ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
СХIДНА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

Н А К А З
м. Харкiв

17 червня 2004р. N 487


Про затвердження Технологiї проведення в Схiднiй регiональнiй митницi iдентифiкацiйного огляду товарiв та транспортних засобiв декларантом

     З метою належного виконання вимог Порядку, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 01.04.02 N 174 "Про затвердження Порядку проведення iдентифiкацiйного огляду товарiв та iнших предметiв декларантом", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 09.04.02 за N 353/6641 та в зв'язку зi змiнами у митному законодавствi України наказую:

     1. Затвердити "Технологiю проведення в Схiднiй регiональнiй митницi iдентифiкацiйного огляду товарiв та транспортних засобiв декларантом" (далi - Технологiя), що додається.

     2. Головному iнспектору по зв'язкам iз ЗМI Дорошу В.I. у мiсячний термiн з дня набуття чинностi наказу забезпечити опублiкування положень Технологiї, затвердженої даним наказом.

     3. Начальникам вантажних вiддiлiв N 1 - 4, вантажно - пасажирських вiддiлiв N 1 та N 2, поштового вiддiлу забезпечити проведення постiйної роз'яснювальної роботи серед декларантiв при поданнi ними попередньої митної декларацiї або попереднього повiдомлення до ввезення товарiв на митну територiю України щодо можливостi та доцiльностi застосування iдентифiкацiйного огляду.

     4. Начальнику вiддiлу ОМК забезпечити здiйснення перiодичних перевiрок дотримання вимог Технологiї.

     5. Вважати таким, що втратив чиннiсть, наказ Схiдної регiональної митницi вiд 08.05.02 N 315 "Про затвердження Технологiчної схеми проведення в Схiднiй РМ iдентифiкацiйного огляду товарiв та iнших предметiв декларантом".

     6. Начальнику загального вiддiлу Єльнiковiй О.П. забезпечити направлення данного наказу до пiдроздiлiв митницi згiдно з розсилкою.

     7. Вiдповiдальнiсть за виконання даного наказу покласти на начальникiв зазначених в ньому пiдроздiлiв митницi.

     8. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступникiв начальника митницi вiдповiдно до розподiлу обов'язкiв.

Т.в.о. начальника Схiдної регiональної митницi I. Р. Карiмов

     Проект наказу вноситься вiддiлом органiзацiї митного контролю

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказ Схiдної регiональної митницi
17.06.04 N 487

Технологiя
проведення в Схiднiй РМ iдентифiкацiйного огляду товарiв та транспортних засобiв декларантом

     1. В данiй Технологiї термiни та поняття вживаються у тому ж значеннi, що i в Митному кодексi України.

     2. Iдентифiкацiйний огляд проводиться вiдповiдно до Порядку, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 01.04.02 N 174 "Про затвердження Порядку проведення iдентифiкацiйного огляду товарiв та iнших предметiв декларантом", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 09.04.02 за N 353/6641 з урахуванням особливостей, передбачених даною Технологiєю.

     3. Заява про надання дозволу на проведення iдентифiкацiйного огляду (далi - Заява) приймається вiд декларанта безпосередньо у пiдроздiлi митного оформлення (далi ПМО) за мiсцем облiку суб'єкта ЗЕД вiдповiдно до розподiлу зон дiяльностi пiдроздiлiв митницi.

     У випадку надходження в митницю товарiв та транспортних засобiв на пiдставi листiв - узгоджень мiж митницями Заява приймається ПМО, визначеним керiвництвом митницi для проведення митного контролю та митного оформлення зазначених товарiв та транспортних засобiв.

     4. З метою скорочення часу, який витрачається при проведеннi митного оформлення товарiв та транспортних засобiв при ввезеннi їх на митну територiю України, допускається прийом Заяви вiд декларанта вiдразу пiсля виконання всiх дiй, передбачених Положенням про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженим наказом Держмитслужби України вiд 08.12.98 N 771 i зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 22.01.99 за N 42/3335, та наказом Держмитслужби України вiд 15.11.99 N 721 "Про визначення Перелiку мiсць прибуття автотранспорту", зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 06.12.99 за N 839/4132.

     5. Заява пiдлягає реєстрацiї в ПМО в Журналi облiку вхiдної кореспонденцiї згiдно з номенклатурою справ.

     Разом iз Заявою приймаються копiї товаросупровiдних документiв, вiдомостi про якi внесенi декларантом до Заяви.

