МIНIСТЕРСТВО ОСВIТИ I НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

22.04.2005 N 247


Про затвердження Iнструкцiї про порядок ознайомлення будь-якої особи з матерiалами заявки на об'єкт права iнтелектуальної власностi

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
11 травня 2005 р. за N 494/10774


     Вiдповiдно до Законiв України "Про охорону прав на винаходи i кориснi моделi", "Про охорону прав на промисловi зразки", "Про охорону прав на топографiї iнтегральних мiкросхем", "Про охорону прав на знаки для товарiв i послуг" та "Про охорону прав на зазначення походження товарiв" наказую:

     1. Затвердити Iнструкцiю про порядок ознайомлення будь-якої особи з матерiалами заявки на об'єкт права iнтелектуальної власностi (далi - Iнструкцiя), що додається.

     2. Державному департаменту iнтелектуальної власностi подати цю Iнструкцiю до Мiнiстерства юстицiї України на державну реєстрацiю.

     3. Державному департаменту iнтелектуальної власностi опублiкувати цю Iнструкцiю в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть".

     4. Визнати такими, що втратили чиннiсть:

     наказ Державного патентного вiдомства України вiд 21 липня 1995 року N 112 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок ознайомлення з матерiалами заявки на промисловий зразок та вiдомостями, що занесенi до Державного реєстру патентiв України на промисловi зразки", зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 1 серпня 1995 року за N 271/807;

     наказ Державного патентного вiдомства України вiд 9 листопада 1995 року N 163 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок ознайомлення з матерiалами заявки на знак для товарiв i послуг та вiдомостями, що занесенi до Державного реєстру свiдоцтв України на знаки для товарiв i послуг", зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 22 листопада 1995 року за N 417/953;

     наказ Державного патентного вiдомства України вiд 25 лютого 1999 року N 25 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок ознайомлення з матерiалами заявки на реєстрацiю топографiї iнтегральної мiкросхеми та отримання витягу з Державного реєстру України топографiй iнтегральних мiкросхем", зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 16 березня 1999 року за N 167/3460;

     наказ Мiнiстерства освiти i науки України вiд 4 квiтня 2002 року N 238 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок ознайомлення будь-якої особи з матерiалами заявки на винахiд (корисну модель)", зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 17 квiтня 2002 року за N 372/6660.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на голову Державного департаменту iнтелектуальної власностi Паладiя М.В.

Мiнiстр С.М.Нiколаєнко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства освiти i науки України
22.04.2005 N 247
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
11 травня 2005 р. за N 494/10774

IНСТРУКЦIЯ
про порядок ознайомлення будь-якої особи з матерiалами заявки на об'єкт права iнтелектуальної власностi

1. Загальнi положення

     1.1. Ця Iнструкцiя, розроблена вiдповiдно до Законiв України "Про охорону прав на винаходи i кориснi моделi", "Про охорону прав на промисловi зразки", "Про охорону прав на топографiї iнтегральних мiкросхем", "Про охорону прав на знаки для товарiв i послуг", "Про охорону прав на зазначення походження товарiв", установлює порядок ознайомлення з матерiалами заявки на об'єкт iнтелектуальної власностi (далi - заявка).

     1.2. Будь-яка особа має право в установленому цiєю Iнструкцiєю порядку ознайомитися з матерiалами заявки:

     на винахiд (корисну модель) - пiсля публiкацiї вiдомостей про неї та/або вiдомостей про видачу патенту (декларацiйного патенту) на винахiд або декларацiйного патенту на корисну модель в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" (далi - бюлетень);

     на промисловий зразок - пiсля публiкацiї вiдомостей про видачу патенту на промисловий зразок в бюлетенi;

     на топографiю iнтегральної мiкросхеми - пiсля публiкацiї вiдомостей про реєстрацiю топографiї iнтегральної мiкросхеми в бюлетенi;

     на знак для товарiв i послуг - пiсля встановлення дати подання;

     на реєстрацiю квалiфiкованого зазначення походження товару та/або права на використання зареєстрованого квалiфiкованого зазначення походження товару - пiсля публiкацiї офiцiйних вiдомостей про цю заявку.

     1.3. Матерiали заявки складають документи, що входили до її складу пiд час подання, та iншi документи заявки, учиненi пiд час експертизи цiєї заявки, крiм внутрiшнiх документiв Укрпатенту стосовно заявки (службовi записки тощо).

2. Ознайомлення з матерiалами заявки

     2.1. Ознайомлення будь-якої особи з матерiалами заявки здiйснюється на пiдставi її клопотання та за умови сплати збору за ознайомлення з матерiалами заявки.

     Клопотання, викладене у довiльнiй формi, подається до Державного пiдприємства "Український iнститут промислової власностi" (далi - Укрпатент), що є уповноваженим закладом для розгляду i проведення експертизи заявок, за адресою: вул. Глазунова, 1, м. Київ-42, 01601.

     Збiр за ознайомлення з матерiалами заявки сплачується вiдповiдно до Порядку сплати зборiв за дiї, пов'язанi з охороною прав на об'єкти iнтелектуальної власностi, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 23 грудня 2004 року N 1716.

     Матерiали заявки надаються для ознайомлення в примiщеннi Укрпатенту.

     2.2. З матерiалiв заявки на винахiд (корисну модель), що надаються для ознайомлення, вилучаються вiдомостi про заявника, якщо вiн вимагає, щоб його не згадували в будь-якiй офiцiйнiй публiкацiї.

Заступник начальника управлiння - начальник вiддiлу органiзацiї розробки законодавства Ю.М.Данильчук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.