Документ скасований: Наказ № 410 від 26.06.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЯГОДИНСЬКА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
Римачi

26.03.2012 N 203


Про затвердження перелiку товарiв групи "прикриття" та "ризику", iмпорт яких здiйснюється iз застосуванням заходiв посиленого контролю правильностi класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД

     На виконання наказу Ягодинської митницi вiд 17.02.2012 N 108 "Про затвердження положення про вiддiл митних платежiв Ягодинської митницi", вiдповiдно до наказу Держмитслужби України вiд 07.08.2007 N 667 "Про затвердження Порядку роботи вiддiлу контролю митної вартостi та класифiкацiї товарiв регiональної митницi, митницi при вирiшеннi питань класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України", наказу Держмитслужби України вiд 20.04.2005 N 314 "Про затвердження Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї", з метою забезпечення надходження в повному обсязi митних платежiв до Держбюджету України, а також недопущення випадкiв неправильної класифiкацiї товарiв згiдно з УКТЗЕД, їх перемiщення через митний кордон України з порушенням митного законодавства в зонi дiяльностi Ягодинської митницi наказую:

     1. Затвердити перелiк товарiв групи "прикриття" та "ризику", iмпорт яких здiйснюється iз застосуванням заходiв посиленого контролю правильностi класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД, що додається.

     2. Вiдповiдальнiсть за здiйснення заходiв посиленого контролю правильностi класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД покласти на керiвникiв структурних пiдроздiлiв Ягодинської митницi - начальникiв митних постiв, вiддiлiв митного оформлення, вiддiлу митних платежiв.

     3. Пiдроздiлам митного оформлення, у разi необхiдностi, вiдбiр проб i зразкiв товарiв та направлення їх до експертних пiдроздiлiв Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи проводити у вiдповiдностi до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.01.02 N 1862 "Про затвердження взяття проб i зразкiв товарiв, проведення дослiджень (аналiзу, експертизи) з метою їх митного оформлення, а також розпорядження зразками", наказу Держмитслужби України вiд 14.01.09 N 19 "Про затвердження Порядку взаємодiї митних органiв iз Центральним митним управлiнням лабораторних дослiджень та експертної роботи при проведеннi митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв".

     4. Начальнику вiддiлу митних iнформацiйних технологiй забезпечити внесення змiн в довiдники ПIК "Iнспектор-2006" щодо товарiв групи "прикриття"та "ризику".

     5. Вiдбiр проб i зразкiв товарiв для проведення їх дослiдження в експертних пiдроздiлах Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи, а також залучення посадових осiб вiддiлу митних платежiв для вирiшення питань класифiкацiї товарiв згiдно з УКТЗЕД не здiйснюється у разi, якщо партiя товару не перевищує 50 кг та/або вартiсть 200 євро.

     6. Вважати таким, що втратив чиннiсть наказ Ягодинської митницi вiд 21.12.2010 N 782 "Про спецiальнi заходи щодо посилення контролю за правильнiстю класифiкацiї товарiв згiдно з УКТЗЕД".

     7. Контроль за виконанням наказу покласти на заступникiв начальника митницi згiдно з розподiлом обов'язкiв.

Начальник митницi Р.В.Микитюк

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказ Ягодинської митницi
вiд 26.03.2012 N 203

Перелiк товарiв групи "прикриття" та "ризику", iмпорт яких здiйснюється iз застосуванням заходiв посиленого контролю правильностi класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД

