КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 27 грудня 2010 р. N 1260


Про затвердження Порядку проведення розрахунку суми зменшення акцизного податку

     Вiдповiдно до статтi 225 Податкового кодексу України Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок проведення розрахунку суми зменшення акцизного податку, що додається.

     2. Визнати такою, що втратила чиннiсть, постанову Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22 червня 2005 р. N 498 "Питання випуску, обiгу та погашення податкових векселiв (податкових розписок), якi видаються до отримання спирту етилового неденатурованого" (Офiцiйний вiсник України, 2005 р., N 25, ст. 1442).

Прем'єр-мiнiстр України М. АЗАРОВ

Iнд. 22

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 27 грудня 2010 р. N 1260

ПОРЯДОК
проведення розрахунку суми зменшення акцизного податку

     1. Цей Порядок визначає механiзм розрахунку суми зменшення акцизного податку з отриманого спирту етилового неденатурованого на суму податку, розраховану виходячи з фактично втраченої кiлькостi спирту етилового неденатурованого пiд час транспортування та зберiгання, у процесi виробництва готової продукцiї, а також з фактично повернутого невиправного браку вiдповiдно до статтi 225 Податкового кодексу України.

     Термiн "невиправний брак", що використовується у цьому Порядку, означає забрудненi напої, що утворюються у процесi виробництва горiлки та лiкеро-горiлчаних виробiв, i водно-спиртову рiдину, що є спиртовим конденсатом, отриманим при регенерацiї водяною парою вiдпрацьованого активованого вугiлля пiсля пропуску через нього вiдповiдної кiлькостi горiлки та при випарюваннi спирту з вiдпрацьованої сировини, фiльтркартону.

     2. Суб'єкт господарювання, що здiйснює виробництво алкогольних напоїв (крiм виноматерiалiв) (далi - виробник), зобов'язаний до отримання з акцизного складу спирту етилового неденатурованого сплатити податок або подати органовi державної податкової служби за своїм мiсцезнаходженням податковий вексель, який забезпечує виконання зобов'язання такого платника, сплатити суму податку, розраховану за ставками для готової продукцiї.

     3. Пiд час отримання спирту етилового неденатурованого виробник за участю представника державної податкової служби на акцизному складi складає акт згiдно з додатком 1 до цього Порядку.

     4. Сума податку, на яку погашається вексель, визначається виходячи з фактично отриманої кiлькостi спирту етилового неденатурованого (згiдно з актом про фактично отриману кiлькiсть спирту та розрахунок акцизного податку) та ставок податку на готову продукцiю i зменшується на суму податку, розраховану виходячи з:

     фактично втраченої кiлькостi спирту етилового неденатурованого пiд час транспортування (крiм горiлки та лiкеро-горiлчаних виробiв) та зберiгання, у процесi виробництва готової продукцiї в межах норм, визначених пунктом 214.6 статтi 214 Податкового Кодексу України;

     фактично повернутого виробником на акцизний склад, на якому виробляється спирт етиловий неденатурований, невиправного браку, що утворився у процесi виробництва готової продукцiї.

     5. Розрахунок суми зменшення акцизного податку на суму податку проводиться згiдно з додатком 2 до цього Порядку.

     6. Розрахунок суми зменшення акцизного податку, що сплачена до отримання з акцизного складу спирту етилового неденатурованого, проводиться у тому ж порядку, що i за умови видачi податкового векселя.

     7. Виробники, якi до отримання з акцизного складу спирту етилового неденатурованого подали органовi державної податкової служби за своїм мiсцезнаходженням податковий вексель, подають розрахунок для зменшення суми податку у векселi, а виробники, якi сплатили до отримання з акцизного складу спирту етилового неденатурованого акцизний податок, подають розрахунок суми зменшення податку разом з декларацiєю акцизного податку.

 

Додаток 1
до Порядку

АКТ
про фактично отриману кiлькiсть спирту та розрахунок акцизного податку

___ ____________ 20__ р. м. ________
Мною,  
(прiзвище, iм'я та по батьковi, посада, найменування виробника)
за участю  
(прiзвище, iм'я та по батьковi, посада,
 
найменування органу державної податкової служби)
 
(мiсце складення акта, найменування виробника, його мiсцезнаходження, код згiдно з
 
ЄДРПОУ або податковий номер)
складено цей акт про те, що за довiренiстю вiд ___ ____________ 20__ р. N _______ та на пiдставi товарно-транспортної накладної вiд ___ ____________ 20__ р. N ______ i податкового векселя вiд ___ ____________ 20__ р. N _____ на суму акцизного податку _____________ гривень, який взято на облiк векселедержателем ___ ____________ 20__ р. за N ______, з урахуванням фактичних втрат спирту етилового неденатурованого у процесi транспортування в межах норм (для виробникiв горiлки та лiкеро-горiлчаних виробiв) отримано в перерахунку на 100-вiдсотковий спирт етиловий неденатурований у кiлькостi ______ лiтрiв.
З урахуванням фактично отриманої кiлькостi спирту етилового та ставки акцизного податку на готову продукцiю у розмiрi ___________ гривень сума акцизного податку, яка пiдлягає сплатi за податковим векселем вiд ___ ____________ 20__ р. N _____ на суму акцизного податку __________ гривень, або з отриманого спирту, за який попередньо сплачено, становить
  гривень.
(цифрами та словами)
Представник виробника Представник органу державної податкової служби
______________________________
(iнiцiали та прiзвище)
______________________________
(iнiцiали та прiзвище)
______________________________
(пiдпис)
______________________________
(пiдпис)

 

Додаток 2
до Порядку

РОЗРАХУНОК
суми зменшення акцизного податку на суму податку, визначену виходячи iз фактично втраченої кiлькостi спирту етилового неденатурованого пiд час транспортування та зберiгання, у процесi виробництва готової продукцiї, а також з фактично повернутого невиправного браку

 
(найменування виробника, його мiсцезнаходження,
 
код згiдно з ЄДРПОУ або податковий номер)
 
(реєстрацiйний номер бланка податкового векселя)
  
Найменування показника Фактично втрачена кiлькiсть спирту етилового,
дал
Втрати спирту в межах норм,
дал
Фактичнi втрати,
що не перевищують норми втрат,
дал
Зменшення
суми акцизного податку, визначеної виходячи
iз ставки акцизного податку, дiючої на час видачi спирту та складення податкового векселя, гривень
1. Кiлькiсть вiдвантаженого спирту   х х х
2. Втрати спирту у процесi транспортування (графи третю - п'яту не заповнюють виробники горiлки та лiкеро-горiлчаних виробiв)        
3. Отримана кiлькiсть спирту
етилового неденатурованого
(ряд. 3 = ряд. 1 - ряд. 2)
  х х х
4. Втрати спирту у спиртосховищi пiд час зберiгання та перемiщення        
5. Втрати спирту пiд час виробництва        
6. Загальнi втрати спирту
(ряд. 6 = ряд. 2 + ряд. 4 + ряд. 5)
       
7. Кiлькiсть повернутого невиправного браку (для виробникiв горiлки та лiкеро-горiлчаних виробiв)        
____________
Примiтка. У позицiях другiй - сьомiй графи першої зазначаються пiдстави коригування суми акцизного податку з отриманого спирту етилового у разi понесених втрат пiд час транспортування (крiм горiлки та лiкеро-горiлчаних виробiв) та зберiгання, у процесi виробництва готової продукцiї.
Керiвник суб'єкта господарювання    
(пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)
Головний бухгалтер    
(пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)
Представник органу державної податкової служби    
(пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.