МIНIСТЕРСТВО ФIНАНСIВ УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

24.01.2023 N 38


Про затвердження Порядку ведення перелiку пунктiв пропуску (пунктiв контролю) через державний кордон України, мiсць доставки, мiсць митного оформлення товарiв на митнiй територiї України для проведення уповноваженими органами заходiв офiцiйного контролю та форми перелiку пунктiв пропуску (пунктiв контролю) через державний кордон України, мiсць доставки, мiсць митного оформлення товарiв на митнiй територiї України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
07 лютого 2023 р. за N 246/39302


     Вiдповiдно до частини дванадцятої статтi 319 глави 47 роздiлу XI Митного кодексу України та пiдпункту 5 пункту 4 Положення про Мiнiстерство фiнансiв України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20 серпня 2014 року N 375, наказую:

     1. Затвердити такi, що додаються:

     Порядок ведення перелiку пунктiв пропуску (пунктiв контролю) через державний кордон України, мiсць доставки, мiсць митного оформлення товарiв на митнiй територiї України для проведення уповноваженими органами заходiв офiцiйного контролю;

     форму перелiку пунктiв пропуску (пунктiв контролю) через державний кордон України, мiсць доставки, мiсць митного оформлення товарiв на митнiй територiї України.

     2. Державнiй митнiй службi України у 60-денний строк з початку запровадження у мiжнародне застосування NCTS (фаза 5):

     створити програмно-iнформацiйний комплекс "Перелiк пунктiв пропуску (пунктiв контролю) через державний кордон України, мiсць доставки, мiсць митного оформлення товарiв на митнiй територiї України;

     доопрацювати програмно-iнформацiйнi комплекси з урахуванням вимог цього наказу;

     забезпечити розмiщення перелiку пунктiв пропуску (пунктiв контролю) через державний кордон України, мiсць доставки, мiсць митного оформлення товарiв на митнiй територiї України на офiцiйному вебсайтi та в єдиному державному iнформацiйному вебпорталi "Єдине вiкно для мiжнародної торгiвлi" та своєчасне його оновлення.

     3. Департаменту митної полiтики забезпечити:

     подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України;

     оприлюднення цього наказу.

     4. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра фiнансiв України з питань європейської iнтеграцiї Драганчука Ю. О. та Голову Державної митної служби України.

Мiнiстр Сергiй МАРЧЕНКО
ПОГОДЖЕНО:
В. о. Голови Державної митної служби України Вячеслав ДЕМЧЕНКО
Виконувач обов'язкiв Мiнiстра економiки України Денис КУДIН
Перший заступник Мiнiстра цифрової трансформацiї України Олексiй ВИСКУБ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства фiнансiв України
24 сiчня 2023 року N 38

Порядок
ведення перелiку пунктiв пропуску (пунктiв контролю) через державний кордон України, мiсць доставки, мiсць митного оформлення товарiв на митнiй територiї України для проведення уповноваженими органами заходiв офiцiйного контролю

I. Загальнi положення

     1. Цей Порядок розроблено вiдповiдно до вимог частини дванадцятої статтi 319 глави 47 роздiлу XI Митного кодексу України.

     2. Цей Порядок визначає процедуру ведення перелiку пунктiв пропуску (пунктiв контролю) через державний кордон України, мiсць доставки, мiсць митного оформлення товарiв на митнiй територiї України (далi - Перелiк).

     3. Перелiк ведеться з метою узагальнення iнформацiї про пункти пропуску (пункти контролю) через державний кордон України, мiсця доставки, мiсця митного оформлення товарiв на митнiй територiї України, режим роботи посадових осiб вiдповiдних уповноважених органiв для здiйснення заходiв офiцiйного контролю та не скасовує необхiдностi ведення митними органами iнших реєстрiв щодо об'єктiв, передбачених Перелiком, якi ведуться згiдно з iншими нормативно-правовими актами.