N з/п Код товару групи "прикриття" Найменування товару групи "прикриття" Код товару групи "ризику" Найменування товару групи "ризику" Опис змiсту ризику (в чому полягає ризик) Спецiальнi заходи митного контролю
1. 0206492000 Їстiвнi субпродукти свiйських свиней, мороженi 0203 Свинина, свiжа, охолоджена або морожена Можливiсть декларування за меншою ставкою ввiзного мита, рiзнi рiвнi митної вартостi. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
Надання сертифiкату якостi виробника, ветеринарних документiв експортера iз зазначенням iдентифiкацiйних ознак товару.
2. 0303 Риба морожена 1604 Риба готова або консервована Можливiсть декларування за меншою ставкою ввiзного мита. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
3. 0307493100 - 0307495900 Кальмари мороженi (представники родiв Ommastrephes spp., Loligo spp., Nototodarus spp., Sepioteuthis spp.) 0307991100
0307991800
Кальмари мороженi (представники iнших родiв) Можливiсть декларування за меншою ставкою ввiзного мита. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
4. 0806101000
0806109000
Виноград, свiжий або сушений 0812909800 Виноград консервований для тимчасового зберiгання (наприклад дiоксидом сiрки або iншими речовинами) але у такому виглядi не придатний для безпосереднього використання в їжу Визначальним показником вiднесення товару до групи "ризику" чи "прикриття" є спосiб консервування для зберiгання. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
5. 1006400000 Рис битий 1006 Рис Визначальним показником вiднесення товару до групи "ризику" чи "прикриття" є процентний вмiст битого рису.
Рiзнi рiвнi митної вартостi.
Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
6. 1511 Олiя пальмова та її фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу 1516
1517
Жири, масла i олiї, твариннi або рослиннi та їх фракцiї, частково або повнiстю гiдрогенiзованi,
Маргарин; харчовi сумiшi або продукти з тваринних i рослинних жирiв, масел та олiй або їх фракцiй
За товарною позицiєю 1511 можливо неправильна класифiкацiя хiмiчномодифiкованої або змiшаної пальмової олiї, що класифiкується в товарних позицiях 1516 та 1517 з бiльшою ставкою ввiзного мита - 5-20 %. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
У разi непiдтвердження заявленого коду за результатами митного огляду та наданою документацiєю або висновку лабораторiї - направлення запиту до ВМП.
7. 1702 Iншi цукри, включаючи хiмiчно чистi лактозу, мальтозу, глюкозу та фруктозу, у твердому станi 1701 Цукор з цукрової тростини або з цукрових бурякiв i хiмiчно чиста цукроза, у твердому станi Визначальним показником вiднесення товару до групи "ризику" чи "прикриття" є наявнiсть ароматичних добавок, барвникiв, процентний вмiст цукрози, походження цукру Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
8. 1805000010 Какао-порошок, без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин в упаковках масою нетто 10 кг i бiльше 1806109000 Какао-порошок, з доданням цукру чи iнших пiдсолоджу вальних речовин, з вмiстом 80 мас.% або бiльше цукрози або iзоглюкози, також перерахованої на цукрозу Визначальним показником вiднесення товару до групи "ризику" чи "прикриття" є наявнiсть додатково доданого цукру, який входить до складу товару. При наявностi в складi товару додатково доданого цукру, вiн класифiкується, як "какао-порошок, з доданням цукру" з вiдповiдним вмiстом цукру Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
9. 2106102000
2106108000
Бiлковi концентрати та текстурованi бiлковi речовини 2106 Харчовi продукти, в iншому мiсцi не зазначенi Ризик полягає в можливостi класифiкацiї в межах товарної позицiї 2106 з бiльшою ставкою ввiзного мита або в товарнiй пiдкатегорiї 3504000000 (ставка ввiзного мита - 5%) Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
10. 2106909890 Iншi харчовi продукти 2106909200 Харчовi продукти без вмiсту молочних жирiв, цукрози, iзоглюкози, глюкози, крохмалю або з вмiстом менш як 1,5 мас. % молочних жирiв, менш як 5 мас. % цукрози чи iзоглюкози, менш як 5 мас. % глюкози або крохмалю Можливiсть класифiкацiї за бiльшою ставкою ввiзного мита в товарнiй пiдкатегорiї 2106909200 (ставка ввiзного мита - 8%) або 1806909000 (ставка ввiзного мита 10%) Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
