МIНIСТЕРСТВО ФIНАНСIВ УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

16.02.2023 N 99


Про внесення змiни до Класифiкатора звiльнень вiд сплати митних платежiв при ввезеннi товарiв на митну територiю України

     З метою вдосконалення та актуалiзацiї вiдомчих класифiкаторiв iнформацiї з питань державної митної справи, що використовуються у процесi оформлення митних декларацiй, наказую:

     1. Роздiл I "Загальний (Iмпорт)" Класифiкатора звiльнень вiд сплати митних платежiв при ввезеннi товарiв на митну територiю України, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 20 вересня 2012 року N 1011, доповнити новою позицiєю такого змiсту:

"

147 Тимчасово, протягом дiї воєнного стану в Українi, але не довше нiж до 01 сiчня 2024 року товари за кодами, визначеними у пунктi 924 роздiлу XXI "Прикiнцевi та перехiднi положення" Митного кодексу України, що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України пiдприємствами або громадянами 235 Митний кодекс України,
роздiл XXI, пункт 924
- - 235 Податковий кодекс України,
роздiл XX "Перехiднi положення", пiдроздiл 2, пункт 89

".

     2. Державнiй митнiй службi України:

     забезпечити iнформування державних органiв та суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi про змiни, внесенi цим наказом;

     доопрацювати програмне забезпечення з урахуванням положень цього наказу.

     3. Цей наказ набирає чинностi через 10 днiв з дня його оприлюднення на офiцiйному вебсайтi Державної митної служби України, але не ранiше набрання чинностi законами України вiд 06 лютого 2023 року N 2906-IX "Про внесення змiни до Податкового кодексу України щодо сприяння ввезенню на митну територiю України безпiлотних лiтальних апаратiв та деяких iнших товарiв" та N 2907-IX "Про внесення змiни до роздiлу XXI "Прикiнцевi та перехiднi положення" Митного кодексу України щодо сприяння ввезенню на митну територiю України безпiлотних лiтальних апаратiв та деяких iнших товарiв".

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра фiнансiв України з питань європейської iнтеграцiї Драганчука Ю. О. та Голову Державної митної служби України.

В. о. Мiнiстра Роман ЄРМОЛИЧЕВ
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.