МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

30.07.2012 N 575


Про внесення змiн до наказу МОЗ України вiд 26 квiтня 2011 року N 237

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
15 серпня 2012 р. за N 1376/21688


     Вiдповiдно до статтi 17 Закону України "Про лiкарськi засоби" в частинi врегулювання процедури ввезення на територiю України незареєстрованих лiкарських засобiв для медичного забезпечення (без права реалiзацiї) пiдроздiлiв збройних сил iнших держав, якi вiдповiдно до закону допущенi на територiю України, та статтi 197 Митного кодексу України наказую:

     1. Унести до Порядку ввезення на територiю України незареєстрованих лiкарських засобiв, стандартних зразкiв, реагентiв, затвердженого наказом МОЗ України вiд 26 квiтня 2011 року N 237, зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї України 11 серпня 2011 року за N 965/19703, такi змiни:

     1.1. Пункт 1.1 роздiлу I пiсля абзацу шостого доповнити абзацом такого змiсту:

     "готових лiкарських засобiв для медичного забезпечення (без права реалiзацiї) пiдроздiлiв збройних сил iнших держав, якi вiдповiдно до закону допущенi на територiю України;".

     У зв'язку з цим абзаци сьомий - дев'ятий вважати вiдповiдно абзацами восьмим - десятим.

     1.2. В абзацi другому роздiлу II слова ", стандартних зразкiв, реагентiв" замiнити словами "для iндивiдуального використання громадянами".

     1.3. У роздiлi III:

     1.3.1. Пункт 3.1 пiсля абзацу п'ятого доповнити абзацом такого змiсту:

     "медичного забезпечення пiдроздiлiв збройних сил iнших держав, якi вiдповiдно до закону допущенi на територiю України;".

     У зв'язку з цим абзаци шостий, сьомий вважати вiдповiдно абзацами сьомим, восьмим.

     1.3.2. Пункт 3.3 викласти в такiй редакцiї:

     "3.3. Митне оформлення незареєстрованих лiкарських засобiв, призначених для iндивiдуального використання громадянами, якi не належать до особистих речей громадян, здiйснюється пiсля отримання митними органами листа-повiдомлення Мiнiстерства охорони здоров'я України згiдно з додатком 1 до цього Порядку щодо можливостi ввезення на митну територiю України незареєстрованих лiкарських засобiв, стандартних зразкiв, реагентiв або вiдповiдного електронного повiдомлення.

     Ввезення громадянами на митну територiю України незареєстрованих лiкарських засобiв, призначених для iндивiдуального використання, якi належать до особистих речей громадян (перемiщуються в ручнiй поклажi та/або в супроводжуваному або несупроводжуваному багажi громадянина), можливо в таких обсягах: у кiлькостi, що не перевищує п'яти упаковок кожного найменування на одну особу (крiм лiкарських засобiв, що мiстять наркотичнi чи психотропнi речовини); в кiлькостi, що не перевищує зазначену в наявному в особи рецептi на такий лiкарський засiб, виданому на iм'я цiєї особи та засвiдченому печаткою лiкаря та/або закладу охорони здоров'я.

     Митне оформлення незареєстрованих лiкарських засобiв, призначених для iндивiдуального використання громадянами, якi належать до особистих речей громадян (перемiщуються в ручнiй поклажi та/або в супроводжуваному або несупроводжуваному багажi громадянина), здiйснюється без отримання митними органами листа-повiдомлення Мiнiстерства охорони здоров'я України щодо можливостi ввезення на митну територiю України незареєстрованих лiкарських засобiв, стандартних зразкiв, реагентiв або вiдповiдного електронного повiдомлення.".

     1.4. У роздiлi IV:

     1.4.1. Пункт 4.1 пiсля слiв "iндивiдуального використання громадянами" доповнити словами "та для медичного забезпечення (без права реалiзацiї) пiдроздiлiв збройних сил iнших держав, якi вiдповiдно до закону допущенi на територiю України".

     1.4.2. Доповнити роздiл пiсля пункту 4.7 новим пунктом 4.8 такого змiсту:

     "4.8. При разовому ввезеннi незареєстрованих лiкарських засобiв з метою медичного забезпечення (без права реалiзацiї) пiдроздiлiв збройних сил iнших держав, якi вiдповiдно до закону допущенi на територiю України, до Мiнiстерства охорони здоров'я України подаються:

     звернення до Мiнiстерства охорони здоров'я України, в якому зазначаються мета ввезення незареєстрованого лiкарського засобу, його найменування (мiжнародне непатентоване та торговельне), форма випуску, кiлькiсть в однiй упаковцi, загальна кiлькiсть упаковок;

     копiї документiв, вiдповiдно до яких пiдроздiли збройних сил iнших держав допущенi на територiю України.".

     У зв'язку з цим пункт 4.8 вважати пунктом 4.9.

     2. Управлiнню лiкарських засобiв та медичної продукцiї забезпечити в установленому порядку подання наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра - керiвника апарату Богачева Р. М.

     4. Наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

Вiце-прем'єр-мiнiстр України - Мiнiстр Р. В. Богатирьова
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державної служби з питань регуляторної полiтики та розвитку пiдприємництва М. Ю. Бродський
Мiнiстр фiнансiв України Ю. Колобов
Мiнiстр оборони України Д. А. Саламатiн
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.