11. 2309909910 Попереднi сумiшi (премiкси) 2309909990 Продукти, що використовуються для годiвлi тварин Визначальним показником вiднесення товару до групи "ризику" чи "прикриття" є вiдомостi про склад товару, наявнiсть бiологiчно-активних, енергетичних та "формуючих тiло" речовин. Можливiсть класифiкацiї продуктiв, що використовуються для годiвлi тварин у товарних пiдкатегорiях 2309903100 - 2309907000, 2309909500, 2309909990 в залежностi вiд складу-рiзниця у ставках ввiзного мита Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
Надання реєстрацiйних посвiдчень, сертифiкатiв аналiзу та якостi вiд фiрми-виробника. Повний якiсний та кiлькiсний компонентний склад.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
У разi непiдтвердження заявленого коду за результатами митного огляду та наданою документацiєю або висновку лабораторiї - направлення запиту до ВМП.
12. 2520100000
2520201000
2520209000
Гiпсовi в'яжучi 3214900090 Штукатурка гiпсова будiвельна Ризик полягає у можливостi декларування невогнетривких сумiшей товарної пiдкатегорiї УКТЗЕД 3214900090 (ставка ввiзного мита 5%) - пiд виглядом зазначених кодiв - рiзниця у ставках ввiзного мита. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень(якiсний хiмiчний склад, наявнiсть домiшок, зв'язувальних речовин).
13. 2007995710 Пюре з бананiв (текстура та хiмiчний склад змiнюється пiсля теплового оброблення) 2008994900 Пюре з бананiв (текстура та хiмiчний склад не змiнюється пiсля теплового оброблення) Визначальним показником вiднесення товару до групи "ризику" чи "прикриття" є наявнiсть змiни текстури та хiмiчного складу проб товару (збiльшення вмiсту сухих розчинних речовин, в'язкостi, наявнiсть окисметилфурфуролу), сфера використання продукту. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
Обов'язковий вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
У разi непiдтвердження заявленого коду за результатами митного огляду та наданою документацiєю або висновку лабораторiї - направлення запиту до ВМП.
14. 2008 Плоди, консервованi шляхом осмотичного зневоднення 2006 Плоди, консервованi з доданням цукру (глазурованi, зацукрованi або просоченi цукровим сиропом) Визначальним показником вiднесення товару до групи "ризику" чи "прикриття" є спосiб консервацiї плодiв. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
Надання iнформацiї товаровиробника про технологiю виробництва товару.
Обов'язковий вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
У разi непiдтвердження заявленого коду за результатами митного огляду та наданою документацiєю або висновку лабораторiї - направлення запиту до ВМП.
15. 271019 Важкi дистиляти: газойлi (дизельне паливо) 271019 Важкi дистиляти: газойлi (дизельне паливо) 3 метою уникнення сплати акцизного збору можливе декларування газойлiв у рiзних товарних пiдкатегорiях в межах товарної пiдпозицiї 271019. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
Надання iнформацiї про вмiст ароматичних компонентiв, фракцiйний склад продукту, призначення.
16. 2934999000 Нуклеїновi кислоти та їх солi 3824909800 Солi нуклеїнових кислот - Риботайд ("RIBOTIDE I+G") - сумiш До товарних позицiй групи 29 включаються окремi органiчнi сполуки визначеного хiмiчного складу, якi мiстять або не мiстять домiшок, тодi як сумiшi повиннi класифiкуватися в товарнiй позицiї 3824. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
17. 3208109090 Фарби та лаки (включаючи емалi та полiтури) на основi синтетичних полiмерiв або хiмiчно модифiкованих природних полiмерiв, диспергованi або розчиненi у неводному середовищi; розчини 3304300000 Лак манiкюрний Ризик полягає у декларуваннi товарiв не за своїм найменуванням Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
У разi непiдтвердження заявленого коду за результатами митного огляду та наданою документацiєю або висновку лабораторiї - направлення запиту до ВМП.
