ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ЕКСПОРТНОГО КОНТРОЛЮ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 8 липня 2005 року N 193


Про затвердження Iнструкцiї про порядок заповнення заяви про отримання (продовження термiну дiї) повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
10 жовтня 2005 р. за N 1174/11454


     На виконання Закону України "Про державний контроль за мiжнародними передачами товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання", вiдповiдно до Указу Президента України вiд 17.04.2002 N 342 "Питання Державної служби експортного контролю України" (iз змiнами), постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 08.06.98 N 838 "Про затвердження Положення про порядок надання суб'єктам зовнiшньоекономiчної дiяльностi повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю" (iз змiнами) та з метою вдосконалення порядку оформлення документiв у галузi державного експортного контролю наказую:

     1. Затвердити Iнструкцiю про порядок заповнення заяви про отримання (продовження термiну дiї) повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю (далi - Iнструкцiя), що додається.

     2. Начальнику вiддiлу забезпечення дiяльностi в мiжнародних режимах експортного контролю забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України в установленому порядку.

     3. Начальнику вiддiлу iнформацiйних технологiй забезпечити в тижневий термiн з дня державної реєстрацiї розмiщення електронної копiї цього наказу на офiцiйному веб-сайтi Держекспортконтролю України.

     4. Уважати таким, що втратив чиннiсть, наказ Держекспортконтролю України вiд 23.07.98 N 155 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок заповнення форми заяви на отримання повноважень на здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю", зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 28.08.98 за N 535/2975.

     5. Начальнику загального вiддiлу наказ довести до вiдома спiвробiтникiв Держекспортконтролю України.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Держекспортконтролю України вiдповiдно до функцiональних обов'язкiв.

Перший заступник Голови Служби О. Гришуткiн
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва А. Дашкевич

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державної служби експортного контролю України
вiд 8 липня 2005 р. N 193
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
10 жовтня 2005 р. за N 1174/11454

IНСТРУКЦIЯ
про порядок заповнення заяви про отримання (продовження термiну дiї) повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю

1. Загальнi положення

     1.1. Ця Iнструкцiя встановлює єдиний порядок заповнення суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi заяви про отримання (продовження термiну дiї) повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю (далi - заява), та визначає форму заяви, яка подається суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi до Державної служби експортного контролю України для отримання (продовження термiну дiї) повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю (форма N ДСЕК-0601) (додаток 1 до цiєї Iнструкцiї).

     1.2. У цiй Iнструкцiї термiни вживаються у значеннi, наведеному в Законi України "Про державний контроль за мiжнародними передачами товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання".

     1.3. Порядок подання до Держекспортконтролю України документiв, необхiдних для отримання (продовження термiну дiї) повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю, та їх перелiк наведено в постановi Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 08.06.98 N 838 "Про затвердження Положення про порядок надання суб'єктам зовнiшньоекономiчної дiяльностi повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю" (iз змiнами).

     1.4. Заява є додатком до листа-звернення суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi до Державної служби експортного контролю України щодо отримання (продовження термiну дiї) повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю. Посилання на вiдповiдний лист-звернення вказується у правому верхньому кутi заяви i заповнюється заявником у машинописному виглядi або вiд руки.

2. Порядок заповнення заяви

     2.1. Унесення необхiдної iнформацiї до граф та пунктiв заяви здiйснюється вiдповiдно до такого порядку:

     Графа 1. "Iнформацiя про суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi України".

     У пунктах 1.1 - 1.6 зазначаються вiдповiдно:

     1.1 - повне найменування пiдприємства (установи, органiзацiї) вiдповiдно до установчих документiв;

     1.2 - код пiдприємства за Єдиним державним реєстром пiдприємств та органiзацiй України (далi - ЄДРПОУ);

     1.3 - мiсцезнаходження пiдприємства;

     1.4 - форма власностi пiдприємства;

     1.5 - основнi види зовнiшньоекономiчної дiяльностi пiдприємства вiдповiдно до статтi 4 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть";

     1.6 - дата видачi та номер Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта пiдприємницької дiяльностi в Державнiй службi експортного контролю України.

     Графа 2. "Iнформацiя щодо товарiв (груп товарiв), якi передбачаються для експорту (iмпорту)".

     У пунктах 2.1 - 2.3 зазначаються вiдповiдно:

     2.1 - перелiк з визначенням повного найменування товарiв (груп товарiв), якi суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi передбачає експортувати (iмпортувати).