     4. Ведення Перелiку здiйснює Держмитслужба за допомогою вiдповiдного програмно-iнформацiйного комплексу Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи митних органiв (далi - ЄАIС), що забезпечує:

     автоматизацiю процесу внесення iнформацiї до Перелiку;

     накопичення i збереження iнформацiї в електроннiй формi та створення її електронного архiву;

     зберiгання даних протягом 10 рокiв з дати припинення функцiонування об'єктiв, внесених до Перелiку;

     можливiсть перегляду iнформацiї, актуальної на вiдповiдну дату;

     взаємодiю з iншими реєстрами та базами даних Держмитслужби;

     проведення iнших дiй, визначених цим Порядком.

     5. Термiни в цьому Порядку використовуються в таких значеннях:

     гiперпосилання - активний текст, натиснення на який (активiзацiя гiперпосилання) викликає перехiд на iншу таблицю Перелiку;

     компетентний пiдроздiл - самостiйний структурний пiдроздiл апарату Держмитслужби, який вiдповiдно до Положення про нього надає повноваження на провадження дiяльностi об'єктiв, що вiдображаються в Перелiку, забезпечує ведення в ЄАIС перелiку вiдповiдних об'єктiв, супроводжує нормативно-технiчнi документи, що стосуються даних Перелiку, взаємодiє з уповноваженими органами, якi здiйснюють заходи офiцiйного контролю;

     подання - лист митницi за пiдписом керiвника митницi, надiсланий засобами електронної пошти Держмитслужби, про внесення (доповнення, коригування) даних до Перелiку;

     уповноважена посадова особа - посадова особа Держмитслужби, яка вiдповiдно до своїх посадових обов'язкiв має доступ до бази даних Перелiку з правом його ведення та забезпечує внесення iнформацiї до Перелiку.

     Iншi термiни в цьому Порядку вживаються у значеннях, визначених Митним кодексом України та законодавством України з питань митної справи.

     6. Держмитслужба є розпорядником вiдомостей, що мiстяться у Перелiку.

     7. Вiдомостi з Перелiку є вiдкритими та загальнодоступними.

     8. Держмитслужба розмiщує Перелiк на офiцiйному вебсайтi за адресою: www.customs.gov.ua та в єдиному державному iнформацiйному вебпорталi "Єдине вiкно для мiжнародної торгiвлi".

II. Основнi вимоги щодо ведення Перелiку

     1. Ведення Перелiку передбачає:

     внесення iнформацiї до граф Перелiку на пiдставi даних, отриманих або створених у процесi виконання компетентними пiдроздiлами функцiональних обов'язкiв;

     внесення iнформацiї до Перелiку за результатами розгляду та перевiрки iнформацiї, наведеної в поданнях;

     редагування вiдомостей у разi виявлення неточностей, технiчних помилок або неповноти даних.

     2. Iнформацiя до Перелiку вноситься за формою перелiку пунктiв пропуску (пунктiв контролю) через державний кордон України, мiсць доставки, мiсць митного оформлення товарiв на митнiй територiї України (далi - форма), затвердженою цим наказом.

     Перелiк складається з таблиць, зв'язаних мiж собою ключовим об'єктом Перелiку - кодом пiдроздiлу митного оформлення через систему гiперпосилань.

     3. Внесення iнформацiї до граф Перелiку здiйснюється уповноваженими посадовими особами вiдповiдних компетентних пiдроздiлiв та/або шляхом автоматичного перенесення iнформацiї з iнших реєстрiв (перелiкiв), що веде Держмитслужба, а саме з:

     Перелiку мiсць доставки;

     Реєстру митних складiв;

     Реєстру складiв тимчасового зберiгання;

     Реєстру магазинiв безмитної торгiвлi;

     Реєстру центральних сортувальних станцiй, регiональних сортувальних станцiй;

     Реєстру утримувачiв вiльних митних зон комерцiйного або сервiсного типу.

