МIНIСТЕРСТВО ЕКОНОМIЧНОГО РОЗВИТКУ I ТОРГIВЛI УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

05.07.2017 N 969


Про встановлення метрологiчних вимог до фасованих товарiв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
28 липня 2017 р. за N 934/30802

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi
та сiльського господарства України
вiд 5 березня 2021 року N 462

     Вiдповiдно до частини третьої статтi 23 Закону України "Про метрологiю та метрологiчну дiяльнiсть" i Закону України "Про технiчнi регламенти та оцiнку вiдповiдностi" наказую:

     Вiдповiдно до частини третьої статтi 23 Закону України "Про метрологiю та метрологiчну дiяльнiсть" i Закону України "Про технiчнi регламенти та оцiнку вiдповiдностi" наказую:

     1. Установити метрологiчнi вимоги до фасованих товарiв:

     до вiдхилень кiлькостi фасованих товарiв в упаковках вiд номiнального значення вiдповiдно до ДСТУ OIML R 87 "Кiлькiсть фасованого товару в упаковках";

     до задекларованої кiлькостi нетто фасованих товарiв вiдповiдно до роздiлу 5 ДСТУ OIML R 79 "Товари фасованi. Вимоги до марковання".

     2. Метрологiчнi вимоги, установленi пунктом 1 цього наказу, не застосовуються до упакованих одиниць, виготовлених вiдповiдно до Технiчного регламенту щодо деяких товарiв, якi фасують за масою та об'ємом у готову упаковку, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16 грудня 2015 року N 1193, за умови нанесення на них знака вiдповiдностi упакованої одиницi та Технiчного регламенту щодо пляшок, якi використовуються як мiрнi ємностi, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19 серпня 2015 року N 607, за умови нанесення на них знака вiдповiдностi мiрної пляшки.

     3. Установити, що фасованi товари, якi були введенi в обiг не пiзнiше нiж через п'ять рокiв з дня набрання чинностi цим наказом та не вiдповiдають вимогам пункту 1 цього наказу, можуть надаватися на ринку до закiнчення строку їх придатностi.

(пункт 3 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України вiд 05.03.2021р. N 462)

     4. Департаменту технiчного регулювання забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України в установленому законодавством порядку.

     5. Цей наказ набирає чинностi через шiсть мiсяцiв з дня його офiцiйного опублiкування.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра економiчного розвитку i торгiвлi України згiдно з розподiлом функцiональних обов'язкiв.

Перший вiце-прем'єр-мiнiстр України - Мiнiстр економiчного розвитку i торгiвлi України С. I. Кубiв
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.