ДЕРЖАВНА ВЕТЕРИНАРНА ТА ФIТОСАНIТАРНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

01.02.2012 N 15-7-10/698

 

Державна митна служба України


     На виконання ст. 161 Закону України "Про захист рослин" прийнято постанову Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.12.2011 N 1378 "Про затвердження порядкiв видачi погодження на ввезення на територiю України засобiв захисту рослин, сертифiката вiдповiдностi сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження вимогам щодо вмiсту в них залишкової кiлькостi пестицидiв, агрохiмiкатiв та важких металiв i сертифiката про дотримання регламентiв застосування пестицидiв i агрохiмiкатiв".

     Вiдповiдно до ст. 1 Закону України "Про Перелiк документiв дозвiльного характеру у сферi господарської дiяльностi" забороняється вимагати вiд суб'єктiв господарювання отримання документiв дозвiльного характеру, необхiднiсть отримання яких не передбачена законом та якi не внесенi до Перелiку, затвердженого цим Законом.

     У зв'язку з не внесенням погодження на ввезення на територiю України засобiв захисту рослин, сертифiката вiдповiдностi сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження вимогам щодо вмiсту в них залишкової кiлькостi пестицидiв, агрохiмiкатiв та важких металiв i сертифiката про дотримання регламентiв застосування пестицидiв i агрохiмiкатiв до Перелiку документiв дозвiльного характеру у сферi господарської дiяльностi, зазначенi документи Держветфiтослужбою та спецiально уповноваженими органами виконавчої влади у сферi захисту рослин, на даний час, не видаються.

     Просимо довести зазначену iнформацiю до вiдома всiх митних органiв.

Перший заступник Голови В.М. Горжеєв
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.