     4. Формування та вiдображення даних Перелiку здiйснюється за такою схемою:

     ключовим об'єктом у Перелiку є код пiдроздiлу митного оформлення митницi (графа 1 таблицi 1 форми Перелiку);

     додатковi вiдомостi щодо ключового об'єкта та iнформацiя про iншi об'єкти (мiсце доставки товарiв, митний склад, склад тимчасового зберiгання, магазин безмитної торгiвлi, центральна сортувальна станцiя (далi - ЦСС), регiональна сортувальна станцiя (далi - РСС), мiсце мiжнародного поштового обмiну (далi - ММПО), вiльна митна зона, об'єкт пiдприємства, зазначеного в авторизацiї на застосування спрощення або транзитного спрощення) вносяться до вiдповiдних граф таблиць Перелiку та вiдображаються з прив'язкою до коду пiдроздiлу митного оформлення митницi, який здiйснює контроль за дiяльнiстю цих об'єктiв;

     iнформацiя про мiсце доставки товарiв, що є територiєю митного складу, складу тимчасового зберiгання, магазину безмитної торгiвлi, ЦСС/РСС, ММПО, вiльної митної зони, об'єкта пiдприємства, зазначеного в авторизацiї на застосування спрощення або транзитного спрощення, формується також iз прив'язкою до вiдповiдного об'єкта;

     у разi, якщо пiдроздiл митного оформлення митницi здiйснює контроль за кiлькома однотипними об'єктами, iнформацiя про кожний iз них зазначається в окремому рядку вiдповiдної таблицi з урахуванням визначеного взаємозв'язку;

     вiдомостi з таблиць Перелiку по вiдповiдному пiдроздiлу митного оформлення митницi вiдображаються в Перелiку через систему гiперпосилань.

III. Внесення iнформацiї до Перелiку

     1. Внесення уповноваженою посадовою особою вiдповiдного компетентного пiдроздiлу iнформацiї до Перелiку здiйснюється не пiзнiше наступного робочого дня з дати прийняття вiдповiдного рiшення або з дати отримання iнформацiї вiд митницi про початок/припинення функцiонування вiдображених у графах Перелiку об'єктiв, змiни iнформацiї про них, визначення їх кодiв чи реєстрацiйних номерiв.

     У разi наявностi iнформацiї, передбаченої графами Перелiку, в iнших базах даних Держмитслужби така iнформацiя може переноситись до вiдповiдних граф Перелiку автоматично.

     2. Iнформацiя до граф 26 - 34, 39 - 42 таблиць 1.2, 5 Перелiку подається митницею до вiдповiдного компетентного пiдроздiлу завчасно, до настання дати початку/припинення функцiонування об'єктiв, вiдображених у цих графах, або змiни iнформацiї про них.

     3. Iнформацiя до граф 79 - 84 таблиць 13 - 15 Перелiку подається митницею до вiдповiдного компетентного пiдроздiлу невiдкладно, але не пiзнiше наступного робочого дня пiсля дня отримання вiдповiдних вiдомостей вiд уповноважених органiв, якi здiйснюють заходи офiцiйного контролю.

     4. У разi виявлення уповноваженою посадовою особою вiдповiдного компетентного пiдроздiлу в Перелiку неточностей, технiчних помилок або неповноти внесених даних, їх виправлення/доповнення здiйснюється цiєю особою за погодженням з керiвником вiдповiдного компетентного пiдроздiлу невiдкладно, але не пiзнiше наступного робочого дня пiсля дня такого виявлення.

IV. Заповнення граф Перелiку

     Уповноваженi посадовi особи вiдповiдних компетентних пiдроздiлiв заповнюють графи Перелiку у такому порядку:

     у таблицi 1:

     у графi 1 - код пiдроздiлу митного оформлення митницi;

     у графi 2 - вид сполучення через пункт пропуску вiдповiдно до Класифiкатора Державної митної служби України, її територiальних органiв та їх структурних пiдроздiлiв, затвердженого в установленому порядку (далi - Класифiкатор);

     у графi 3 - категорiя пункту пропуску (пункту контролю) вiдповiдно до Класифiкатора;

     у графi 4 - сумiжна сторона вiдповiдно до Класифiкатора;

     у графах 5, 6 - у разi сезонного функцiонування пiдроздiлу зазначаються вiдомостi про дату початку та дату закiнчення перiоду, протягом якого зазначений пiдроздiл працює, у форматi "ЧЧММРРРР" без роздiлових знакiв, наприклад "01022023";