18. 3209900090 Фарби та лаки (включаючи емалi та полiтури) на основi синтетичних полiмерiв або хiмiчно модифiкованих природних полiмерiв, диспергованi або розчиненi у водному середовищi. 3208 (у разi декларування за ставкою мита менше 5%) Фарби, лаки iншi Ризик полягає в можливостi декларування в данiй товарнiй позицiї фарб та лакiв товарної пiдкатегорiї 3209900090, рiзниця в ставках ввiзного мита та наявностi ризику щодо вмiсту прекурсорiв. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
У разi непiдтвердження заявленого коду за результатами митного огляду та наданою документацiєю або висновку лабораторiї - направлення запиту до ВМП.
Перевiрка наявностi прекурсорiв.
19. 3209100000 Фарби та лаки (включаючи емалi та полiтури) на основi акрилових або вiнiлових полiмерiв, диспергованi або розчиненi у водних середовищах 3209900090 Фарби та лаки (включаючи емалi та полiтури) на основi синтетичних полiмерiв або хiмiчно модифiкованих природних полiмерiв, диспергованi або розчиненi у водному середовищi. Рiзниця мiж товаром "ризику" та товаром "прикриття" полягає в рiзних типах полiмерних плiвкоутворювачiв. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
У разi непiдтвердження заявленого коду за результатами митного огляду та наданою документацiєю або висновку лабораторiї - направлення запиту до ВМП.
20. 3214101090 Замазки для скла, садовi замазки, цементи смолянi, замазки (для ущiльнення) та iншi мастики 3214109090 Шпаклiвки для малярних робiт Ризик полягає у можливостi декларування в товарнiй пiдкатегорiї УКТЗЕД 3214109090 (ставка ввiзного мита 6,5%). Рiзниця у способi застосування, призначеннi, хiмiчному складi та ставках ввiзного мита. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
У разi непiдтвердження заявленого коду за результатами митного огляду та наданою документацiєю або висновку лабораторiї - направлення запиту до ВМП.
21. 3506910090 Клеїльнi засоби (адгезиви), виробленi на основi каучуку або пластмаси (включаючи штучнi смоли), розфасованi масою нетто бiльше 1 кг 3506990090 Готовi клеї та iншi готовi клеїльнi препарати, не включенi до iнших товарних позицiй Ризик полягає в можливостi декларування товарiв товарної позицiї 3506 зi ставкою ввiзного мита 6,5 % та 5 % пiд виглядом зазначеного коду - рiзниця у ставках ввiзного мита. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
У разi непiдтвердження заявленого коду за результатами митного огляду та наданою документацiєю або висновку лабораторiї - направлення запиту до ВМП.
Перевiрка наявностi прекурсорiв
22. 3507909000 Ферменти 2309903100
2309909990
Кормовi добавки на основi ферментiв Визначальним показником вiднесення товару до групи "ризику" чи "прикриття" є вiдомостi про компонентний склад товару та його призначення. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
У разi непiдтвердження заявленого коду за результатами митного огляду та наданою документацiєю або висновку лабораторiї - направлення запиту до ВМП.
23. 3816000000 Цементи вогнетривкi, розчини будiвельнi, бетони та аналогiчнi сумiшi, крiм продукцiї товарної позицiї 3801 2523210000
2523290000
2523901000
2523908000
Цементи Ризик полягає, що у товарнiй пiдкатегорiї УКТЗЕД 3816000000 можуть декларуватись цементи товарної позицiї 2523100000, 2523210000, 2523290000, 2523901000, 2523908000. (ставка ввiзного мита 10%) Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
24. 3902100000 Полiпропiлен у первинних формах 3902300090 Спiвполiмери пропiлену Рiзниця мiж товаром "ризику" та товаром "прикриття" полягає в наявностi домiшок. Можливiсть класифiкацiї за бiльшою ставкою ввiзного мита. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
25. 3906909000 Акриловi полiмери у первинних формах 3809920090 Iншi продукти i готовi препарати, якi використовують у паперовiй промисловостi Рiзниця мiж товаром "ризику" та товаром "прикриття" полягає в рiзному хiмiчному складi, наявностi домiшок, застосуваннi. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
У разi непiдтвердження заявленого коду за результатами митного огляду та наданою документацiєю або висновку лабораторiї - направлення запиту до ВМП.
