МIЖВIДОМЧА КОМIСIЯ З МIЖНАРОДНОЇ ТОРГIВЛI

ПОВIДОМЛЕННЯ

Про продовження дiї антидемпiнгових заходiв щодо iмпорту в Україну плит деревноволокнистих (ДВП) мокрого способу виробництва, твердих походженням з Росiйської Федерацiї

     12 лютого 2010 року Мiжвiдомча комiсiя з мiжнародної торгiвлi (далi - Комiсiя) на виконання вимог Закону України "Про захист нацiонального товаровиробника вiд демпiнгового iмпорту" (далi - Закон) розглянула поданi Мiнiстерством економiки України (далi - Мiнiстерство) звiт, матерiали та висновки про результати проведення перегляду антидемпiнгових заходiв щодо iмпорту в Україну плит деревноволокнистих (ДВП) мокрого способу виробництва, твердих (далi - Товар) походженням з Росiйської Федерацiї у зв'язку iз закiнченням строку їх застосування (далi - Перегляд). Зокрема, вiдповiдно до вимог статтi 19 Закону зазначенi матерiали вiдображали дослiдження того, чи припинення антидемпiнгових заходiв ймовiрно спричинить продовження дiї або поновлення демпiнгу та заподiяння шкоди.

     В рамках проведення Перегляду жоден виробник чи експортер Товару походженням з Росiйської Федерацiї не висловив бажання спiвпрацювати з Мiнiстерством та надавати iнформацiю. У зв'язку iз чим, Мiнiстерство провело дослiдження та робило вiдповiднi висновки на пiдставi найбiльш показової iнформацiї, яка була у розпорядженнi.

     За результатами проведених дослiджень було встановлено, що росiйськi пiдприємства iмпортували Товар в Україну за демпiнговими цiнами. Разом iз цим, рiвень цiн iмпорту в Україну Товару походженням з Росiйської Федерацiї без сплати антидемпiнгового мита був нижчим за собiвартiсть та цiни продажу Товару нацiонального товаровиробника на внутрiшньому ринку України. При такому рiвнi цiн iмпорту в Україну Товару походженням з Росiйської Федерацiї, антидемпiнговi заходи давали змогу усувати заподiяння шкоди вiтчизняному виробниковi.

     Водночас, в рамках проведення Перегляду було встановлено, що росiйськi виробники використовують також практику недобросовiсної конкуренцiї при експортi Товару в окремi третi країни.

     Крiм цього, росiйськi виробники плит деревноволокнистих мають незадiянi виробничi потужностi, використання яких у разi вiдмiни антидемпiнгових заходiв може бути спрямоване на експорт в Україну, особливо за iснуючих умов скорочення внутрiшнього споживання, що спостерiгається в Росiйськiй Федерацiї.

     Прогнозне збiльшення експорту Товару росiйськими виробниками в декiлька разiв перевищує споживання Товару на внутрiшньому ринку України.

     За результатами розгляду вказаних матерiалiв, Комiсiєю було встановлено наступне:

     протягом дiї антидемпiнгових заходiв в Україну здiйснювалися поставки Товару походженням з Росiйської Федерацiї за демпiнговими цiнами;

     протягом дiї антидемпiнгових заходiв нацiональному товаровиробниковi не наносилась шкода, а рiвень застосованих антидемпiнгових заходiв був достатнiм для її запобiгання;

     є достатньо доказiв того, що становище експортерiв та економiчнi умови є такими, за яких не виключається ймовiрнiсть виникнення нових видiв демпiнгу, що заподiює шкоду.

     Зважаючи на зазначене та керуючись положеннями Закону України "Про захист нацiонального товаровиробника вiд демпiнгового iмпорту", Комiсiя прийняла рiшення N АД-227/2010/4403-41 "Про продовження дiї антидемпiнгових заходiв щодо iмпорту в Україну плит деревноволокнистих (ДВП) мокрого способу виробництва, твердих походженням з Росiйської Федерацiї", яким вирiшила:

     продовжити дiю антидемпiнгових заходiв, застосованих рiшенням Комiсiї вiд 14.07.2006 N АД-135/2006/143-35 "Про застосування остаточних антидемпiнгових заходiв щодо iмпорту в Україну плит деревноволокнистих (ДВП) мокрого способу виробництва, твердих походженням з Росiйської Федерацiї" термiном на п'ять рокiв;

     дiю антидемпiнгових заходiв продовжити щодо iмпорту в Україну товару, що має такий опис:

     Плити деревноволокнистi (ДВП) мокрого способу виробництва, твердi (густиною бiльш як 0,8 г/см3), не пiдданi механiчному обробленню та без облицювання, походженням з Росiйської Федерацiї.

     Плити деревноволокнистi (ДВП) мокрого способу виробництва, твердi класифiкуються згiдно з Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (УКТ ЗЕД), за кодом 4411 11 90 00;

     справляння антидемпiнгового мита здiйснюється вiдповiдно до опису товару.

     Iмпорт на митну територiю України зазначеного товару без сертифiката про походження та неможливостi визначення його походження здiйснюється зi сплатою остаточного антидемпiнгового мита, встановленого за ставкою у розмiрi 31,58 %.

     Вказане рiшення Комiсiї набирає чинностi з дня опублiкування цього повiдомлення.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.