     Кожний товар (групу товарiв) слiд позначати окремим порядковим номером.

     Якщо перелiк товарiв (груп товарiв) не вмiщується у графi 2, до заяви оформлюється додаток за формою, яка додається (додаток 2 до цiєї Iнструкцiї) i пiдписується посадовими особами, якi зазначенi в заявi, та скрiплюється вiдповiдними печатками.

     При намiрi експортувати (iмпортувати) послуги з мiжнародних авiаперевезень товарiв вiйськового призначення в графi 2.1 зазначається "Експорт (iмпорт) послуг з авiаперевезень товарiв вiйськового призначення";

     2.2 - код товарiв (групи товарiв), уключаючи послуги, за Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi;

     2.3 - позицiя за списками товарiв, що пiдлягають державному експортному контролю, якi затвердженi постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20.11.2003 N 1807 "Про затвердження Порядку здiйснення державного контролю за мiжнародними передачами товарiв вiйськового призначення" (iз змiнами) та вiд 28.01.2004 N 86 "Про затвердження Порядку здiйснення державного контролю за мiжнародними передачами товарiв подвiйного використання" (iз змiнами) (заповнюється вiдповiдно до листа-роз'яснення, наданого Держекспортконтролем України разом з Посвiдченням про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Державнiй службi експортного контролю України).

     Графа 3. "Перелiк країн, до яких передбачається експорт (з яких передбачається iмпорт)".

     Перелiчуються країни, до яких (з яких) надалi суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi має намiр здiйснювати експорт (iмпорт) товарiв, зазначених у графi 2.

     Якщо перелiк країн не вмiщується у графi 3, до заяви оформлюється додаток у вiльнiй формi, який пiдписується керiвником пiдприємства та засвiдчується печаткою пiдприємства (установи, органiзацiї).

     Графа 4. "Зобов'язання суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi України".

     У пунктах 4.1 - 4.4 вiдповiдно мiстяться зобов'язання (гарантiї) заявника щодо точностi викладення у заявi вiдомостей, дотримання нормативно-правових актiв щодо експортного контролю, обов'язкового повiдомлення про будь-якi змiни тощо. Обов'язковими умовами є наявнiсть пiдпису та печатки на заявi, якi свiдчать про те, що заявник та експортер повнiстю беруть на себе дотримання зазначених у цих пунктах зобов'язань та гарантiй. Порушення зазначених гарантiй призводить до скасування наданих повноважень у встановленому порядку.

     Графа 5. "Керiвник пiдприємства".

     Зазначаються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника пiдприємства (установи, органiзацiї). Зазначеною особою ставиться пiдпис, який засвiдчується печаткою пiдприємства (установи, органiзацiї), та проставляється дата.

     Графа 6. "Керiвник вiйськового представництва (представництва замовника)".

     Зазначаються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника вiйськового представництва пiдприємства (представництва Нацiонального космiчного агентства України, Мiнiстерства внутрiшнiх справ України та iнших представництв, створених вiдповiдно до законодавства України), якщо таке представництво є на пiдприємствi. Зазначеною особою ставиться пiдпис, який засвiдчується печаткою пiдприємства (установи, органiзацiї), та проставляється дата.

     Графа 7. "Керiвник служби експортного контролю пiдприємства".

     Зазначаються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника служби експортного контролю пiдприємства. Зазначеною особою ставиться пiдпис та проставляється дата.

     2.2. Заява та додатки до неї оформлюються в одному примiрнику на паперових носiях виключно засобами електронно-обчислювальної технiки, викладаються державною мовою та разом з iншими необхiдними для проведення експертизи документами, визначеними законодавством, подаються до Держекспортконтролю України. До документiв, що подаються до Держекспортконтролю України, обов'язково додається електронна копiя заяви (на дискетi у форматi mdb.).

     2.3. Заява залишається без розгляду, якщо:

     вона подана (пiдписана) особою, яка не має на це повноважень;

     заповнена з порушенням порядку, визначеного цiєю Iнструкцiєю;

     комплект документiв не мiстить електронної копiї;

     документи, визначенi в пунктi 4.1 заяви, поданi не в повному обсязi.

     2.4. Будь-якi виправлення у текстi заяви або додаткових документах не допускаються.

