Документ скасований: Наказ Мінфіну № 610 від 28.05.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

01.02.11 N 74


Про внесення змiн до Порядку прийняття рiшення про здiйснення митного оформлення товарiв i транспортних засобiв поза мiсцем розташування митного органу або поза робочим часом, установленим для митного органу, а також нарахування й унесення плати за таке митне оформлення

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
6 квiтня 2011 р. за N 458/19196


     Вiдповiдно до пункту 7 Положення про Державну митну службу України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18.07.2007 N 940, та з метою приведення нормативно-правових актiв Держмитслужби у вiдповiднiсть до вимог законодавства України наказую:

     1. Унести до Порядку прийняття рiшення про здiйснення митного оформлення товарiв i транспортних засобiв поза мiсцем розташування митного органу або поза робочим часом, установленим для митного органу, а також нарахування й унесення плати за таке митне оформлення, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 04.12.2003 N 833, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.12.2003 за N 1200/8521, такi змiни:

     1.1. У главi 1:

     абзац четвертий пункту 1.4 викласти в такiй редакцiї:

     "у разi проведення операцiй з митного оформлення товарiв та транспортних засобiв, якi не передбачають заповнення ВМД";

     пункт 1.5 доповнити абзацом такого змiсту:

     "Митний брокер (посередник) має право сплатити плату за митне оформлення товарiв i транспортних засобiв поза мiсцем розташування митних органiв або поза робочим часом, установленим для митних органiв, якщо власник товару уповноважує його повнiстю здiйснити всi процедури з декларування та сплати митних платежiв".

     1.2. У главi 3:

     у пунктi 3.2:

     доповнити пiдпункт 3.2.1 пiсля абзацу першого новими абзацами другим та третiм такого змiсту:

     "У разi проведення митного оформлення товарiв i транспортних засобiв у вихiднi, святковi та неробочi днi пiдроздiлами митного оформлення митного органу, режим роботи яких визначений як цiлодобовий, плата за митне оформлення поза мiсцем розташування митного органу нараховується як за робочий час.

     У разi проведення митного оформлення товарiв i транспортних засобiв посадовими особами, якi працюють у пiдроздiлах митного оформлення митного органу за затвердженим керiвництвом митного органу та передбаченим колективним договором графiком змiнностi, плата за роботу посадової особи митного органу поза мiсцем розташування митного органу пiсля закiнчення робочого часу останньої змiни нараховується за ставкою як за роботу в надурочний час".

     У зв'язку з цим абзац другий вважати абзацом четвертим;

     абзац третiй пiдпункту 3.2.2 викласти в такiй редакцiї:

     "У разi проведення митного оформлення товарiв i транспортних засобiв посадовими особами, якi працюють у пiдроздiлах митного оформлення митного органу за затвердженим керiвництвом митного органу та передбаченим колективним договором графiком змiнностi, плата за надурочну роботу посадової особи митного органу нараховується лише у випадку оформлення пiсля закiнчення робочого часу останньої змiни за ставками як за роботу в надурочний час".

     1.3. Пункт 4.1 глави 4 викласти в такiй редакцiї:

     "4.1. Плата не справляється:

     4.1.1. При митному оформленнi гуманiтарної допомоги, яка ввозиться на митну територiю України (вивозиться) вiдповiдно до Закону України "Про гуманiтарну допомогу".

     4.1.2. При митному оформленнi вантажiв, якi перемiщуються через митну територiю України вiдповiдно до Закону України "Про транзит вантажiв".

     4.1.3. При проведеннi облiку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi в митному органi, розмiщеннi товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання, здiйсненнi огляду транспортних засобiв для видачi свiдоцтв про допущення цих транспортних засобiв до мiжнародних транспортних перевезень, перевантаженнi транзитних, iмпортних та експортних вантажiв та iнших дiй посадових осiб митних органiв, що не пов'язанi з митним оформленням товарiв i транспортних засобiв.

     4.1.4. При оформленнi попередньої вантажної митної декларацiї та попереднього повiдомлення, складання яких передбачено до моменту ввезення товарiв на митну територiю України".

     1.4. У додатку 1 до Порядку графу 9 виключити.

     1.5. У додатку 2 до Порядку графу 10 виключити.

     2. Департаменту адмiнiстрування митних платежiв (Сухiна М.А.) i Управлiнню правового забезпечення (Чорна Г.М.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Начальникам митних органiв довести цей наказ до вiдома юридичних i фiзичних осiб.

     4. Установити, що наказ набирає чинностi через 10 днiв пiсля його офiцiйного опублiкування.

     5. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Служби Дороховського О.М.

Голова Служби I.Г.Калєтнiк
ПОГОДЖЕНО:
Мiнiстр фiнансiв України Ф.О.Ярошенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.