     у графi 7 - назва пiдроздiлу митного оформлення митницi українською мовою;

     у графi 8 - назва пiдроздiлу митного оформлення митницi англiйською мовою;

     графи 9, 10 - заповнюються автоматично на основi вiдомостей, внесених до додаткової таблицi 1.1;

     у графi 11 - дата набрання чинностi наказом Мiнфiну, яким це мiсце митного оформлення включено до Класифiкатора;

     у графi 12 - дата набрання чинностi наказом Мiнфiну, яким це мiсце митного оформлення виключено з Класифiкатора, за вiдсутностi такої дати графа не заповнюється;

     графа 13 - заповнюється автоматично на основi вiдомостей, внесених до додаткової таблицi 1.2;

     у таблицi 1.1:

     данi з урахуванням загальноприйнятих правил наведення таких даних, iнформацiя англiйською мовою наводиться за правилами транслiтерацiї, iнформацiя про телефоннi номери - у мiжнародному форматi;

     у таблицi 1.2:

     години i хвилини початку та закiнчення робочого дня, обiдньої перерви зазначаються без роздiлових знакiв, наприклад "0000" або "1645"; у разi, якщо пiдроздiл митного оформлення працює цiлодобово i без перерви, початок та закiнчення робочого дня у графах 26, 27, 30, 31, 34 зазначаються як "0000" i "2400" вiдповiдно, а графи таблицi, що стосуються обiдньої перерви (28, 29, 32, 33), не заповнюються;

     у графi 35 таблицi 2 - код точки доступу пiдроздiлу митного оформлення для реалiзацiї механiзму "єдиного вiкна"; за вiдсутностi такого коду графа не заповнюється;

     у графi 36 таблицi 3 - код мiсця прийому електронних документiв пiдроздiлу митного оформлення;

     у графi 37 таблицi 4 - код ролi пiдроздiлу митного оформлення вiдповiдно до функцiональних повноважень такого пiдроздiлу митного оформлення. Iнформацiя по кожному коду ролi пiдроздiлу митного оформлення вноситься окремим рядком:

Рiшення митних органiв ACE - митний орган, вiдповiдальний за надання авторизацiї на застосування транзитного спрощення "статус авторизованого вантажоодержувача";
ACR - митний орган, вiдповiдальний за надання авторизацiї на застосування транзитного спрощення "статус авторизованого вантажовiдправника"
BTI - митний орган, уповноважений на прийняття рiшень, пов'язаних iз класифiкацiєю товарiв
CGU - митний орган, вiдповiдальний за надання авторизацiї на застосування спрощення "загальна гарантiя", "загальна гарантiя зi зменшенням розмiру забезпечення базової суми на 50 %", "загальна гарантiя зi зменшенням розмiру забезпечення базової суми на 70 %" та "звiльнення вiд гарантiї" або аналогiчних спрощень вiдповiдно до Конвенцiї про процедуру спiльного транзиту
CWP - митний орган, вiдповiдальний за надання дозволу з операцiй, пов'язаних зi складськими операцiями щодо товарiв, якi перебувають у митному режимi митного складу
DPO - митний орган, вiдповiдальний за надання дозволу з вiдстрочення (розстрочення) сплати митних платежiв
EUS - митний орган, вiдповiдальний за надання авторизацiї "процедура кiнцевого використання";
IPO - митний орган, вiдповiдальний за надання дозволу з переробки на митнiй територiї
LCP - митний орган, вiдповiдальний за надання авторизацiї на застосування спрощення "випуск за мiсцезнаходженням"
OPO - митний орган, вiдповiдальний за надання дозволу з переробки за межами митної територiї
SDE - митний орган, вiдповiдальний за надання авторизацiї на застосування спрощення "процедура спрощеного декларування";
SSE - митний орган, вiдповiдальний за надання авторизацiї на застосування спрощення "самостiйне накладення пломби спецiального типу" або аналогiчного спрощення вiдповiдно до Конвенцiї про процедуру спiльного транзиту
TEA - митний орган, вiдповiдальний за надання дозволу на застосування митного режиму тимчасового ввезення
TRD - митний орган, вiдповiдальний за надання дозволу на використання транзитної декларацiї зi зменшеним обсягом даних
TST - митний орган, вiдповiдальний за надання дозволу зi здiйснення операцiй пiд час тимчасового зберiгання
Вищий орган AUT - митний орган вищого рiвня
Ввезення ENL - митний орган, якому подається повiдомлення про в'їзд
Акциз EXC - акциз
EORI/AEO CCA - митнi органи, уповноваженi на розгляд питань щодо АЕО
MCA - головнi митнi органи з питань АЕО
RCA - митний орган, який отримує заяву
REG - митний орган, уповноважений на облiк осiб
Вивезення EXP - митний орган експорту
EXT - митний орган виїзду
COPIS CCD - центральний офiс - загальний домен
CND - центральний офiс - нацiональний домен
IPR - митний орган, уповноважений на врегулювання питань iз захисту прав iнтелектуальної власностi
Транзит CAU - компетентний орган країни вiдправлення
DEP - митний орган вiдправлення
DES - митний орган призначення
ENQ - компетентний орган розслiдування
GUA - митний орган гарантiй
REC - компетентний орган стягнення митного боргу
TRA - митний орган транзиту
INC - митний орган реєстрацiї iнциденту
TXT - митний орган виїзду при транзитi