     Дозволом на проведення iдентифiкацiйного огляду є резолюцiя на заявi, засвiдчена пiдписом начальника ПМО (або iншою уповноваженою особою).

     6. Iдентифiкацiйний огляд товарiв та iнших предметiв проводиться в присутностi представника перевiзника (експедитора) та посадової особи ПМО виключно з метою визначення (уточнення) декларантом вiдомостей про товари та iншi предмети, необхiдних для оголошення ним у вантажнiй митнiй декларацiї.

     Пiд час проведення iдентифiкацiйного огляду iз вантажних мiсць (вантажних вiдсiкiв) декларантом (за дозволом посадової особи ПМО) можуть вилучатись документи (пакувальнi листи, описи), якi були доданi вiдправником до товарiв та iнших предметiв та мiстять в собi додатковi вiдомостi про їх комплектацiю, технiчнi характеристики, тощо.

     Не допускається виправлення маркування товарiв, а також iншi дiї, якi можуть призвести до змiн їх характерних ознак (кiлькiсних, якiсних, тощо).

     7. Пiсля завершення iдентифiкацiйного огляду (за вiдсутнiстю ознак порушень митних правил) та, у вiдповiдних випадках, завантаження у транспортний засiб товарiв, якi були вивантаженi при проведеннi огляду, декларант накладає на транспортний засiб власне забезпечення (виключно у видi пломби, ознаки якої зазначенi декларантом в Заявi).

     8. Посадова особа митного органу, яка приймає рiшення щодо можливостi проведення iдентифiкацiйного огляду, контролює щоб вказанi ознаки пломби, якi зазначаються декларантом в заявi про надання дозволу на проведення iдентифiкацiйного огляду, спiвпадали з тими, якi вносяться ним до документiв, що є пiдставою для облiку декларанта, як суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi, в ПМО.

     9. За результатами проведення iдентифiкацiйного огляду за формою, встановленою Порядком, складається Акт про проведення iдентифiкацiйного огляду товарiв та iнших предметiв (далi - Акт). Акт складається у двох примiрниках. На вимогу перевiзника (експедитора) може складатися ще один примiрник Акта.

     Перший примiрник Акту залишається у декларанта, другий примiрник передається посадовiй особi ПМО, а третiй (у випадку складання) - передається перевiзнику (експедитору).

     До завершення митного оформлення товарiв та iнших предметiв, щодо яких декларантом був проведений iдентифiкацiйний огляд, другий примiрник Акту зберiгається у справах ПМО разом з Заявою, а також ( у випадку надходження в митницю товарiв та iнших предметiв автомобiльним транспортом) реєстром документiв, форма якого затверджена наказом по митницi вiд 13.10.03. N 853 "Про затвердження Положення про взаємодiю спiвробiтникiв вiддiлу КДВ Схiдної РМ з пiдроздiлами митницi пiд час здiйснення контролю за доставкою вантажiв суб єктiв ЗЕД, що перевозяться мiж митницями на територiї України".

     10. Факт вилучення документiв обов язково вiдображається в Актi. В такому випадку копiї вилучених документiв додаються посадовою особою ПМО до другого примiрника Акту.

     11. У випадках, передбачених законодавством, при проведеннi iдентифiкацiйного огляду нараховуються та сплачуються митнi збори за ставками, встановленими постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.01.97р. N 65 "Про ставки митних зборiв", в порядку, встановленому нормативними документами Держмитслужби та наказами начальника митницi.

     У випадку, якщо митнi збори були сплаченi за унiфiкованою митною квитанцiєю МД-1, її номер та дата зазначаються посадовою особою ПМО на примiрнику Акту, що залишається у справах ПМО.

     12. Перший примiрник Акту додається до вантажної митної декларацiї разом з iншими необхiдними для здiйснення митного оформлення документами.

     13. Спiвробiтник ПМО, який здiйснює попереднi операцiї по перевiрцi документiв вiдповiдно до Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 14.10.02 N 561, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 07.11.02 за N 877/7165, додає до наданого декларантом пакету документiв Заяву та другий примiрник Акту, який зберiгається у справах ПМО.

     14. Заява та Акт, а також документи, якi доданi до них вiдповiдно до даної Технологiї, пiдлягають зберiганню у справах ПМО разом з iншими документами, якi пiдтверджують завершення митного оформлення товарiв та транспортних засобiв, щодо яких декларантом було проведено iдентифiкацiйний огляд.

Начальник вiддiлу ОМК М.А. Мартинов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.