiональної митницi для здiйснення заходiв митного контролю перевiряє на ВМД та товаросупровiдних документах наявнiсть вiдповiдних вiдмiток, проставлених пiд час митного контролю та оформлення транзитної або експортної ВМД та реєструє операцiю в Журналi облiку перевантажень таких вантажiв.

     5. Журнал облiку транзитних та експортних вантажiв повинен мiстити графи: N за порядком, дату прибуття, N ВМД, найменування вантажу, N залiзничного вагону, N залiзничної накладної, прiзвище iнспектора, який здiйснює митий контроль та оформлення, N морського контейнеру, N автомобiльного транспортного засобу, N повiдомлення ВКДВ (про змiну виду транспортного засобу), ОНП iнспектора, що завершив контроль та направлення вантажу в пункт пропуску, N внутрiшньої провiзної вiдомостi до пункту пропуску.

     6. По завершенню митного контролю i оформлення щодо направлення вантажу в пункт пропуску регiональної митницi, посадова особа внутрiшнього вантажного пiдроздiлу регiональної митницi надає до ВКДВ, зареєстроване у цьому пiдроздiлi повiдомлення з зазначенням номеру експортної або транзитної ВМД, номерiв вагонiв з яких здiйснюється перевантаження, номерiв залiзничних накладних, номерiв автомобiлiв, на якi завантаженi морськi контейнери, номерiв товаротранспортних накладних, назви фiрми-перевiзника, адреси перевiзника, прiзвище, iм'я по батьковi, N та серiя паспорту перевiзника, вхiдний номер заяви власника вантажiв або уповноваженої особи-експедитора.

     7. На пiдставi повiдомлення, посадова особа ВКДВ в межах повноважень, визначених посадовими iнструкцiями, вносить iнформацiю про змiну стану ВМД в ЄАIС Держмитслужби в зв'язку зi змiною транспортного засобу, з виконанням дiй, встановлених п.4 керiвництва користувача ПIК "Контроль за перемiщенням вантажiв при транзитi", ПIК "Контроль за перемiщенням вантажiв при експортi" з дотриманням термiнiв занесення такої iнформацiї, встановлених Держмитслужбою.

     8. Перевантаження уповноваженою посадовою особою, яка здiйснює контрольнi функцiї на залiзничнiй станцiї, виконується при наявностi зареєстрованої заяви, завiзованої керiвництвом митницi, митного поста, вантажного пiдроздiлу що додається до справи.

     9. При завершенi процедури перевантаження уповноважена посадова особа на зворотнiй сторонi наданої ВМД вчиняє запис з зазначенням номерiв вагонiв, та номерiв морських контейнерiв, до яких було здiйснено перевантаження та завiряє цей запис особистою номерною печаткою.

     10. Посадова особа внутрiшнього вантажного пiдроздiлу регiональної митницi, шляхом перегляду стану ВМД в ЄАIС Держмитслужби, на пiдставi iнформацiї про пiдтвердження змiни транспортного засобу, внесеною ВКДВ, направляє електронне повiдомлення в пункт пропуску регiональної митницi про проведену змiну транспортного засобу, пов'язану з перевантаженням вантажу.

     11. На виконання наказу ЧРМ вiд 13.09.2001р. N 425 "Про затвердження технологiчної схеми взаємодiї пiдроздiлiв ЧРМ при надходженнi вантажiв у зону дiяльностi ЧРМ, з наступним перемiщенням їх мiж пiдроздiлами регiональної митницi" (далi Наказ ЧРМ вiд 13.09.01р. N 425) для контролю доставки вантажiв до пунктiв пропуску складається внутрiшня провiзна вiдомiсть, в якiй встановлюється термiн доставки, що не повинний перевищувати однiєї доби з моменту оформлення провiзної вiдомостi.

     12. При надходженнi вантажу в пункт пропуску, розташований в зонi дiяльностi регiональної митницi, де здiйснюватиметься пропуск вантажiв за межi митної територiї України, якi були перевантаженi у морськi контейнери з формуванням суднової партiї, уповноваженою посадовою особою пункту пропуску виконуються дiї, передбаченi наказом ЧРМ вiд 13.09.01р. N 425.

     13. В пунктi пропуску при здiйсненнi митного контролю i оформлення транзитних та експортних вантажiв в змiшаному (комбiнованому) сполученнi, при використаннi рiзних видiв транспорту, з перевантаженням в зонi дiяльностi Чорноморської регiональної митницi, облiк вантажiв здiйснюється згiдно наказу ЧРМ вiд 13.09.01р N 425 з внесенням вiдповiдних записiв до Журналу облiку транзитних та експортних вантажiв у пунктi пропуску.

     14. Такий Журнал мiстить наступнi графи: N за порядком, дату прибуття, N ВМД, найменування вантажу, N автомобiльного транспортного засобу, N контейнеру, прiзвище iнспектора, який здiйснює митий контроль та оформлення, номери навантажувальних доручень, назва судна, ОНП iнспектора, що завершив контроль, примiтки.

     15. По завершенню митного контролю уповноважена посадова особа пункту пропуску здiйснює необхiднi вiдмiтки у ВМД, та в межах своїх повноважень, визначених посадовими iнструкцiями вносить iнформацiю про пропуск вантажу шляхом внесення вiдповiдних вiдмiток в ЄАIС Держмитслужби.

     16. Контроль доставки вантажiв в митницю призначення здiйснюється митницею вiдправлення вiдповiдно до Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 08.12.98 N 771 (зi змiнами та доповненнями).

Заступник начальника вiддiлу КДВ О.В.Жиленков
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.