ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

Н А К А З
м. Київ

24 вересня 2001 р. N 766


Про введення в дiю технологiчної схеми

     У вiдповiдностi до п. 1.3 Положення про Київську регiональну митницю, вiдповiдно до Митного кодексу України, Закону України "Про виконавче провадження", наказу Держмитслужби вiд 17.08.2001р. N 571 та з метою вдосконалення механiзму передачi майна органам державної виконавчої служби, конфiскованого за рiшенням судiв.

     НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити та ввести в дiю "Технологiчну схему передачi майна, конфiскованого за рiшенням суду органам державної виконавчої служби" згiдно з додатком.

     2. Начальнику загального вiддiлу довести наказ до виконавцiв згiдно технологiї опрацювання та доведення документiв.

     3. Контроль за виконанням наказу покладаю на заступника начальника митницi Дворака Ю.М.

Начальник Київської регiональної митницi О.I. Симонов

 

"Затверджую"
Начальник Київської регiональної митницi
_________ О.I.Симонов
"24" вересня 2001р.

Технологiчна схема
передачi майна, конфiскованого за рiшеннями судiв, органам державної виконавчої служби

Загальнi положення

     Технологiчна схема розроблена у вiдповiдностi iз ст.ст.71, 86, 89 Митного кодексу України, Постанови КМ України вiд 25.08.1998р. N 1340 "Про порядок облiку, зберiгання, оцiнки конфiскованого та iншого майна, що переходить у власнiсть держави, i розпорядження ним" iз змiнами та доповненнями, наказу Держмитслужби N 571 вiд 17.08.2001р., наказiв Київської регiональної митницi вiд 28.04.2000р. N 342, вiд 16.11.2000р. N 1008 та iнших законодавчих та нормативних документiв.

     Дiя технологiчної схеми поширюється на майно, конфiсковане на пiдставi судових рiшень, за винятком майна яке не пiдлягає реалiзацiї (валютнi цiнностi, дорогоцiннi метали (крiм монетарних) i дорогоцiнне камiння, дорогоцiнне камiння органогенного утворення та напiвкоштовне камiння, культурнi цiнностi тощо).

     1. Облiк, попередня оцiнка, а також вiдповiдальнiсть за зберiгання конфiскованого за рiшеннями судiв майна до передачi його органам державної виконавчої служби покладається на вiддiл матерiально-технiчного забезпечення, збереження та реалiзацiї вантажiв, вiдповiдно до "Порядку облiку, зберiгання, оцiнки конфiскованого та iншого майна, що переходить у власнiсть держави, i розпорядження ним" затвердженого Постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.08.1998р. N 1340 (зi змiнами та доповненнями).

     2. Державний виконавець при виконаннi рiшення суду про конфiскацiю майна, вилученого митницею зобов'язаний не пiзнiше 10 днiв з дня вiдкриття виконавчого провадження провести опис та арешт майна, що пiдлягає конфiскацiї. При цьому в термiн не пiзнiше нiж за три днi до проведення зазначеної виконавчої дiї державний виконавець має попередити Київську регiональну митницю про час проведення такої дiї з метою пiдготовки iнспекторами вiддiлу МТЗ та ЗРВ майна для передачi.

     3. Передача майна iнспектором вiддiлу МТЗ та ЗРВ державним виконавцям проводиться на пiдставi Акта опису i арешту майна та належно оформленої накладної, безпосередньо в мiсцях зберiгання конфiскованого майна, пiсля чого майно знiмається з облiку.

     4. В разi конфiскацiї автотранспорту, на запит вiддiлу МТЗ та ЗРВ вiддiл по оформленню транспортних засобiв та вiддiл митних платежiв в дводенний термiн надають довiдку стосовно нарахування податкiв та зборiв, що справляються при iмпортi автомобiлiв вiдповiдно до закону України вiд 07.12.2000р. N 2134-III "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо регулювання ринку автомобiлiв в Українi".

     5. При здiйсненнi реалiзацiї автомобiлiв державна виконавча служба перераховує вiдповiднi митнi та iншi платежi i збори, що справляються пiд час перетину митного кордону, на рахунок митницi в 3-х денний термiн з дня їх надходження на депозитний рахунок вiдповiдного вiддiлу державної виконавчої служби.

     6. Про перерахування до Державного бюджету України коштiв, одержаних вiд реалiзацiї майна, затриманого або вилученого Київською регiональною митницею та конфiскованого згiдно з рiшенням суду, державний виконавець повiдомляє митний орган протягом трьох днiв з дня їх перерахування.

     7. Конфiсковане за рiшенням суду майно має бути передане митницею та прийняте державним виконавцем у десятиденний термiн, визначений пунктом 2 даної технологiчної схеми.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.