26. 3920202900 Плiвка полiпропiленова завтовшки не бiльш як 0,10мм, непориста, не армована нешарувата 3920202100 Плiвка полiпропiленова завтовшки не бiльш як 0,10 мм, непориста, не армована нешарувата, бiаксеально - орiєнтована Рiзниця мiж товаром "ризику" "плiвка полiпропiленова бiаксеально - орiєнтована" та товаром "прикриття" "плiвка полiпропропiленова не бiаксеально - орiєнтована" полягає в наявностi або вiдсутнiстi бiаксеальної орiєнтацiї плiвки Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
У разi непiдтвердження заявленого коду за результатами митного огляду та наданою документацiєю або висновку лабораторiї - направлення запиту до ВМП.
27. 3921190000 Iншi плити, листи, плiвки та смуги або стрiчки з пластмаси: -пористi: - з iнших пластмас 3921 Iншi плити, листи, плiвки та смуги або стрiчки з пластмаси: - пористi Ризик полягає в можливостi декларування товарiв даної товарної позицiї, що мають ставку ввiзного мита 6,5% та 5% пiд виглядом зазначених (в залежностi вiд їх фiзичного стану та хiмiчного складу) - рiзниця у ставках мита. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
28. 3922 Вироби санiтарно-технiчного призначення з пластмас 7020008000 Вироби санiтарно-технiчного призначення з пластмас - душовi кабiни Визначальною для iдентифiкацiї товару є матерiал, з якого виготовленi шторки душової кабiни Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
29. 4811 Папiр та картон, з покриттям, просоченi, iз забарвленою або декорованою поверхнею або надрукованi, у рулонах або в прямокутних (включаючи квадратнi) аркушах будь-якого розмiру 3921 Iншi плити, листи, плiвки та смуги або стрiчки з пластмаси Ризик полягає у декларуваннi товарiв не за своїм найменуванням в товарнiй групi з меншою ставкою ввiзного мита. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
У разi непiдтвердження заявленого коду за результатами митного огляду та наданою документацiєю або висновку лабораторiї - направлення запиту до ВМП.
30. 4818 Папiр туалетний та аналогiчний папiр, целюлозна вата або полотно з целюлозних волокон господарсько-побутового або санiтарно-гiгiєнiчного призначення 3307 Iншi парфумернi або туалетнi i косметичнi препарати, не включенi до iнших товарних позицiй У товарнiй позицiї 4818 можливе неправильне декларування ароматизованого паперу та виробiв з нього (за умови наявностi будь-якого покриття або просочення паперу гiгiєнiчними, косметичним и, ароматичними (запашними) чи миючими засобами), якi повиннi декларуються у товарнiй позицiї 3307, ставка мита - 6,5 %. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
31. 4823 Iншi папiр та картон, розрiзанi за певною формою (або розмiрами) 3921 Iншi плити, листи, плiвки та смуги або стрiчки з пластмаси Критерiєм вiднесення до "групи ризику" є спосiб виробництва, призначення та вид обробки Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
У разi непiдтвердження заявленого коду за результатами митного огляду та наданою документацiєю або висновку лабораторiї - направлення запиту до ВМП.
32. 5903109090
5903209090
Текстильнi матерiали, покритi або дубльованi полiвiнiлхлоридом (полiуретаном) 5903101000
5903201000
Текстильнi матерiали, просоченi полiвiнiлхлоридом (полiуретаном) Критерiєм вiднесення товару до групи "ризику" виступає наявнiсть просочення(покриття), матерiал просочення (покриття) Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
У разi непiдтвердження заявленого коду за результатами митного огляду та наданою документацiєю або висновку лабораторiї - направлення запиту до ВМП.
33. 6309 Одяг та iншi вироби, що використовувались 61
62
64
65
Товари 61, 62, 64 та 65 груп УКТЗЕД (iз вищим рiвнем оподаткування) Ризик полягає у можливостi декларування нового одягу та взуття товарiв груп УКТЗЕД 61, 62, 64, 65.
Бюджетоформуючий товар
Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
34. 6804 Жорна, каменi точильнi, круги шлiфувальнi та аналогiчнi вироби без каркасу 6804 Жорна, каменi точильнi, круги шлiфувальнi та аналогiчнi вироби без каркасу Ризик полягає у декларуваннi товарiв в межах товарної позицiї за меншою ставкою ввiзного мита Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
