МIНIСТЕРСТВО ФIНАНСIВ УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

08.12.2022 N 421


Про внесення змiн до Класифiкатора звiльнень вiд сплати митних платежiв при ввезеннi товарiв на митну територiю України

     З метою вдосконалення та актуалiзацiї вiдомчих класифiкаторiв iнформацiї з питань державної митної справи, що використовуються у процесi оформлення митних декларацiй, наказую:

     1. Роздiл I "Загальний (Iмпорт)" Класифiкатора звiльнень вiд сплати митних платежiв при ввезеннi товарiв на митну територiю України, затвердженому наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 20 вересня 2012 року N 1011, доповнити пiсля рядка 140 новими рядками 141 та 142 такого змiсту:

"

141 Тимчасово, протягом дiї воєнного стану в Українi та шести мiсяцiв пiсля мiсяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано, операцiї iз ввезення на митну територiю України природного газу за кодом згiдно з УКТ ЗЕД 2711 21 00 00 суб'єктом ринку природного газу, на якого Кабiнетом Мiнiстрiв України покладенi спецiальнi обов'язки вiдповiдно до Закону України "Про ринок природного газу" - - - - 229 Податковий кодекс України,
роздiл XX "Перехiднi положення", пiдроздiл 2, пункт 86
142 До 31 грудня 2022 року операцiї з ввезення на митну територiю України Нацiональною акцiонерною компанiєю "Нафтогаз України" природного газу, що класифiкуються за кодом згiдно з УКТ ЗЕД 2711 21 00 00, ввезеного на митну територiю України протягом 2014 - 2015 рокiв трубопровiдним транспортом пiд зобов'язання про подання додаткової декларацiї, щодо якого на дату набрання чинностi Законом України "Про внесення змiн до роздiлу XX "Перехiднi положення" Податкового кодексу України щодо забезпечення стабiльного функцiонування ринку природного газу протягом дiї воєнного стану та подальшого вiдновлення" митними органами не було оформлено додаткових декларацiй - - - - 230 Податковий кодекс України,
роздiл XX "Перехiднi положення", пiдроздiл 2, пункт 82

".

     2. Державнiй митнiй службi України:

     забезпечити iнформування державних органiв та суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi про змiни, внесенi цим наказом;

     доопрацювати програмне забезпечення з урахуванням положень цього наказу.

     3. Цей наказ набирає чинностi через 10 днiв з дня його оприлюднення на офiцiйному вебсайтi Державної митної служби України.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра фiнансiв України з питань європейської iнтеграцiї Драганчука Ю.О. та Голову Державної митної служби України.

Мiнiстр Сергiй МАРЧЕНКО
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.