Начальник вiддiлу забезпечення дiяльностi в мiжнародних режимах експортного контролю Т. Вiдзiговська

 

Додаток 1
до пункту 1.1 Iнструкцiї про порядок заповнення заяви про отримання (продовження термiну дiї) повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю

Форма N ДСЕК-0601

Додаток до листа-звернення суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi
вих. N __________ вiд "___" ____________ 200   року
               

Заява
про отримання (продовження термiну дiї) повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю

1. Iнформацiя про суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi України
1.1. Повне найменування пiдприємства (установи, органiзацiї)  
 
1.2. Код пiдприємства за ЄДРПОУ  
1.3. Мiсцезнаходження  
 
1.4. Форма власностi  
1.5. Основнi види зовнiшньоекономiчної дiяльностi  
 
 
1.6. Посвiдчення про реєстрацiю в Держекспортконтролi України
       вiд "___" ____________ ____ року N _____________
2. Iнформацiя щодо товарiв (груп товарiв), якi передбачаються для експорту (iмпорту)
2.1. Перелiк товарiв (груп товарiв), якi передбачається експортувати (iмпортувати) 2.2. Код за УКТ ЗЕД
(визначається за кожною позицiєю перелiку)
2.3. Позицiя за Списками товарiв, що пiдлягають державному експортному контролю
     Експорт 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     Iмпорт 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3. Перелiк країн, до яких передбачається експорт (з яких передбачається iмпорт)
     Експорт 
 
     Iмпорт 
 
 
Зворотний бiк заяви про отримання (продовження термiну дiї) повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю

4. Зобов'язання суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi України

     4.1. Я пiдтверджую, що всi свiдчення у цiй заявi та в додатках до неї, а також у документах, що поданi одночасно з цiєю заявою або будуть поданi на вимогу Держекспортконтролю України, мiстять достовiрнi вiдомостi, повнiстю i точно висвiтлюють питання, якi викладенi в пунктi 13 Положення про порядок проведення експертизи в галузi державного експортного контролю, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15 липня 1997 року N 767 (iз змiнами).

     4.2. Я пiдтверджую, що дiяльнiсть пiдприємства, пов'язана зi здiйсненням мiжнародних передач товарiв, що пiдлягають експортному контролю, вiдповiдає вимогам Закону України "Про державний контроль за мiжнародними передачами товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання" та iнших нормативно-правових актiв, якi регулюють дiяльнiсть у галузi державного експортного контролю.

     4.3. Я зобов'язуюсь письмово повiдомляти Держекспортконтроль України про будь-якi змiни даних та вiдомостей, що мiстяться в цiй заявi та iнших поданих мною документах, протягом 5 днiв з моменту їх виникнення.

     4.4. Я зобов'язуюсь у разi отримання повноважень забезпечити виконання вимог, викладених у пунктi 19 Положення про порядок надання суб'єктам зовнiшньоекономiчної дiяльностi повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 8 червня 1998 року N 838 (iз змiнами).

 
5. Керiвник пiдприємства 6. Керiвник вiйськового представництва
(представництва замовника)
Прiзвище  
Iм'я та по батьковi  
 
Прiзвище  
Iм'я та по батьковi  
 
(пiдпис)        М. П.
"___" ____________ 200   року
(пiдпис)          М. П.
"___" ____________ 200   року
7. Керiвник служби експортного контролю пiдприємства
Прiзвище  
Iм'я та по батьковi  
 
(пiдпис)
"___" ____________ 200   року
 
Начальник вiддiлу забезпечення дiяльностi в мiжнародних режимах експортного контролю
Т. Вiдзiговська

 

Додаток 2
до пункту 2.1 Iнструкцiї про порядок заповнення заяви про отримання (продовження термiну дiї) повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю

ДОДАТОК ДО ЗАЯВИ
про отримання (продовження термiну дiї) повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю

     Аркуш N

     Усього аркушiв

N з/п 1. Перелiк товарiв (груп товарiв), якi передбачаються для експорту (iмпорту) 2. Код за УКТ ЗЕД 3. Номер позицiї за Списками товарiв, що пiдлягають державному експортному контролю

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

     
4. Керiвник пiдприємства 5. Керiвник вiйськового представництва (представництва замовника) (у разi наявностi)
Прiзвище  
Iм'я та по батьковi  
 
Прiзвище  
Iм'я та по батьковi  
 
(пiдпис)        М. П.
"___" ____________ 200   року
(пiдпис)          М. П.
"___" ____________ 200   року
6. Керiвник служби експортного контролю пiдприємства
Прiзвище  
Iм'я та по батьковi  
 
(пiдпис)
"___" ____________ 200   року
 
Начальник вiддiлу забезпечення дiяльностi в мiжнародних режимах експортного контролю
Т. Вiдзiговська
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.