35. 6806100000 Шлаковата, мiнеральна силiкатна вата i аналогiчнi мiнеральнi вати 7019 Скловолокно (включаючи скловату) та вироби з нього (наприклад, нитки, тканини) Ризик полягає у декларуваннi товарiв не за своїм найменуванням Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
36. 6907 Плитка та плити для мостiння i покриття пiдлоги, кам'яних стiн, керамiчнi неглазурованi; кубики керамiчнi неглазурованi для мозаїки та аналогiчнi вироби, на основi i без неї 6908 Плитка та плити для мостiння або покриття пiдлоги, печей, камiнiв або стiн керамiчнi, глазурованi; кубики керамiчнi, глазурованi для мозаїки та аналогiчнi вироби, на основi i без неї Рiзниця мiж товаром групи "прикриття" "плитка керамiчна неглазурована" та товаром групи "ризику" "плитка керамiчна глазурована" залежить вiд структури та складу матерiалу, а також є наявнiсть глазурi на поверхнi виробу.
Рiзнi рiвнi митної вартостi.
Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
37. 701931 - 701939 Скловолокно (включаючи скловату): - тонкi тканини (вуалi), полотна, мати, матраци, плити та iншi нетканi матерiали 7019 Скловолокно (включаючи скловату) та вироби з нього Ризик полягає у декларуваннi товарiв в межах товарної позицiї за меншою ставкою ввiзного мита Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
При необхiдностi - вiдбiр проб (зразкiв) посадовою особою ПМО iз направленням до експертних пiдроздiлiв для проведення лабораторних дослiджень.
38. 7210 Прокат плоский з вуглецевої сталi завширшки 600 мм або бiльше, плакований, з гальванiчним або iншим покриттям 7326909890 Металочерепиця, виготовлена з плоского прокату вуглецевої сталi, яка пiсля процесу прокатування пiддана штампуванню Ризик полягає в наявностi штампування, iнших видiв обробки. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
39. 7216911000 Профiльованi (ребристi) листи 7326909890 Металочерепиця, виготовлена з плоского прокату вуглецевої сталi, яка пiсля процесу прокатування пiддана штампуванню Ризик полягає у декларуваннi товарiв не за своїм найменуванням Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
40. 7308 Металоконструкцiї (за винятком збiрних будiвельних конструкцiй товарної позицiї 9406) та їх частини 7326 Iншi вироби з чорних металiв Ризик полягає в можливостi декларування виробiв з чорних металiв в товарнiй позицiї 7326 Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
41. 8302410010 Арматура, деталi крiплення та аналогiчнi вироби, що використовуються в будiвлях для зачинення вiкон з поворотною та поворотно-вiдкидною стулкою 8302410090 Iнша арматура, крiпильнi та аналогiчнi деталi для використання у будiвлях Рiзниця мiж товаром групи "прикриття" та "ризику" полягає в типi арматури, призначеннi. Ризик полягає в рiзних ставках ввiзного мита на данi товари. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
42. 8403101000 Котли для центрального опалення з ливарного чавуну 8403109010
8403109020
8403109090
Котли для центрального опалення, стальнi настiннi Рiзниця мiж товаром групи "прикриття" та "ризику" полягає в матерiалi виготовлення котла, це чугунний котел, або це - стальний. В даних випадках обов'язкове проведення митного огляду iз вивченням технячної документацiї, що супроводжує даний товар. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
43. 8424819900 Самохiднi обприскувачi 8705909090 Моторнi транспортнi засоби спецiального призначення: iншi За товарним кодом 8424819900 можливе неправильне декларування самохiдного оприскувального засобу, який має ознаки транспортного засобу (8705909090, ставка мита - 5 %). Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
44. 8427201900 Iншi навантажувачi самохiднi 8427201100 Автонавантажувачi самохiднi iншi з вилковим захватом для нерiвної мiсцевостi та iншi штабелювальнi навантажувачi Ризик полягає у можливостi декларування автонавантажувачiв iнших типiв пiд виглядом зазначених - рiзниця у ставках ввiзного мита. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