     у таблицi 5 за наявностi мiсця доставки товарiв:

     у графi 38 - код мiсця доставки товарiв, який формується вiдповiдно до пункту 4 наказу Державної митної служби України вiд 27 серпня 2012 року N 426 "Про ведення Перелiку мiсць доставки", зi змiнами;

     у графi 39 - iнформацiя про назву мiсця доставки товарiв;

     у графi 40 - iнформацiя про адресу мiсця доставки товарiв;

     у графi 41 - дата початку функцiонування мiсця доставки;

     у графi 42 - дата припинення функцiонування мiсця доставки у разi її встановлення;

     у таблицi 6 за наявностi митного складу:

     у графi 43 - вiдомостi про реєстрацiйний номер митного складу, який формується вiдповiдно до пункту 3.8 роздiлу III Порядку надання складським об'єктам статусу "митний склад" та позбавлення такого статусу, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 16 липня 2012 року N 835, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 03 серпня 2012 року за N 1324/21636;

     у графi 44 - iнформацiя про адресу мiсця розташування митного складу;

     у графi 45 - дата початку експлуатацiї митного складу;

     у графi 46 - строк зупинення дiї дозволу у форматi дати, з якої зупиняється дiя дозволу, та через тире - дати, до якої зупиняється дiя дозволу, наприклад "01112023 - 01122023";

     у графi 47 - дата припинення функцiонування митного складу у разi її встановлення;

     у таблицi 7 за наявностi складу тимчасового зберiгання:

     у графi 48 - реєстрацiйний номер складу тимчасового зберiгання, який формується вiдповiдно до пункту 6.1 роздiлу VI Положення про склади тимчасового зберiгання, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 28 травня 2012 року N 613, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 01 серпня 2012 року за N 1307/21619;

     у графi 49 - iнформацiя про адресу мiсця розташування складу тимчасового зберiгання;

     у графi 50 - дата початку експлуатацiї складу тимчасового зберiгання;

     у графi 51 - строк зупинення дiї дозволу у форматi дати, з якої зупиняється дiя дозволу, та через тире - дати, до якої зупиняється дiя дозволу, наприклад "01112023 - 01122023";

     у графi 52 - дата припинення функцiонування складу тимчасового зберiгання у разi її встановлення;

     у таблицi 8 за наявностi магазину безмитної торгiвлi:

     у графi 53 - реєстрацiйний номер магазину безмитної торгiвлi, який формується вiдповiдно до пункту 8 Порядку подання та розгляду заяв, надання, зупинення дiї, анулювання дозволiв на вiдкриття та експлуатацiю магазину безмитної торгiвлi, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 08 червня 2012 року N 692, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 27 червня 2012 року за N 1080/21392;

