Документ скасований: Наказ ДПАУ № 340 від 16.08.2005

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

НАКАЗ
м.Київ

вiд 28.08.2001 N 337


Про затвердження податкового роз'яснення

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
29 серпня 2001 р. за N 759/5950


     З метою забезпечення однозначного розумiння окремих положень податкового законодавства, керуючись статтею 2 Закону України вiд 04.12.90 N 509-XII "Про державну податкову службу в Українi", пiдпунктом 4.4.2 статтi 4 Закону України вiд 21.12.2000 N 2181-III "Про порядок погашення зобов'язань платникiв податкiв перед бюджетами та державними цiльовими фондами" та Порядком надання податкових роз'яснень, затвердженим постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16.05.01 N 494, виходячи з принципiв оподаткування, викладених у Законi України вiд 25.06.91 "Про систему оподаткування", та економiчного змiсту акцизного збору наказую:

     1. Затвердити податкове роз'яснення окремих положень Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 грудня 1992 року N 18-92 "Про акцизний збiр" (додається).

     2. Головам державних податкових адмiнiстрацiй в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi забезпечити:

     2.1. Доведення цього роз'яснення працiвниками пiдпорядкованих податкових органiв до платникiв податкiв, а також обгрунтування рiшень податкових органiв пiд час проведення апеляцiйних процедур та надання вiдповiдей на запити платникiв, виходячи зi змiсту цього роз'яснення;

     2.2. Вiдображення в матерiалах перевiрок питання вiднесення суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, якi проводять операцiї з давальницькою сировиною, до платникiв акцизного збору.

     3. Начальнику Головного управлiння правового забезпечення Сухову Ю.М. подати цей наказ до Мiнiстерства юстицiї України на державну реєстрацiю.

     4. Начальнику управлiння справами Коваленку В.В. в десятиденний термiн пiсля державної реєстрацiї забезпечити надсилання цього наказу до державних податкових адмiнiстрацiй в Автономнiй Республiцi Крим, областей, мiстах Києвi та Севастополi.

     5. Начальнику Головного управлiння масово-роз'яснювальної роботи Сисоєву В.О. у десятиденний термiн пiсля державної реєстрацiї забезпечити оприлюднення цього наказу в установленому порядку.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Першого заступника Голови Жвалюка В.Р.

Виконуючий обов'язки Голови Ф.О.Ярошенко

 

Затверджено
Наказ ДПА України
28.08.01 N 337

Податкове роз'яснення
окремих положень Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 грудня 1992 року "Про акцизний збiр"

     У статтi 2 Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 грудня 1992 року N 18-92 "Про акцизний збiр" (далi - Декрет) використовується термiн "давальницька сировина", змiст якого в самому декретi не розкривається. Визначення поняття "давальницька сировина", що вживається у згаданому Декретi, необхiдне для однозначного розумiння його норм як працiвниками органiв державної податкової служби, так i платниками податкiв. З метою недопущення порушень прав платникiв податкiв, виходячи з принципiв оподаткування та економiчного змiсту акцизного збору при визначеннi об'єкта оподаткування даним збором, пiд "давальницькою сировиною" слiд розумiти сировину (матерiали, напiвфабрикати, комплектуючi, енергоносiї та iн.), яку надано замовником (власником) виробниковi (переробниковi) та прийняту останнiм для переробки, обробки, збагачення чи використання без отримання права власностi на неї та без оплати її вартостi. Передана сировина пiсля переробки передається замовнику або iншiй особi в iншому якiсному станi.

Начальник Головного управлiння правового забезпечення Ю.М.Сухов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.