45. 8429 Самохiднi бульдозери з неповоротним та поворотним вiдвалом, грейдери, планувальники, скрепери, механiчнi лопати, екскаватори, однокiвшовi навантажувачi, машини трамбувальнi та дорожнi котки 8427 Автонавантажувачi з вилковим захватом; iншi навантажувачi, оснащенi пiдiймальним чи вантажно- розвантажувальним обладнанням Ризик полягає у декларуваннi товарiв не за своїм найменуванням Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
46. 843240 Розкидачi та розподiльники органiчних та мiнеральних добрив 8716200000 Причепи та напiвпричепи з самозавантаженням або саморозвантаженням, для використання у сiльському господарствi За товарною пiдпозицiєю 843240 можливе неправильне декларування розкидачiв добрив на базi транспортних засобiв або причепiв та напiвпричепiв, якi мають ознаки транспортного засобу. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
47. 8436100000 Машини та механiзми для приготування кормiв для тварин 8716200000 Причепи та напiвпричепи з самозавантаженням або саморозвантаженням, для використання у сiльському господарствi Ризик полягає в можливостi декларування в товарних пiдкатегорiях з меншою ставкою ввiзного мита Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
48. 8516101100 Електричнi водонагрiвачi безiнерцiйнi 8516101900 Електричнi водонагрiвачi акумулювальнi Ризик полягає в декларуваннi даних товарiв в товарних пiдкатегорiях з меншою ставкою ввiзного мита. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
49. 8701 Трактори (за винятком тракторiв товарної позицiї 8709) 8701 Трактори (за винятком тракторiв товарної позицiї 8709) Ризик полягає в можливостi декларування товарiв товарної позицiї 8701 зi ставкою ввiзного мита 10 % - рiзниця у ставках ввiзного мита та митнiй вартостi. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
50. 8702 Моторнi транспортнi засоби, призначенi для перевезення 10 осiб i бiльше, включаючи водiя 8703 Автомобiлi легковi та iншi МТЗ, призначенi головним чином для перевезення людей, включаючи вантажопасажирськi автомобiлi-фургони та гоночнi автомобiлi Ризик полягає у можливостi декларування транспортних засобiв товарної позицiї 8703, на якi встановлено акцизний збiр. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
51. 8704 Моторнi транспортнi засоби для перевезення вантажiв 8703 Автомобiлi легковi та iншi МТЗ, призначенi головним чином для перевезення людей, включаючи вантажопасажирськi автомобiлi-фургони та гоночнi автомобiлi Ризик полягає у можливостi декларування транспортних засобiв товарної позицiї 8703, на якi встановлено акцизний збiр. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
52. 870410 Автомобiлi-самоскиди, призначенi для використання на бездорiжжi 8704 Моторнi транспортнi засоби для перевезення вантажiв Ризик полягає у можливостi декларування "iнших транспортних засобiв" товарної позицiї 8704 - рiзниця в ставках вiзного мита. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
53. 8707 Кузови, включаючи кабiни для автомобiлiв товарних позицiй 8701 - 8705 8701 - 8704 Транспортнi засоби товарних позицiй 8701 - 8704 Ризик полягає у можливостi декларування транспортних засобiв товарних позицiй 8701 - 8704 пiд виглядом товарної позицiї 8707. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
54. 9019 Апаратура масажна 3922100000 Ванна пластмасова, душовi кабiни Рiзниця мiж товаром "ризику" та товаром "прикриття" полягає в наявностi вбудованого електронасоса. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
55. 9403909000 Частини меблевi з пластмаси 3926300090
8302420090
Крiпильнi вироби та фурнiтура для меблiв
Арматура, крiплення, фурнiтура та аналогiчнi вироби з недорогоцiнних металiв для меблiв
Рiзниця мiж товаром групи "прикриття" та "ризику" полягає в матерiалi виготовлення арматури, призначеннi. Проведення посадовою особою ПМО обов'язкового митного огляду товару групи "прикриття" та фiксацiя результатiв в Актi про проведення митного огляду товарiв.
 
Начальник ВМП
Т.В.Рахлiнська
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.