     у графi 54 - iнформацiя про адресу мiсця розташування магазину безмитної торгiвлi;

     у графi 55 - дата початку експлуатацiї магазину безмитної торгiвлi;

     у графi 56 - строк зупинення дiї дозволу у форматi дати, з якої зупиняється дiя дозволу, та через тире - дати, до якої зупиняється дiя дозволу, наприклад "01112023 - 01122023";

     у графi 57 - дата припинення функцiонування магазину безмитної торгiвлi у разi її встановлення;

     у таблицi 9 за наявностi ЦСС/РСС:

     у графi 58 - iнформацiя про найменування експрес-перевiзника;

     у графi 59 - iнформацiя про код згiдно з ЄДРПОУ експрес-перевiзника;

     у графi 60 - iнформацiя про адресу мiсця розташування ЦСС/РСС;

     у графi 61 - дата початку експлуатацiї ЦСС/РСС;

     у графi 62 - дата припинення функцiонування ЦСС/РСС у разi її встановлення;

     у таблицi 10 за наявностi ММПО:

     у графi 63 - iнформацiя про найменування оператора поштового зв'язку;

     у графi 64 - iнформацiя про код згiдно з ЄДРПОУ оператора поштового зв'язку;

     у графi 65 - iнформацiя про адресу мiсця розташування ММПО;

     у графi 66 - дата початку експлуатацiї ММПО; за вiдсутностi iнформацiї про цю дату графа не заповнюється;

     у графi 67 - дата припинення функцiонування ММПО у разi її встановлення;

     у таблицi 11 за наявностi вiльної митної зони:

     у графi 68 - вiдомостi про реєстрацiйний номер вiльної митної зони, який формується вiдповiдно до пункту 2.7 роздiлу II Порядку вiдкриття та експлуатацiї вiльної митної зони комерцiйного або сервiсного типу, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 30 травня 2012 року N 633, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 25 червня 2012 року за N 1048/21360;

     у графi 69 - iнформацiя про адресу мiсця розташування вiльної митної зони;

     у графi 70 - дата початку експлуатацiї вiльної митної зони;

     у графi 71 - строк зупинення дiї дозволу у форматi дати, з якої зупиняється дiя дозволу, та через тире - дати, до якої зупиняється дiя дозволу, наприклад "01112023 - 01122023";

     у графi 72 - дата припинення функцiонування вiльної митної зони у разi її встановлення;

     у таблицi 12 за наявностi об'єкта пiдприємства, зазначеного в авторизацiї на застосування спрощення або транзитного спрощення:

     у графi 73 - реєстрацiйний номер авторизацiї на застосування спрощення "процедура випуску за мiсцезнаходженням", авторизацiї на застосування транзитного спрощення "статус авторизований вантажовiдправник" або авторизацiї на застосування транзитного спрощення "статус авторизований вантажоодержувач", який надано на вiдповiдний об'єкт пiдприємства;

     у графi 74 - iнформацiя про адресу об'єкта (будiвлi, споруди, вiдкритого або закритого майданчика тощо), на яку надано вiдповiдну авторизацiю;

     у графi 75 - дата початку дiї авторизацiї на застосування спрощення "процедура випуску за мiсцезнаходженням", авторизацiї на застосування транзитного спрощення "статус авторизований вантажовiдправник" або авторизацiї на застосування транзитного спрощення "статус авторизований вантажоодержувач", який надано на вiдповiдний об'єкт пiдприємства;

     у графi 76 - строк зупинення дiї дозволу у форматi дати, з якої зупиняється дiя авторизацiї, та через тире - дати, до якої зупиняється дiя авторизацiї, наприклад "01112023 - 01122023";

     у графi 77 - дата поновлення дiї авторизацiї;

     у графi 78 - дата скасування або анулювання вiдповiдної авторизацiї;

     у таблицi 13:

     у графi 79 - вiдомостi про режим роботи уповноваженого органу, який здiйснює заходи фiтосанiтарного контролю, у такому форматi: години i хвилини початку та закiнчення робочого дня, обiдньої перерви зазначаються без роздiлових знакiв, наприклад "0000" або "1645"; у разi, якщо уповноважений орган працює цiлодобово i без перерви, початок та закiнчення робочого дня зазначаються як "0000" i "2400", а графи таблицi, що стосуються обiдньої перерви, не заповнюються;

     у графi 80 - iнформацiя про орiєнтовний строк (кiлькiсть годин та хвилин), що необхiдний для прибуття посадової особи уповноваженого органу, який здiйснює заходи фiтосанiтарного контролю, та заповнюється у форматi "0000";

     у таблицi 14:

     у графi 81 - вiдомостi про режим роботи уповноваженого органу, який здiйснює заходи ветеринарно-санiтарного контролю, у такому форматi: години i хвилини початку та закiнчення робочого дня, обiдньої перерви зазначаються без роздiлових знакiв, наприклад "0000" або "1645"; у разi, якщо уповноважений орган працює цiлодобово i без перерви, початок та закiнчення робочого дня зазначаються як "0000" i "2400", а графи таблицi, що стосуються обiдньої перерви, не заповнюються;

     у графi 82 - iнформацiя про орiєнтовний строк (кiлькiсть годин та хвилин), що необхiдний для прибуття посадової особи уповноваженого органу, який здiйснює ветеринарно-санiтарний контроль, та заповнюється у форматi "0000";

     у таблицi 15:

     у графi 83 - вiдомостi про режим роботи уповноваженого органу, який здiйснює заходи державного контролю за дотриманням законодавства про харчовi продукти, корми, побiчнi продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин, у такому форматi: години i хвилини початку та закiнчення робочого дня, обiдньої перерви зазначаються без роздiлових знакiв, наприклад "0000" або "1645"; у разi, якщо уповноважений орган працює цiлодобово i без перерви, початок та закiнчення робочого дня зазначаються як "0000" i "2400", а графи таблицi, що стосуються обiдньої перерви, не заповнюються;

     у графi 84 - iнформацiя про орiєнтовний строк (кiлькiсть годин та хвилин), необхiдний для прибуття посадової особи уповноваженого органу, який здiйснює заходи державного контролю за дотриманням законодавства про харчовi продукти, корми, побiчнi продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин, та заповнюється у форматi "0000".

Директор Департаменту митної полiтики Олександр МОСКАЛЕНКО

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства фiнансiв України
24 сiчня 2023 р. N 38

Форма

Перелiк пунктiв пропуску (пунктiв контролю) через державний кордон України, мiсць доставки, мiсць митного оформлення товарiв на митнiй територiї України

Таблиця 1

Мiсце митного оформлення
пiдроздiл митного оформлення додатковi вiдомостi щодо пункту пропуску
(пункту контролю)
назва українською мовою назва англiйською мовою адреса мiсця розташування та контактнi данi
(українською мовою)
адреса мiсця розташування та контактнi данi
(англiйською мовою)
дата початку функцiонування дата припинення функцiонування режим роботи
код пiдроздiлу митного оформлення вид транспорту статус сумiжна сторона сезоннiсть
дата початку сезону дата завершення сезону
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
                         

Таблиця 1.1

Адреса
код пiдроздiлу митного оформлення поштовий iндекс назва вулицi та номер будiвлi
(українською мовою)
назва вулицi та номер будiвлi
(англiйською мовою)
назва населеного пункту
(українською мовою)
назва населеного пункту
(англiйською мовою)
назва району
(українською мовою)
назва району
(англiйською мовою)
назва областi
(українською мовою)
назва областi
(англiйською мовою)
номер телефону номер телефону
(додатковий)
адреса електронної поштової скриньки (e-mail)
1 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
                         

Таблиця 1.2

Режим роботи
код пiдроздiлу митного оформлення понедiлок - четвер п'ятниця субота - недiля
початок роботи завершення роботи початок обiдньої перерви завершення обiдньої перерви початок роботи завершення роботи початок обiдньої перерви завершення обiдньої перерви
1 26 27 28 29 30 31 32 33 34
                   
Таблиця 2 Таблиця 3 Таблиця 4
Код пiдроздiлу митного оформлення Код точки доступу для "єдиного вiкна"
1 35
   
Код пiдроздiлу митного оформлення Код точки доступу для прийому електронних документiв
1 36
   
Код пiдроздiлу
митного оформлення
Код ролi
1 37
   

Таблиця 5

Код пiдроздiлу митного оформлення Мiсце доставки товарiв
код назва адреса мiсця розташування дата початку функцiонування дата припинення функцiонування
1 38 39 40 41 42
           

Таблиця 6

Код пiдроздiлу митного оформлення Митний склад
реєстрацiйний номер адреса мiсця розташування дата початку функцiонування зупинення дiї дозволу дата припинення функцiонування
1 43 44 45 46 47
           

Таблиця 7

Код пiдроздiлу митного оформлення Склад тимчасового зберiгання
реєстрацiйний номер адреса мiсця розташування дата початку функцiонування зупинення дiї дозволу дата припинення функцiонування
1 48 49 50 51 52
           

Таблиця 8

Код пiдроздiлу митного оформлення Магазин безмитної торгiвлi
реєстрацiйний номер адреса мiсця розташування дата початку функцiонування зупинення дiї дозволу дата припинення функцiонування
1 53 54 55 56 57
           

Таблиця 9

Код пiдроздiлу митного оформлення ЦСС/РСС
найменування експрес-перевiзника код згiдно з ЄДРПОУ експрес-перевiзника адреса мiсця розташування дата початку функцiонування дата припинення функцiонування
1 58 59 60 61 62
           

Таблиця 10

Код пiдроздiлу митного оформлення ММПО
найменування оператора поштового зв'язку код згiдно з ЄДРПОУ оператора поштового зв'язку адреса мiсця розташування дата початку функцiонування дата припинення функцiонування
1 63 64 65 66 67
           

Таблиця 11

Код пiдроздiлу митного оформлення Вiльна митна зона
реєстрацiйний номер адреса мiсця розташування дата початку функцiонування зупинення дiї дозволу дата припинення функцiонування
1 68 69 70 71 72
           

Таблиця 12

Код пiдроздiлу митного оформлення Об'єкт пiдприємства, зазначеного в авторизацiї на застосування спрощення або транзитного спрощення
реєстрацiйний номер адреса мiсця розташування дата початку функцiонування зупинення дiї авторизацiї поновлення дiї авторизацiї дата припинення функцiонування
1 73 74 75 76 77 78
             

Таблиця 13

Код пiдроздiлу митного оформлення Iнформацiя про проведення уповноваженими органами заходiв фiтосанiтарного контролю
режим роботи  
понедiлок - четвер п'ятниця субота - недiля орiєнтовний час прибуття осiб
початок роботи завершення роботи початок обiдньої перерви завершення обiдньої перерви початок роботи завершення роботи початок обiдньої перерви завершення обiдньої перерви
1 79 80
                     

Таблиця 14

Код пiдроздiлу митного оформлення Iнформацiя про проведення уповноваженими органами заходiв ветеринарно-санiтарного контролю
режим роботи  
понедiлок - четвер п'ятниця субота - недiля орiєнтовний час прибуття осiб
початок роботи завершення роботи початок обiдньої перерви завершення обiдньої перерви початок роботи завершення роботи початок обiдньої перерви завершення обiдньої перерви
1 81 82
                     

Таблиця 15

Код пiдроздiлу митного оформлення Iнформацiя про проведення уповноваженими органами заходiв державного контролю за дотриманням законодавства про харчовi продукти, корми, побiчнi продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин
режим роботи  
понедiлок - четвер п'ятниця субота - недiля орiєнтовний час прибуття осiб
початок роботи завершення роботи початок обiдньої перерви завершення обiдньої перерви початок роботи завершення роботи початок обiдньої перерви завершення обiдньої перерви
1 83 84
                     
 
Директор Департаменту митної полiтики
Олександр МОСКАЛЕНКО
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.